Şimdi Ara

Ülke olarak neden cahil bir toplumuz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
2
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • -Şimdi hemen kendinizi bilmiş görmeyin.Kaç kitap okudunuz(çalıkuşundan falan bahsetmiyorum),kaç dil biliyorsunuz,eğitim seviyeniz nedir?Bu cahil topluma ben de dahilim.Aslında bu forumda cahilliğin gözlerini tamamen kör ettiği fazla kimse yoktur zira açsa şurdan 4-5 konu okusa bilgi sahibi olur kısmen...

-Peki toplumumuzda genel olarak bu cahilliğin sebebi nedir?Bakıyorsunuz Almanya'ya,İngiltere'ye adamlarda 2.dil lüks değil.Hayata bakış açıları çok farklı...

-En basitinden sigara içmek bile bir cehalettir benim gözümde.Defaeten zararlı olduğu belirtiliyor,insanlar da bunun kansere yol açacağını öldüreceğini biliyor ama bırakmıyor.Bırakamıyor başka bir şey, insan tedavi alır iradesini kontrol etmeye çalışır işin üstünde ciddiyetle eğilir de bırakamazsa bunu anlarım ama bırakmayan adam cahildir.Hem de daha kötü gözü açık ama kör cahildir.Hatta eğer müslümansa daha da bir cahildir.Bir yandan namaz kıl bir yandan rabbinin sana bahşettiği canı kendi emrinle yavaş yavaş ona geri teslim et.Dikkat edin kimsenin neden içtiğini sorgulamıyorum.

-Sigara mevzusu insanlarımız sabahtan akşama kadar kahvelerde oturuyor.Arkadaşlarla oturmak sohbet etmek kötü bir şey mi,tabi ki değil.Ama keşke sabahtan akşama kadar maç muhabbeti,siyaset muhabbetindeki bilginlikleri kadar diğer alanlarda da ustalıklarını gösterseler.O kadar konuştuğu İsrail'in haritada yerini göster desek Abd'nin kenarına bakar.

-Bir de facebook/twitter profesörleri var tabi...Siz hiç şöyle birinin facebookta uzun bir yazıyı üsluplu ve saygılı bir dille yazdığını gördünüz mü?İş konum güncellemesi,fotoğraf atma diyince profesör gibiler;bir yazı yazma,faydalı olacak şeyler yazmaya gelince bütünlemeye kalmış öğrenci.

Peki sizce nedir bunun kökeni?Atalarımız diyeceğim ama o zaman ki koşullarla o zamanki davranışları gördüğümüzde bizden kat ve kat üstünler.Nedir bu cehaletin kökeni?Neden ben Norveç'teki insanlar gibi otobüste kitap okuyamıyorum,okumaktan utanıyorum.Neden bisikletimle şehirde gezemiyorum?

• Atalarımız nasıl farklıymış anlamadım ? Biz toplum olarak tembel bir toplumuz.Biz hiçbir zaman ne insan haklarını ne de demokrasiyi önemsedik ve otobüste kitap okuyabiliyorsun o kadar abartmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MerTurkizM

Elbette okursun da yanındaki ne ohuyon sen diyip kitabını incelemeden okuyabiliyor musun

Bana denk gelmedi.Hatta bende başka okuyanlar da oluyor.Tabi bir ara minibüste okumak gibi bir hata yaptım.Bir kadın gözlerini dikmiş bana bakıyor.Hocam bir de görsen böyle kafasını filan sallıyor.Hatta gülümsüyordu dedim noluyor,herhalde ilk defa okuyan birini gördü.Neyse ki ineceğim yere gelmiştim de hemen indim.Büyük ihtimal bütün yol boyunca bakmıştır.Tabi ondan sonra sadece otobüste okuyorum.

Sonuca bakmaya gerek yok 100000000000 yıl geri gitse ülke umrumda değil.
    Empati yapmaktan akıl hastası olmaktansa vurdumduymaz topluma uymak daha iyidir.
    Steam ID : comisko
    LoL ID : comisko
  • .
     Ülke olarak neden cahil bir toplumuz?
    AMD Ryzen 5 7600X w/ ID Cooling SE224XT| MSI B650 Gaming Plus Wifi | Sapphire Pulse RX6700 | 32GB(2x16) Patriot Viper RGB 6000MHz CL36 DDR5 Ram | Kioxia Exceria Pro 1TB | Samsung 860 Evo 500GB | Vento VG07F & FSP HYPER 80+ PRO 650W
    Samsung S23 Ultra 12/512
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şaka gibi bir ülke
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Herkes cahildir o mantıkla herkesten bilgili birisi vardır.
    Sigara cehalet değil salaklık ve ego tatmini ile alakalı.Okumu insanlarda kullanıyor bilgili.
    Eğitim seviyem Fransızca orta İngilizce başlangıçtan biraz daha ileri.
    Okuduğum kitap çok yok ama araştırırım videolar izlerim.
    Yani cehalet bilgide değil fikirde vardır.
    Adam yeme bulsak yeter mantığı ile düşünüyor sadece çoğalıyor kaç tane çocuk yapıyuor.
    Görüşü ufku aık olmadıktan sonra okusan ne olur.
    Bu ufak bir kahve değirmeni sahibi olup dünyanın en büyük çekirdeğini öğütmeye çalışmaya benzer
    Nedeni genel olarak zeka geriliği ve tembellik.Nüfusun büyük kısmı protein tüketemiyor çünkü et pahalı.Hal böyle olunca beyin gelişemiyor.Gelişemedikçe bu sefer becerememe durumu (Konu ne olursa olsun)geliyor.Bunlarda bittikten sonra insan beceremediği için koy g..une rahman gitsin durumuna geçiyor.Sonuç olarak bu durum ortaya çıkıyor.Ayrıca Akdeniz toplumu olduğumuz için genel bir rehavetlik var.En azından bu durumu anlamak için siyasete girmek istemiyorum ama AKP nin oyları bu seçimlerde yine %50-%40 oranında gezecek.Ayrıca insanımızda zengin olamadıktan sonra bu durum daha fazla.Yani ben hiçbir çöpçünün ,çaycının,kasiyerin ben dünyanın en iyi kasiyeri olacağım dediğini duymadım.Kasiyerim ben eziğim mantığı var ve bu yanlış.Norveç gibi ülkelerde ise insanları meslekleri ve paralarıyla yargılama oranı az.Çünkü solcu bir geçmişleri var.
    2. olarak halk kültür zengini.Çok genel olacak ama Çöpçü ile Nokianın CEO su aynı masada oturup Chopen konuşabilirler...

• eğitim sistemimiz bizi 12 yıl boyunca 2 saatlik sınava hazırlıyor sınavdan cıkınca hepsini unutabilirim gibi bi yargı oluşuyo bizdede ondan sonrada nasıl olsa biyerde işe yaramaz diyip genel kültürde geliştirmiyoruz kendimizi çünkü okulda öğretilenlerin yaramadığını görüyoruz.
  • Tarihe baktığımız zaman tamamen savaşçı bir millet olduğumuzun yüz binlerce örneği var. Ayrıca göçebe bir toplum olduğumuz için bir yerde çok fazla kalınca sıkılıyoruz.

Bu yüzden 1000 yıllık tarih boyunca Türk'ler insanlığa ne bir icat, ne bir yapı ne de bir fikir katabilmiştir.

Kısacası böyle geldik, böyle gideriz.

SONY XPERIA™ Z5 | White
  • geçmişten gelen köylü yaşamı var abi 20-30 sene sonra bu nesil silinir piyasadan .
    haaa bide bu krolar hanzolar filan vardı dimi buna yapıcak bişey yok bu kafayla alakalı

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.