Şimdi Ara

Insanity Workout (Çılgın Egzersiz Programı) (98. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.077
Cevap
241
Favori
352.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün boş günüm.Ancak ufak bir cardio antrenmanı ardından da sırt bölgesinden antrenman yapmayı planlıyorum.Gelişmeleri bu mesajdan yazacağım.

Antrenman sonrası edit:Sırt antrenmanına giremedim.Aşırı yorgunluk vardı üzerimde.Ben de cardio abs programını uyguladım.Terletti ama yormadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzunsaclıkeladam -- 24 Ekim 2013; 19:13:57 >
  • 25 EKİM CUMA 2013

Bugün "Cardio Power&Resistance" antrenmanım var.Sabah aç karnına yapmayı planlıyorum.Birkaç bir şey daha yazayım.Kilom 75 stabil.Antrenman sonrası en üstteki 2 baklava sıkınca belli oluyor.Bu müthiş motive ediyor beni.70 kiloya kadar indiğimde çok daha bir görüntü çıkacağından eminim.Şuan ki beslenme programımda protein hesabından ziyade kalori hesabı yapıyorum.2000 kaloriyi geçmiyorum hiçbir gün.Ara sıra küçük kaçamaklar oluyor tabi.Ama çoğu zaman beslenmem sabit.Ekmek yok.Varsa yarım dilim bile değil.Tuz yok.Yemeklerin suyu yok.Şeker sadece antrenman sonrası var.Gün içerisinde yok.Gece acıkırsam yemek yemiyorum.1 tane meyve ya da bir fincan kahve içiyorum.Şuan 4.haftanın 2.günündeyim.Eğer ki 5.haftanın sonunda istediğim görüntünün yakınına ulaşamazsam 6.haftadan itibaren çok daha sıkı bir diyet uygulamayı planlıyorum.

Antrenman sonrası edit:Çok verimli oldu bu antrenman.İlk defa bu kadar verimli bir antrenman yaptım.Vücut iyi bir uyku aldığında çok dinç ve enerjik uyanıyor.Bende de öyle oldu.Bugün şöyle bir şey yapmayı planlıyorum.Yapabilirsem tabi 1000 kalorinin altında beslenmeyi düşünüyorum.Arada sırada gerekli oluyor böyle şeyler vücudu şaşırtmak adına.Uygun olursam akşam bu mesaj üzerinden devam ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzunsaclıkeladam -- 25 Ekim 2013; 12:41:49 >

• Kilo vermekte zorlanan arkadaşlara sebze ve meyve diyetini öneririm. 4 günde 104 kilodan 101 kiloya düştüm bu diyet sayesinde. Focus 25 (yarım yamalak) yapıyorum. Daha önce iki ay p90x yapmış ama doğru dürüst kilo verememiştim. Hatta kaslarım irileştiği için kıyafetlerim iyice dar gelmeye başlamıştı. Özellikle insülin direnci, trigliserit, kollestrol sorunlarınız varsa sebze yiyin bol bol. Tabi işin püf noktası sebleri aşırı pişirmemek. Çin yemekleri yapımında kullanılan bir vok tava alıp, azıcık zeytin yağı ve bol baharatla pişirilen sebzelere doyum olmuyor. Et karıştırarak farklı lezzetler de elde edebilirsiniz. Tuz yerine de soya sosu ya da teriyaki sosu kullanabilirsiniz. Uzakdoğuda neredeyse hiç şişman insan yoktur arkadaşlar. Sebebi az pişmiş ve bol sebzeli yemekleridir.
  • tenghis T kullanıcısına yanıt
    Uzak doğudaki insanların şişman olmamasının tek nedeni bu değil.Özellikle çin ve çevresinde nüfus çok fazla olduğundan kişi başına düşen besin miktarı çok az.Hatta yiyecek çeşit o kadar az ki insanlar bizim ağzımıza sürmeyeceğimiz birçok şeyi yiyorlar.Vaziyet böyle olunca insanların karınlarını doyurmak için besleniyorlar.Keyfi değil bizim gibi.Ek olarak uzakdoğudaki insanların genetiği de minyon olmaya çok yatkın.Yine nüfus çok fazla olduğu için insanların taşıt yolundan ziyade metro,bisiklet gibi araçları ulaşımda kullanıyorlar.Bunlar da metabolizmayı sürekli çalıştırıyor.Bir de üzerine sebze ağırlıklı beslenmeyi eklersek bu adamların sağlıklı bir hayatı olduğunu söyleyebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzunsaclıkeladam

Uzak doğudaki insanların şişman olmamasının tek nedeni bu değil.Özellikle çin ve çevresinde nüfus çok fazla olduğundan kişi başına düşen besin miktarı çok az.Hatta yiyecek çeşit o kadar az ki insanlar bizim ağzımıza sürmeyeceğimiz birçok şeyi yiyorlar.Vaziyet böyle olunca insanların karınlarını doyurmak için besleniyorlar.Keyfi değil bizim gibi.Ek olarak uzakdoğudaki insanların genetiği de minyon olmaya çok yatkın.Yine nüfus çok fazla olduğu için insanların taşıt yolundan ziyade metro,bisiklet gibi araçları ulaşımda kullanıyorlar.Bunlar da metabolizmayı sürekli çalıştırıyor.Bir de üzerine sebze ağırlıklı beslenmeyi eklersek bu adamların sağlıklı bir hayatı olduğunu söyleyebiliriz.

Uzakdoğunun birçok ülkelerinde bulundum. Yiyecek azlığı falan değil mesele. Gayet keyfi de beslenebiliyorlar. Ama yemek kültürleri sağlıklı beslenmeye uygun. Genetik faktörler olsa da ana sebebi beslenme. Tıpkı Almanların bol miktarda lahana tüketmesi gibi, farkında olmadan sağlıklı besleniyorlar.

• tenghis T kullanıcısına yanıt
    Zamanında kısa süre uzakdoğu sporları yaptığımdan uzakdoğu ülkelerine ilgim büyük.Gidip görmüşsünüz tabiki benden daha iyi gözlemlemişsinizdir.Giden insanlarla konuştuğum şeylerden ve internette okuduğum yazılardan yola çıkarak konuştum.Sadece uzakdoğu da değil.Dünyanın birçok ülkesinde doğru ve sağlıklı besleniliyor.(amerika hariç).Ancak bizim ülkemizde yemek kültürü çok geniş olduğundan ve yemeklerin birçoğu karbonhidrat ve yağ odaklı olduğundan sağlıklı beslenilmiyor.Örneğin kendime koskoca bir tabak tavuk ızgaralı salata hazırlıyorum."O ne ya yenir mi o ? İnsan onla doyar mı ?" gibi tepkiler alıyorum.Ülkemizde beslenme konusunda çok az bilinçli insan var.Ancak zamanla kabulleniyoruz bazı şeyleri.İyiye gidecek zamanla her şey.Öyle ümit ediyorum.İyi günler,iyi sporlar.
  • Programın indirme linki olan bana da atabilir mi şansımı denemek istiyorum bende;)
  • 3 gün nedense ara verdim kendime bugün 2.hafta başı antremanlarından itibaren devam ediyorum.
  • quote:

Zamanında kısa süre uzakdoğu sporları yaptığımdan uzakdoğu ülkelerine ilgim büyük.Gidip görmüşsünüz tabiki benden daha iyi gözlemlemişsinizdir.Giden insanlarla konuştuğum şeylerden ve internette okuduğum yazılardan yola çıkarak konuştum.Sadece uzakdoğu da değil.Dünyanın birçok ülkesinde doğru ve sağlıklı besleniliyor.(amerika hariç).Ancak bizim ülkemizde yemek kültürü çok geniş olduğundan ve yemeklerin birçoğu karbonhidrat ve yağ odaklı olduğundan sağlıklı beslenilmiyor.Örneğin kendime koskoca bir tabak tavuk ızgaralı salata hazırlıyorum."O ne ya yenir mi o ? İnsan onla doyar mı ?" gibi tepkiler alıyorum.Ülkemizde beslenme konusunda çok az bilinçli insan var.Ancak zamanla kabulleniyoruz bazı şeyleri.İyiye gidecek zamanla her şey.Öyle ümit ediyorum.İyi günler,iyi sporlar.

Bu birazda fakirlik kavramından geliyor. Ya doymazsak aç kalırsak düşüncesi hakim. Örneğin dışarda bilmediğim yerde yemek yemeye çekiniyorum. Porsiyonu az koyarlar doymam diye. Çünkü aile yemeğine alışkınız. Annemizin hep istediğimizden bir kaşık daha fazla koyması. Aç kalırsın bir yerde isteyemezsin gibi kavramlar hakim bizim toplumda. Aslında toplumsal olarak yemek alışkanlığımızı değiştirmeliyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: tenghis

quote:

Uzakdoğunun birçok ülkelerinde bulundum. Yiyecek azlığı falan değil mesele. Gayet keyfi de beslenebiliyorlar. Ama yemek kültürleri sağlıklı beslenmeye uygun. Genetik faktörler olsa da ana sebebi beslenme. Tıpkı Almanların bol miktarda lahana tüketmesi gibi, farkında olmadan sağlıklı besleniyorlar.

İyide hocam şimdi adamlar akrep karafatma yılan ne buluyorsa yiyorlar. Bunun neresi sağlıklı?

Ayrıca sağlıklı besleniyorlar da onlar ölmüyor mu?

Bana kalırsa ne yediğimizden daha çok nasıl yediğimiz önemli. Uzak doğulular gibi bizde çubuk kullansak tahmin edemeyeceğimiz bir yol kat ederiz. Ben hijyen koşulları göz önüne alındığında ve yemekler gerçekten üslubu ile yapıldığında kültürümüzdeki yemekler çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

• marmix kullanıcısına yanıt
    Size katılmıyorum.Karadeniz yemeklerinin sebze ağırlıklı olduğunu düşündüğümüzde Türkiye'deki en sağlıklı mutfak bence karadenizin.Kaldı ki sağlıklı diye bahsettiğim Karadeniz bölgesinin bile öyle yemekleri var ki vücuda yararlı hiçbir yanı yok.Örneğin mıhlama.Mıhlama dediğim yemeği hiç gördün mü bilmiyorum.Yağ içinde yüzer resmen.Bunun neresi sağlıklı ? Sen gelip bunu çubukla yesen ne kadar yararlı olabilir ? Olamaz.Bahsedilen sağlıklı mutfak akrep yemek değil.Pirinç olur balık olur.Kaldı ki uzakdoğu ülkelerinin birçoğunda inanılmaz derecede balık tüketiliyor.Bir istatistik paylaşayım;

Bir gün fırtına çıkacak uyarısıyla bir çağrı yapılıyor.400.000 balıkçı geri geliyor limana.Yani balık tüketimi gerçekten fazla.Balığın da faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz herhalde.

Karadeniz'i geçtim diğer yöreler hepten sağlıksız.Kebaplar olsun,pideler olsun.Bizim mutfağımız özellikle karbonhidrat üzerine kuruludur bunu inkar etmek yanlış olur.Düşünüldüğünde bariz bir şekilde ortadaki sağlıklı beslenmiyoruz.

• quote:

Size katılmıyorum.Karadeniz yemeklerinin sebze ağırlıklı olduğunu düşündüğümüzde Türkiye'deki en sağlıklı mutfak bence karadenizin.Kaldı ki sağlıklı diye bahsettiğim Karadeniz bölgesinin bile öyle yemekleri var ki vücuda yararlı hiçbir yanı yok.Örneğin mıhlama.Mıhlama dediğim yemeği hiç gördün mü bilmiyorum.Yağ içinde yüzer resmen.Bunun neresi sağlıklı ? Sen gelip bunu çubukla yesen ne kadar yararlı olabilir ? Olamaz.Bahsedilen sağlıklı mutfak akrep yemek değil.Pirinç olur balık olur.Kaldı ki uzakdoğu ülkelerinin birçoğunda inanılmaz derecede balık tüketiliyor.Bir istatistik paylaşayım;

Bir gün fırtına çıkacak uyarısıyla bir çağrı yapılıyor.400.000 balıkçı geri geliyor limana.Yani balık tüketimi gerçekten fazla.Balığın da faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz herhalde.

Karadeniz'i geçtim diğer yöreler hepten sağlıksız.Kebaplar olsun,pideler olsun.Bizim mutfağımız özellikle karbonhidrat üzerine kuruludur bunu inkar etmek yanlış olur.Düşünüldüğünde bariz bir şekilde ortadaki sağlıklı beslenmiyoruz.

Hocam aslında bana cevap olarak aşırı derecede yağlı yemekler söyleyeceğiniz tahmin etmiş. Ve bunun içinde üslubuna uygun yapılırsa yazmıştım. Diyecek bişey bulamıyorum şuan. Haklısın fakat istisnalar kaideyi bozmaz sonuç olarak. Ayrıca kebap sağlıklı bir yiyecektir. Dediğim gibi üslubunca yapıldığı zaman. Geçen gün canan karatay önerdi hatta kebap yemeyi. Aşağıdaki videoda tam da konuştuğumuz konu üzerine hazırlanmış. :D
    Her neyse Bende bu programa başlamış 3 hafta dayanabilmiştim yakın zamanda tekrar başlayacağım. Umarım yardım edersiniz.

• Karatay diyetinin çok gerçekçi olduğunu düşünmüyorum ben. Ayrıca akrep böcek vs demişsiniz ama tüm bu böcekler yağsız bol protein ve keratin demektir. Tadı, ya da besin olarak kullanımı tartışılır ama salt besin değeri olarak gayet sağlıklılar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Karatay bir diyet değildir bu arada.Bilmeyen arkadaşlar için de küçük birkaç şey yazayım.Karatay yeni bir beslenme düzeni yaratmaktır.Karatay diyeti diye adlandırmak yanlış olur.Çünkü karatay tamamiyle beslenme alışkanlıklarınızı değiştiriyor.Kaldı ki ben Karatay beslenme düzenini çok mantıklı ve sağlklı buluyorum.Ancak siz de biliyorsunuz ki beslenme alışkanlığını değiştirmek hiç kolay bir şey değil.Bu nedenle uygulamıyorum.Aslında Karatay mantığının çok zor bir yanı yok.Sağlıklı yağları istediğiniz kadar yiyebilirsiniz diyor.Ya da sağlıklı proteinlerden istediğiniz kadar.Ama ne bileyim bana mantıklı gelmiyor.İsteiğiniz kadar yumurta,kuruyemiş yiyebilirsiniz diyor.Yumurta da kolestorel denen bir yağ çeşidi var.Bildiğiniz gibi fazlası insanda sıkıntıya yol açıyor.Bu nedenle vücut geliştirmeciler yumurtanın sarısını tercih etmez.Ben de bu karatay olayını görünce düşündüm.Adamlar günde 30 tane yumurta beyazı yiyor.Bunu sarılarıyla birlikte yeseler kim bilir ne olurdu ? Bence kolesterol tavan yapardı.Kuruyemiş istediğiniz kadar diyor.1 tane antepfıstığında 1 kaşık tereyağlı pilavın kalorisi var.100 tane yesen bittin.Günlük kalorinin 2 katını almış olursun.Bana bazı yönleri mantıklı gelse de bazı yönleri de mantıksız geliyor.Ancak bunu hazırlayan insan sonuçta profesör.Ben bu yazımı kendi düşündüklerim ve forumlarda yaptığımız beyin fırtınlarından edindiğim bilgilerle yazdım.Ama Canan Karatay yılların birikimiyle yazmış.Uygulayıp uygulamamak sizlerin kararı.

Bu arada bu yazıyı has bir karadenizli olarak yazdım.Yılın belli bir bölümü karadenizde bulunurum.Tabiki yemekleri de görüyorum haliyle.Türkiye'nin birçok şehrinde bulundum.Birçok farklı yemek kültüründen tattım.Yine de en sağlıklısı Karadeniz gözüküyor.Şimdi Adanadaki adama aman içine baharat koyma.Aman şu etten yap desen sıkıntı olur.Ki zaten çok da umursayanı olmaz.O yüzden arkadaşlar siz iyisimi kendinize güzel bir beslenme programı hazırlayın.Uyabileceğiniz,sizi aç bırakmadan forma sokacak bir program.

Videoyu da şimdi izledim.Kesinlikle katılmıyorum.Bizim nedense Milliyetçilik duygularımız her daim uyarılma modunda.Dünyada hiçbir şekilde baş gösteremeyen millet olmamıza rağmen(Geçmişten bahsetmiyorum,şimdiki zamandan) inanılmaz bir şekilde kendimizi en üstün ırk olarak görürüz.Adam resmen bunun üzerinden oynuyor.Bu videoyu hazırlayan adam da eminim ki ektomorf vücut yapısına sahip kilo alamayan bir birey.Bu nedenle videodaki yemeklerin kilo yapmadığını düşünüyor.Bu videoyu donanımhaber de değil de profesyonel vücut geliştirme forumunda paylaşmış olsaydınız gerçekten farklı tepkiler alırdınız.Ben bu videoyu gerçekten komik ve saçma buldum.
  • 26 EKİM CUMARTESİ 2013

Bugün "Plyometric Cardio Curcuit" antrenmanım var.Sabah aç karnına yapmayı planlıyorum.Deneyip göreceğiz sonuçları.

Antrenman sonrası edit:Yorucu bir antrenman oldu.Birçok kişi en çok cardio power'ın zorladığını düşünüyor ancak beni plyometric cardio çok daha fazla zorluyor.Velhasıl yine çok yoruldum.Şuan kendimi çok halsiz hissediyorum.Bunu neden söylüyorum.Hani bu halsizlikle 7 tane yumurta beyazı yiyemem.Güzel bir kahvaltı yapmayı düşünüyorum.Herkese iyi sporlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzunsaclıkeladam -- 26 Ekim 2013; 12:03:47 >
  • Bugün fit teste başladım ve çok zorlandım. İlk gün bitti bakalım 60 günün sonunda ne olacak.
  • Son 2 gün.Bitiyor diye üzülüyorum bir yandan.2 gün sonra kendi günlüğümü geniş bir şekilde yazıcam.Pes ediceğiniz ya da etmeyi düşündüğünüz anda umarım hikayem size güç ve ilham olucak.

Bu arada Focus T25 adlı programa tavsiyeler üzerine beta seviyesinde başladım ve kötü diyebileceğim bir program.Aslında berbat diyeceğim ancak ortada bir emek var.Bana hafif geldi açıkçası.Muhtemelen İnsanity ye tekrar baştan başlıyacağım.Herkese iyi akşamlar.
  • StevieRae kullanıcısına yanıt
    Bu konuda da linkini paylaşırsanız sevinirim.Ben zevkle takip ederim günlüğünüzü.
  • StevieRae kullanıcısına yanıt
    bekliyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.