Şimdi Ara

İnsan Hayvan mıdır (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
2
Favori
9.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çünkü niyetini direk göstermeyip yan yollara sapıyorsun
    isteyen seçebilir dedikçe üste çıkıp dayatmalara başlıyorsun

kimsenin inançları beni ilgilendirmiyor ,desem şimdi bu defa da ateistliğin şart olduğunu dolaylı yollardan dayatmaya başlarsın

o nedenle daha fazla uğraşmayacağım ,sen yoluna ben yoluma

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ulpi kullanıcısına yanıt
    seni zaten önceden bloklamışım ve mutlaka bir nedeni vardır ,o nedenle uğraşmayacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

seni zaten önceden bloklamışım ve mutlaka bir nedeni vardır ,o nedenle uğraşmayacağım

Uğraş ya da uğraşma, ciddiye alınacak bir argümanın varsa sun, yoksa kendi keyfiyetini dayatma. Dediğim gibi bilimsel gerçeklerden söz ediyoruz, bunlar kaliteli dergilerde yayınlanıp diğer bilim adamlaırnın onayından geçiyor, atıf alıyor. Kafadan sallayarak olmaz bu işler. İnsanın hayvan olmadığına dair var mı bir çalışmanız?

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

amaç insan ,hayvan meselesi falan değil ,amaç evrim teorisi ama nedense direk söylenmemiş ?

Evrim olsun olmasın(zaten gerçek ama neyse) bundan bağımsız olarak insanın hangi kategoride olduğu belli zaten. Ama maalesef insanlar kişiselleştiriyor, bunu aşmak da çok zor, eğitim sisteminin düzeltilmesi lazım, yoksa ilerleme olması mümkün değil. Ha daha teori-olgu, genel-özel, sınıflandırma neye göre yapılır, totoloji nedir vb bilinmeden dogmatikçe itiraz geliyorya, en acısı da o.

• Senin görüşün nedir hocam?

• Hayvandan beteriz bence her şeyi yok ediyoruz hayvan en azından ihtiyacı kadarını alıyor aç gözlülük yapmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • belli seviyede cevap yazdığın için sana cevap vermeye devam edeceğim
    başlangıcı inkar edip yaratılanın üzerinden bir din uydurmuş akıllı geçinen biri çıkmış birileri de onu savunuyor bak tam da sizin dine inananlar için kullandığınız gibi bir argüman oldu. hoşuna gitti mi?
    ateizm bir damla sudan yaratıldığını unutup ne de yaman bir düşman kesiliverdi insan tabirine ne kadar da güzel uyuyor
    her merkezi sinir sistemi olana hayvan denemez veya farklı isimler verilemez bir tarif yapacaksan ona uyacaksın kedi,inek, insan neden bunlar hepsine hayvan de o zaman
    baştan itibaren söylüyorum insan biyolojiden ibaret değil hiç bir bilinen hayvanlara psikolog tedavi uyguluyor mu
    blim dediğin şeyin geçmişte de bulunmadığını nereden biliyorsun delil olarak sunduklarınızın çoğunun temelinde inkar ettiğiniz islam dinini yaşayanlar tarafından ortaya koyulmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

belli seviyede cevap yazdığın için sana cevap vermeye devam edeceğim
    başlangıcı inkar edip yaratılanın üzerinden bir din uydurmuş akıllı geçinen biri çıkmış birileri de onu savunuyor bak tam da sizin dine inananlar için kullandığınız gibi bir argüman oldu. hoşuna gitti mi?
    ateizm bir damla sudan yaratıldığını unutup ne de yaman bir düşman kesiliverdi insan tabirine ne kadar da güzel uyuyor
    her merkezi sinir sistemi olana hayvan denemez veya farklı isimler verilemez bir tarif yapacaksan ona uyacaksın kedi,inek, insan neden bunlar hepsine hayvan de o zaman
    baştan itibaren söylüyorum insan biyolojiden ibaret değil hiç bir bilinen hayvanlara psikolog tedavi uyguluyor mu
    blim dediğin şeyin geçmişte de bulunmadığını nereden biliyorsun delil olarak sunduklarınızın çoğunun temelinde inkar ettiğiniz islam dinini yaşayanlar tarafından ortaya koyulmuştur.

Bir itirazınız, karşı görüşünüz varsa önce deneyinizi, gözleminiz yapın ve saygın mecralarda yayınlayın, hakemlerin onayından geçip yayınlansın, sonra diğer bilim insanları incelesinler, eleştirilerini yazsınlar, atıf atsınlar, bilim dünyasında kabul görsün, sonra bizler de kabul edelim. Yoksa bir anlam ifade etmiyor ki.

sen sayılan tarfıyla 1950 yıllık gerçeçeği, insanların hayatlarını yalan say kalk bana şunu şunu yap ondan sonra gel de ne kadar çok bilmişsiniz ya biz aptalız siz akıllı

• quote:

sen sayılan tarfıyla 1950 yıllık gerçeçeği, insanların hayatlarını yalan say kalk bana şunu şunu yap ondan sonra gel de ne kadar çok bilmişsiniz ya biz aptalız siz akıllı

Ne yalan sayması, neyden bahsediyorsun?

• hun tarihine bak atlarla nasıl arkadaş olduklarını gör
    yeni olarak gödüğün hemen herşeyin eskiden de hem de şu tarihten sonra evrilmiş diye düşündüklerin yalan olduğunu çok geç olmadan anlarsın umarım

bunca yıllık insanlık tarihi diyorum din etrafında şekillenmiş onu yalan say ondan sonra kendini ispatla gel bunca zaman benim inandıklarımın kanıtıdır daha bir şey kanıtlamaya ihtiyacım yok

• quote:

bunca yıllık insanlık tarihi diyorum din etrafında şekillenmiş onu yalan say ondan sonra kendini ispatla gel bunca zaman benim inandıklarımın kanıtıdır daha bir şey kanıtlamaya ihtiyacım yok

İnsanlık tarihini inkar etmiyorum, hatta daha geriye gidersek insansıların tarihi var, daha da geriye gidince insan yok ortada, şempanze benzeri canlılar var. Asıl inkar edilenler budur. Bilim bunları kanıtlıyor ama karşı taraf kendi kafasından kurduğu şeylerle gerçeklere karşı çıkıyor.

• < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Insan insandır hayvan değildir. Insan hayvani ve meleki özelliklerin karışımıdır.kullanma kılavuzuna göre hareket ederse melek seviyesini geçmesi mümkündür etmezse hayvandan daha aşağı seviyede olmasida mümkündür.hayvan seviyesinin altında olmak mümkünken hayvan olmak mümkün değildir çünkü hayvanlar yaptıklarında sorumlu değilken insan sorumludur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ttttssss

Insan insandır hayvan değildir. Insan hayvani ve meleki özelliklerin karışımıdır.kullanma kılavuzuna göre hareket ederse melek seviyesini geçmesi mümkündür etmezse hayvandan daha aşağı seviyede olmasida mümkündür.hayvan seviyesinin altında olmak mümkünken hayvan olmak mümkün değildir çünkü hayvanlar yaptıklarında sorumlu değilken insan sorumludur.

''İnsan insandır, hayvan hayvandır'' ifadesi totolojiye dayandığı için geçersizdir. Bir kıyastan bahsediyorsak ayıran faktör özelliklerdir, totolojiye dayanması safsata olur. Aynı mantığı şöyle uygulayalım; kedi kedidir, hayvan hayvandır. Görüldüğü gibi bir geçerliliği olmayan bir mantıkmış, daha doğrusu mantıksızlık, çünkü ayırmıyor, boş bir ifade oluyor, hiçbir şeyi ayırmıyor, ifade etmiyor, açıklamıyor.

İnsan bir cinstir, ama günümüzde insan derken kastedilen bir türdür. Hayvan ise bir alemdir, yani hayvan çok daha geneldir, insan ise özeldir. Dolayısıyla genel bir gruptan söz ediyorsak özel kıstaslar kurulamaz, genel kıstaslara göre o guruba girip girmeyeceği belirlenebilir, buna göre insan bir hayvan türüdür.

ggwp

• quote:

Orijinalden alıntı: ttttssss

ggwp

Aklıma bu oyun geldi

• Hayvanlara hakaret

• Peki hocam biyolojik olarak sınıflandırmak istersek, melekler hayvan mıdır bitki midir?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.