Şimdi Ara

İnsan Hayvan mıdır (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
2
Favori
10.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bir şey başlangıcı yoksa yoktur sizin inandığınız evrim başlangıca cevap veremeyince ölüdür ölü olanı tartışmak anlamsızdır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Orijinalden alıntı: mhmt042

bir şey başlangıcı yoksa yoktur sizin inandığınız evrim başlangıca cevap veremeyince ölüdür ölü olanı tartışmak anlamsızdır

Var yok demedim. Canlılık şu an var, demek ki başlamış ve de evriliyor. Nasıl başladığına dair değil, evrime dair yazıyorum, lütfen çarpıtmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

koçum

soyutla somut arasındaki farkı
    bilmeden

felsefe yapmaya çalışıyorsun.

olguların mutlak başlangıcı yoktur
    varlık
    sonsuzdan gelir sonsuza gider.

hah işte başlangıç yok desene yav zaten olmayan başlamayan şeyin evrilmesi nasıl oluyor mutlak başlangıcı olmayan şey nasıl var olur kalkmış benden bilimsel aklın alacağı gözün göreceği deliller istiyorsun
    baştan kaybettin
    başlangıç yok diyorsun ya başlangıç yoksa bu evren yoktur yok mu yani şimdi biz yokuz konuşmuyoruz aslında

ben ne söylediimi biliyorum

anlayıp anlamamak
    senin kapasitene kalmış......

quote:

yav zaten olmayan başlamayan şeyin evrilmesi nasıl oluyor mutlak başlangıcı olmayan şey nasıl var olur

mutlak başlangıcı olmayan
    ŞEY değil işte

şeyler olgulardır

sistemler kurulur ve evrilirler

VARLIK (madde,enerji) yok olmaz.
    çünkü zaten var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor6247 -- 6 Mart 2018; 22:53:33 >

Orijinalden alıntı: Mephalay

Biyolojik acidan evet.
    Hayvanlar, bitkiler, mantarlar, algler. Kategorilerimiz bunlar.

hocam bana bitkili bi zorno onerir misin?

böyle insan bipen ağaç, diken bipen adam, ota veren kadın, dala binen gay falan. buraya link atın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

ula

daha soyutla somut arasındaki ayrımı yapmaktan aciz andavalların
    bi taraflarından uydurdukları
    zaten olmayan başlangıcın
    nesini inkar edeyim

üşütmeyin bu kadar kafayı...

çarpıtma diyerek çarpıtmak güzel taktik bak bakiim yukarılara ben evrim sorusuna neyle başlamışım kimmiş o çarpıtan
    canlılık şu an var demekle bitiyor yani helal olsun

Soruya neyle başlayıp başlamadığının bir önemi yok, gerçekler irademizden bağımsız. Senin sorduğun şeyler farklı konular, onlar evrimi belirleyen, sağlayan şeyler değiller. Dolayısıyla kıstas alarak evrimin varını yokunu tartışamazsın.

Evrimin sağlayanı, nesiller içerisindeki değişimdir, bu genel bir kaidedir, şu ya da bunun şahsında değildir. Bu gözlemleniyor, ee bu gerçeğe gözünü yumup neden alakasız şeyler öne sürerek konuyu saptırıyorsun? Ben güneş diyorum, sen peynir küflenmemesi için ne yapmak lazım diyorsun, ne alaka?

hah işte başlangıç yok desene yav zaten olmayan başlamayan şeyin evrilmesi nasıl oluyor mutlak başlangıcı olmayan şey nasıl var olur kalkmış benden bilimsel aklın alacağı gözün göreceği deliller istiyorsun
    baştan kaybettin
    başlangıç yok diyorsun ya başlangıç yoksa bu evren yoktur yok mu yani şimdi biz yokuz konuşmuyoruz aslında

Biz varlık değiliz ki, biz varlığın bir biçimiyiz. Biz başlayınca varlık başlamış olmuyor. Varlık, var olma durumudur, bu başlamaz, biçimler başlar. Varlık biçime indirgenemez, biçim belirtmediği için varlıktır zaten.

sonra açıyor izliyor ve hüsran.

yazıktır günahtır ayıptır yaptığınız.

.......................

şimdi zorno nedir nasıl yapılır neyi anlatır ve seyredenle ilişkisi nedir? konusunda konuşalım.

insanın anne dediği birey esasen onu emziren ve büyütendir. insan özünde hayvan ve bitki leşleri sayesinde hayatta kalabilen bir şeydir. öldüğünde ise o hayvan bitki artıkları olan bakteriler onu yemeye başlar. hatta ölü solunumu denen adli tıplık bir olayı da vardır.

insan mevt ettiğinde öyle bir kokar ki aslında bunun fiziksel olarak hayvan ve bitki leşi yani ifrazatı olduğu görülür. affedersin et değeri it b.... ndan daha berbat kokar ve toplam hayatına baktığında zaten b.... n bir hayatı vardır.

................

her neyse şimdi besin ve insan ikilemiyle gidelim. 2.5 yaşından sonra annemiz bize süt vermez katı gıdalar yeriz. ve yeni annemiz dınınınım artık bitkiler ve hayvanlar olur. insan hakkaten de anne ve baba denen değeri değiştirebilir.

insanın etsel yönü artık bitkilere ve hayvanlara anne demeye başlar. baba kavramı farklı o çok özel bir kavram.

.............................

bitkileri ve hayvanları katleder ve yediği bu canlılar ona anne olarak gıda olur. şimdi bir ağaçtan tut ta bir hayvana kadar. şayet yiyebiliyorsan anne şeklindedir. şayet sevebiliyor ve rahmetini hissediyorsan yine anne gibidir.

............................

yukarıdaki bahtsız hanım bir ağaçla yaptığı şeye ve insan-bitki ilişkisine dikkat edersen sana oksijen de veren şey aslında annedir.

şöyle düşün seni cennete bir burak getirecek. anne denen kavram burak hükmünde olup seni dünya denen cennete getiriyor. orada sana oksijen yemek içmek barınmak sağlıyor.

...........................

şimdi dünya denen yerde her şey karşılıksız sana annedir. zorno denen illetin özellikle bitkisel ve hayvansal yağları komik değildir. belki anne hükmündedir. zaten zornoyu icad eden adamın irite ettiği değil karşı çıktığı şey annedir.

saatlerce devam edegelen bir karmaşa düşün her şey var ancak evlat yok. yani zorno annemsi denen şeye düşmandır.

..........................

bu yüzden zornonun anlattığı değer ateizmin inkar eden yönüne denk düşer. gerçekten de ateizmin apaçık yaratanı annesi iken annesi ile zoru vardır ve onu inkar eder.

işte o yüzden komik değil.

.........................

ha bunun insanımsı ile yapılan varsayımları da var o da anne nebata hayvanata döndü de ancak babaya ne oldu kısmı da onunla ilgilidir.

........................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 7 Mart 2018; 0:19:13 >

• bana ateizm ve özellikle evrimin ne kadar çaresiz bir şey olduğunu gösteren rabbime sonsuz şükür, bu gerçeği tekrar tekrar görmeme vesile olanlara teşekkürler. sizler imanın ne kadar güzel bir şey olduğunu, insana nasıl huzur verdiğini bir kez daha gösterdiniz. böyle devam edin

bana ateizm ve özellikle evrimin ne kadar çaresiz bir şey olduğunu gösteren rabbime sonsuz şükür, bu gerçeği tekrar tekrar görmeme vesile olanlara teşekkürler. sizler imanın ne kadar güzel bir şey olduğunu, insana nasıl huzur verdiğini bir kez daha gösterdiniz. böyle devam edin

Değişim yok mu diyorsun?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Guest-73A8A7D1E

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Hocam ateist olma hikayeni dinlemek isterim, ayrıca yazdığın iletiler çok değerli, düşünen bir insansın, farkını belli ediyorsun. Sen ve spartacus gibileri görünce mutlu oluyorum, bilim ve felsefe razı olsun senden @vamparf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulpi -- 7 Mart 2018; 0:18:5 >

Orijinalden alıntı: ulpi

Sen ne düşünüyorsun?

Öncelikle insan ve hayvan tanımını yapmaya çalışıyorum. İnsan türüyle diğer hayvanları ayıran en önemli fark gelişmiş ön beynimizdir. İnsanı ''düşünebilen hayvan'' olarak tanımlayanlar var. Şu ana kadar insanların ürettikleri ile diğer hayvanların ürettikleri karşılaştırsak arada devasa bir fark olduğunu görürüz. İnsanların kendini üstün görmesinin haksız olduğunu düşünmüyorum. Çünkü üstün olduğumuz açıkça görülebiliyor. Bu kibir değildir, durum tespitidir. En yakın akrabamız olan şempanzeler ormanda dişiler için savaşıp meyve toplamaktan başka bir şey yapmıyorlar. İnsanları ise anlatmaya gerek yok, zaten anlatmaya ne zamanım ne de bilgim yeterli gelir.

• ilgin için teşekkürler.

yerin ayrı unutma.

saygılar....

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

quote:

Orijinalden alıntı: ulpi

Sen ne düşünüyorsun?

Öncelikle insan ve hayvan tanımını yapmaya çalışıyorum. İnsan türüyle diğer hayvanları ayıran en önemli fark gelişmiş ön beynimizdir. İnsanı ''düşünebilen hayvan'' olarak tanımlayanlar var. Şu ana kadar insanların ürettikleri ile diğer hayvanların ürettikleri karşılaştırsak arada devasa bir fark olduğunu görürüz. İnsanların kendini üstün görmesinin haksız olduğunu düşünmüyorum. Çünkü üstün olduğumuz açıkça görülebiliyor. Bu kibir değildir, durum tespitidir. En yakın akrabamız olan şempanzeler ormanda dişiler için savaşıp meyve toplamaktan başka bir şey yapmıyorlar. İnsanları ise anlatmaya gerek yok, zaten anlatmaya ne zamanım ne de bilgim yeterli gelir.

Ama hayvan alemi genel bir alem, bilişsel olarak düşük de var yüksek de var. Dolayısıyla insan da giriyor. Mesela omurgalıyız, memeliyiz, hareketliyiz, penis ve sperm ile ürüyoruz, embriyo çok benzer, yapısal olarak çok benzeriz. Zaten bu benzerliklere göre türler hayvanlar alemine dahil oluyor, farklılıklara göre zaten tür olarak ayrılıyoruz. Dolayısıyla hayvanın tanımı yapılırken aslan mı, kedi mi, şempanze mi,insan mı diye bakılmaz ki, genel tanım yapılır. İnsan bunları karşılıyor.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.