Şimdi Ara

İnsan hata yapabilir Translate yaparsa ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • www.sapphireselectclub.com adresine üye olmak için girdiğimde translate programı yüzünden ülke seçiminde Türkiyeyi göremediğim için bir sürü şikayet formu yazdım
    Meğer sorun İngilizce yazılı sayfaları otomatik olarak Türkçeye çeviren translate yüzündenmiş orijinal dil seçimi yapınca Ülke seçiminde Turkey görünüyor ancak sayfa Türkçeye çevirilince Turkey kayboluyor bunun gözümden kaçması yüzünden destek adreslerine sanki ülke seçiminde Türkiye yokmuş bilerek yapmışlar düşüncesiyle kızgın ifadelerle şikayet mailleri attım. Burada sorunu anlayamadım neden Dil seçimi değişince Ülke kayboluyor ? Chromun kendi translatesini kullanıyorum şimdi utanç içinde özür mailleri attım olan sinirimden sıfır kutusunda aldığım ekran kartına oldu Ülkemi bu kadar görmezden gelen bir şirketin malını aldım diyerek kartı kırdım
    Sanayi bakanlığına tüketici derneğine abonesi olduğum gazeteye şikayetimi bildirseydim ne olacaktı ufacık bir detay yüzünden seçimde yok gözüken bir ülke konu hakkında ne yapılabilir bilemiyorum ama konu hakkında mutlakla uzman kişilerden görüşlerini alacağım neye üzüleyim bilmiyorum ama insanının Ülkesi her şeyi.
    Yanıtlamak için burayı tıklayın

moreandmore7 düzeyi 50 ( admin )
    01:35 (20 dakika önce)

Merhaba Ozan,

İlgili siteye girdiğinizde sitenin zaten Türkçe dil desteği bulunmuyor, sadece İngilizce ve Almanca dil desteği sunuluyor. Sanıyorum sizin kastettiğiniz nokta üye olurken Ülke bölümünde sayfa translate ile otomatik Türkçe'ye çevrildiğinde Turkey'in görünmüyor olması. Turkey daha çok Amerikan ingilizcesinde Türkçe'ye çevrildiğinde saçma bir şekilde Hindi şeklinde Türkçe'ye çevrilmektedir, bu nedenle Turkey olarak aradığınızda bulamamış olmanız normal. Bu gibi anlaşılmayan çeviri sorunları ile karşılaşmamak için otomatik çeviriyi pasifleştirebilir ve sayfaları orjinal dili ile gözlemleyebilirsiniz ki böylece Turkey yazısına olduğu gibi rastlayabilirsiniz.

Yine de Türkiye'ye rastlayamamış olmanız nedeni ile tepkiniz biraz aşırı olmuş, ayrıca gerçekten de ilgili sitede ülke olarak Türkiye seçeneği yer almıyor olsaydı bu firmanın kendi tercihi olurdu ve bir gazete'ye şikayet edebileceğiniz bir durum olmazdı çünkü bu firmanın kendi tercihi olurdu bu durumda yapmanız gerekende farkı bir siteden hizmet almaya çalışmak olmalıydı.
    0 1 En iyi yanıt olarak işaretle

ben (ozandoğan Değiştir)
    01:55 (bir dakikadan az zaman önce)

Ben hiç bir yerde translate programı ülke seçiminde Türkiyeyi Hindi olarak gösterir diye bir uyarı görmedim yinede gazeteme mail attım isterlerse paylaşırlar cevap için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozandoğan -- 23 Temmuz 2014; 2:08:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu bir hata mı?
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.