Şimdi Ara

İnsan egosuz yaşayabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet, soru açık bence yaşayamaz dışarıya yansıtmasa da egosu olması lazım. Siz ne diyorsunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaşayamaz. İnsan'ın bütün değerleri egoda birleşmiştir çünkü. neden ?
    Ego'nun ''Ben Olduğunu'' iddiasını bilincin tamamında ele geçirmesi yüzünden. Bundan daha büyük bir iddia yoktur ortada.

''Ben olduğunu'' bildiğim için BURADAYIM ve ''Ben'' burada olduğum için GÖRÜYORUM. ''Ben'' burada olmasa, anlamsızlığın derin çukurunda insan ne yapabilir ? Biz ''Bilinçli'' olduğunu iddia ettiğimiz hayvandan gelme varlıklar, KONTROLÜ ellerinde tutamayacaklarını anladıklarında ne yaparlar ? Bunun en küçük seviyesi için sınav için stres çeken kişiler örnek gösterilebilir.

''Anlam''ın olmadığı ve bilinçlinin ''Bilinçsiz''e dönüştüğü bir bağlamda insan sadece bakacaktır, müdahale yeteneğinden yoksundur. Bakmak sadece bakmak olduğu bir durumda ''ANLAMSIZ'' şeyler insanı pekala aşacaktır.

Bizlerin yaşama sebebinin en büyük motivasyonu ANLAM dır. çünkü benim şuan BURADA olduğum anlamı yaşadığım anlamsız veya anlamlı şeyleri bir değer kümesine koyacaktır.

Bir çocuğa zamanında çıkan Küba nükleer kriz, başarılı olsaydı burada olmayacaktın veya o zamanda bu kriz gerçekten durduralamasaydı ölecektin diyebilirsin ama bir çocuğa sen burada YOKSUN diyemezsin.

O yüzden en büyük korku ÖLÜM değil, benim şurada burada VAR OLMADIĞIM korkusudur. ve bu travmanın aşılabilmesi için bilincin tekeli EGO'nun elindedir. Çünkü ego'nun olmayışı var olan herşeyin anlamını yok edecektir. daha da ileri gidersek, Her şey sadece bir hiç olacaktır.

''ARAÇTA AMAÇTA İNSANDIR'' -EGO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakanca951 -- 20 Şubat 2019; 16:27:17 >

• Yaşar üstteki boş konuşmuş.
    Çevrendeki insanların %75 id kontrolunde yasiyor.
    Egi devreye giremiyorsa da olup olmamasının bir anlamı yok.
    Id ego super ego hayatta yanlis kullanıliyor. Freud mezarinda ters donmustur

• Insan ve ego ayri şeylerdir ego cogu zaman zararlidir ancak bazen egonun bize taktirdigi maskelerin bazilarini gunluk hayatta kesin kez takmak zorundayizdir

Ornegin sen egonu yendin kendi icinde egon yok insanlarla yarismiyorsun ispat istegin vs yok ancak bir ogretmensin bu yuzden daha once egonun sana taktirdigi sinif üzerinde kullanman gereken disiplin ve tahakküm maskesini takmak zorundasin yoksa ne duzen sağlayabilirsin ne ders anlatabilirsin

Ayni sekilde üstün olan bir kisiye atiyorum müdür yardimcisina ooovv dostum herkes esittir cek bakalim su kokodan bir firt diyemezsin dememelisin ona karşı da saygi maskeni guleryuz maskeni takmak zorundasin

Kendimden bir örnek vereyim insanlari yonetmekten nefret ederim oyle boyle degil tiksinti derecesinde nefret ediyorum insanlari yonlendirmeyi dogru yolu göstermeyi bile sevmem ama sorumluluğum altindaki insanlara bazen gerekli maskeyi takarak mudehale ediyorum

Yani egosuz yasarsin ancak egoyla alakali bilesenleri kullanmak zorundasin cunku sen egosuz da olsan toplum nizami ego uzerine kurulu ve insanlarin yuzde 95i egoist

Edit=egonun bir yönü uzerinde durarak ornek verdim bende olmayan bir yönünden bahsettim diger yönleri cok keskin sekilde var egoistin tekiyim bunu asmaya çalışıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza5806 -- 20 Şubat 2019; 19:25:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Takip

• quote:

Orijinalden alıntı: notguest

Yaşar üstteki boş konuşmuş.
    Çevrendeki insanların %75 id kontrolunde yasiyor.
    Egi devreye giremiyorsa da olup olmamasının bir anlamı yok.
    Id ego super ego hayatta yanlis kullanıliyor. Freud mezarinda ters donmustur
    sen boş konuşuyorsun kendine değer vermezsen yaşama isteğin olmaz zaten

• Ben bu durumda olabilirim galiba.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özgüven aileden mi gelir ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • izayoi kullanıcısına yanıt
    Ego kendimize deger vermemizi mi sagliyormuş

• herkesin ego tanımı farklı farklı olsada ego kişinin kendisini düşünmesinden ibarettir

insanlar egoist diyen insanlarda aslında kendi egolarına hizmet edilmesini istiyorlar

yani insanın kendini düşünmesi olmazsa zaten ustune son surat gelen kaplandan aslandan bile kaçmaz

yani egosuzluk mumkun değil

kendi egosunu kollamayanıda diğerleinin egosu yer bitirir
  • ego dediğin ruhdur,ruh dediğin de sensin, her insanın egosu vardır ,,, fakat soruş tarzından ego değilde enaniyet kavramını kastediyor olabileceğini düşündüm, enaniyet kendini aşırı beğenme ve bencillik olarak tanımlanabilir ki herkeste enaniyet yoktur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.