arkadaşlar bayram namazına gidiyorduk arkadaşım böyle bir soru sordu
^^inşallah ile amin arasında ne fark var ? ^^ cevap verdim fakat ikiside aynı manaya geliyor murlaka bir fark var ama ne ??? düşün düşün bulamadım yorumlarınızı bekliyorum ... teşekkürler
inşallah ünlem (i'nşalla:h) Arapça in ş¥¢e Allah
"Tanrı dilerse, Tanrı nasip ettiyse" anlamlarında dilek anlatan bir söz: "İnşallah memlekete hayırlı olursunuz."
âmin ünlem, din bilgisi (a:min) Arapça ¥m³n
"Öyle olsun, Allah kabul etsin" anlamlarında, duaların arasında ve sonunda kullanılan bir söz.
http://www.tdk.gov.tr/
" memlekete hayırlı olursunuz." amin......
" memlekete hayırlı olursunuz." inşallah... şimdi bu 2 si aynı anlam değilmi yani ??
ii de amin tabiki anlamına gelmez ki sanki biz onaylıyoruz gibi oluyor...
Benim bildiği kadarıyla amin duanın sonunda okunur bi istek belirtilir. İnşallah ise Allah izin verirse anlamında kullanılır. Örnek vereyim:tatile çıkıosunuz dersinizki inşallah tatilim dilediğim gibi geçer. tatile çıkıosunuz dersinizki (dua ederken)yarabbi tatilde beni kazadan beladan uzak tut,amin. Aslında ikiside istek belirtior.İkiside aynı gibi...
quote:
Orjinalden alıntı: _eDDie_
"Tanrı dilerse, Tanrı nasip ettiyse" anlamlarında dilek anlatan bir söz: "İnşallah memlekete hayırlı olursunuz."
"Öyle olsun, Allah kabul etsin" anlamlarında, duaların arasında ve sonunda kullanılan bir söz.
NE TANRISI BIRADER ALLAH ALLAH DIYECEKSIN;ALLAH c.c 99 TANE ISMI VARKEN NIYE TANRI DIYORSUN
NE TANRISI BIRADER ALLAH ALLAH DIYECEKSIN;ALLAH c.c 99 TANE ISMI VARKEN NIYE TANRI DIYORSUN
Adam alıntı yapmış neden üstüne gidiyorsunuz anlamadan dinlemeden..??? Ayrıca isteyen istediğini der..Ben Cenab-ı Hakk derim , başkası Tanrı der kimi ne ilgilendirir???
bencede tanrı demek sakıncalıdır ....yer tanrı gök tanrı allah muhafaza yaniii
quote:
Orjinalden alıntı: Chemist_EA
Benim bildiği kadarıyla amin duanın sonunda okunur bi istek belirtilir. İnşallah ise Allah izin verirse anlamında kullanılır. Örnek vereyim:tatile çıkıosunuz dersinizki inşallah tatilim dilediğim gibi geçer. tatile çıkıosunuz dersinizki (dua ederken)yarabbi tatilde beni kazadan beladan uzak tut,amin. Aslında ikiside istek belirtior.İkiside aynı gibi...
arkadaş iyi özetlemiş. anlaşılmayan yer kaldıysa anlatırız bizde inşallah.
quote:
Orjinalden alıntı: cenkiss
quote:
ne diyeceğinden sana ne
bencede tanrı değil Allah denmeli ama isteyen istediğini der kime ne
Biz inşallahı yanlış kullanıyoruz.
Mesela "İnşallah yazılı ertelenir"(Lisede çok söylüyoduk ) Aslında inşallah kelimesi Allah'ın karşısında bizim acizliğimizi belirtmek için kullanılmalıdır.Yani biz birşeyi yapmak istiyoruz fakat Allah izin vermezse olmayacağınıda biliyoruz,bunun için inşallah demeliyiz.
fakat bugünkü kullanımda bu söz bir dilek belirtir gibi kullanılıyor
quote:
quote:
Yazılanları iyi okuyalım, nereden alıntı yaptığımızı yazdık. Bu arada beni yargılama hakkın yok. Saygılar.
bi de şöyle bi söz vardır. inşallah maşallah ile bu işler yürümez. Yani bu demek oluyor ki. Allahın istemisiyle işler yürümez sadece bizim irademiz geçerlidir
quote:
Orjinalden alıntı: tugay17
quote:
quote:
ne diyeceğinden sana ne
bencede tanrı değil Allah denmeli ama isteyen istediğini der kime ne
madem banane de yani beni ilgilendirmiyorda niye buraya yaziyorsun.öyle yok isteyen istedigini der diye o zaman bende sana sibob dersem olurmu olmaz.eee neymis efendim ALLAH cc mis.hadi bakiyiim isin rast gitsin
Orjinalden alıntı: dushunur
bi de şöyle bi söz vardır. inşallah maşallah ile bu işler yürümez. Yani bu demek oluyor ki. Allahın istemisiyle işler yürümez sadece bizim irademiz geçerlidir
ALLAH BU GORUNEN VE DE GORUNMEYEN HERSEYİ OL DEMESİYLE YARATMİSTİR....
NE DEMEK ALLAH IN İSTEMESİYLE YÜRÜMEZ
ALLAH SENİ ISLAH ETSİN (AMİN)
quote:
Orjinalden alıntı: dushunur
bana şu cümleden bir mantık çıkarırmısın??
İnşallah maşallah Allah'ın istemesiyle falan ne demek oluyor? ne alakası var
İnşallah Allah izin verirse demek. orda demek istenilen farklı birşey.Yani Cenab-ı Hakk demişki sen eşşeğini sağlam kazığa bağla sonra bana bırak.Sen hiçbir çaba göstermeden inşallah maşallah dersen olmaz demek isteniyor orda.bilmem anlatabildim mi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme