Şimdi Ara

İnsafsız Yargılama - Gürcan Bilgiç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güzel bir yazı olmuş, konu göremedim açıldı ise affola.

--

İnsafsız yargılama
    06.04.2008

29 haftada bir ilk gerçekleşti. Fenerbahçe Kayserispor’u yenerken, attığı beraberlik golü hakem Hakan Sivriservi’nin verdiği saçma penaltıyla oldu. Uzatmanın uzatmasında gelen galibiyet golü için ofsayt yorumu yapılabilir. Ama yapılmayabilir de. Bana göre de ofsayt. Fakat vermeyen hakeme de bir şey diyemem. Çünkü anlık bir pozisyon.

Son söyleyeceğimizi ilk olarak kaleme aldık. Kimse de merak, endişe bırakmayalım. Fakat bu sonuç çerçevesinde Beşiktaş ve Galatasaray Kulüpleri’nin yaptığı ortak yorum tam manasıyla bir provokasyondur. Haksızlığa uğradıklarını belirttikleri o kelimeler, belki taraftarlarına kendilerini hoş gösterir ama esas haksızlığı yapanın kendileri olduğu gerçeğini saklamaz.

Galatasaray’ın Denizli ve Manisa’da kazandığı penaltılar, Gaziantep’te Servet’in attığı ofsayt gol, sezonun ilk yarısındaki Beşiktaş maçında attığı her iki gol de tartışma yüklü. O günlerde kimse Galatasaray’ın şampiyonluğa atandığından bahsetmedi. Hatalar, hata olarak kaldı, böyle yorumlandı.

Beşiktaş’ın geçmiş maçlarında yandığı anlar var. Fenerbahçe’nin de var. Birisi o maçlarında puan kaybetti, diğeri etmedi. O yüzden Fenerbahçe tarafından yangınlar büyümedi. Kazanılan bir Gençlerbirliği maçı vardı ki, Yunus Yıldırım iki net penaltıyı değerlendirmemişti. Berabere biten Ankaragücü karşılaşmasında da iki net penaltı pozisyonu vardı Fenerbahçe’nin. Kayserispor maçında atılan Edu ve sonrasındaki mağlubiyet de bir kenara. Galatasaray kupa maçı hala hatıralarda.
    Bitime beş hafta kala, sezonun ikinci penaltısını kazanmış bir takıma biçilen gömleğe bakın siz. İnsafsızlıktır bunun adı.

Eski moda yöneticilik hortladı yeniden. Baktılar olmuyor, belli bir kamuoyu oluşturup, yaptıkları hataların adresini değiştirmeye çalışıyorlar. Bu sene kimse duydu mu, gördü mü, Galatasaray’ı yakan hakemi.

Hakem hataları ile puanlar kaybedilir de, kazanılır da. Bunun hesabını sezon sonunda yaparsınız. Arada uçurum yoksa, problem de yoktur. İşte bu açıklamalara imza koyan Galatasaray takımı lehine Gençlerbirliği maçındaki hakem yanlışları ortada. Bir penaltı, kendi sahasında çıkan oyuncuya kalkan ofsayt bayrağı.

Ben bekliyorum şimdi, Beşiktaş yönetimi bu kararlar hakkında da açıklama yapacak mı?

--

http://www.sporx.com/yazarlar/gurcan_bilgic/5222

• Bilgiç in Anlatmak istediği
    İMZAMDA yazılı,

selamlar
  • Hocam şimdi şöyle diyelim ; Haksız bir durum olduğu zaman fenerbahçe den gelmedimi laflar yöneticileriniz ceza almadımı? ee şimdide aynısını Galatasaray ve Beşiktaş yapmış .O zaman Sayın Bilgiç'in aklı neredeydi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: reLo

Hocam şimdi şöyle diyelim ; Haksız bir durum olduğu zaman fenerbahçe den gelmedimi laflar yöneticileriniz ceza almadımı? ee şimdide aynısını Galatasaray ve Beşiktaş yapmış .O zaman Sayın Bilgiç'in aklı neredeydi?

Valla bilgiç'i hiç sevmem ancak o dönemde senin istediğin herşeyi yazmıştı reLo..
    O zamanlr senin aklının nerede olduğunu ayıp değilse sormak istiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: OzgurOz

quote:

Hocam şimdi şöyle diyelim ; Haksız bir durum olduğu zaman fenerbahçe den gelmedimi laflar yöneticileriniz ceza almadımı? ee şimdide aynısını Galatasaray ve Beşiktaş yapmış .O zaman Sayın Bilgiç'in aklı neredeydi?

Valla bilgiç'i hiç sevmem ancak o dönemde senin istediğin herşeyi yazmıştı reLo..
    O zamanlr senin aklının nerede olduğunu ayıp değilse sormak istiyorum

Kusura bakma ama böyle bir yazı gelmedi nede yorum.Eleştirmiştir ama şuanki gibi kesinlikle değil.

• Gürcan BİLGİÇ , FB yönetimi tarafından FB düşmanı ilan edilmiştir.Fb yönetimi , Bilgiç'i , Bilgiç de FB yönetimini kabul etmez.Bu yüzden Grücan BİLGİÇ FB yönetimi hata yapmasa da , yönetimi hatalı gösterecek şeyler yazar hele hata yaptıysa hiç affetmez hemen kaleme alır ki ben geçen sene ki yazılarını da hatırlıyorum..
  • quote:

Gürcan BİLGİÇ , FB yönetimi tarafından FB düşmanı ilan edilmiştir.Fb yönetimi , Bilgiç'i , Bilgiç de FB yönetimini kabul etmez.Bu yüzden Grücan BİLGİÇ FB yönetimi hata yapmasa da , yönetimi hatalı gösterecek şeyler yazar hele hata yaptıysa hiç affetmez hemen kaleme alır ki ben geçen sene ki yazılarını da hatırlıyorum..

Demek ki o zaman almamış hocam.Ben iddaa etmiyorum taraflı yazıyor ediyor felan diye ama o zaman aklı neredeymiş dedim sadece yanlış anlaşılma olmasın orada
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bazı konularda görüş bildirmek için araştırıcı olmak ve OKUMAK ve DİNLEMEK lazım.

Okumak ve Dinlemekten kastım,
    Gazete,
    dergi,
    Radyo,
    tv,
    vs..................

yoksa sadece DHforuma girip,
    oradan buradan alınmış,
    yalan yanlış haberlere dayanmak değil.

Cem Yılmaz ın dediği gibi,

EĞİTİM ŞART.

Not: başka bir başlıkta da yazmıştım,
    Başarısız eski dönemlerde de (5-6+), FB yönetimindekilerde bu tip tepkiler veriyorlardı,
    diye.

Yanlıştı ama, ne yaparsın, dönem onu gerektiyordu.

Ama artık ders almış görünüyorlar,
    en azından hakem hatasında hakeme ve kurullara kızıyorlar,
    EZELİ VE EBEDİ RAKİPLERİMİZE değil.
    Onları suçlayacak laflardan mümkün olduğunca kaçınıyorlar.

selamlar

• quote:

Orjinalden alıntı: onbes

Bazı konularda görüş bildirmek için araştırıcı olmak ve OKUMAK ve DİNLEMEK lazım.

Okumak ve Dinlemekten kastım,
    Gazete,
    dergi,
    Radyo,
    tv,
    vs..................

yoksa sadece DHforuma girip,
    oradan buradan alınmış,
    yalan yanlış haberlere dayanmak değil.

Cem Yılmaz ın dediği gibi,

EĞİTİM ŞART.

Not: başka bir başlıkta da yazmıştım,
    Başarısız eski dönemlerde de (5-6+), FB yönetimindekilerde bu tip tepkiler veriyorlardı,
    diye.

Yanlıştı ama, ne yaparsın, dönem onu gerektiyordu.

Ama artık ders almış görünüyorlar,
    en azından hakem hatasında hakeme ve kurullara kızıyorlar,
    EZELİ VE EBEDİ RAKİPLERİMİZE değil.
    Onları suçlayacak laflardan mümkün olduğunca kaçınıyorlar.

selamlar

Laf banaydı sanırım? Sen nereden çıkardın benim bilgimi? Nereden biliyorsun okumadığımı neye dayanarak söyledin?Ben takip ettiğim için zaten dile getirdim bunları.Fenerbahçe yöneticilerinin sert çıktığı zamanlarda buna benzer bir yazı yazmamıştı.Yakınmaları vardı ama bu şekilde değil.Selamlar sanada

• quote:

quote:

Gürcan BİLGİÇ , FB yönetimi tarafından FB düşmanı ilan edilmiştir.Fb yönetimi , Bilgiç'i , Bilgiç de FB yönetimini kabul etmez.Bu yüzden Grücan BİLGİÇ FB yönetimi hata yapmasa da , yönetimi hatalı gösterecek şeyler yazar hele hata yaptıysa hiç affetmez hemen kaleme alır ki ben geçen sene ki yazılarını da hatırlıyorum..

Demek ki o zaman almamış hocam.Ben iddaa etmiyorum taraflı yazıyor ediyor felan diye ama o zaman aklı neredeymiş dedim sadece yanlış anlaşılma olmasın orada

Hocam direk bununla ilgili yazı yazdı..Ama bir türlü nette bulamadım..ama bulabilirsem kopyalayacağım

• quote:

quote:

quote:

Hocam direk bununla ilgili yazı yazdı..Ama bir türlü nette bulamadım..ama bulabilirsem kopyalayacağım

Bekliyorum hocam.Çünkü bu adamı sevmesemde yazıların çoğuna bakarım ve okurum hatırlamıyorum hiç öyle birşey

• Ben artık kesin kararımı verdim...!Bu Fenerbahçeliler ile kesin kez başa çıkılmaz ve uğraşılmaz...En iyisi cumhuriyetinizde mutluluklar
  • ha şunu bileydin

quote:

Orjinalden alıntı: vaynett

Ben artık kesin kararımı verdim...!Bu Fenerbahçeliler ile kesin kez başa çıkılmaz ve uğraşılmaz...En iyisi cumhuriyetinizde mutluluklar
  • quote:

Ben artık kesin kararımı verdim...!Bu Fenerbahçeliler ile kesin kez başa çıkılmaz ve uğraşılmaz...En iyisi cumhuriyetinizde mutluluklar

"Ağzımın payını aldım gidiyorum"
  • quote:

sarı lacivert rengimiz
    hiçbir şeye değişmeyiz
    çünkü fenerbahçeliyiz

Birtek ''Sarı lacivert''Öbürlerine ölüm
    Ben de biliyorum aslında yaptıklarımız zulüm

Şikeleri biz yaparız
    Hakemi satın alırız
    Ne farkeder haklı veya haksızız
    Çünkü fenerbahçeliyiz

Medyayı parmağımıza dolarız
    İstediğimizi yazdırırız
    Uefa kupası inadımız
    Çünkü fenerbahçeliyiz

Çünkü fenerbahçeliyiz

• vaynett

Senin yaptığını çingenelerde yapıyo. Kendin çalıp kendin oynuyosun
  • quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

vaynett

üzme abisi ama, bak ne güzel uydurmuş değil mi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

vaynett

bunun birde ekürisi var pc lisi o da bunla aynı kafada!

• quote:

sarı lacivert rengimiz
    hiçbir şeye değişmeyiz
    çünkü fenerbahçeliyiz

Şikeleri biz yaparız
    Hakemi satın alırız
    Ne farkeder haklı veya haksızız
    Çünkü fenerbahçeliyiz

Medyayı parmağımıza dolarız
    İstediğimizi yazdırırız
    Uefa kupası inadımız
    Çünkü fenerbahçeliyiz

forumumuzun ercik justincik'i

• quote:

quote:

quote:

fazla arama buldum ben.

Emir-komuta
    Nereden başlayacağımızı şaşırdığımız bir yorum olacak. Cüneyt Çakır'ın, Türk hakemlerinin Fenerbahçe'ye uyguladığı kupa ambargosunun temsilcisi olmaya devam etmesi mi, yoksa F.Bahçe formasını giydiklerinin farkına varamayıp, hala amatör olmayı sürdürenler mi olmalı yazımızın konusu.
    Cüneyt Çakır bu maçın birinci kahramanıdır. Gösterdiği kartları çok güzel bir şekilde kitabına uyduracaktır. Bundan kuşkumuz yok. Kararları kendisinden veya bir MHK üyesinden dinlediğimizde şu andaki düşüncelerimizden utanacak hale geliriz. Ama...
    Bu "ama" çok farklı. Hiçbir zaman hakem kararlarını yazmayı sevmem. Böylesini uzun sonra ilk kez görüyorum. Sanki birileri "Ne yap, ne et" demişler Cüneyt Çakır'a...
    Lugano'nun gördüğü ikinci sarı kart için diyeceğimiz yok. Volkan'ın kırmızısı için de. Fakat maçın kırılma noktası Gökhan Gönül'ün atılmasıdır. Ne yaptı Gökhan? Taç atmak için yerdeki topu almak için yürürken, kendisine atılan topun sahaya düşmesine izin verdi. Amacı neydi? Vakit geçirmek. Peki hakemin kolunda saat yok mu? Böyle bir ortamda geçen zamanı maça eklersin, hareketin cezasını kesersin. Ama amaç başka bir noktaya doğru kaymışsa, dün yaptığın gibi ikinci sarıyı çıkartırsın.
    Peki Lugano'ya ne diyeceğiz? Bu hareket nasıl açıklanır, nasıl değerlendirilir, hangi anlayışa sığdırılır? Bu adama F.Bahçe forması bir daha nasıl giydirilir ona nasıl güvenilir?

DENGE Mİ GETİRİYORLAR?
    Cüneyt Çakır'a ikinci sarıyı göstermesi gereken en az 10 pozisyon daha söyleyebilir, gösterebiliriz. O anlarda kurallar, kitaplar, uygulamalar neredeydi de, maç eşitliğe gelip, F.Bahçe'nin turu geçmeye yaklaştığı anlarda ortaya çıktı.
    Kimse bu maçı açıklayamayacak. Eğer Türk Futbolu'na bir denge getirilmeye çalışılıyorsa, bunu Fenerbahçe'yi aşağı çekmek yerine, diğerlerini yükseltmeye çalışarak yapmalılar.
    10...9...8... diye başlayan bir geri sayımın bizi nerelere götüreceğini kalan haftalarda daha iyi göreceğiz. Ama bu maçın sonrasında "Hak ettim" veya "Doğru yaptım" diyen varsa utanmalıdır. Cüneyt Çakır'ı ve kararlarıyla vardığı sonucun peşini bırakmayacağız.

http://www.sabah.com.tr/2008/02/28/bilgic.html

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.