Şimdi Ara

İnsafsız Satıcı ( Gittigidiyor )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 03.05.2017 tarihinde gittigidiyor üzerinden telefon aldım. Telefon aynı gün kargo demesine rağmen 2 gün sonra kargo edildi. Telefon geldiğinde kontrol ettim. Yüzeysel bir hasar yoktu. Bandrolü tamdı.

İşin başladığı noktaya gelelim. SIM kartımı taktım ve telefon görmedi. Başka bir hat buldum ve tekrar denedim yine olmadı. Umudumu kaybetmeye başladım ve son olarak bir hat daha denedim yine görmedim. Aldığım gün tekrar kargoya vererek satıcıya gönderdim. (06.05.2017)
    Şuan gittigidiyor çözüm merkezinde işlem hala onay bekliyor. Satıcı inatla onay vermiyor ve cayma hakkımı kullanamayacağımı söylüyor. Telefon bozuk değilmiş. Ben uyduruyormuşum. Üstelik bunla ilgili bir sürü hakem kararı varmış(!)
    Gittigidiyora bu durumu açıklasam da satıcı hala kabul etmiş değil.
    1000 lira için bu kadar takla atan satıcılar var hala. İnsanlık kalmamış dedirtiyor insana. Dikkat edin. Alırken 1 kere değil 3 kere gözden geçirin.

• ülkede kimseye güven kalmadı bin liralık şeyden cebine 3 5 birşey kalacak onda da sahtekarlık. Satıcı isen ürünün arkasında olacaksın aracı isen alıcının hakkını arayacaksın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunları gözr alarak internetten alışveriş yapıyoruz. Eğer böyle şeylerle karşılaşmak istemiyorsanız ikiyüz tl daha fazla vererek tekno marketlerden alabilirsiniz.

Ayrıca cihaza sim kartı nasıl takıyorsunuz. Anlamadım adamlar okuduğunu söylüyor, bir sıkıntısı yokmuş.

• Hemen satana saldırmışsınız ama;
    1) Cep telefonu iadesinin prosedürü farklıdır, normal elektronik cihazlar gibi değildir
    2) Ürünün ambalajına, aksesuarlarına vb. zarar verilmemesi gerekir.
    Eğer durum satıcının mesajda yazdığı gibiyse iade almama hakkı doğar, bu nedenle telefon tarzı ürünleri internetten almak kumardır.
    Not: Telefon satıcısı falan değilim, tüketici olarak bilgi paylaşıyorum.
    ...
    Elektronik ürünlerin “Cayma Hakkı” dahilinde iade alınabilmesi için satın alınan ürünün, orijinal kutusuna zarar verilmemiş olması, faturasının ve tüm tamamlayıcı aksesuarlarının ürün ile birlikte gönderilmesi gerekmektedir. Gönderilmemesi halinde iade talebi reddedilecektir.
    Kurulumu servis tarafından yapılan ürünler için servis haricinde kutunun açılması veya kurulumunun servis haricinde yapılması durumunda iade alınmayacaktır.
    Satın alınan cep telefonuna SİM kart takılması, WiFi ile network bağlantı kurulması halinde cihaz 2’inci el statüsüne geçmiş olacaktır. İlgili mevzuat gereği cayma hakkı kapsamında “ürünün satılabilir özelliğinin kaybolmaması” gerekmektedir. Bu nedenle de SİM kart takılan veya WiFi ile bağlantı kurulan ürünler, cayma hakkı kapsamında iade alınamamaktadır. Ayıplı vs. ürün olması halinde mağaza ile irtibata geçilmelidir. Mağaza, teknik servis raporu talep edebilir.
    Cayma hakkı dışında kalan 14 ile 6 ay arası iade talepleri için, ürünün teknik servise gitmesi ve servis tarafından iade kararı verilmiş olması gerekir.

• bobita kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz durum mağaza satışları için geçerlidir. Uzaktan satış sözleşmesinde böyle hükümler yoktur. Ambalajını açmadan nasıl bilebiliriz teknik sıkıntısı var mı yok mu? Ambalajın sadece bandrolü yırtılmıştır. O da telefon çıkarmak için. Bahsettiğiniz durumlar cayma hakkına karşı olsa bile (değil normalde) WiFi'de bağlanmamış ve SIM kartını okumamıştır.

• Telefonunu seven bilge T kullanıcısına yanıt
    Kullanmak için açıp SIM kartı taktım. 3 farklı SIM kartını okumadı. Okusa neden uğraşayım böyle tiplerle? Alır kullanırım telefonu sıkıntısı olmasa zaten.

• Mischievousz M kullanıcısına yanıt
    Videosu var mı olayın?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hayır maalesef almadım videoya sıkıntı olmaz diye. 100 ürün aldım. Bunların 4 tanesi iade 2si telefon ve böyle bir sıkıntıyla karşılaşmadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mischievousz

Hayır maalesef almadım videoya sıkıntı olmaz diye. 100 ürün aldım. Bunların 4 tanesi iade 2si telefon ve böyle bir sıkıntıyla karşılaşmadım.

Daha önce alışveriş yapmışsınız kuralları bilmeniz gerekirdi. Önce servise gösterip sorunluysa tutanakla iade edebiliyorsunuz.

• Telefon,laptop gibi şeyler internetten alınmaz,kıyafet falan neyse de bunlar riskli iş

• bobita kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum ama bir yer hariç. Ürünleri internetten aldığımız zaman haklarımız daha fazla. Mağazadan bir telefon aldin sim karti taktin okumadi istisna var mi bilmem ama muhtemelen "Maalesef bir şey yapamayız, teknik servis raporu gerekli" cümlesini duyarsınız.

Konuya gelirsek eğer kutu hasar gorduyse maalesef yetkili teknik servis raporu gerekli. Satıcının da belirttiği gibi yeniden satılamayacak bir ürünü geri almamalari normal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bununla uğraşmama ne gerek var? Telefonun sorunlu olmadığını satıcı kanıtlamak zorunda ben değil.

• marslan1999 kullanıcısına yanıt
    Kutu hasar gördüye açıklık getireyim. Bandrol olur ya gri. Onu kopartırsınız kutu açılmış olur. Kastettikleri şey bu.

• Mischievousz M kullanıcısına yanıt
    Siz kargoya teslim ettikten sonra mesajda gecen kargo bantiyla bantlamis olabilirler. Bandrol veya en distaki ince naylonu dert etmiyorlar diye biliyorum. Yani naylonu hemen yeniden yapıştırıyorlar da bandrol isini de firmadan hallederler diye tahmin ediyorum.

• Satıcı üründe sorun olmadığı söylüyor sorun varsa zaten kabulümdür diyor,sen sorun olduğunu söylüyorsun.

Sen diyorsun ki ürünün sadece bandrol kısmını söktüm adam orada demiş ki ürünün kutusu üstüne kargo bantı yapışmış kutudan çıkarırken muhtemelen bant kutu görselini yırtar ve bunuda başkasına satamam hesabı yapıyor.

İkiniz tam zıt şeyleri söylüyorsunuz, senin ki doğruysa eğer sen haklısın adamın dedikleri doğruysa adam haklı.

Ayrıca Gitti gidiyor hakkında forumda onlarca konu var çok çakal firma var bu kadar uyarıya rağmen hala gidip 30-40 tl nin hesabını yaparsan kusura bakma ama burada seninde hatan var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chantodowill -- 10 Mayıs 2017; 15:16:9 >
  • Chantodowill kullanıcısına yanıt
    30 40 liranın lafını yapmıyorum hocam. Zamanım olmadığından gidip teknolojik marketlerden alışveriş yapmıyorum. Bütün ıvır zıvırları internetten alıyorum. İlk defa böyle birşey geliyor başıma.

• marslan1999 kullanıcısına yanıt
    Çok da fark yok diye biliyorum, o nedenle özellikle cep telefonunu internettten alacaksam (ki almışlığım vardır) Hepsiburada (satıcı kendisi olan), Vatan vb. gibi sattığının arkasında duran yerleri tercih ederim. Başıma da geldi, Vatan internetten aldığım telefonun ekranına görüntü gitmesi ile ilgili sıkıntı oluştu (açıldığının ertesi günü) Vatan'ın mağazasına götürdüm ve yarım saatte işim bitti, yeni telefonu verdiler. Gittigidiyorda, N11de 50 lira daha ucuza satıyor diye xyz satıcısının insafına güvenemem. Ama başka elektronik malzeme olsa sorun değil, arkasına saklanabileceği bir şey yok (sim takılmış falan gibi)
  • Dün itibariyle iade aldım. Gittigidiyor haklı buldu beni. Satıcıya dikkat edin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.