Şimdi Ara

inşaat mühendsiliği acil proje çizimi lazım.. yardım !?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar inşaat mühendisliği okuyorum. henüz 1. sınıfım. bir proje edinmemizi istediler ben de edindim fakat bu projenin 3 boyutlu kolan kiriş sistemi çizilecekmiş. yani taşıyıcı sistemi. bunu benim yerime yapabilecek arkadaşlar var mı ya hayrına? varsa mimarlık, mühendislik okuyanlar bir el atsınlar lütfen. eğer ben yaparım diyen varsa pm den ulaşırsa iyi olur. ödevi haftaya salı vermem lazım en geç.. saygılar..

projeyi özelden atayım. dxf formatında. idecad, autocad gibi programlarda açılabiliyor..

Üniversiteyi 5 yılda bitiren 1 sene , 4 yılda bitiren 4 sene kaybetmiştir .
  • Hedefimdeki bölüm... Benim tavsiyem birinden sadece yardım alarak kendin çizmen sonra mühendiscik olmayasın..

Orijinalden alıntı: cgh0gy-

İnşaat mühendisliği okuyorum finallerim olmasa uğraşırdım da , sana tavsiyem otur kendin çiz . Galiba bilgisayar destekli çizim dersinin ödevidir , onu hoca sınavda da sorar .

hayır. yapı ve mimarlık dersinin ödevi. sadece çizin getirin dediler. ama daha pc destekli derste 3d göstermediler. bunu nasıl becerip müfredata koydular bilmiyorum. sınıftakilerin çoğu üst sınıflardan 35 liraya felan satın aldı. ama gerçekten acımasız bir fiyat.. sadece yapacağı şey projeye bakacak ve bu kolon hangisi göster diye soracak perspektifte o kadar. sınavda sorma felan kesinlikle yok. zaten öyle bişey olsa öğrenmeye çaba ederdim ama göstermedikleri şeyden sorumlu tutuyorlar..

Orijinalden alıntı: prince1907

quote:

İnşaat mühendisliği okuyorum finallerim olmasa uğraşırdım da , sana tavsiyem otur kendin çiz . Galiba bilgisayar destekli çizim dersinin ödevidir , onu hoca sınavda da sorar .

hayır. yapı ve mimarlık dersinin ödevi. sadece çizin getirin dediler. ama daha pc destekli derste 3d göstermediler. bunu nasıl becerip müfredata koydular bilmiyorum. sınıftakilerin çoğu üst sınıflardan 35 liraya felan satın aldı. ama gerçekten acımasız bir fiyat.. sadece yapacağı şey projeye bakacak ve bu kolon hangisi göster diye soracak perspektifte o kadar. sınavda sorma felan kesinlikle yok. zaten öyle bişey olsa öğrenmeye çaba ederdim ama göstermedikleri şeyden sorumlu tutuyorlar..

Mimarlık dersi 2. sınıf 2. dönenim dersi , nasıl 1. sınıfa koymuşlar . Allah yardımcın olsun o zaman , autocad'da 3 boyutlu çizim çokta zor değil istersen bir göz at .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: prince1907

quote:

Mimarlık dersi 2. sınıf 2. dönenim dersi , nasıl 1. sınıfa koymuşlar . Allah yardımcın olsun o zaman , autocad'da 3 boyutlu çizim çokta zor değil istersen bir göz at .

bizde 2. döenm görmeye başladık. bilmiyorum nasıl hazırlıyorlar neye göre hazırlıyorlar bu müfredatı. bir mühendsi tanıdığımda biz 2 de statik gördük dedi, ama biz gene 1. sınıf 2. dönemde başladık görmeye...

öte yandan bu proje en basit hangi programla çizilir? cracklayarak halletmeyi düşünüyorum. zira 1 hafta içinde orj bulmak zor. bir kaç tane de alternatif program söylersen de sevinirim. sketch up ve sta4cad varmış herhalde. başka var mı ?

• @prince1907
    Statik giriş dersidir , normal yani 1. sene almanız . Sta4cad , autocad'e göre biraz daha kolaydır . Fakat autocad birazcık kullandıysan autocad'den denemeni tavsiye ederim .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

@prince1907
    Statik giriş dersidir , normal yani 1. sene almanız . Sta4cad , autocad'e göre biraz daha kolaydır . Fakat autocad birazcık kullandıysan autocad'den denemeni tavsiye ederim .

3 boyut ile ilgili hiç bir şey bilmiyorum ama. nasıl olacak hiç bir fikrim yok. şimdiye kadar izometrik gördük en ileri. 2 boyut zaten kolay..
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.