Şimdi Ara

İngilterede Üniversite Okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

27 yaşındayım. AÖF İşletme 4 yıllık bitirdim. Hedefim yurt dışında 2. bir üniv okumak. Türkiye'de malesef istediğim bölüm yok. İstediğim bölümün en iyi üniversiteleri İngiltere'de. 1. John Moores ve Cardiff Metropolitian, Spor üzerine okumak istiyorum. İngilizcem çok iyi değil. Zaten kendime 2 senelik bir süre verdim. 29'a kadar İngilzicemi iyi seviyeye getirip. Askere gidip geldikten sonra gitmek. O sürede İTELS iyi seviyeye getirmem gerekiyor. Yani ha diyince gitmeyeceğim. Öncellikle John Moores SPor Bilimi 3 yıl hedefim fakat ücret paya pahalı.. Çünkü ilk durum maliyet. İngilterede yaşam pahalı.2. Cardiff daha ağır basıyor. YÖK tanıyor vs. MErak ettiğim okumak istediğimiz üniv Yurt dışında geri ödemeli para alabiliyormuyuz. Üniversite giderleri karşılamak için. Sanırım burs almak imkansız. O yüzden üniv kendi uluslarası okumaya gelen kişilere ödemeli para veriyor mu. Ve ingilitere okuyan tavsiyesi olan arkadaşlar varmı. çalışma hırsı, istek herşey var fakat para işin içine girince sanki imkansız gibi gözüküyor. Ama giden çok insan mutlaka var. Zoru başaran.

1- Lisans eğitimi 3 yıl. Mecburen Lisans okumak isteyen birisi (Uluslararası bir öğrenci) Foundation (Hazırlık ) programına katılmasını şart. Seviyeye göre 9 ayda oluyor, 3-4 ayda sürebiliyor.
    2- Foundation Hazırlık programına katılmak için( İELTS en az 5,5 olması şart)
    3- Eğer o puan alamazsak dil kursu şart katılmak şart.( Oda 9 ay gibi bir süre sürüyor ve + maliyet. Dİl kursnda başarılı olduktan sonra Hazırlık programına katılabiliyoruz.

Bu 3 madde içinde 1.şart Dil kursunu orada almamak, sonuçta maliyet ve + zaman olmuş oluyor. O yüzden burda en az 5.5 seviyesine getirebileceğimiz İELTS puanı almak. Aldım diyelim ve Hazırlık programına katılmak istedim. Benim İstediğim Cardiff Metropolitan Üniv in Foundation Hazırlık programı ücreti 6.500 sterlin, Yaklaşık olarak 24 bin TL, Buna Yeme içme, barınmayıda dahil ederseniz 30 Bin TL'yi 9 aylık bir Hazırlık dönemi için cebimizden çıkarmak şart. (Bu parayı verebilirim). Ama süreç Foudnation programında başarılı olup tamamladıktan sonra başlıyor. İyi refars aldık ve istediğimiz Ünive kabulumuz sağlanabilecek. Ya sonrası...? Yıllık Üniversite giderleri? İşte beni düşündüren kısmıda burası... Sanki İmkansıza yakın, çıkış noktası bulamama kısmım.

Foundation Hazırlık programını ister bir vakıfta yada gitmek istediğiniz ünivde alabiliyoruz. Tabi fiyatları mutlaka değişiyordur. John Moresin Hazırlık program ücreti 9.300 (sterlin).Ben hem gitmek istediğim ünivi tanıma adına hemde ücreti daha uygun oldugu için kendi bünyesinde verilen hazırlık programına katılmanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum.

Lisans için 3 yıllık sürede, 3 yıl için Toplamda (Barınma,Yeme İç harici) Okul gideri en az 45 bin sterlin lazım. Yıllık 15 bin sterlin / gider 3-4 taksitte ödenebiliyormuş. Sanırım haftada 20 saate kadar çalışma izni verilirse kendi masraflarımı çıkarabilirim. İşte gel gör ki Hazırlık programı hariç 160-170 Bin TL arası bir paraya ihtiyaç var. Ailem bu ücreti karşılayamaz. Şu dönemde Burs almak hele uluslarası bir başarın yoksa (Seçmece davranıyorlar) imkansız. O yüzden bende ya geri ödemeli burs yada başka bir yolunu bulmak için düşünüyorum.

Yada oraya gidince hazırlık dönemini çok iyi geçirip başka neler yapabilirim görmem gerekiyor. İşte oraya gitmediğimiz içinde bu konuda mutlaka tecrübe sahibi birilerin yönlendirmesine ve fikrine ihtiyacımız var. Daha hiç bir danışmanlık şirketi ile görüşmedim. Benim gitmek istediğim üniv cardiif , Türkiye'den 3 tane danışmanlık şirketi ile çalısıyor. Onlardan biriyle gitmek kolaylık olur ama tabi onlarda extre oalrak kendilerine ne kadar para isterler bilmiyorum.

TR-den Lise diploması olarak 5 üzerinden en az 3 olma şartı var. İETLS en az 5.5 şartı, ve Hazırlık programında başarılı olma vs. vs.

Forumda şayet benim gibi gitmek isteyip gidip bunu başarabilen ve yol gösterecek arkadaşlar olursa çok mutlu olurum.

• Insallah basaririsin..
    Arastiran biri olarak dusuncem egitim okul masraflari bir sekilde hallolur yani odersin odenir biraz birikmisin varsa.
    Asil sorun konaklama masraflari olacaktir.beli fena bukuyor malesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PARAN PULUN YOKSA BOŞUNA HİÇ BU İŞLERE BULAŞMA. HANGİ ÜLKE OLURSA OLSUN YURTDIŞI EĞİTİM = PARA DEMEKTİR. İNGİLTERE Bİ ÜLKEDE KÜÇÜK EMRAH GİBİ YAŞARSAN TADI ÇIKMAZ.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Insallah basaririsin..
    Arastiran biri olarak dusuncem egitim okul masraflari bir sekilde hallolur yani odersin odenir biraz birikmisin varsa.
    Asil sorun konaklama masraflari olacaktir.beli fena bukuyor malesef

Londrada bir hocamın tanıdığı var. Aradaki mesafa 2 saat 28 dakıka. Acaba hergün git gel o yol çekilirmi. Yani Konaklama fiyatları pahalı oldugu için böyle bir çözüm bulabilirim belki... Tabi yol fiyatları nasıl onuda bilmek lazım. Zaten Şuan Hazırlık bölümü için 6,500 sterlin lazım. Benım merak ettğim. Hesabında zorunlu bir tutar için ne kadar bulundurmak lazım(28 gün yazıyor bazı yerlerde)
  • Bence cekilmez goze alamazdim ben olsam .orada her an onemli .gunun 5 saatini yolda gefirmek iyi olmayabilir.
    Bir de yakinin da degilmis pek rahat olamaz gibi. Samimi yakinin olsa tamam goze alinabilirdi ama ..

• quote:

Orijinalden alıntı: terminatorXxX

PARAN PULUN YOKSA BOŞUNA HİÇ BU İŞLERE BULAŞMA. HANGİ ÜLKE OLURSA OLSUN YURTDIŞI EĞİTİM = PARA DEMEKTİR. İNGİLTERE Bİ ÜLKEDE KÜÇÜK EMRAH GİBİ YAŞARSAN TADI ÇIKMAZ.

Mutlaka herşeyin ucu paradan geçiyor. Lakin şu şartla yeni arayışlar üretmeden hemen pes etmekte mantıklı gelmiyor. Sonuçta şuan bilgi zayıflıgım mevcut. Bu işe yeni giriştim. Benım gibi durumda olupta giden mutlaka bir çok insan vardır. orada çalışarak bu parayı ödüyebilen yada bir yolunu bulan gibi.. Yeni bir kapının açılması için zaten en kötü 1 sene orada kalmak lazım. Zaten Hazırlık sınıfıda hemen hemen tatillerle 1 seneyi bulacak. O sürede işte herşeyi yapmak şart. İyi araştırmak ve iyi çevre ed,nmek lazım ki bir yol bulunabilme ihtimali artsın. Burs alınabilirmi, ödemeli-ödemesiz, çalışma imkanı nasıl. Haftada 20 saat izin deniyor. Üniv sabah 9 akşam 6 arası. 8'de iş yerinde olsan Hergün 4 saat çalısırsın haftada 4 gün. 16 saat ediyor. Günlüğü 8-9 sterlin deniyor. Eder Haftada 144 sterlin, Ayda 576 sterlin :) Hafta sonları dahil değil. Ogünlerle beraber 600-750 sterlini bulur vs.vs. Kendini geçinmek içinde yeter. Ünivlerin verdiği Bilgilere göre aylık gider 800 sterlin zaten. Bir şekilde 5-6 bin sterlin biriktirebilsem. (Hafta sonları daha fazla çalısarak). Harç parsının yarısını çıkarabilirsem, kalanını ailem gönderebilir. Yani mevcut şartları zorlayacak değiştirecek yine kendimimiz. Sonuçta ben eğlenmeye gitmiyorum. Mutlaka 1-2 sene zorlanabilirim Ki aşırı gezip tozmaya gerek yok.

Lüften giden, İlgilterede okuyan forumda arkadşalar varsa, tecrubelerini ve tavsiylerini duymak kruacağım planlar için mutlaka faydası olacaktır. Lütfen bilginizi yol gösternizi İngilterede okuyan arkadaşlar esirgemesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opinion -- 6 Kasım 2014; 14:48:39 >

• Ingiltere sart mi ?
    Cunku soyle bir durum da var ki ; sosysl yasamin cok onemli olacak .ancak boyle alisirsin ingilizcs ilerler..gezip eglenmek de lazim yani.
    Calsima sartlari konusuda bazi ulkelrer esnek degil biliyorum sinir var. Zorlamak kotu olur bence.
    Londra pahali cok pahali.orayi secmeyin derim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMERİKADA TIP OKUMAK İMKANSIZ
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Ingiltere sart mi ?
    Cunku soyle bir durum da var ki ; sosysl yasamin cok onemli olacak .ancak boyle alisirsin ingilizcs ilerler..gezip eglenmek de lazim yani.
    Calsima sartlari konusuda bazi ulkelrer esnek degil biliyorum sinir var. Zorlamak kotu olur bence.
    Londra pahali cok pahali.orayi secmeyin derim.

Merhaba

İngiltere istemem sebebim hem futbol anlamında en iyi olmaları hemde spor performans analizi bölümlerinin çoğu İngilterede'ki üniversitelerde gözüküyor. Ve en iyi hocalar buralarda. Yoksa tabikide şart değil. Keşke bu istediğim alanda başka ismi olan diğer ülkelerde üniversiteler olsa düşünürüm. Ayrıca Londradan sadece bir tanıdık var. Onun kafesi var. Kalmak çok pahalı dendi. Gİdip gelenirmi diye düşündüm o yüzden. Asıl amacım Cardiff Metropolitian olursa orada olmak istiyorum. Yasal çalışma sınır haftada 20 saat. Tabi illegal yollarla bunu aşan bir çok insan var. Örneğin Diyelim Hafta için 4 gün 20 saat, hafta sonu 1 gün 10 saat çalısabilsen ortalama Haftalık 25-30 saat ediyor, Tabi Tatillerde nasıl olunur bilmiyorum. Örneğin 1 aylık tatilde, Çalışma imkanı bulup günde 10 saat çalıssam Haftada 6 gun, 60 saat ayda 240 saat eder. Tabiki gezip tozacaksın ama zamanla sonuçta gidince 5 ay durup dönmeyeceğim. Ve Orada 4 sene kalacağım. Gezmeye tozmaya mutlaka zaman olacak. İlk 2 sene biraz daha hassas olmam lazım. Aslında şöyle bir düşüncem var. Şayet Hazırlık +1. sınıfın harcını çıkarabilirsem burada Yaklaşık 20 bin sterlin, Hazırlık 6.500 Sterlin, 1.Sınıf Ücreti 10 bin sterlin, 16,500 giderlerle 20 bini bulur. (75 bin TL) Ve daha sonra 2 sene içinde 2.ve 3.sınıfın harcını orada çalısarak kazanabilirmiyim önemli olan o.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.