Şimdi Ara

İngilizce: Yanyana gelen harflerin okunuşları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İngilizcede; Yanyana gelen harflerin okunuşları?

Benim bildiklerim , {Sh} bu iki harf yan yana gelince türkçede ki "Ş" harfinin sesini alıyor, kısmen.[She]
    ve {Ch} buda türkçede ki "Ç" sesini alıyor...[China]

Bunlar benim bildiklerim bunların dışında da olduğunu sanıyorum... mesela "One" okunuşu alfebeyle baya uyumsuz "Once"de bunlar zamanla kalıplaşmış okunuş mu?
    Yoksa Sh ve Ch gibi bir açıklaması varmıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XGSpirit -- 9 Kasım 2010; 6:46:19 >

• İngilizce fonetik bir dil değildir. Yani harfleri olduğu gibi okumazsın. Kelimelerin okunuşunu bilmen gerekir ve bu tecrübe ile olur.

Mesela:

Dough: Douğ

Cough: Kaf

Ikisindede -ugh var ama farklı okunuyor. (Türkce okunuşları biraz üstünkörü oldu )

Ve okunuş çok şeyi değiştirir. Bunada örnek vereyim:

Wind: vind diye okursan rüzgar, vaynd diye okursan sarmak anlamına gelir. İkiside böyle yazılır

Lead: liyd diye okursan önderlik etmek, led diye okursan kurşun anlamına gelir (metal) İkiside böyle yazılır

Bu sebeple yazışa her zaman güvenemezsin. Kelimeleri öğrenmen gerekir. İngilizcenin zor kısımlarından biri de budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faik Ş. -- 10 Kasım 2010; 23:14:51 >
  • fair hair --> fee hee
    air --> eir

Türkçe okunuşları pek doğru yazamadım.Anlayacağın belli bir okunuş kuralı yok.
  • aslinda bagzi kelimelerede yanyana olan harflerin okunusu ezberleyebilirsin ben canada da yasiyorum gunluk yasantida kullanilan ingilizce icin ( su an icin bu kadarini kullanabiliyorum ) tion shin diye( benim klawyede s nin noktalisi yok anlayin isde) ture chir diye okuyor ea i seklinde aklima gelirse sonra yazarim simdilik bunlar
  • tion - şın

celes"tion" - seles"şın"
    emo"tion" - emoy"şın"
    revela"tion" - revıley"şın"

İsitnalari vardir elbet ama ilk aklima gelenler bunlar ..
  • ttnet : titinet gibi mi ?
  • Dediğin durum Tr ve DR harflerini içeren kelimelerde de var.Tr içeren kelimelerin okunuşunda T harfinden R harfine hızlı geçiş biraz zor olduğu için genelde Çr sesi çıkarılır.Örnek vereyim

Train - Çreyn
    Attract - Açrakt
    Trap - Çrap

Benzer bir durumda DR harflerini içeren veya DR harfleriyle başlatan kelimelerde var.Bunda da CR sesi çıkarılıyor.

Drain - Creyn
    Address - Acress
    Drive - Crayv

Umarım faydalı olmuştur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Az önce en son cevabımda anlattığım konuyla ilgili yeni bir video yayınladım belki işine yarabilir.buradan ulaşabilirsin.

http://etkilipratikingilizce.com/r-harfinin-telaffuzu/
  • quote:

Orijinalden alıntı: brozturk

Dediğin durum Tr ve DR harflerini içeren kelimelerde de var.Tr içeren kelimelerin okunuşunda T harfinden R harfine hızlı geçiş biraz zor olduğu için genelde Çr sesi çıkarılır.Örnek vereyim

Train - Çreyn
    Attract - Açrakt
    Trap - Çrap

Benzer bir durumda DR harflerini içeren veya DR harfleriyle başlatan kelimelerde var.Bunda da CR sesi çıkarılıyor.

Drain - Creyn
    Address - Acress
    Drive - Crayv

Umarım faydalı olmuştur.

Tabi üstüne basa basa değil de belli belirsiz bu sesler çıkarılır. Bunu söyleyelim de insanlar direk ç sesi çıkarmasın. Anlatması zor ama işin içine t ve d harfleri de giriyor fakat onlar da tam vurgulu söylenmiyor. Biraz alıştırmayla öğrenilir zaten.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.