Şimdi Ara

İngilizce ve almancada B2 seviyesine ne kader sürede ulaşılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İkisini bir arada öğrenmeye calismicak kişi. Bu iki dil için öğrenme süreleri nasıl oluyor bilgisi olan varmı?

Bildiğim kadarıyla a1 a2 b1 b2 bu şekilde gidiyo.google den baktığım kadarıyla her seviye için 8 hafta yani 2 ay yazılıyor.b2 için 10 ay yani 2.5 ay yazılıyor. Yani toplarsak 9 ay ediyor yaklaşık.

Bu biraz inanılmaz gibi geldi yani 9 ayda b2 seviyesine gelebilirsin diyor.bu pazarlama duzmecesi mi yoksa harbiden öyle mi? Çoğu ülkede de b2 seviyesi bir dili bilmek için yeterlilik sagliyormus.

Yani beyler yanlismi doğrumu harbiden 9 ayda B2 seviyesine gelinebiliyor mu?

Ortalama bir bilgi lazım.mesela.gunde x saat çalışarak y ayda bu seviyeye gelebilirsin gibi bir bilgi lazım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fikir olan

• Alman dili okuyorum b2 ye gelmemiz 1. sınıfın sonunda oldu yani 2 yıl hadi 2 yıl demesen okul sürelerini say 13-14 ay falandır ki ne kadar b2 olduk bilemiyoruz bence bu sene sonu itibariyle tam b2 oluruz ekler 6 ay daha 19 ay. Ders aldığımız kişiler hep doç falan Almanya da ayağı olan kişiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalahamari -- 28 Kasım 2020; 17:35:13 >
  • Bende çinceye başladım ama çok uzun bir yol var şimdilik kolay geliyor
    Neredeyse 3 yıl almanca dersi aldım okul vasıtasıyla (devlet) daha bir şey ısmarlama vs deyiz sen düşün hocam artıl ne kadar ilerlemişiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g70g -- 28 Kasım 2020; 17:41:0 >
  • Dil öğrenimi asla bitmeyen bir süreçtir. Ancak belirli bir sertifika alarak dilbilginizi kanıtlamak ise amaç, kurslarda belirtilen sürelerde eğitimi alıp sınavlarında başarılı olursanız alabilirsiniz. Ha o sertifikada yazan B2 de olsa C2 de olsa bir şey fark etmez. Dili bilip konuşabilmek farklı bir durumdur. Devlet kurumlarında dil eğitimi birkaç istisna hariç maalesef başarılı değil. Özel kurum ve kurslarda daha amaca yönelik eğitim verildiği için çok daha faydalıdır. Burada sıkıntı yaşadığımız nokta, halkımızın "Ben para veriyorum, bana öğretecekler." mantığı ile olaya yaklaşması. Nasıl bir restorana gittiğinizde siparişinizi getirip önünüze koyarlar siz de yersiniz, kurslarda da eğitimi getirip önünüze koyarlar, almak isterseniz alırsınız. Adam zorla ağzına lokmayı sokmaz. Kısacası olay öğrencide bitiyor. 18 yıldır İngilizce öğrenen biriyim :)

Ekleme: Günde X saat çalışma diye bir durum sınava hazırlanma vs. gibi durumlarda etkili olabilir ama konuşma İngilizcesi için durum her gün olmak şartı ile belirli bir süre çalışmak olabilir. Kişisel önerim, bunalacak kadar uzun süre değil ama etkisi olmayacak kadar da kısa süre olmasın günlük çalışma süresi. Örn. günde 3 kere yarımşar saat. İngilizce veya diğer diller, matematik, fizik gibi alan dersleri ile farklıdır kanaatimce. Sonuçta dilden bahsediyoruz. O dili yaşamak gerekiyor. Çevrede konuşabileceğin kişilerin olması lazım ki devamlı beynin o bölümü aktif kalabilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrGrendel -- 28 Kasım 2020; 18:7:41 >

• Konuştuğum bir kız vardı. İngilizce kursuna gittim. Kurları bitirdim. C1 seviyesiyim şu an diyordu. Değil C1, A1 bile olduğunu sanmıyordum. Dil öğrenmek öyle kur geçmekle olmuyor yani. Sonuç olarak 9 ayda B2 seviyesine gelmeniz imkansıza yakın.
  • kalahamari kullanıcısına yanıt

Evet hocam Almanca zor gibi ya ingilizce hakkinda ne dersiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.