Şimdi Ara

İngilizce Roman Okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar arkadaşlar. Bir şey soracağım. Ortalama B1 seviyesi olan ingilizcemi ilerletmek ve farklı cümle yapılarını daha iyi anlayabilmek için devam eden udemy kursumun yanında ingilizce roman da aldım. İsmi Jack London'ın "White Fang"(Beyaz Diş) kitabı. Alırken hızlı hızlı giderim diye düşünmüştüm. Ancak neredeyse her cümlede gündelik dilde çok az kullanılan kelimeler gördüm. Tamamını çevirip ilerlediğim 1 cümle nadiren oluyor. Hal böyleyken de ilerlemek çok ama çok vakit alıyor.

Daha önce roman çevirip kendini geliştiren oldu mu? Böyle zorlana zorlana devam etmem bana bayağı bir katkı sağlar mı? Yoksa bırakıp önce daha temel ingilizce 10 yaş kitaplarına mı sarmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pankreasına Talibim -- 31 Temmuz 2020; 21:28:56 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Benim seviyemde birine önerdiğiniz bir seri var mı hocam?

Orijinalden alıntı: Pankreasına Talibim

Benim seviyemde birine önerdiğiniz bir seri var mı hocam?

A tale of two cities oxford wormbook level 4 bunu internetten indirebilirsin yada büyükşehirlerdeki bazı kitapevlerinde bulursun en kötü internetten sipariş verirsin dünya klasiğidir yazarı ingilizdir güzel ve okunaklıdır o yüzden ama b1 olduğunu iddia ediyosun bu kitabın seviyeside b1-b2 sayılır yani gerçekten b1 sen bu kitabı aldığın romana göre daha iyi okuman gerekir bide kelime öğrenmek istiyosan okuyabileceğin bi kitap alıp kitabı sonuna kadar okumaya çalış kitaptan kitaba atlarsan konu ve yazar değişir kelimelerde değişir insanların kullandığı kelimeler farklıdır aynı konuda 2 kişi yazı yazsa ikiside farklı kelimeler kullanarak yazarlar sen kendine uygun kitabı yada yazara baka baka bulucaksın hangisi senin seviyene uygun yazmışsın o yazarın kitaplarından yada o seviye kitaplardan başla ve devam ettir yavaş yavaş kelime bilgin giderek artar bi üst seviyeye geçersin şimdilik aklıma bunlar geldi tavsiye olarak daha gelirse editlerim.

• Kaç para verdin hocam romana?

@mrslimshady 6tl'ye almıştım sanırım. Bilindik bir yayıncı değildi ama.

Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hopelesss

A tale of two cities oxford wormbook level 4 bunu internetten indirebilirsin yada büyükşehirlerdeki bazı kitapevlerinde bulursun en kötü internetten sipariş verirsin dünya klasiğidir yazarı ingilizdir güzel ve okunaklıdır o yüzden ama b1 olduğunu iddia ediyosun bu kitabın seviyeside b1-b2 sayılır yani gerçekten b1 sen bu kitabı aldığın romana göre daha iyi okuman gerekir bide kelime öğrenmek istiyosan okuyabileceğin bi kitap alıp kitabı sonuna kadar okumaya çalış kitaptan kitaba atlarsan konu ve yazar değişir kelimelerde değişir insanların kullandığı kelimeler farklıdır aynı konuda 2 kişi yazı yazsa ikiside farklı kelimeler kullanarak yazarlar sen kendine uygun kitabı yada yazara baka baka bulucaksın hangisi senin seviyene uygun yazmışsın o yazarın kitaplarından yada o seviye kitaplardan başla ve devam ettir yavaş yavaş kelime bilgin giderek artar bi üst seviyeye geçersin şimdilik aklıma bunlar geldi tavsiye olarak daha gelirse editlerim.

Alıntıları Göster

Selamlar

konuya sonradan dahil olacağım; fakat dediğiniz kitabı indirdim gayet güzel gibi. Ben de kitap arayışı içerisindeyim var mıdır bu tarz kitaplara ulaşabileceğim bir liste vs acaba?

Pyhon Veri Bilimi &amp; Makine Öğrenimi (Acemi)

"Eyleme dönüşmeyen arzu, ruh bozukluğuna yol açar." - William Blake

• Dil geliştirmek için roman ve hikaye okumak faydalıdır fakat bazen bir bölümü kaçırınca ne olduğunu anlamadan ilerliyorsunuz ve her sayfada daha da karmaşık geliyor olaylar. O sebepten daha kısa yazıları da okuyabilirsiniz. Ben yıllar yıllar evvel wisegeek sitesini kesfetmistim. İçerisinde yaklaşık 15 kategori ve her bir kategoride binlerce yazı var. Hem bilgilendirici hem de öğretici olur dil açısından. Daha farklı yöntemler de var. Sizin için en faydalisini ancak kendiniz bulabilirsiniz. Belki daha önce hiç denenmemis bir yöntem belki de herkesçe uygulanan bir yöntem. Deneyerek göreceksiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Management

Selamlar

konuya sonradan dahil olacağım; fakat dediğiniz kitabı indirdim gayet güzel gibi. Ben de kitap arayışı içerisindeyim var mıdır bu tarz kitaplara ulaşabileceğim bir liste vs acaba?

Alıntıları Göster

Oxford wormbooks yaz tek tek bak beğendiklerini indirip okursun seviyene göre ama hepsi internette olmayabilir sipariş etmen gerekebilir onun haricinde https://english-e-reader.net/ buraya gir burda a1 den c2 ye kadar seviyeli kitaplar sevdiğini indirip okursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopelesss -- 31 Temmuz 2020; 23:32:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hopelesss

Oxford wormbooks yaz tek tek bak beğendiklerini indirip okursun seviyene göre ama hepsi internette olmayabilir sipariş etmen gerekebilir onun haricinde https://english-e-reader.net/ buraya gir burda a1 den c2 ye kadar seviyeli kitaplar sevdiğini indirip okursun

Alıntıları Göster

Teşekkür ettim

Pyhon Veri Bilimi &amp; Makine Öğrenimi (Acemi)

"Eyleme dönüşmeyen arzu, ruh bozukluğuna yol açar." - William Blake

• Hocam soyle soyleyeyim B2-C1 arasi seviyede iken Harry Potter serisine basladim. Ilk kitapta ortalama her sayfada 2 kelime cikiyordu anlamini bilmedigim. Bunlari bir kenara yazip sonra calisiyordum. 2. kitapta bu sayi 2 sayfada 1'e dustu. Sonraki kitaplarda ise cok nadiren karsilastim bilmedigim kelimelerle. Su an herhangi bir kitabi su gibi okuyacak duruma geldim. Cevremdeki herkese oneriyorum bu kitap okuma isini. Eger dediginiz gibi gunluk hayatta kullanilmayan kelimelerle karsilasiyorsaniz kitabi degistirin bence.

Su an benzer bir yontemle Almanca ogreniyorum. Lingua isimli siteden okuma metinlerini cikardim, onlari bitirince direkt kitap okumaya gececegim.

Kitaplarda basitten zora dogru gitmek sart. Benim Harry Potter'dan once okudugum tek kitap JFK'nin biyografisiydi. Biyografileri okumak kolay oluyor adamin hayatini basitce anlattigi icin. Tavsiye edilir.

Orijinalden alıntı: Yalmavuz

Hocam soyle soyleyeyim B2-C1 arasi seviyede iken Harry Potter serisine basladim. Ilk kitapta ortalama her sayfada 2 kelime cikiyordu anlamini bilmedigim. Bunlari bir kenara yazip sonra calisiyordum. 2. kitapta bu sayi 2 sayfada 1'e dustu. Sonraki kitaplarda ise cok nadiren karsilastim bilmedigim kelimelerle. Su an herhangi bir kitabi su gibi okuyacak duruma geldim. Cevremdeki herkese oneriyorum bu kitap okuma isini. Eger dediginiz gibi gunluk hayatta kullanilmayan kelimelerle karsilasiyorsaniz kitabi degistirin bence.

Su an benzer bir yontemle Almanca ogreniyorum. Lingua isimli siteden okuma metinlerini cikardim, onlari bitirince direkt kitap okumaya gececegim.

Kitaplarda basitten zora dogru gitmek sart. Benim Harry Potter'dan once okudugum tek kitap JFK'nin biyografisiydi. Biyografileri okumak kolay oluyor adamin hayatini basitce anlattigi icin. Tavsiye edilir.

Hocam peki ilerleyen zamanlarda anlamak dışında cümle oluşturma,konuşabilme tarzı bir yetenek elde edilir mi? Yoksa ona ayrı bir çalışma mı yaptınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: Pankreasına Talibim

Hocam peki ilerleyen zamanlarda anlamak dışında cümle oluşturma,konuşabilme tarzı bir yetenek elde edilir mi? Yoksa ona ayrı bir çalışma mı yaptınız?

Alıntıları Göster

Etkisi olmustur tabi. Ama dogrudan gelistirmiyor. Kitabindan akademik makalesine her seyi okuyan biri olarak bazen forumlarda derdimi anlatmaya calistigimda zorlaniyorum. En basit seyleri bile aciklayamadigim oluyor. Konusma da ayni sekilde. Pratik yapmak gerek. Language exchange ortamlari (Reddit, Discord, mobil uygulamalar) var. Parasi olana Cambly, Engoo, English Ninjas, English Central gibi siteler var. Kendi kendine konusmak da etkili bir yontem. Ben bazen bir yabanciyla konustugumu hayal edip ona Turkiye tarihini, ulkedeki siyasi durumlari vs. anlatirim :D

• bende klasik set var.white fang de var.ayni sorunu yasiyorum.anlamakta baya zorlaniyorum.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.