Şimdi Ara

İngilizce Öğrenmeye Nereden Başlayayım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Aslında ifade biraz yanlış oldu.İlerletmek daha doğru olur.Test yaptım, şu an seviyem pre intermediate - intermediate arası imiş.Kursa yazılma gibi bir imkanım yok şu an.Kendim çalışacağım.1 .ssınıf 2 öğretim öğrencisi olduğum için gündüzleri vaktim var.Dizileri ingilizce altyazı ile izleyeceğim.Kelimeleri anlayabiliyorum ama çeviremiyorum net bir şekilde ,yeterli kelime hazinem yok.Bir yandan da Gramer çalışacağım en baştan.Hangi kitabı önerirsiniz.?Okuldan mezun olduğumda İngilizcemin olmasını istiyorum.Rosetta stone eğitim seti edindim.Daylight ingilizce de var. Önümde yaklaşık 3 yıl var.Bana nasıl bir yol izlememi önerirsiniz.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dharma Initiative -- 3 Şubat 2013; 22:27:56 >

• Öncelikle merhaba kardeş,herhalde lisedesin.Benim de ingilizcem upper denilebilecek düzeyde...Sana tavsiyem grammar falan salla kelimeye aban.Bir reading kitabı edin(dr ya falan git bakın en fazla 30 lira olur senin alacağın reading kitabı ) bu reading kitabı intermediate veya pre sen karar ver.Readingleri okurken her kelimeye bak.Ama bunları akılda tutmak için süperzeka olmak bile yetmez buda kafa hard disk değil :) bu yüzden bir defter edin bu defter senin kendine özgü ingilizce sözlüğün olsun.Bir ingilizce kelime bilmiyorsun diyelim onuwww.tureng.com bu iyi bir sözlüktür buradan bak oraya yaz.Kelimenin başka varyasyonlarınıda kafanda bulabilirsen onlarıda yaz karşına türkçe karşılığı.Her gün veya 2 gün sen karar ver 1 reading oku 1 reading yaklaşık 100 adet unknown word e tekabül eder :) bunların hepsi sözlüğünde bulunsun her gün 1 kere 2 kere kelimeleri gözden geçir çok fazla bir vakit ayırmana gerek yok tuvaletteyken bile göz gezdirmen yeterli :) her akşam kelimelerin türkçe anlamını kapat kontrol et öğrenmişmisin.Öğrendiğine tik at veya çiz üstünü o artık kafanda yazılı :) böyle böyle ele kelimeleri ben bu yöntemi kullanıyorum çok da verimli.
    +bir şey daha ekleyim kelimeye aban dememin sebebi grammar bilmesen bile tüm kelimeleri bilip yan yana koysan en salak adam bile ondan bir anlam çıkarır :)
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

• quote:

Orijinalden alıntı: liselim8

Öncelikle merhaba kardeş,herhalde lisedesin.Benim de ingilizcem upper denilebilecek düzeyde...Sana tavsiyem grammar falan salla kelimeye aban.Bir reading kitabı edin(dr ya falan git bakın en fazla 30 lira olur senin alacağın reading kitabı ) bu reading kitabı intermediate veya pre sen karar ver.Readingleri okurken her kelimeye bak.Ama bunları akılda tutmak için süperzeka olmak bile yetmez buda kafa hard disk değil :) bu yüzden bir defter edin bu defter senin kendine özgü ingilizce sözlüğün olsun.Bir ingilizce kelime bilmiyorsun diyelim onuwww.tureng.com bu iyi bir sözlüktür buradan bak oraya yaz.Kelimenin başka varyasyonlarınıda kafanda bulabilirsen onlarıda yaz karşına türkçe karşılığı.Her gün veya 2 gün sen karar ver 1 reading oku 1 reading yaklaşık 100 adet unknown word e tekabül eder :) bunların hepsi sözlüğünde bulunsun her gün 1 kere 2 kere kelimeleri gözden geçir çok fazla bir vakit ayırmana gerek yok tuvaletteyken bile göz gezdirmen yeterli :) her akşam kelimelerin türkçe anlamını kapat kontrol et öğrenmişmisin.Öğrendiğine tik at veya çiz üstünü o artık kafanda yazılı :) böyle böyle ele kelimeleri ben bu yöntemi kullanıyorum çok da verimli.
    +bir şey daha ekleyim kelimeye aban dememin sebebi grammar bilmesen bile tüm kelimeleri bilip yan yana koysan en salak adam bile ondan bir anlam çıkarır :)

Teşekkür ederim ,ben de bir defter aldım sırf onun için dizilerden öğrendiğim kelimeleri yazıyorum şu an.Reading kitabım da var.Bu arada üniversite 1.sınıf öğrencisiyim.

• O zaman bize abi demek düşer :) bence reading daha etkili olur kelimeleri daha kolay takip edersin...
    bu dünyada ciddiye alınacak çok az konu var. bunlar, siyaset, felsefe, bilim yahut futbol değiller; tamamen yaşadığın haz ve kahkahandır.
    gül ve mutlu ol. gerisi hiç mühim değil.
  • dostum bi kağıda yabancı bi ulkeye gittiğinde neler konusursun onu yaz.mesela yurtdısında retorana girdin sana hosgeldin dediler hosbulduk de ,ne alırdınız dediler menu sunu istiyorum bunu istiyorum vs vs vs vs...bunları turkce yaz sonra karsılarına igilizcesini yazmaya çalıs bilemedğin kelimeleri sozlukten bul yle yaz .ben 1 sene bos kagıda bunları yaptım baya geliştirdim çrestoran konusmaları yaptım,muze konusmaları yaptım,sokakta insanlara kafamdan sorular sordum cevapladım,alışverişe gittim ordaki konuşmaları yapatım baya baya gelişti dilim güven bana işe yarar
  • quote:

Öncelikle merhaba kardeş,herhalde lisedesin.Benim de ingilizcem upper denilebilecek düzeyde...Sana tavsiyem grammar falan salla kelimeye aban.Bir reading kitabı edin(dr ya falan git bakın en fazla 30 lira olur senin alacağın reading kitabı ) bu reading kitabı intermediate veya pre sen karar ver.Readingleri okurken her kelimeye bak.Ama bunları akılda tutmak için süperzeka olmak bile yetmez buda kafa hard disk değil :) bu yüzden bir defter edin bu defter senin kendine özgü ingilizce sözlüğün olsun.Bir ingilizce kelime bilmiyorsun diyelim onuwww.tureng.com bu iyi bir sözlüktür buradan bak oraya yaz.Kelimenin başka varyasyonlarınıda kafanda bulabilirsen onlarıda yaz karşına türkçe karşılığı.Her gün veya 2 gün sen karar ver 1 reading oku 1 reading yaklaşık 100 adet unknown word e tekabül eder :) bunların hepsi sözlüğünde bulunsun her gün 1 kere 2 kere kelimeleri gözden geçir çok fazla bir vakit ayırmana gerek yok tuvaletteyken bile göz gezdirmen yeterli :) her akşam kelimelerin türkçe anlamını kapat kontrol et öğrenmişmisin.Öğrendiğine tik at veya çiz üstünü o artık kafanda yazılı :) böyle böyle ele kelimeleri ben bu yöntemi kullanıyorum çok da verimli.

Gramer olmadan olur mu?Ogrendiginiz kelimeleri gramer olmadan nasil anlamlandiracaksiniz?Ornegin passive voice,relative clause.gerund ya da participial clause bilgisine sahip olmadan kelime bilgisi ne ise yarar?Bare infinitive veya to infinitive veya Gerundu ne zaman kullanacagimizi bilmeden kelime bilgisi neye yarar? Ingilizceyi dogru bir sekilde ogrenebilmek icin gramer ve Vocabulary'e esit oranda agirlik verilmelidir...Piyasada hem gramer ogreten hem de vocabulary'nizin gelismesine yardimci olan bir cok kitap vardir ve bunlarla olmasi gerektigi gibi Ingilizce ogrenebilirsiniz...

• önerebileceğiniz bir grammer kitabı var mı?ben türkçe anlatan bir kitap istiyorum aslında ,alıştırmaların da cevapları olsa iyi olur.
  • Kardeş grammarsiz tabi olmaz ancak hiç kelime bilmeyip kuru kuru grammer bilenmi daha öndedir çok kelime bilip hiç grammar bilmeyenmi? Bence 2.si çünkü grammar çok kısa bir sürede kavranılabilir.Ancak kelime uzun bir yoldur hemen alınamaz...

Kardeş grammarsiz tabi olmaz ancak hiç kelime bilmeyip kuru kuru grammer bilenmi daha öndedir çok kelime bilip hiç grammar bilmeyenmi? Bence 2.si çünkü grammar çok kısa bir sürede kavranılabilir.Ancak kelime uzun bir yoldur hemen alınamaz...

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarabishgo -- 22 Şubat 2013; 23:45:23 >

Orijinalden alıntı: VICTOR 23

önerebileceğiniz bir grammer kitabı var mı?ben türkçe anlatan bir kitap istiyorum aslında ,alıştırmaların da cevapları olsa iyi olur.

Uzgunum size onerebilecegim Turkce anlatimli bir kitap yok...

Orijinalden alıntı: sarabishgo

quote:

Kardeş grammarsiz tabi olmaz ancak hiç kelime bilmeyip kuru kuru grammer bilenmi daha öndedir çok kelime bilip hiç grammar bilmeyenmi? Bence 2.si çünkü grammar çok kısa bir sürede kavranılabilir.Ancak kelime uzun bir yoldur hemen alınamaz...

.

Alıntıları Göster
    Soyledikleriniz bastan sona yanlis...Ingilizce grameri cogu insanin bahsettiginin aksine hemen kavranilacak bir sey degildir...Eger basit ihtiyaclarinizi gormek icin kullansaniz bile Ingilizceyi yine de gramer bilgisine ihtiyaciniz vardir...Iste kelime bilginizi bu gramer bilgisiyle anlamlandirabilirsiniz...Insanlarla Skype uzerinde konustugunuzda da gramer bilmeniz gerekir herhangi bir kitap okurken de gramer gerekir...Ayrica sadece kelime bilgisine onem vererek de soylemek istediginiz seyleri anlamlandiramayabilirsiniz bazen...Ornegin Phrasal Verbs...Yani demek istedigim bilmediginiz bir konuda yorum yapip yanlis sonuclar elde ediyorsunuz....Ayrica siz benim bir onceki mesajimda ne dedigimi bile anlamamissiniz....Mesajimi yeniden okumanizi tavsiye ediyorum....Iyi gunler dilerim...

Grammari 1 2 günde öğrenmek konusunda hatalı anlatım yapmışım o kabul heralde nedeni onları halletmiş olmamdan bana kolay gelmesi :) benim de anlatmak istediğim dili kullanabilmek için kelimenin daha önemli olması.O konudada hatalı değilim herhalde :)

• 1. Gramer ve beraberinde kelime
    2. Dizi, film ve müziklerle beraber dinleme ve konuşma (taklit ederek, deneyerek hatta şarkı söyleyerek)

Ama gramer ve kelimeleri beraber güzel öğretebilecek bir kurs bul.Mesela sınava yönelik yapılan kurslar, üds kpds (şu anda yds oldu gerçi sınav).Onların güzel öğretebilenlerini bulabilirsen (ezberleterek değil şöyle 3 soruyu 50 dakikada çözen adamlardan bahsediyorum en ufak ayrıntısına kadar anlatan.İşte öyle güzel öğrenirsin.Sonra tek işin diziler,filmler ve müziklerden kelime,atasözü,deyim gibi şeyleri öğrenip bunların telaffuzunu aklına kazımak.Bunları sürekli yaparsan zaten öğrenirsin konuşmayıda.Mesela yabancı dizi izlemeyi alışkanlık haline getirebilirsin.Piyasada bir sürü kaliteli Amerikan dizileri var.Başla birinden.Atıyorum "how i met your mother" mesela.)

Not : İngilizce öğretmenliğinde okuyorum.

Edit 2 : Ayrıca İngilizce grameride hiç zor bir şey değildir.Cidden bildiğim için demiyorum ama İngilizce dünyada en kısa sürede öğrenilebilecek en kolay dildir.Hatta hızlı öğrenen,hırslı,azimli biriysen ve yaptığından hoşlanıyorsan belki biraz bol keseden olacak ama düzgün konuşup muhabbete girmen 1-1.5 seneyi geçmez bile.

Edit 3 : İngilizce altyazı ile izleyecem demişsin bu kadarda kasma ben bile izlemiyorum Anca TR'si çıkmadıysa.Ama şöyle yapabilirsin mesela sözlükle kasmak yerine hem Türkçe hem İngilizce altyazısını indirirsin bilmediğin bir kelime, kelime öbeği, atasözü, deyim gördükçe hemen İngilizce altyazısına geçip ne olduğuna bakarsın ve dizide onların söyledikleri gibi telaffuz etmeye çalışırsın (taklit ederek, dil en kolay taklit ederek öğrenilebilir görsel öğelerle.Küçükken nasıl öğrendik anadilimizi...) Böylece hem kelime öğrenmiş hemde telaffuzunu öğrenmiş olacaksın ve emin ol dizinin ilerleyen bölümlerinde veya başka bir dizi veya filmde o öğrendiğin şeyi %99 tekrar duyacaksın.Benden sana güzel tavsiyeler.Yeminlen bu tavsiyeme üşenmeyip cidden kendini geliştirmek isteyen bir arkadaş dikkatimi çekti 3-4 ayda çocuğun telaffuzu düzelip ortalama Amerikan aksanına geldi Ben görünce sevindim valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 7 Şubat 2013; 22:33:31 >
    // B460M DS3H + i5 10400f + Gigabyte RTX 3070 OC + 32 GB 2666 MHz + 750W PSU + Samsung 970 EVO Plus 1 TB + Custom Case + GameBooster G908 Mech KB + Razer DA V2 Mini + LG 27GL83A-B + Oculus Rift S VR + Philips Hue + Steam Deck OLED
    // Monster Tulpar T5 v14.1 + Casper Nirvana X400.1065-8V00X-S-F
    // Steam acc.

• quote:

Soyledikleriniz bastan sona yanlis...Ingilizce grameri cogu insanin bahsettiginin aksine hemen kavranilacak bir sey degildir...Eger basit ihtiyaclarinizi gormek icin kullansaniz bile Ingilizceyi yine de gramer bilgisine ihtiyaciniz vardir...Iste kelime bilginizi bu gramer bilgisiyle anlamlandirabilirsiniz...Insanlarla Skype uzerinde konustugunuzda da gramer bilmeniz gerekir herhangi bir kitap okurken de gramer gerekir...Ayrica sadece kelime bilgisine onem vererek de soylemek istediginiz seyleri anlamlandiramayabilirsiniz bazen...Ornegin Phrasal Verbs...Yani demek istedigim bilmediginiz bir konuda yorum yapip yanlis sonuclar elde ediyorsunuz....Ayrica siz benim bir onceki mesajimda ne dedigimi bile anlamamissiniz....Mesajimi yeniden okumanizi tavsiye ediyorum....Iyi gunler dilerim...

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarabishgo -- 22 Şubat 2013; 23:44:39 >

Grammari 1 2 günde öğrenmek konusunda hatalı anlatım yapmışım o kabul heralde nedeni onları halletmiş olmamdan bana kolay gelmesi :) benim de anlatmak istediğim dili kullanabilmek için kelimenin daha önemli olması.O konudada hatalı değilim herhalde :)

Maalesef o konuda da hatalisiniz...Soylemek istedigim Ingilizceyi bir butun olarak degerlendirmeniz gerektigidir...Ve bu hem gramer bilgisini kapsar hem kelime bilgisini hem de pratik yapmayi...Gramer olmadan bildiginiz kelimeleri dogru bir sekilde,dogru yerlerde kullanmaniz mumkun degildir....Yani biri digerinden ustun degildir...Ingilizce bazilarinin bildiginin aksine komplike bir dildir ve ciddi bir sekilde calismak gerekir....Belki sizin Ingilizceniz iyidir ama sizin deneyimizin Ingilizce ogrenmek isteyen insanlara pek de faydali olabilecegini dusunmuyorum....

grammer basli basina zaten bir kelime haznesi zaten. grammersiz maymunca konusursun.

• İngilizce setleriyle ilgilenir misin bilmem ama faydalı olacağını düşündüğüm bir setin tanıtımı yapılmıştı;

Buradan Ulaşabilirsin.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.