Şimdi Ara

0'dan ingilizce için udemy kurs önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
8
Favori
24.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 0'dan başlayacağım. Bunun icin onerdiginiz kurs tavsiyesi var mı . Özel ders ve normal kurslar pahalı olduğu için böyle bir yol çizmek istedim




  • Hocam BBC'nin kursları var ücretsiz. Hem de kaliteli



    Temel seviye https://www.bbc.co.uk/learningenglish/english/course/emw


    Lowe İntermediate https://www.bbc.co.uk/learningenglish/english/course/lower-intermediate


    ayrıca youtube BBC Learning English ve Oxford Online English kanallarını tavsiye ederim.


    Bu kaynaklar kaliteli, iyi üniversitelerin hazırladığı yayınlar. Bence bunlar ile başlamanız doğru şekilde yol almanız için çok önemli.


    Kitap almak isterseniz

    Grammar için Grammar In Use(Cambridge)


    Kelime içinde

    Vocabulary In Use (Cambridge)


    Seviyelere göre ayrılmış kitaplar ve çok güzel bir anlatımı var.

    Her iki seride Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programını (CEFR) uyumlu.


    Forumda rat.planet hocanın ingilizce konuları var. Onlara da göz atmanızı tavsiye ederim. https://forum.donanimhaber.com/detayli-ingilizce-ogrenme-ve-konusma-rehberi--142155041


    Ayrıca Oxford English diye bir kullanıcının da güzel yorumları vardı. https://forum.donanimhaber.com/ingilizceyi-nasil-ogrenmelisiniz-ingilizce-ogrenirken-can-alici-noktalar--136997110





  • MD.Turkey M kullanıcısına yanıt

    Hocam BBC'nin kursları full ingilizce. 0'dan başladığım için Türkçe anlatan bir hoca daha iyi olmaz mı

  • Up
  • https://www.udemy.com/topic/english-language//


    Bu link ingilizce kurslarının en popülerden en az popülere doğru sıralanmış halini gösteriyor. Bence en popüler ve saati yüksek olanların örnek ders anlatımlarını incele sonra bir tanesini satın al. Satın alırken dikkat et hoca gereksiz cümlelerle konuyu uzatmasın bu seni dersten soğutur. Ve mümkünse diksiyonu düzgün olsun çoğu hoca çok fazla öğrenciye kurs satmış olsa da Türkçeyi bile düzgün konuşamıyor. Bazı çok popüler kursların hocalarının da aksanları çok kötü.

    Eğer temelden başlaman gerekmeseydi sana ana dili ingilizce olan hocalardan kurslar önerebilirdim. Ayrıca iade etme hakkının olduğunu da unutma. Seç bir tanesini bir süre dinle sonra iade et. Ama dikkat et eğer kursu uzun süre kullanıp iade etmeye kalkarsan şöyle bir hatayla karşılaşırsın: ''bu kurs içeriği iade edilemeyecek kadar çok görüntülendi.''





  • korhan343 kullanıcısına yanıt

    Bir eğitimci değilim ama ne kadar kaliteli kaynak kullanırsanız bence o kadar iyi.


    Look Ahead dersleri var youtube'da. Çok güzel hazırlanmışlar. Linkini paylaşayım. Bir bakın.


    Çalışırken her videoyu 3 kez izleyin. İlk seferde güzelce dinleyin. İkincisinde sadece ekranda çıkan yazıları not edin. 3.seferde sizde onlarla beraber seslice tekrar edin.


    Bu dersler size bir temel verecektir. Daha sonra BBC'nin yeni derslerine bakabilirsiniz. Bu seri en temelden anlatıyor. Bence kurs satın almadan önce bir fırsat verin.

    (Toplam 60 video var, dersin hepsini anlamanız gerekmiyor, önemli olan takip etmeniz, seri bittiğinde size çok şey kattığını fark edeceksiniz.)





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MD.Turkey -- 18 Ekim 2020; 15:29:36 >




  • Hocam kurs falan almanıza gerek yok. Kurs mantığı sorumluluğu tamamen karşı tarafa atıp rahatlama isteğidir.

    Zaten tek bir hocadan ilerlemeniz de doğru değil. Çoğu konuyu birden fazla hocadan dinlemeniz doğrudur.


    Ben şöyle bir yol izliyorum; Seviye seviye konu başlıklarını worde atıp çıktı aldım. Bildiğim konulara tik atıp diğer konuları youtube dan en az 2 hocadan izleyip ilerliyorum. Hoca olarak önerim özer kiraz, çağdaşın ingilizce dil okulu ve emrah hoca. İlla kurs almak istiyorsan çağdaşın ingilizce dil okulunu öneririm. Çünkü youtube da a1-a2 serisi 103 videonun 98 ini ücretli izleyebiliyorsun.

  • Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bütün önerileri dikkate alacağım
  • Eğer İngilizce sınav amacınız yoksa ingilizce konu anlatım videoları almanın bir faydası sizlere olmayacaktır.


    Eğer bir ingilizce kursunda , ingilizce sohbet etkinliklerinden faydalanılamıyorsa konuşma kulüpleri yok veya göstermelikse genel ingilizce kurslarıda boştur. Paranıza yazıktır.


    İngilizce konu anlatım videoları, dökümanlar,kaynaklar binlerce hem türkçe ve inglizce olarak. Para verilecekse konuşma üzerine online dersler veren sitelere verilmeli.

  • google amcaya özkan çelen yaz

  • Bir güncelleme yapayım.

    Daha önce yazdığım gibi devam ettim bir süre çalışmalara iyi de gidiyordu. Tabi ki de bir konuyu 2 hocadan sürdüremedim çünkü sıkılıyordum. Şunu farkettim arkadaşlar, ingilizcede ki bir x konusu a1,a2,b1,b2 de ayrı ayrı bulunabiliyor. A1 seviyesinde yada A2 de de olsam konuyu bölmeyi seven biri değilim. Konunun tüm ayrıntılarını tek derste anlayıp not edip geçmek istiyorum. Birçok hoca dinledim konuyu tüm ayrıntılarıyla veren sadece Özer kiraz'ı gördüm. İyi bildiğiniz herhangi bir konu için bunu teyit edebilirsiniz. Ayrıca karışıklığına sebep olacak konular arasındaki ayrımlara çok iyi değiniyor ve bazen çok çok kritik bilgiler veriyor ve aydınlanıyorsunuz.


    Maalesef özer kirazı da dinlemeye devam edemedim ve dil çalışmalarım 1.5 aydır tamamen durmuş vaziyette. Sebebi çalışmak için herhangi bir motivasyonumun kalmaması. Aslında haksız da değilim.


    Yaptığım tefekkürlerin bir meyvesini paylaşayım:


    ''İki soyut kavram bir araya geldiğinde inşaat anlamlı derecede yükselmiyor. Bir soyut kavramın yanında bir somut kavram olmalı ki inşaat 'sürekli' yükselsin.'' Şöyle ki, çalıştığımız dersler zaten soyut. Bunun yanına somut bir şey getirmemiz gerekiyor. Yurtdışına git diyorlar ya. Oraya gittiğinizde yabancı olan dil değil artık sizsiniz ve gerçekten iletişim kurmak için dili öğrenmeye ihtiyacınız var. Peki o halde ingilizce ya da herhangi bir dersi biz hep ''ihtiyacımız olacak'' mantığıyla çalışıyoruz. ''ihtiyacımız olacak'' durumu soyuttur, dersler gibi. Hayır kendini kandıramazsın bir nefes kadar yol alırsın o kadar! Gerçekten ihtiyacın olacak ve o zaman çok güzel öğreneceksin. Tek yol yurtdışı değil.


    Ben olayı şöyle çözdüm. Elektroniğe karşı müthiş bir merakım ve öğrenme isteğim var. Çalışmak istediğim alanla ilgili e-book indirdim ve bu konudaki tüm araştırmalarımı tamamen ingilizce yapıyorum. Videolardan kaçıyorum çünkü çok çok temel seviyeyim ve oturup saatlerce okuma yapabiliyorum.


    Tabi ilk başlarda her cümle de fazlaca yorulup az ilerleyebilirken, iki değil bir elin parmakları kadar gün geçmemiştir ve bazen hiç çeviriye ihtiyaç olmadan ve hızlı bir şekilde cümleleri okuyup geçiyorum ve artık sıradanlaşıyor. Bazı cümleler çok ağır oluyor takılmıyorum türkçesine bakıp geçiyorum. Ayrıca şurada niye şunu kullanmış gibi gramatik takıntılar yapmıyorum, sadece okuyup anlıyorum. Qtranslate harika. Pdf te işaretlediğiniz yerin anında türkçe karşılığını veriyor. internet siteleri için işaretlemeye bile gerek yok. Özer kirazdan dersleri canım istedikçe izliyorum ve okuma yaparken dikkatimi çeken,sık sık karşılaştığım ve artık merak oluşturmuş bir husus üzerine izliyorum ve bu, daha önce soru işareti oluşturduğu için dersi izlediğimde daha kalıcı oluyor.


    Sonuç olarak, benim gibi ağır basan bir hobin varsa ben böyle yapıyorum tavsiye ederim. Kimisinin böyle bir hobisi yok ancak konuşmayı seven daha sosyal biridir. Onun içinde internette imkanlar mevcut. Asıl mevzu şu: Direk icraate geçmen gerek, oturup bir yere kadar ders-gramer dinlersin, zaten tamamlayamazsın ve bir yerde de bırakırsın. Tamamlasan ne olacak? Matemetik değil ki bu. Sadece tamamlamış olacaksın. İngiltere'deydi sanırım, bize göre dersleri tersten başlayarak işliyorlar. Önce soru soruyorlar, önce problemi oluşturup milletin kafasına soru işareti gönderip merak oluşturup yavaş yavaş konuya giriyorlar. Ve millet onu neden dinlediğini, neye yarayacağını, işin hangi kısmı olduğunu kestirebiliyor.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.