Bildirim
İngilizce Öğrenmeye Nasıl Başlamalıyım?ÇOK ACİLİYETİ VAR Genç kardeşlerim
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
terübeli arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum -
Yurtdışı > Kurs > İngilizce hikaye kitapları > Altyazılı dizi.
Hız sırasına göre bu. -
ben önce okul sayesinde gramer öğrendim baya , daha sonra ingilizce metinler okudum veya kitaplar işte , sonra altyazılı dizi-film iyice pekişti ,
kursa gitmeden de işte gramer kitaplarıyla filan başlamak lazım önce -
Benim lise ve üniversitede 2 şer saatlik haftada olmak üzere öğrenilen kadar mevcut
Kelime bilgim yok
nerden nasıl ne şekilde başlamalıyız? -
quote:
Orijinalden alıntı: _KARDELEN_
Benim lise ve üniversitede 2 şer saatlik haftada olmak üzere öğrenilen kadar mevcut
Kelime bilgim yok
nerden nasıl ne şekilde başlamalıyız?
Ya ingilizce forum sitelerinde takılabilirsin oradaki kelimeleri tek tek translate'den çevirirsin böylece kelime bilgin artar kurallar içinde bir kurs şart sanırım pat diye öğrenilmiyor malesef :( -
quote:
Orijinalden alıntı: İconic
quote:
Orijinalden alıntı: _KARDELEN_
Kelime bilgim yok
nerden nasıl ne şekilde başlamalıyız?
Ya ingilizce forum sitelerinde takılabilirsin oradaki kelimeleri tek tek translate'den çevirirsin böylece kelime bilgin artar kurallar içinde bir kurs şart sanırım pat diye öğrenilmiyor malesef :(
pat diye ne öğrenilmişki buda öğrenilsin
Çaba sarfedersen tabiki ilerleyebilirsin
İnşallah bizde o ilerleyenlerden oluruz -
Ne için öğrenmek istiyorsun peki? -
quote:
Orijinalden alıntı: Arch Enemy`
Ne için öğrenmek istiyorsun peki?
İngilizce konusunda kendimi geliştirip yabancı ülkelerde rahat olabilmek için -
kısa sürede ve doğru düzgün dil öğrenmek istiyorsan tek başına yurt dışına dil eğitimine gidicen -
Bak kardeşim(inci repliği gibi oldu )
Ben liseliyim(10. sınıf) ve anadilim gibi ingilizce öğrenmek istiyorum izlediğim yol şu:
Öncelikle okulun imkanlarıyla + iyi bir ingiliz hocamızın sayesinde okulda grammer ı kavrıyorum. Sonra hikaye kitapları okuyarak reading geliştiriyorum. Bu yazda kursa gitmeyi düşünüyorum.. Facebook hesabın varsa australia sayfasına giriyorsun 1.5 milyonluk olana oradan yaşıtlarını ekliyorsun tek tek sonra güzelce muhabbet kuruyorsun.. Tavsiyem g.amerikalı kızlardı muhabbetleri süper oluyorSonrasında skype ile sesli konuşarak speakingini geliştiriyorsun..
Ve son olarakta imkanının el verdiği oranda yurtdışına dil okuluna gidiyorsun ben bu sene ingiltereye gidecektim fakat vazgeçim çok pahalı bir ülke olmasından dolayı..Seneye usa yada canadaya gitmeyi düşünüyorum.. Maddi imkanın fazla değilse maltayı terch edebilirsin
edit: yurtdışında yaşamak istiyorsan speakinge çok ağırlık vermen gerekli hatta imkanın varsa gidip biraz yaşayıp kültürünüde görmen gerek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePage -- 3 Nisan 2011; 11:58:14 >
-
dostum burda yazılanlara pek kulak asma.
Paran yoksa yurt dışına gitmeye ya da iyi bir kursa gitmeye o zaman azmin önemli.
Eğer gerçekten istiyorsan bunu her türlü başarırsın. Ama bu dili gramer yönünden-kelime hazneni genişletme yönünden olabilir. Bunları hallettikten sonra ya yurt dışına çıkmak durumundasın ya da güneye inip Ölüdeniz-Marmaris gibi yerlerde bir sezon kadar çalışmalısın.
Dilbilgisel ve kelimesel yönünden bence yurt dışına gidilmez ya da kursa gidilmeye gerek yok!
Şunu yani öğrenmeyi önce gerçekten iste, güneşli bir havada, doğaya bakan bir yerde kendini iyi hissetmen için bu dili öğreneceğini kafana yerleştir. Öğrenmesinin zevkini alabileceğini düşün, öğrendikten sonra nelerin değişeceğini düşün. Güneş sana ilham verecektir.
Sonra gramer kitabı ya da bir set al. Öğrendikçe tadını çıkarmaya başla. Ve zaten sonrası bağımlılık olacak. Öğrendikçe öğrenmek isteyeceksin. Özellikle kelimeler; ben bırakamıyorum kelime ezberlemeyi. Sanki her kelime ezberlediğimde tofita şeker yutmuş gibi oluyorum
-
kursa gidip sabah akşam gramer öğrenmek çözüm de değil çare de değil... Çünkü kursa gittin diyelim, 2 saat orada ingilizce konuştun, kurstan çıkıp taksiye-dolmuşa bindin hemen Türkçeye dönüyorsn, beyin ister istemez öğrendiğin İngilizceyi arkaya atıyor...
en iyisi yurt dışına çıkıp tecrübe edinmek, o zaman konuşuyor insan, açılıyor... -
@Necessa®i
tamamen katılıyorum
Bu arada grammer a fazla önem verme ağırlığın speaking&reading olsun bizim mükemmel sistemli okullarımızda(!) bolca grammer öğretiyorlar fakat hiçbiri bir turistin karşısında 2 kelimeyi bir araya getiremiyor..
hangi ülkeye gitmek istiyorsan ona görede aksan seçmelisinNijeryadaymışsın sanırım
-
Yusuf Buz - English Grammar diye Türkçe açıklamalı bir kitap var.Öncelikle bunu al.Ordaki soruları yap.Yapamadığın olursa çevrende İngilizce bilen birine ya da forumlarda sorabilirsin.Grammar'i bu şekilde öğrenirsin.Sonra İngilizce dublaj bir filmi İngilizce alt yazı ile izle.Her kelimenin nasıl telaffuz edildiğine dikkat et.Anlamazsan geri al cümleyi bir daha dinle.Speaking yapma gibi bir imkanın yoksa öğrendiğin konuyla ilgili Türkçe 5 tane cümle yaz.Yani geniş zamanımı çalıştın yaz hemen " Sabahları kahvaltı yaparım" altınada İngilizce'sini yaz.Sonra yine bilen birine kontrol ettir.Kelime ezberlemeye gelince kitaptaki bilmediğin kelimelerin anlamına önce İngilizce açıklamalı sözlükten bak.Ne dediğini anlamaya çalış.Sonra Türkçe sözlükten anlamına bak.Eğer yanlış tahmin ettiysen tüm kelimelerin anlamına bak ( açıklamada yazan ) .Sözlük almana gerek yok.Google Translate ve WordWEB senin için yeterli olacaktır.
-
sırayla söylüyorum, başta kitap al gramer kitabı ve de okuma kitapları al intermediate seviyeye kadar öğren, çalışarak, bunu iyi çalışırsan 2 ayda yaparsın
sonrasında ingilizce diziler indir, ağır gelirse çizgi filmler falan indir, ingilizce altyazıyla izle, türkçe altyazı fazla işine yaramaz.
2-3 ay günde 3-4 saat izlersen bilmediğin kelimelere bakarsan 10 numara ingilizce konuşursun.
şahsen ben bu şekilde öğrendim. 12 yıl hiçbir eğitim düzeyinde ingilizcem iyi olmamıştı, hep 2-3 le geçtik. üniversitede hazırlıkta kaldık, sonra 1 yaz dizi izledim speaking kursuna gittim şimdi şakır şakır... -
Yurtdısı egıtım sart yoksa ogrenemezsın. -
Belli bir seviyeden sonra yurtdışı şart.
Ama temeldende yurtdışı kurslarda öğrenebilirsin, çok daha hızlı öğrenirsin hatta, çünkü orada konuşmak zorundasın.
Şahsen Almancayı 0'dan Almanyada 8 ayda çok ilerlettim, olmuyor demeyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechaniker -- 3 Nisan 2011; 11:32:15 > -
Son paragrafın aynen benim içinde geçerliquote:
Orijinalden alıntı: onlyone
sırayla söylüyorum, başta kitap al gramer kitabı ve de okuma kitapları al intermediate seviyeye kadar öğren, çalışarak, bunu iyi çalışırsan 2 ayda yaparsın
sonrasında ingilizce diziler indir, ağır gelirse çizgi filmler falan indir, ingilizce altyazıyla izle, türkçe altyazı fazla işine yaramaz.
2-3 ay günde 3-4 saat izlersen bilmediğin kelimelere bakarsan 10 numara ingilizce konuşursun.
şahsen ben bu şekilde öğrendim. 12 yıl hiçbir eğitim düzeyinde ingilizcem iyi olmamıştı, hep 2-3 le geçtik. üniversitede hazırlıkta kaldık, sonra 1 yaz dizi izledim speaking kursuna gittim şimdi şakır şakır...
Bende yukarıda bir arkadaşımızın yazdığına göre YUSUF BUZ English Gramer adlı kitabı araştırdım forumlarda çok faydalı oldupğunu söylüyorlar.....
-
quote:
Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07
" En iyi dil yatakta öğrenilir. " diye bir söz vardır.
Ciddileşirsek
İngilizce blog tut.
Grameri ezberleme öğren.
Mümkün olduğunca yabancı chat kanallarında sohbet et.
İngilizce altyazılı film izle.
.
.
.
Sen ingilizce öğrenmek istedikten sonra sürüyle şey var.
Kesinlikle, başka da söz etmeye gerek yok aslında..
Benzer içerikler
- kurum avukatlığı
- silikon lekesi nasıl çıkar
- atarax antidepresan mı
- esenyurt çingene mahallesi nerede
- kadıköy date mekanları
- en ilginç rekorlar
- sodyum iyon batarya
- prompt mühendisliği
- ets2 türkiye haritası
- elektrikli bebek arabası
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X