Şimdi Ara

İngilizce Öğrenme Taktikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
4
Favori
1.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar herkese iyi günler.18 yaşımı doldurdum. İstanbulda bir lisede öğrenim görüyorum.İngilizce seviyem C1-C2 arasında.Her ay Oxford Placement Test sınavına giriyorum.Her öğretim yılının sonunda da ECL sınavına giriyorum.Gerçekten İngilizceye ilgisi olan arkadaşlar için çok yararlı taktikler var.Bu taktikleri Yrd.Doç.Dr Erkan KARABACAK'ın bir konferansından(03.12.2013) aldığım notlara dayanarak yazıyorum artı olarak kendi tecrübelerimde var.İzninizle taktilere geçiyorum

*İlk öncelikle arkadaşlar belki bu bi taktik sayılmaz ama spor öğrenmeyi etkiliyor.
    *Kullandığınız sözlükler önemli Oxford, MacMillan,Longman(Eng-Eng yada seviyenize göre Eng-Tr) gibi bu işin piri olan sözlükleri tercih edin.(İkinci ellerinide bulabilirsiniz.)Bunun yanında dictionary.com , tureng.com gibi online sözlükleride kullanabilirsiniz.Eğer isterseniz akıllı telefonlar için offline sözlüklerde mevcut.
    *Bir ilgi alanında İngilizce öğrenimi(bu işin püf noktası denebilir).Mesela teknoloji,bilim,sanat,spor vb.
    *Orjinal İngilizce film--Seviyenize göre altyazısız,altyazılı hatta hem Türkçe hem İngilizce altyazılı bile izleyebilirsiniz(İki dilde altyazı için KLM. playerı öneririm.)(Altyazı indermek içinde opensubtitles.org adresini kullanabilirsiniz)
    *Kulak zevkinize göre şarkı dinleyip anlamak.Hatta bi çılgınlık yapıp eşlik edebilirsiniz(Sesi benim gibi kötü olanlar için )
    *Turistlerle konuşmak--Bu azcık size bağlı ama gayet zevkli arkadaşlar.Taksime gidip bi turiste kahve ikram edebilir onu gezdirebilirsiniz
    *Eğer imkanınız varsa ana dili İngilizce olan herhangi bir ülkeye gidip yerel insanlarla vakit geçirmek(Kabul ediyorum bu azcık zor :D )
    *Eğer kelime darcığınız zayıfsa kartlardan çalışa bilirsiniz.(Kartın ön tarafına kelimeyi arkasına Türkçe ya da İngilizce anlamını yazabilirsiniz)
    *Oyunlar tabiiki önemli McDonal's video game Somorast2 Wow gibi kelime bakımından zengin oyunları deneyin
    *İngilizce gazete,dergi(The Guardian,The Ny Times,Planet Money,Science Friday)
    *Derslere ilgi gösterin.Çünkü bu iş gönüllülük esasına dayalı.Zevk almaya bakın.

Evet arkadaşlar bunlar daha ileri seviyeye dönük taktikler şimdide Beginner seviyesine inelim azcık.

*Kitap okuyun--Seviyeniz çok önemli arkadaşlar.Okuduğunuz kitabın ortalarından herhangi bir sayfasını açın.Açtığınız sayfadaki kelimelerin %97 bilmeniz lazım ki paragrafı anlayasınız.Kelimelere fazla takılmayın.Okurken akışına bırakın.Okurken bilmediğiniz kelimeyi cümleden tahmin etmeye çalışın.(Kitaplarıın yayın evleride önemli arkadaşlar Penguin,Oxford Bookworms Library gibi güzel yayınları tercih edin.)
    *İş sizin merakınıza kalıyo arkadaşlar.Okuduğunuz kitapların filmlerini izleyebilirsiniz(İki altyazı olmak kaydıyla)
    ***Şimdi arkadaşlar şöyle bi şey var.İngilizceye maruz kalmak.Peki ne demek bu?Şöyle ki siz ne kadar algılamasanızda aslında bilinçaltınızda her şeyiniz mevcut.Kitap okurkende bu bilgiler(kelime, grammer vb) hepsi bilinç altınıza yerleşiyor.Buna Natural Approach deniyor.Bir örnek bebeklerin konuşmayın anne karnındayken yavaş yavaş Natural Approach yoluyla(yani istemsiz, o dile maruz kalarak) öğreniyorlar.(Bilimsel araştırmalar sonucu )

Arkadaşlar elimden geldiği kadarıyla yardım etmeye çalıştım. Herhangi bir sorununuz olursa İngilizceyle akalı olur kişesel olur pm de atabilirsiniz.Sorularınız bekliyorum.Teşekkürler iyi forumlar

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1819840/4e1060ce-fcf3-46f2-9db9-fad7b0f3b81f.PNG--->Bilgisayarımda kullanığım Longman sözlük

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1819840/520fab48-0cf5-4974-89cb-049bdfc03278.PNG --->Torrent filmlerim

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1819840/e54db35c-61d8-4e3d-b4dd-64eb83cf7d09.jpg --->Hazırlık sınıfı okurken kullandığım grammer kitabı(Söylemeyi unuttum bir yıl hazırlık okudum.Ama kafanıza takmayın grammeri fazla çünkü kitap okudukça bilinç altınıza yerleşiyor***)

https://store.donanimhaber.com/9a/14/bb/9a14bb78234bc259666618f8abe444c2.jpg ---> Notlarım(kusura bakmayın ters olmuş forumu kullanmayı pek bilmiyorum cahilliğime verin

https://store.donanimhaber.com/b3/94/17/b3941706cbd85b362bf5b3dc7d4b7551.jpg ---> Şuan okuduğun kitap(İkinci el 5 lira arkadaşlar )

İngilizce Öğrenme Taktikleri İngilizce Öğrenme Taktikleri

• tl;dr
  • affedersiniz anlamadım lira yerine tl mi yazmalıyım
  • İngilizce alt yazılı film nereden indirebiilirim ya delireceğim demin konu açtım sildiler. Telefona atıcam
  • Herhangi bi torrent sitesinden inderebilirsiniz yani ama şimdi siteyi yazsam sıkıntı olur mu ki
  • En iyisi 5 yaşına kadar amerikada yaşamak . Hem ingilizce hem türkçe öğrenirsin
  • akıcı ingilizce kouştuğum için beni ilgilendirmeyen taktiktir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çince Öğrenme Kaynakları
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LLoncept

tl;dr

ingilizce biliyorum, konferanslara katılıyorum, sizden üstünüm.
  • XxŞahinDoğanXx X kullanıcısına yanıt
    Benide ilgilendirmiyor. Amacım insanlara yardımcı olmak sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mightyy. -- 22 Kasım 2014; 19:52:34 >
  • yav şu boşluk doldurma veriyor,parantez içindede kelimeler veriyorya onları zamana ve kişiye göre bir türlü çekimleyemiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • No need to tactics because due to donkey's ...
  • UçamayanZüperGahraman kullanıcısına yanıt
    Bunun için Essential Grammer in Use u önerebilirim.Fiyatı azcık tuzlu olabilir ikinci elini uygun fiyata bulabilirsiniz.

Edit: New İnside English Grammer adlı kitabı da öneririm.Hem yazarları Türk hemde fiyat bakımından daha uygun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mightyy. -- 23 Kasım 2014; 10:48:05 >
  • başlamışken windowsu da ingilizceye çevir
  • Eng-Eng için Merriam-Webster tavsiyemdir.
    Hem telefon uygulaması hem de web sitesi var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.