Şimdi Ara

İngilizce Listeningte yaşadığım sıkıntı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler herkese merhaba ben ingilizce dil öğrenmek için kursa gidiyorum üniversitenin hazırlığına gitmiyorum kursta advanced dahil olarak bitiricem şimdi ilk gittiğim kurumda bilgilerimi tazeleştirmek için elementaryden başladım kur bittiğinde ayrıldım diğer kurumların sınavlarına girdim normalde pre intermediate e geçmem gerekirken gittiğim her kurumda intermediate seviyesindesin dediler bende bir kurumu seçtim şuan hala ordayım ancak listening de dinlerken hakikaten çoğu şeyi anlamadığımı farkettim dedim bir kur atladım ondandır heralde belki zamanla alışırım dedim ama aynı tas aynı hamam hala sıkıntı çekiyorum lütfen şu listeningimi adam akıllı öğrenmek istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum

• günde kaç saat çalışıyorsun kurs dışında. tam olarak neler yapıyorsun.

Hiç çalışmadığın günler oluyormu.
  • Gramer değil, diğer hiçbir şey değil, ama listening benim için de en büyük sorun. Çünkü art arda gelen kelime akışını doğru algılayıp anlayabilmeye fırsat bulamadan diğerleri geliyor.

Bir de, ritmik konuşuyor adamlar. Bu şekilde de sözcükler çok iç içe geçiyor. Bazen düşünüyorum, Türkçe'de kelimelerinin yapısı iç içe geçmeye pek uygun değil, ama İngilizce bu açıdan daha sakat.

Dediğim gibi, diğer hiçbir şey değil, ama listenining benim için ciddi problem.
  • HerhangiBiriyim H kullanıcısına yanıt
    hocam öylede dersem benim için yanlış olur çünkü gramer kısmındada mesela 3 4 tense i aynı paragrafta sorunca açıkçası yanlışlarım çıkıyor ama şu listening kadar beter birşey yok çok hızlı konuşuyorlar ya kardeşim bir nefes al söyle de bizde anlayalım seni
  • evet boş günlerim oluyor film ve dizi seyrediyorum onun dışında kitabın arka kısmında kelimeler mevcut her üniteye ait onları kendime has kelime defterim var oraya geçiriyorum ve yolda giderken açıp bakıyorum çok faydası oluyor mesela şuan 7. ünitedeyiz ben o kelime defterine çalışırken 1. üniteden itibaren bakıyorum çok kelime oluyor ama zaten hafızamda olduğu için sıkıntı çekmiyorum birde ingilizceye hiç saat olarak çalışan biri yok çevremde :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sup3rJoker -- 31 Ekim 2013; 11:06:27 >
  • Sup3rJoker S kullanıcısına yanıt
    merhaba

Dil öğrenmek bir ağaca tırmanmaya benzer, eğer ellerini gevşetirsen tekrar aşağıya doğru kayarsın. Bu nedenle hergün hiç boşluk vermeden çalışmak çok önemli. Bence bu süre 2 saat olmalı. Ama 24 saat içine dağılmış bir 2 saat. Oturup aralıksız çalışamazsın zaten sıkıcı olur.

Mesela dinleme ve anlama gelişmesi için hergün 10 dakikalık bir çalışma önereyim. http://www.newsinlevels.com/ . Hergün 2 haber oku, dinle, izle. 3-4 ay oldu sanırım. Ben sürekli takip ediyorum. Faydasını gördüm.

İyi çalışmalar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.