Şimdi Ara

speaking ve writing! bir türlü işin içinden çıkamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. yaklaşık 1 yıldır düzenli ingilizce çalışıyorum kendi programım dahilinde her gün 1-2 saat podcast dinliyor, 1-2 bölüm altyazısız sitcom tarzı diziler izliyor ve 1 saat okuma yapıyorum ayrıca 20-30 kelime ezberliyordum. bu sürede hiç gramer çalışmadım bir iki kez bakmak dışında ama onda da iyiyim en azından yds tarzı sınavlarda gerçekten iyi çözüyorum.


    sormak istediğim soru ise bu süreçte writing ve speaking olarak nerdeyse 0 kaldım. konuşmasına konuşuyorum ama akıcı değil, yazmasına yazıyorum ama akıcı değil. ve buna bir çözüm bulamadım. en azından parasız bir çözüm bulamadım cambly tarzı uygulamalar hariç


    sizin bu 2 alan için kullandığınız yöntemler ne? bir kaç kere discord gruplarına girdim ancak çoğu insanın non-native speaker olması ve konuşmalarının fazla derin olmaması yüzünden umudu kestim onlardan da




  • Genel öneriler:

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156616439


    Writing sorununa ek olarak:

    -eğer film dizi izlemeyi seviyorsan belki imdb veya benzer sitelerde sevdiğin film dizilere detaylı yorumlar yazarak kendini geliştirmeye çalışabilirsin.

    -sevdiğin başka bir alan da olabilir illa film dizi eleştirisi yazmana gerek yok. Hobin olan bir alanda bloglarda forumlarda da aktif olmaya çalışabilirsin. Mesela ben bir ara mbti forumlarında yazıyorudm hep.

    -Eğer üni ingilizce okursan tonla ödev raporu yazman gerekecek o zaman da yazın gelişir.

    -eğer ingilizce seviyesi iyi olan türk bir arkadaşın varsa ve o da ingilizcesini geliştirmek istiyosa veya zaten ingilizcesi iyi olduğundan ingilizce yazışmayı dert etmeyecekse ingilizce yazışın. Benim öyle 2 arkadaşım var %70 ingilizce yazışıyoruz xdd

    -native olmasına gerek yok ama ingilizce seviyesi iyi olan da çok yabancı var. Bir şekilde arkadaş edinebilirsen güzel olur. Ben hiç discord gruplarına random katılmadım hep oyunlardan buldum insanları


    speaking sorununa ek olarak:

    Linkteki cevapta da bahsettiğim gibi 10. sınıfta video vs altyazısız rahatça anlayabilecek, yabancılarla rahatça, hızlı ve derin mesaj konuşmaları yapabilecek bir durumdaydım. Ancak konuşmada hala ehtim. O ancak 10. sınıfın sonunda kanada 4-5 ay kadar kalmamla gelişti. Bu arada çok aşırı sosyal biri de değildim orda çok arkadaşım olmadı yani. Ama her şey ingilizce olunca sen de ingilizceyi benimsiyorsun bir şekilde. Kanadaya gitmemin ardından 6 sene kadar geçti ama hala bazen kendi kendime düşünürken ingilizce düşündüğüm oluyor. (döndükten sonra çok konuşma açısında olmasa dahi ingilizce hayatımda hep bir yer edindi)

    Yani konuşma sorununu en iyi halletmenin yolu ya yurt dışına gitmen ya da nativelerle bol bol ingilizce sohbet etmen türkiyede bile olsa.

    Yurt dışına gitme olasılığın yoksa bile gençlik değişim programlarını araştır. Yabancı gençleri türkiyede misafir etmeye yönelik kısa dönemli programlar oluyor.





  • JadeR kullanıcısına yanıt

    zaten mesele konuşucak, yazışıcak birini bulabilmekte. ne native ne de yerli ama ingilizcesi iyi/orta bir arkadaşım yok. sorsan herkes ingilizce biliyor ama iş konuşmayı geçtim dinlemeye gelince bile ortada kimse kalmıyor.


    soruda da dediğim gibi listening ve reading olarak zaten şuan c1 seviyedeyim diyebilirim full ingilizce içerik tüketiyorum zaten kitaplar olsun, podcast veya yayıncılar olsun ama iş pratiğe gelince konuşma ve yazma kısmı çok kör kalıyor :/ sanırım yurtdışına çıkmadan bir şey yapamıyacağız gibi artık bilmiyorum wat programını düşünüyorum vize çıkarsa 4 ayda zaten listening iyi olduğu için speaking'i çok ileri atarım diye düşünüyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.