Selamlar, bu konuda biraz bilgim var, zamanında zorluk da çekmiştim. O yüzden bildiğim kadarını paylaşmak istedim. Biliyorsunuz ülkemizde İngilizce kitap almak, okumak bu ekonomide zor. Ben bu konuda şöyle öneriler yapabilirim; 1) İnternette birçok site bulabilirsiniz dünya klasiklerinin pdflerini paylaşan. Hatta siteye de gerek yok, direkt google'a yazsanız bile çıkar. Ben klasikler konusunda Guthenberg'i öneriyorum ama birçok site bulabilirsiniz yine de araştırarak. 2) İngilizce kitap basan Türk yayınevleri. Burada 2 tane seçenek var benim kullandığım. İlki Literart yayınevi. Bu yayınevinde çok fazla kitap olmasa da hem kapak görselleri olsun hem de baskı kalitesi olsun çok iyi ve ucuzlar da. En pahalı kitapları 30 lira oluyor, ortalaması 15 - 20 civarı. İkinci seçenek ise MK publications. Bu yayınevinin kapak görselleri kötü, kapak kalitesi de kötü, fiyatları biraz daha pahalı ancak daha çok kitap var Literart'a göre. 30'dan başlayıp 50'ye kadar gidiyor fiyatları ama yine de kapak benim için çok da önemli değil diyorsanız alınabilir. Benim için kapak o kadar önemli değil ama güzel olsa da iyi oluyor tabi. Bu arada ben orijinal yazılış dili İngilizce olanları almanızı öneririm, ben öyle yapıyorum. Yabancı dillerden çevrilmiş olanları ne kadar iyi bilemezsiniz, artı tabiki İngilizceyi anadili İngilizce olanlar daha iyi kullanır. Çeviride anlam kaybı olur illaki. 3) Ben klasik değil de bilimkurgu, fantastik ya da normal roman okumak istiyorum dediniz. Normalde bunların fiyatları 250 - 350 civarı oluyor ancak Amazon'un sattığı yabancı kitaplarsa bunları Amazon'dan yarı fiyatına alabilirsiniz. Bu kitapların açıklama kısmında Amazon tarafından satılır ve gönderilir yazar. Bu tarz kitaplar alacaksanız çok alamayacağınız için (malum pahalı) çevirisi olmayan ya da Türkçe çevirisi eski ve kötü olan kitapları almanızı öneririm. Ben 3 tane aldım şu ana kadar, 2'sinin çevirisi eski ve kötü, biri ise hiç çevrilmemiş bir kitap. Sonradan Eklemeler: Dorlion Yayınevine de bakabilrsiniz, yukarıda yazdığım yayınevlerinde olmayan kitaplar da var burada ve baskı kalitesi güzel duruyor. Mk Publications kitapları Amazon'da yukarıda yazdığımdan daha ucuzmuş, 15 - 20 liradan başlıyor kitaplar, ortalaması 30 lira. Yalnız ben yazdığım yayınevleri içinde en son bunu öneririm çünkü baskı kalitesi olsun, kapak malzemesi ve görselleri olsun (gerçekten kötüler, hiç emek verilmemişler direkt kopyala yapıştır) diğer seçeneklerden çok daha aşağıda. Fiyatları fena değil ama. Yabancı yayınevi olarak Harper Collins'de uygun görünüyor. Amazon'da arama kısmına Collins Classics yazarsanız kitapları görebilirsiniz. Ortalama 50 - 55 lira civarı kitaplar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Einar Solberg -- 28 Ağustos 2022; 14:43:59 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İngilizce kitap alma-okuma rehberi

-
-
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Faydalı konu
-
Üp
ben twitter'da zlibrary diye bir şeye rastlamıştım geçenlerde o baya hoşuma gitti baya büyük bir kütüphane ihtiyacı olan bakabilir buna benzer bir şey mi tam bilmiyorum.
-
Libgen
Zlibrary
Rica ederim
Libgen varken
Libgen felan güzel de, dijitalden kitap mı okunur..
evet okunuyor. aynı yazıları görüyorsunuz. edebi değeri değişmiyor korkmayın. gözleriniz yoruluyorsa da mavi ışık filtresini açabilirsiniz. kitap dokusu kokusu falan tam fosforcu işi takıntılar. okumak isteyen her türlü okur.
Hahaha bir sağlıkçı olarak, tamamen göz sağlığını kastederek yazmıştım mesajımı..
Mavi ışık filtresi falan kullanın ama çok da koruyucu değil.
Dijital den kitap okuyacaksınız, gidin e ink teknolojidine sahip e kitap okuyucu alın.
Ekrana bu kadar bakmayın.. benden tavsiye.
Benim de dijitalden okumak hoşuma gitmiyor, o yüzden o konuda çok bilgim yok. O yüzden daha çok fiziksel yöntemlerden bahsettim.
Haklısınız,quote:
Orijinalden alıntı: Einar SolbergBenim de dijitalden okumak hoşuma gitmiyor, o yüzden o konuda çok bilgim yok. O yüzden daha çok fiziksel yöntemlerden bahsettim.
Ben yazıcı almıştım zamanında ucuzdu, renkliydi de
Kitap gibi olmuyor ama çıktınalıp okuyup atıyorum
Yabancı dildeki bir metni dijitalde okumak daha avantajlı oluyor benim için. Bilmediğin kelimenin karşılığını çok daha hızlı öğrenip kitaptan kopmuyorsun.
Evet özellikle kelimeleri bir not tutma uygulamasında birleştirip kaydettin mi faydalı oluyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Verimlilik ayrı, sağlık ayrı.quote:
Orijinalden alıntı: mudriknatikhafiz
Yabancı dildeki bir metni dijitalde okumak daha avantajlı oluyor benim için. Bilmediğin kelimenin karşılığını çok daha hızlı öğrenip kitaptan kopmuyorsun.
Madem öyle kullanıyorsun uygulama öneriyim.
Qtranslate yükle ayarları yap. Dahabsonra herhangi bir kelimeyi seçip iki kere CTRL basınca çeviriyor.
Ayrıca potplayer güzel. Altyazıdan kelime seçmeyi sağlıyor. Kelimeye tıklayınca google da arıyor
Dorlion'dan şimdiye kadar okumadığım için onu yazmayı unutmuşum. Dorlion Yayınevi de ingilizce kitap basıyor.
Ben okuduğum bölümü bitirene kadar bakmıyorum anlamlarına. Zaten bilmediğim kelime olsa bile anlam bütünlüğü bozulmuyor kolay kolay benim için, o kadar takılmıyorum. Altını çiziyorum bilmediğim kelimelerin, bölüm bitince her birine Merriam - Webster'dan bakıp kelimelerin geçtiği cümleleri tekrar okuyorum. Yoksa diğer türlü çok aksıyor okuma işlemi ve insanı sıkıyor. Bir kelimenin bir ton anlamı olabiliyor, derin bir şekilde öğrenmek gerekiyor her türlü o an anlamına baksanız bile.
Hocam marriam webster en ileri seviye sözlüklerden biri diye biliyorum, sormamda sakıncası yoksa neden orayı kullanıyorsunuz ?
En Beğenilen Yanıtlar

Hahaha bir sağlıkçı olarak, tamamen göz sağlığını kastederek yazmıştım mesajımı..
Mavi ışık filtresi falan kullanın ama çok da koruyucu değil. Dijital den kitap okuyacaksınız, gidin e ink teknolojidine sahip e kitap okuyucu alın. Ekrana bu kadar bakmayın.. benden tavsiye. |
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X