Şimdi Ara

İngilizce Kelime Öğrenimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben ingilizce kursuna gidiyorum ve şu an intermediate(intermediate'yi bitirmedim) seviyesindeyim. fakat bu seviyedeki birçok kişi gibi benim de kelime eksiğim var ve bunu gidermek için kelime öğrenmeye başladım. şöyle açıklayayım. kendime sırf ing kelimeler için yeni bi defter ayarladım ve buraya karşıma bilmediğim kelime çıktığı zaman yazıyorum. bir iki online oyunun uluslararası forumunda takılıyorum şu sıralar ve oralardaki yazılarda bilmediğim kelimeleri yazıyorum. ayrıca uluslararası bir dil öğrenme sitesinde de takılıyorum ve burada da muhabbet ettiğim epey insan var. bu muhabbetler arasında da bilmediğim kelimeler çıkıyor ve onları da not alıp öğreniyorum. bir zamanlar ise sözlüğü açıp sayfalarca bilmediğim kelime çıkarırdım deftere ve onları öğrenirdim. fakat üzerinden en az birkaç ay geçti ve o sözlükten çıkardığım kelimelerin yarısını unuttum diyebilirim. ufak bir göz attığımda hemen hatırlıyorum ama durduk yere yarısı aklıma gelmiyor. acaba sizce metodum mu yanlış? çünkü bu sözlükten kelime çıkarma metodunu tekrar yapmayı düşünüyorum. üniversitede ing dili edebiyatı veya mütercimlik okuyanlar, ing öğretmenleri ve ing'de advance/fluently olanlar, sizin görüşleriniz neler bu konuda? siz nasıl geliştirdiniz kelime dağarcığınızı? tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

• merhaba,

hocam a.j.hoge kesinlikle ingilizce kelime çalışmayın, gerektiği zaman aklınıza gelmez, ve işinize yaramaz diyor.

Peki ne yapmak lazım, işte video dikkatli izle , çok işine yarayacak.

Rule 1: http://www.youtube.com/watch?v=itTOGPnfB28

mesela Hate kelimesi ile ilgili örneği çok iyi takip et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitar -- 12 Eylül 2012; 23:06:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gitar

merhaba,

hocam a.j.hoge kesinlikle ingilizce kelime çalışmayın, gerektiği zaman aklınıza gelmez, ve işinize yaramaz diyor.

Peki ne yapmak lazım, işte video dikkatli izle , çok işine yarayacak.

Rule 1: http://www.youtube.com/watch?v=itTOGPnfB28

mesela Hate kelimesi ile ilgili örneği çok iyi takip et.

bir sorunum daha var. yazan birşeyin genellikle yarısından fazlasını anlıyorum ama biri konuşurken çok zor geliyor. o yüzden videodan pek birşey anladığım söylenemez. :D

peki bu hocanın önerisi neymiş kelime öğrenimiyle ilgili? ayrıca dediğim gibi sözlükten bi ton kelime çıkarıp deftere yazma metodunun tamamen işe yaramadığını söylersek yalan olur. çünkü dışarda ihtiyacım olan kelimelerin bazıları hemen aklıma geliyor. unuttuklarım, sadece o kelimelerin bir kısmı.(%50 diyebilirim)

• kelime kelime öğrenmek yerine cümle kur, o zaman gerektiğinde aklında kalır diyor.

mesela "hate: nefret etmek" demek yerine, nefret ettiğin birini hatırla ve cümle kur, yada iki anlaşamayan arkadaşını düşün

"ahmet always hates süleyman" gibi diyor. Bunu gerçekten etkilenerek söyle, hisset diyor.

yoksa 1000 kelimede öğrensen gerektiğinde işine yaramaz.
  • evet, öğrendiğim kelimeyi bir cümlede kullanma fikri iyiymiş. teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DİL ÖĞRENİMİ
    2 yıl önce açıldı
    ALMANCA HİKAYE KİTABI?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.