Yüzbaşı
09 Eylül 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 25 (Bu ay: 0)
Gönderileri
selam herkese! bilgisayarımda bs player var, normal altyazıları açıyor, fakat rusça altyazı indirdiğimde açmıyor, karışık semboller çıkıyor. her ne kadar çok fazla bilgim olmasa da bu konularda, eksik olan codec var diye düşünüyorum bilgisayarda. siz ne dersiniz bu konuya? var mı önerisi ya da bilgisi olan?
Akıllı telefonumda fazla boş alan kalmadı ve o yüzden yüklemek istediğim bazı uygulamaları(viber, fox news radio, imdb vs) ve izlemek istediğim filmleri bilgisayardan indirerek Google Drive veya Yandex Disk'e atsam, bu şekilde telefonda çalışır mı? Yani bu tarz uygulamaların çalışması için illa telefona indirilmiş olması şart mı? Çünkü gördüğüm kadarıyla buralarda sadece fotoğraf ve bazı belgeler saklanabiliyor, ya da ben mi yanlış anladım?
Ayrıca bu bulut depolama denen şeylerden telefonumda birkaç tane birden kullansam olur mu? Yani sadece Google Drive veya Yandex Disk'ten ikisinden biri ile sınırlı kalma gibi bir kural var mı?

Sorular saçma gelmiş olabilir, bu konuda pek bilgi sahibi olmadığım için affola! :)
Merhaba millet! Bana satış danışmanlığı yapan/yapmış ve bu konuda bilgisi olan kişilerin yardımı lazım. Sorum basit; bir süre(bir sene gibi bir süre) mağazada çalışıp mağazaya kendini kanıtlamış bir satış danışmanı mağazanın şubesi olduğu başka bir ülkeye atanmak istiyor diyelim. Bu kişi gideceği ülkenin dilini çok iyi biliyor olmasına rağmen vatandaşlık, çalışma/oturma izni vs yoksa ve çalışma/oturma izni masraflarını tamamen kendisi karşılamaya hazırsa bile mağazalar bu şekilde elemanını yollarlar mı o ülkeye? Böyle bir şans var mı? Şimdiden teşekkürler bilgisi olupta aydınlatacak muhterem vatandaşlara! :)
Evet millet, soru basit. İngiltere, Kanada, Avusturalya vs bir yana, ABD olmasa dünyada İngilizce en çok dizi/film yapılan dil olmazdı diye düşünüyorum. ABD'nin bu konudaki önemi malum. Peki diğer dil nedir? Bu konuyu daha önce araştırmış veya bilgisi olan var mı? İngilizce'den sonra en çok hangi dil diziye ve filme sahip? Bu konuyu dizi ve film olarak ayrı ayrı değerlendirsek daha iyi olur. Çünkü misal, bir millet filmde çok üstün diye dizide de üstün olacak anlamına gelmiyor. Cevapları bekliyorum. :)
Merhaba! Ben Fransızca öğreniyorum ve laptopumda word dosyasında yeni kelimeler biriktiriyorum sürekli. Öğrendiğim kelimeleri de arşiv olarak farklı bir dosyada tutuyorum. Öğrendiğim kelimelerin evde tekrarını yapıyorum, fakat dışarda da yaparsam daha verimli olacak, çünkü dışarda bunun için epey boş vaktim kalıyor. Mesela spor salonundayken telefonumu yanımda tutuyorum ve set aralarında hemen telefonumdaki o kelimelere kabaca göz atıp 10 tanesini tekrar etmiş olsam yine kârdır. Bu laptopumdaki word dosyalarını telefona atmış olsam çalışır mı; yoksa telefonun not kısmına bunları tek tek yazmam mı gerekir? Not kısmına da yazarım yazabildiğim kadar, sıkıntı yok, ama daha pratik yolu olursa çok daha iyi olur ve direkt word dosyasını atabilirsem tüm kelimeleri görmüş olurum. Telefon konularında pek bilgi sahibi değilim, o yüzden burda soruyorum. Var mı bilen? Bu dediğimi yapabilmem için pratik bir yol varsa çok makbule geçecek cidden. :)
Şimdiye kadar Fransızca sözlüğe ihtiyacım olduğu zaman Google Translate'de Fransızca - İngilizce sözlük kullanıyordum. Fakat daha kapsamlı bir sözlüğe ihtiyacım var. Mesela tureng'de bir İngilizce bir kelime yazıyorsunuz, o kelimenin anlamı ile birlikte onunla ilgili olan veya o kelimenin içinde geçtiği deyimler vs de hemen karşınıza çıkıyor. Fransızca kelime öğrenimi için kapsamlı bir liste hazırladığımdan bana tureng tarzı bir sözlüğün Fransızca versiyonu lazım. Bugün tesadüfen sozluk.net ve frsozluk.com diye iki siteye rastladım. Bunlar dediğim türden; yani tureng'in Fransızca versiyonu olarak işimi görebilecek nitelikte. Ama ne kadar güvenilirdirler, onu bilemiyorum; sözlükler Fransızca - Türkçe olduğu için biraz işkillendim. Kullanan var mı aranızda? Verdikleri bilgiler doğru mu? Sizce rahatlıkla kelime listemi onlar vasıtasıyla hazırlayabilir miyim?
Evet, yanlış duymadınız. Ben herşeyin en güzellerini sona saklayan bir insanım. O yüzden bir süre orta güzellikte romanlarla meşgul olmak istiyorum bir süre. Çok bilindik olmayan yazarları veya çok bilindik olmayan kitapları tavsiye olarak alabilirim. İki husus var; kitap çok eskiden yazılmış bir eser olmasın(eski kelimelerin çok olmaması için) ve Türk yazar olmasın(kitabı Türkçe okumadığım için). İçeriğine gelince korku, gerilim, cinayet, polisiye favorim. Aşk romanlarını çok sevmem(yine de göz atarım), fakat cinsellik içeriyorsa sıkıntı yok. :)
Bunun dışında farklı türlerden vs gelecek öneriler varsa da hepsine açığım. Ha okuyupta beğenmediğiniz çok meşhur olmayan bir roman falan varsa, onu da tavsiye edebilirsiniz. Bakarsınız, benim hoşuma gider(genelde zaten hep öyle olur). :D
Kısacası önermekten çekinmeyin. Nasıl olsa okumaya vakit var. :D
Umarım epub formatında da bulabilirim. :)
malumunuz, aöf mezunlarının/öğrencilerinin üzerinde epey kötü bir damga var. tabi boş laflara da kulak asmamak gerek...
neyse, konumuza gelelim. aöf mezunu birisinin ortalama bir üniversitede(uludağ gibi) yüksek lisans yapması aöf önyargısını sizce tamamen yok eder mi(özel sektörde)? veya aynı şekilde özel sektör düşünen bir aöf mezunu belli bir iş tecrübesiyle ve en az iki veya üç advanced yabancı dil ile bilgi üniversitesinde(misal) mba yapmış olsa, aöf damgasını tamamen kırabilir mi?
ben eğer kişi işinde de kendini kanıtlarsa her şekilde önü açıktır derim. siz ne düşünüyorsunuz?
ha bu arada, evet, doğru tahmin; bir aöf öğrencisiyim. :)
merhaba herkese! bende modelini bilmediğim bir samsung laptop var ve bunu sık sık e-kitap okumak için yatağa uzanıp batarya ile kullanıyorum. fakat sık sık bataryayı biraz daha dolu hale getirmek için mola veriyorum ve bilgisayarı açık vaziyetteyken fişe takıyorum. tabi doğal olarak batarya da içinde duruyor. bilgisayar açıkken batarya içindeyse ve bu şekilde fişe takılı kullanırsak bataryanın ömrü azalıyormuş diye duydum. bu ne kadar doğrudur?
Merhabalar herkese! Burada bu konu hakkında tartışalım. Sizce bir firmada genel müdürlüğe giden departman en çok hangisidir? Ben pazarlama diye düşünmekteyim ve bu şekilde düşünenlerin de az olduğunu sanmıyorum.
Sizce genel müdür olacak bir kişinin mühendis olması şart mıdır? Şart ise neden? Ben bir genel müdür için en önemli şeyin müşteri portföyü ve ardından da iktisat, muhasebe vs bilgisi olduğunu düşünüyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz bu hususa dair?
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 8 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 8 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 409
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 10.768 (Bu ay: 146)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 45 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.