Şimdi Ara

İNGİLİZCE İKTİSAT MI YOKSA TÜRKÇE İKTİSAT MI ? <YARDIM>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
11.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edit 1: konu çok önce açıldı ben şu an Selçuk İktisat 4.sınıftayım o derece :) İktisat bölümü ile alakalı sorusu olan varsa özel veya burdan yazabilir.
    Edit 2 : ''EA.'' kullanıcı adlı arkadaşımız tercih yapmak istiyor.Yorumları ona göre yazalım.

iyi günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulparr -- 31 Temmuz 2016; 0:26:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tulparr

Bu konuda farklı görüşler var, benim görüşüm türkçe iktisat okuyup daha rahat bir öğrenim geçirmek ve dersleri daha iyi anlamak. Bunun yanı sıra kursla ingilizceyi geliştirip iyi derecede ingilizce bilen bir iktisatçı olabilirsin. Ha ben ingilizce iktisat kötü demiyorum ama, ben dersimi ana dilde isterim arkadaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucia

Bu konuda farklı görüşler var, benim görüşüm türkçe iktisat okuyup daha rahat bir öğrenim geçirmek ve dersleri daha iyi anlamak. Bunun yanı sıra kursla ingilizceyi geliştirip iyi derecede ingilizce bilen bir iktisatçı olabilirsin. Ha ben ingilizce iktisat kötü demiyorum ama, ben dersimi ana dilde isterim arkadaş.

Alıntıları Göster
    haklısınız bende büyük ihtimal öyle düşünüyorum ama işte çevremde ing iktisat daha iyi diyenler var , birde zaten iktisat sayısal ağırlıklı oldugu için üstüne ingilizce olarak anlamak zor olur , başka yorumu olan var mı ?

• quote:

haklısınız bende büyük ihtimal öyle düşünüyorum ama işte çevremde ing iktisat daha iyi diyenler var , birde zaten iktisat sayısal ağırlıklı oldugu için üstüne ingilizce olarak anlamak zor olur , başka yorumu olan var mı ?

Alıntıları Göster
    Ben de belki 1-2 iktisat yazacağım ama ingilizce yazmayı düşünüyorum. Zararı olmaz yararı olur sanki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Veraniego

Ben de belki 1-2 iktisat yazacağım ama ingilizce yazmayı düşünüyorum. Zararı olmaz yararı olur sanki.

Alıntıları Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    hortlattyk ama konu üzerinden 3 sene geçmi? seçim yaptynyz my ing iktisat my okuyorsunuz memnunmusunuz ? yoksa türkçe oku bo? yere kasma my dersiniz dil kurslary ile olur mu dersiniz ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşletme mi? İktisat mı?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EA.

hortlattyk ama konu üzerinden 3 sene geçmi? seçim yaptynyz my ing iktisat my okuyorsunuz memnunmusunuz ? yoksa türkçe oku bo? yere kasma my dersiniz dil kurslary ile olur mu dersiniz ?

merhaba kardeşim,
    evet baya bir sene seçmiş üzerinden Şu an Selçuk iktisat yazdım memnunum diyebilirim.Ayrıca bir katılım bankasının akademi grubunda da part time çalışıyorum.Aslında hedefin ne olduğuna bağlıymış bunu yeni öğrendim ve insanların hedeflerininde zamana ve durumlara göre değişebilidiğini farkettim.Türkçe eğitimde bölüm derslerini iyi anlayabilirsin yüzeysel geçmez ama ingilizce kurslarla takviye etmek gerek.Özel sektörde veya üst düzey memurluklarda ingilizce çok önemli.Dil kursları ile bir yere kadar kasılıyor. Sonuç olarak Türkçe'de olur ama bence gitme durumun varsa İngilizce eğitim veren bir üniversiteye git.Herhangi bir farklı sorun olursa çekinmeden yazabilirsin. ;)

• quote:

quote:

merhaba kardeşim,
    evet baya bir sene seçmiş üzerinden Şu an Selçuk iktisat yazdım memnunum diyebilirim.Ayrıca bir katılım bankasının akademi grubunda da part time çalışıyorum.Aslında hedefin ne olduğuna bağlıymış bunu yeni öğrendim ve insanların hedeflerininde zamana ve durumlara göre değişebilidiğini farkettim.Türkçe eğitimde bölüm derslerini iyi anlayabilirsin yüzeysel geçmez ama ingilizce kurslarla takviye etmek gerek.Özel sektörde veya üst düzey memurluklarda ingilizce çok önemli.Dil kursları ile bir yere kadar kasılıyor. Sonuç olarak Türkçe'de olur ama bence gitme durumun varsa İngilizce eğitim veren bir üniversiteye git.Herhangi bir farklı sorun olursa çekinmeden yazabilirsin. ;)

Alıntıları Göster
    iktisat zaten soyut bir bilim birde ingilizce okuyacaksın hazırlık okudun 5 sene 1 sene kesin uzar 6 sene aileye yük olmak sıkıntı olur iyi araştır

• Tulparr kullanıcısına yanıt
    %30la %100 ing okumak arasindada fark var midir hocam sonucta yine yabanci dilimiz gelismis olcak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam meslek nasil tavsiye eder misin?

hocam çok teşekkür ederim bunca zaman sonra cevap verdiniz :D hocam bana denizli iktisat(ingilizce) olacak kendi şehrim olmayınca orada 5 sene kalacağım hazırlıkla ama kendi şehrimde de hazırlık sınıfı var yani başka ilde 4 sene ingilizce okuyacağım ama hedefim öyle yüksek de değil sızın gıbı bır bankada calısmak olacak yanı bu kadar , bunun ıcın 5 sene ıngılızce ıktısat okumak veya kendı sehrımde bır sene hazırlık 4 sene turkce ıktısat okumak artı bır de dıl kursları olacak kendı sehrımde yanı sızce ne yapabılırım bu konuda
  • Erselow kullanıcısına yanıt
    hocam aıleye yuk fılan olmuyorum kendım karsılıyorum masrafı , neden boyle ıc karartıcı bır yorum yaptınız kı ayrıca ıngılızceyı keyfımden degıl ozelde ıs ımkanı olsun dıye tercıh etmeyı dusunuyorum
  • Okanius kullanıcısına yanıt
    meslegı kendı arastırdıgım kadarı ıle cabalamadan olmuyor dıl bılgısı kesın sart hatta ıngılızce okuyun dıyorlar kac kısıye sorduysam ne kadar gelısırsenız o kadar yuksek maaslar yuksek rutbeler alıyorsunuz bır caycı da olabılıyorsunuz bır sayıstay denetmenı de olabılıyorsunuz bu meslekte ama bıldıgınız gıbı mezun cok farkınız olmalı bır kac ıktısat mezununa sordum kesınlıkle caba gerektırıyor alacagınız sertıfıkalar dıl bılgısı stajlar erasmus yanı anlıcanız onumuzde mesakatlı bır yol olacak bu nedenle bunu goze alarak gıtmek gerek
  • EA. E kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme icin tesekkur ederim.Bilkent %100 burslu geliyor ve ingilizce, bu baslangic icin yeterli sanirsam ama hala psikoloji iktisat ikilemindeyim.

• Okanius kullanıcısına yanıt
    hocam psıkolojı gelıyorsa ıktısat ne alaka mıs gıbı okuyun psıkolojı formasyon ıle rehber hocası oluyorsunuz sanırım 60 alıp atanıyorsunuz
  • quote:

hocam aıleye yuk fılan olmuyorum kendım karsılıyorum masrafı , neden boyle ıc karartıcı bır yorum yaptınız kı ayrıca ıngılızceyı keyfımden degıl ozelde ıs ımkanı olsun dıye tercıh etmeyı dusunuyorum

iç karartma değil sadece iktisat soyut bir bilim şahsen benim matematiğim zayıftır ama iktisat istiyorum ingilizce profidency sınavını veremezsek 1 sene kayıp olucak zaten ingilizce vb oldupu için ekonometri istatisik gibi dersler zorlar diye düşünüyorum hani çok çalışmazsan 1 senede öyle uzar bence 6 sene olur şahsen ben işçi cocuguyum ababam ne kadar okuruturm dersede bu fatörler var
  • EA. E kullanıcısına yanıt
    Devlette calismayi dusunmuyorum acikcasi.Psikoloji okursam zaten rehber hocasi olmam.Psikolojiyi klinik ve akademisyenlik iktisati da gelecek ve ekonomik rahatlik icin dusunuyorum.
    Tesekkur ederim oneriniz icin :)

hocam bı de neredeyse tamamen aynı yonden bakmıssız ben sadece dısarda okusam da maddı yonden sıkıntı olmayacak tıpkı sızde oldugu gıbı kendı sehrımde 1 yıl hazırlık veren sonrası turkce olan antep unıversıtesı var , bende dırek sızın gıbı mı yapsam hazırlık okudunuz mu sız kurslar ıle gelıstırdınız mı hangı sevıyeye ulastınız sertıfıkalar aldınız mı akademı grubunda part tıme olarak staj mı ıse mı basladınız ?
  • Erselow kullanıcısına yanıt
    hocam o konuda ben okuyanlardan bılgı aldım turev almayı bılıyorsan yaparsın dedı , bırde olayın derslerı gecme kısmı degıl de 5 yıl ıngılızce egıtımı almıs oluyorsunuz yanı anadılımız gıbı ıngılızce gormus olacagız ama ben de baska sehırde olmasından tedırgınım ve boyle ahım sahım avantajlar sunmuyor oldukca kararsız kalıyorum dılımı kendım gelıstırırm dıyorum da bankalar hangı sevıyede dıl ıster kı bır de gelısen dıl ıle sadece ıktısatta degıl bırcok alanda ıs bulabılrmısız
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.