Şimdi Ara

İNGİLİZCE İKTİSAT MI YOKSA TÜRKÇE İKTİSAT MI ? <YARDIM> (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
11.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    pasa gonlunuz bılır :D tercıh sızın rıca ederım :D

Orijinalden alıntı: EA.

hocam o konuda ben okuyanlardan bılgı aldım turev almayı bılıyorsan yaparsın dedı , bırde olayın derslerı gecme kısmı degıl de 5 yıl ıngılızce egıtımı almıs oluyorsunuz yanı anadılımız gıbı ıngılızce gormus olacagız ama ben de baska sehırde olmasından tedırgınım ve boyle ahım sahım avantajlar sunmuyor oldukca kararsız kalıyorum dılımı kendım gelıstırırm dıyorum da bankalar hangı sevıyede dıl ıster kı bır de gelısen dıl ıle sadece ıktısatta degıl bırcok alanda ıs bulabılrmısız

hocam benim ingilizcem zaten allaha şükürler olsun hazırlığı atlarım onu geçtim tek sıkıntı mat2 çok kötü benim ayrıca kendimi geliştirdiğime inanıyorum rusçamda iyidir fakat sıralamam öyle iyi ünilere yetmiyor ingilizce iktisatıda pamukkale muğla samsunda okurum yani
    hocam c1 sevıyesınde ıstıyorlar herhalde , sana dırek zaten al bu limiti sağdan soldan incele demiyorlarmış ilk önce hazırlık gibi eğitimini verip öyle yaptırıyorlarmış ve öyle ağır matematiği yok dediler dört işlem bilsen yeter dediler iktisat okuyanlar , hocam ne kadar iyi üni olursa olsun önemli olan kendinizi geliştirmenizmiş , rusçanızı nerede geliştirdiniz ?

hocam c1 sevıyesınde ıstıyorlar herhalde , sana dırek zaten al bu limiti sağdan soldan incele demiyorlarmış ilk önce hazırlık gibi eğitimini verip öyle yaptırıyorlarmış ve öyle ağır matematiği yok dediler dört işlem bilsen yeter dediler iktisat okuyanlar , hocam ne kadar iyi üni olursa olsun önemli olan kendinizi geliştirmenizmiş , rusçanızı nerede geliştirdiniz ?

9 ay gemide çalıştım hocam oradan

Orijinalden alıntı: Erselow

quote:

sokak edebiyatı öğrenmek gibi bir şey olmuş :D gemi de çalışmanın zor olduğunu duydum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Erselow

quote:

sokak edebiyatı öğrenmek gibi bir şey olmuş :D gemi de çalışmanın zor olduğunu duydum

evet zor

• EA. E kullanıcısına yanıt
    Estağfurllah ne demek yardımcı olabilirsek ne mutlu :) Öncelikle hedef kesinlikle değişebilir bunu farkettim ben.Yani olaya biraz daha genişten bak kardeşim.Mesela Banka derken şube mi genel müdürlük mü ? Şubede operasyon yönetmeni mi olmak Ticari Pazarlama yönetmeni mi olmak hedefin ?Bunun için Türkçe program yeterli. Ya da MT programları dediğimiz yönetici adayları programına katılmak, ya da teftiş kurulunda müfettiş olmak mı hedef ? Eğer böyleyse ingilizce eğitim daha yerinde olur.Dil kursları olsada bir yerde bence eksik kalıyor yani(şahsen ,genelde) okulda alınan ingilizce eğitim gibi olacağını sanmam. İmkanın varsa bence ingilizce eğitim iyidir.

Edit: Tabi ki çok çok çok çalışırım dersen :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulparr -- 30 Temmuz 2016; 3:45:50 >
    Ben ingilizce de B2 seviyesindeyim diyebilirim kardeşim ,pratik kazanıyım diye erasmus sınavına girdim kazandım ama kariyere cv ekleme açısından iş daha ağır bastı ve seneye 4.sınıfım olacağım ve sıkıntı olur diye gitmedim.
    Sen kesinlikle 2.sınıfta git böyle programlara.Bunun yanında da Rusça dilinden temel atmak maksadıyla A1 kuruna gittim.Sonra geliştirmeyi düşünüyorum.İngilizceden sertfika aldım bankanın verdiği eğitimlerde cv'ye yazma açısından işe yarar.Banka da staj değil normal part time iş benim ki.Hazırlıkta muafiyet sınavı var onu geçersen hazırlık okumuyorsun ben onu geçince onu okumadım kurtardım 1 yıldan ilk senense 1 yıl daha hazırlanmak istersen düşünme ankarayı tutturmaya çalış ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulparr -- 30 Temmuz 2016; 3:52:01 >
  • hocam ne yapcağım konusunda kararsız kalıyorum tıpkı sizinle aynı durumdayım aynı bir yandan ingilizce iktisat denizlide geliyor ancak uzak bir şehir ve masraflar her ne kadar karşılanırsa karşılansın ben bunu ing iktisat okumadan yapanlar arasında başarılı olanlarda gördüm sizde öyle yapmışsınız , kendi şehrimde dil kursları , hazırlık sınıfı ve 4 yıllık iktisat olacak hani hedefimde yüksek değil bir banka çalışanı olmak yeterli tam banka çalışanlarını da bilemiyorum ayrıca kendi şehrimdeki üni staj yapacak yerleri son dönemde buluyor ve orada çalışılabiliyor , başka şehirde yurtta kalacağım için ayrıca birde ikinci öğretim olacak sıkıntı olacak ve bunca sıkıntının karşılığını alamamak endişelendiriyor tek derdim bu yani bunca sene masraf olup okuduktan sonra kesin bir iş şansı olmalı diye düşünüyorum en azından bir bankaya başvurduğumuzda işe girebilsek
  • selçuk iktisat oku madem ailen de şartlarını zorluyor eğitimin için sen de yardımcı ol. ingilizce okumak için şehir değiştirmene gerek yok (bi de konyadan denizliye yani ankara istanbul falan da değil) ingilizceyi kendin de geliştirebilirsin.

hedefin yurtdışı mı bilmiyorum ama muhtemelen kurum uzmanlıklarına girmek isteyeceksin mezun olduğunda. orada hazırlanacağın bütün sınavlar da türkçe olacak. türkçe okumanın hedefin yurtdışı değilse böyle de bir avantajı var. ingilizce okumak hele ki bir kere oturtamazsan okul bile bıraktırabilir kendini iyi tanıman lazım. prestij olarak da bir kaç iyi özel üniversite harici selçuk üniversitesi saydığın özellerden daha iyi konumda bana göre.
  • Okanius kullanıcısına yanıt
    Bankacılık olarak mı ? Yani bankanın çeşitli departmanları var , Tetfiş kurulu, insan kaynakları vs. gibi merkezi birimlerde çalışılacaksa neden olmasın .
  • Kendi şehrimde hazırlık sınıfı da dahil iktisat yazdım ve geldi ama kime sorsam boş yere hazırlık okuma kendin de yapabilirsin dense de dil kursları a2 seviyesine getiriyor hazırlık sınıfı c2 seviyesine a2 seviyesinde kendim gelişmem daha zor olur ken c2 de rahatlıkla geliştirebilirim diye düşünüyorum
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.