Seviyem pre-int , üni öğrencisiyim , hikaye kitapları okumak gerçekten çok iyi geliştiriyor mu kelime haznesi ve genel anlamda ingilizce bilgisini ? Okuyanların yorumlarını bekliyorum.İngilizcemi geliştirmem şart.
not: konuyu ingilizce bölümüne taşımayın adminler yüzlerce gereksiz konunun yanında şu konu bırakın da konudışında kalsın , ingilizce bölümü çok pasif cevap yazan yok.
Yarıyor.Ayrıca Reader at Work 1 kitabını al.İleride 2'yi alırsın.
Bir sonraki aşama Türkçe altyazılı İngilizce filmler olmalı.
quote:
Orijinalden alıntı: SamJam
Bir sonraki aşama Türkçe altyazılı İngilizce filmler olmalı.
o aşama o kadar yakın değil bence. en azından benim için.. basit videolar indir internetten veya varsa hocandan iste. o hikaayelerin cd si varsa mp3 e falan at.
en sağlam ingilizce geliştirme yöntemlerinden birisidir ingilizce kitap okumak. bilmediğin kelimeleri bile cümleden kavrayarak çıkartırsın, öğrendiğini bir daha unutmazsın.
Özellikle Ingilizce yazılmış kitapları , orjinal dilinde okumanı öneririm. Benim gibi kalkıp ''La Divina Commedia''yı Ingilizce okumayı çalışırsan pek bir katkısı olmaz. Dan Brown'ın kitapları ve Harry Potter 'ın dili çok hafiftir. Dünya klasiklerden örnekler okuyabilir , yeni kitaplara göz gezdirebilirsin. Çok faydalı oluşu ise kuşkusuz gerçektir.
Seviyesine göre seç kitapları. Şuan ne durumda olduğunu bilmediğim için sana seviye ve kitap tavsiyesi veremiyicem ama hocalarından yardım alabilirsin. Bir sonraki aşama olarak altyazılı filmlere zıplarsan ağzın açık bakarsın sap sap ekrana. ingilizce filmler şarkılardan hemen önceki seviyelerdir. Ama bundan sonra yabancı filmleri türkçe altyazı olarak izlersen çok faydalı olur senin için...
Çok faydalı kardeşim. Ama ondan önce amacın ney? Konuşma hızını geliştirmek mi? Grammer yapını geliştirmek mi? Amacına uygun olanı söylersen daha iyi yardımcı olabilirim.
kitap okumak kesinlikle gelistirir ama en etkili yöntem film izlemekte yatar.niye dersen.birincisi kitapta sana yalın bi şekilde cümle olusturulmustur okursun sözlüge bakarsın vs bi sekilde anlarsın fakat film izlerken hem telafuzunu ögrenirsin hem nerde nasıl kullancagını.2.si görsel olarak ögrendigin sey daha kalıcı olur.türkce alt yazı kullanma,ingilizce alt yazı kullan baslarda film 4-5 saatte biter not alim sözlüge bakim falan derken ama daha sonralarda canavar gibi anlamaya baslıyor insan.
Öncelikle istediğim şey kelime haznemi müthiş bi şekilde geliştirmek.Kelime haznemi çok geliştirip , önüme gelen her yazıyı , internetteki ingilizce bir haberi , ya da bir metni en az %90 oranında anlayayım istiyorum.Yani speakingden önce okuduğunu net bi şekilde anlama kısmı benim için daha önemli , çünkü okumayı öğrenmeden speaking de çok sınırlı kalır.Fakat ingilizce filmlerin çok fazla katkısı olmuyor bana , sadece bildiğim kelimelerin en doğal şekilde telafuzunu öğrenmemi sağlıyor ya da 2-3 tane yeni kalıplar öğrenmemi sağlıyor 2 saatlik film.Halbuki 2 saat kitap okusam çok daha fazla kelime öğrenirim herhalde. Kelime haznesinin gelişiminde kitap okumak çok faydalı oluyor mu yani sık sık ingilizce kitap oyunlardan bunun cevabını bekliyorum.Yoksa öğrenilen kelime bi süre sonra havaya mı uçuyor.kalıcı oluyor mu vs.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme