Şimdi Ara

İngilizce bilenler nasıl öğrendiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ne yaptınız nasıl öğrendiniz ne kadar sürede öğrendiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Rust in Peace
  • Dostum böyle forumlarda veya google de arastirmayi birak ve aç bir tane video izlemeye başla hiçbir şey anlama gerek yok, ilk başlarda herkes aynı şeyi yaşıyor biraz zaman geçtikten sonra kulak dolgunlugun olacak kelime ezberlersin düzenli pratik yaparsin. Okadar çok uygulama var ki voscreen bunlardan sadece birtanesi kolay gelsin

• Hayatını ingilizceye entegre et. Bi kelime defteri edin. Her gorduğun kelimeyi not et. O kelimeyi aynı gunun akşamı ve ertesi sabah tekrar et. Haftada 1 o hafta çalıştığın kelimeleri tekrar et. Unuttuklarını farklı bi deftere not al. Gunde 10-20 kelimeyle başlayıp 50-100 kelimelere kadar çıkabilirsin. Boyle boyle 1-2 aya temelin oturacaktır. Daha sonrasında o kelimeleri kullandıkça ve kulak aşinalığı oldukça cumle kurmaya ve cumleleri anlamaya başlıyacaksın. Bu surecte Reddit in cok faydasını gorursun. Sıkı bi çalışmayla 1 yılın sonunda baya mesafe katedersin..
    Okulla oğrenen çok az kişi var zaten. Mesela ilkokul mezunu bi arkadaşım var. Adam Native language gibi ingilizce konuşuyor. Ve hayvan gibi ileri duzeyde japoncası var. Bu dediğim adam ne bir kursa nede bir okula gitmedi. Sadece ingilizceye ve japon anime/mangalarına merakı varmış. Adamın tukrten çok yabancı arkadası var..

10. sınıfta öğretmen değişti çat pat devam ettik 11.sınıf 12. sınıf ve bir sene de mezuna kaldığım için üç yıl hiç İngilizce dersi almadım ama sürekli yabancı dizi izliyordum bir aşınalık oluştu ve kelime öğrenmeye devam ettim
    Dinlediğim müziklerin anlamını merak ederdim Türkçe çevirisine bakardım dinlerken.

Yabancı ülkelerin gündemini takip edip, Youtube'daki vloggerlar olsun teknoloji kanalları olsun videoları önce altyazılı izlemeye başladım sonra yavaş yavaş azaltarak sadece dinleyerek anlamaya çalıştım.

Tüm bunları yaparken kendimi hiç İngilizce öğrenmeye şartlandırmadım öyle merak ve hevesti sadece daha önce de yurtdışına çıkıp dil bilmediğim için zorluk çekmiştim içimde ukde kalmıştı dil öğrenmek.
    Üniversitede hazırlık sınavına girmeden önce yıllardır ders görmüyorum kesin kalırım öyle dizi video ingilizcesi yetmez diye düşünüyorken sürpriz bir şekilde TOEFL'ı verip geçtim hazırlığı. O zaman fark ettim ki evde kendi kendime uğraşmam çok fark etmiş.
    Ha kendimi hala yeterli görmüyorum Türkçe'ye hakim olduğum kadar hakim olmak istiyorum. O da yurt dışına çıkılmadığı sürece pek mümkün olmuyor.

Özet olarak heves, süreklilik ve belli bir seviyeye geldikten sonra İngilizce haber yayın okumak gündemi takip etmek gerek. Kelime öğrenmek için de dizileri tavsiye ederim kesinlikle çok fazla kelime öğrendim çünkü.

Ek olarak iki önerim daha var.
    Bir tanesi uygulama adı Duolingo AppStore ve Google Play Store'da var ve ücretsiz kesinlikle faydasını görürsünüz günde 20 dk uğraşmak bile faydalı olur.
    Bir diğeri de evde en çok zaman harcadığınız gözünüzün takıldığı bir yeri kelime köşesi yapıp haftalık güncellemeniz. Gün içinde göz sürekli çarpınca çok daha kalıcı oluyor.

• Yaşadığın ülkenin ana dili olunca mecbur öğreniyorsun şaşırılacak kadar kısa sürede.

Orijinalden alıntı: NoyanDervis

Yaşadığın ülkenin ana dili olunca mecbur öğreniyorsun şaşırılacak kadar kısa sürede.

he karşim bravaaa yurtdışında yaşı10

Nintendo 3DS Kullanıcıları Kulübü

• duolingo yardımcı olur. yaz google'a duolingo onu bitir. gramerini iyi oturtur, kelime hazneni de azıcık zenginleştirir. sonra ingilizce kitap okumaya başlarsın, çocuk kitaplarından öyle yürür gidersin bu kadar basit. ben internette orada burada senelerce sürte sürte çatapat konuşuyordum sonra duolingo+kitap ile düzgünce geliştirdim.

edit: konuşmak için de internetten bi kanki edin onla konuşun durun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Old Mac New Clip -- 17 Haziran 2019; 8:35:36 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: riaz

he karşim bravaaa yurtdışında yaşı10

Alıntıları Göster
    İstanbulda yaşıyorum.

• Burada yazanların çoğu ingilizce bilmei a2-b1 seviyesinde sanıyor bilmek demek anadili gibi konuşmaktır. Kuantumdan tut kuasarlara magnetronlara kadar konuşup ordan 1929 eall street buhranını konuşabilir misin ingilizce biriyle ? İnglizce bilmek budur bence yoksa dizi izleyem şarkı dinleyemle olmmuyor o iş.

gönülden taşra bire yâr olduğın âşık hayâl etmez.
  • Sadece günlük hayat ingilizcesi bilmek bana ingilizce bilmek gibi gelmiyor biriyle ingilizce konuşurken bana göre tarih,siyaset,bilim konuşabilmek lazım bunlar içinde yurt dışında bulunmak kesin lazım ya birde lehçeleri öğrenmek lazım kürtlerin türkçe konuşması gibi itici oluyor sonra.

Orijinalden alıntı: NoyanDervis

İstanbulda yaşıyorum.

Alıntıları Göster
    yaşayamazsın , buna yaşamak mı denir?

Nintendo 3DS Kullanıcıları Kulübü
  • ilkokulda koleje gittim orada temelini attim. sonrasinda internetten gelistirdim.
  • "Ben ingilizce biliyorum" diyen bir kişinin öncelikle mutlaka ingilizce konuşabiliyor olması, sonra duyduğunun büyük kısmını anlayabiliyor olması ve son olarak ingilizce yazabiliyor olması gereklidir. Şu durumda ingilizce biliyorum diyenlerin belki yüzde 60ı-70i kafadan elenir. Cümle kuracağı zaman sık sık hık-mık ee-üü oluyorsa, duyduğunun ancak yüzde 5ini, 10unu anlayabiliyorsa, asgari 3-5 cümle yazabilecek kadar gramer bilmiyorsa da o kişi ingilizce bilmiyor demektir. İngilizce biliyorum diyen kişinin sözlükle de işi olmaz, tak tak konuşur, tak tak yazar.. İngilizce öğretmenleri bile akıcı konuşamıyor çünkü bu iş süreklilik isteyen bir iş. Forumda kendipizzasiniyapanadam nickli bir arkadaş var ve ailesinin işinden dolayı yıllardır ABD de yaşıyor, öyle güzel ingilizce konuşuyor ki, içinde olmadan, orada yaşamadan bin yıl kursa gitsen, farklı stagelerde kitap okusan, altyazılı film izlesen orada 1 yıl geçirmiş kadar belki ancak o dereceye gelebilir..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.