Şimdi Ara

ingilizce basit sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bunun türkçesi:Ben onu yakınımda istiyorum.
    Me beni bana değil mi tam anlıyamadım

I have time tomorrow morning.
    Benim yarın sabah zamanım var.

I:ben demek ama benim değil have ne demek burada tam anlıyamadım açık cevap bekliyorum

• bu şekilde takılırsan sen hiç bir zaman ingilizce öğrenemessin söyleyeyim sana.

gramer çalışmalısın çünkü have'in sahiplik anlamını bile bilmiyorsan işin zor.

Have Sahiplik anlamı var.

I have a big car

ben büyük arabam var olmaz haliyle benim büyük bir arabam var anlamı çıkar.

me de dediğin gibi beni bana anlamı var.

I want you to give me a gift
  • teşekkür ederim anladım gibi :) son yazdığınız cümlenin türkçe anlamı

I want you to give me a gift
    Ben sana bir hediye almak isterim. demek mi hocam me gereksiz değil mi buradan cümleden atsak ne olur:)

I want to you give me a gift farkı nedir
  • Hayir, i want u to give me a gift= Bana hediye vermeni istiyorum.
  • corpixx kullanıcısına yanıt
    Sen de bu kadar igneleyici olursan bu forumda sevilmessin soyleyeyim sana Belli ki konuyu soran bir kisi newbie, neden igneleyici yaklasim da bulunyorsun ? Anadiln ingilizce mi veya cok mu iyi biliyorsun, advanced misin ? Siz turkler ingilizce ogrenenleri asagiladiginiz icin dogru duzgun ingilizce konusamiyor, ogrenemiyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biologyscholarssensei

Sen de bu kadar igneleyici olursan bu forumda sevilmessin soyleyeyim sana Belli ki konuyu soran bir kisi newbie, neden igneleyici yaklasim da bulunyorsun ? Anadiln ingilizce mi veya cok mu iyi biliyorsun, advanced misin ? Siz turkler ingilizce ogrenenleri asagiladiginiz icin dogru duzgun ingilizce konusamiyor, ogrenemiyorsunuz

arkadaşım kafan mı güzel kimseyi aşağılamıyorum.

Arkadaş birebir kelime kelime türkçeye çeviriyor o yüzden yaptığı yanlışı söylüyorum.

Güzel güzel on numarasın sorun yok mu demeliyim zaten açıkladım sorusunu

yoksa make me cry or driving me mad gibi bir ifade gördüğünde işin içinden çıkamaz bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corpixx -- 22 Aralık 2015; 21:30:32 >

• corpixx kullanıcısına yanıt
    Sanirim demek istedigim seyi anlayamadin, ben de onun yanlisini duzelttim dogrusunu translate yperak, senin kullandigin uslup asagilayici bir usluptu, isin icinden cikamassin ne demek gayette cikarsin, dogrusunu grenerek. Hangi sifatla boyle iddiali ve igneleyici bir yorum yapiyorsin native ya da dil bilimci misin(!) Newbie leri sevilerine gore degerlendirmen lazim, boyle ignelersen heveslerini kirarsin, buyuzden turkiye de ingilizce konusan cok az, insanlar hata yapmaktan korkuyolar, native olarak gorusum bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. Bir dil öğrenmek istiyorum
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biologyscholarssensei

Sanirim demek istedigim seyi anlayamadin, ben de onun yanlisini duzelttim dogrusunu translate yperak, senin kullandigin uslup asagilayici bir usluptu, isin icinden cikamassin ne demek gayette cikarsin, dogrusunu grenerek. Hangi sifatla boyle iddiali ve igneleyici bir yorum yapiyorsin native ya da dil bilimci misin(!) Newbie leri sevilerine gore degerlendirmen lazim, boyle ignelersen heveslerini kirarsin, buyuzden turkiye de ingilizce konusan cok az, insanlar hata yapmaktan korkuyolar, native olarak gorusum bu.

Belki daha iyi uslup kullanabilirdim evet bir yönde haklısınız. Ama türkiyede insanların hata yapmasının tek bir nedene indirgemek çok saçma bir durum.
    Arkadaşın sorusu cevaplandı zaten uzatmaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corpixx -- 22 Aralık 2015; 22:14:27 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.