Arkadaslar son bırkac gun once gostergelerde ıngılız anahtarı belırmeye basladı..bunun anlamı nedır bakım olabılırmı arac suan 7500km ı gectı
eğer STOP lambası yanmadan çalışmadan önce sadece ingiliz anahtarı çıkıyorsa bakım sürecinin bittiğini gösterir. 7.500 de sadece bazı kontroller için servise uğramanızda fayda var(parçaların birbirine alışıp alışmadığı, düşük bi ihtimal de olsa yağ eksiltme durumu vs.). Aracınızın modelini belirtmemişsiniz ama eğer aracınızın servise ihtiyacı olduğunu düşünmüyorsanız, kontağı açmadan günlük km sayacı sıfırlama düğmesine basın,basılı tutun,kontağı açın(çalıştırmanıza gerek yok) yaklaşık 10-15 sn sonra ekranda yeni bakım periyodu belirecektir.
bakım zamanı gelmiş
ben her 5000de 1 bakım oldugunu zannedıyordumda
Peugeotta HDI motorlar için bakım periyodu 15000 km'de birdir.
Bazı kullanıcılar araçlarını 10000'de bir bakıma götürüyorlar,uyanık servislerde geri çevirmiyorlar tabiki.
Ben kendi adıma aracımı 15000'de bir görürüyorum.Türkiyedeki yakıt kalitesi ve dur-kalkları hesaba katarak 7500 km'de bir yağ ve yağ filitresini değiştiriyorum
bende hdi motor kullanan bir pug kullanıcısı olarak.uygulamalarınız bence tutarlı ve yerinde.peki diyelim 7500 km yi 2 senede buluyorsunuz yağ değişim periyodunuz nasıl olacak
quote:
Orijinalden alıntı: login35
Peugeotta HDI motorlar için bakım periyodu 15000 km'de birdir.
Bazı kullanıcılar araçlarını 10000'de bir bakıma götürüyorlar,uyanık servislerde geri çevirmiyorlar tabiki.
Ben kendi adıma aracımı 15000'de bir görürüyorum.Türkiyedeki yakıt kalitesi ve dur-kalkları hesaba katarak 7500 km'de bir yağ ve yağ filitresini değiştiriyorum