Şimdi Ara

İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.783
Cevap
47
Favori
154.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sayfamızın büyümesi çok güzel :) herkese verdiği bilgiler için teşekkür ediyorum. Hayırlı Pazarlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C.Canky

    quote:

    Orijinalden alıntı: aaaahmett

    Mrb öncelikle böyle bir yer olması beni cok sevindirdi... Bende nissan maxima 98 model 2,0 v6 var yaklaşık 2 aydır aracı çalıştırmak istegimde kontagı ceviriyorum hiç ses yok 5 -6 denemeden sonra çalııyor bazen ilk seferde de çalıştıgı oluyor bir çok kişiye sordum marş motorunun kömürleri bitmiştir dedi...oto elektrikçiye götürdüm aracı götürdüğüm kişidede daha önce aynı araç dan varmış o oto elektrikçi marş motoruyla alakası olmadığını sorunun kontak sensöründen dolayı oldugunu söyledi dediğine göre sensör gevsemiş direksiyonun altarafını açtı sensörün olduğu yeri sıktı sensör zarar görmesin diye de önüne röle bagladı ama malesef sorun çözülmedi benim yabancı sitelerden araştırdıgım kadarıyla krank poziyson sensörü ilk çalıştırma esnasında böyle bir soruna neden olabiliyormuş bilgisi olan varmı acaba

    merhaba öncelikle hoşgeldiniz..ilk önce marş motoru kömürini,burçlarını,dişlilerine değiştirin baktırın yine olmaz ise en son kontak termiği alınacak..ama ilk marşa baktırın..

    Kontak termiği arızası gibi görünüyor, aynı arıza arkadaşımda da vardı, kontak termiği değişimiyle düzeldi. Yaklaşık olarak 150 tl gibi bir maliyeti var.




  • C.Canky kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar dün akümü değiştirdim sizlerle paylaşmak istedim değiştirmek isteyen olursa tavsiye ederim...

    12V 60 AMPER (540Ah) parantez içinde yazılı olan asıl önemli bu değer çalıştırma sırasında motoru çeviren kuvvet diyelim...bütün aküleri araştırdım bu parantez içindeki değeri 60 amperlerin içinde en büyük olanı buydu bu arada markası ACDELCO....

    bizim yerli akülerin 75 ve 90 amperliğine denk bir şey yaklaşık olarak hemde bunlara kıyasla ekonomik 160 tl......

    saygılar....
  • aaaahmett A kullanıcısına yanıt
    Evet kontak terminali gevsediginden yapıyor. Değiştirmeye gerek yok sıkıldığı halde yeniden yaparsa altına pul koydurtarak tekrar sıkıştırın bende çözüme ulaşmıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de kontak termigi yada terminali fordun bir modeliyle aynı maliyeti daha düşük olabilir. Aklınızda bulunsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar..yakın zaman önce cuma aracımızı satmış ve bugün yeni aracımızı almış bulunuyoruz..paylaşımlar aynı şekilde devam edecektir..olması gerekenler,nedir değildir vs eklenecektir...ilginize teşekkür ederim..
  • Herkese verdiği bilgiler için teşekkur ederim marş motorunun kömürleri bitmiş aynı zamanda marş otomatiğide kömürler bittiği için zamanla oda işlevini yitirmiş marş otomatiği ve kömürleri değiştirdik kontak termigi bir süre daha idare eder dedi usta şimdilik sıkıntı yok ....Ford'un hangi markası modeli ile aynı acaba kontak termigi merak ettim lazım olucak mutlaka hepimize ....Buarada hayırlı olsun arabayı satmışsınız ne aldınız acaba yine bir maximadır umarım marka model yılı ??? kazasız belasız binin inşallah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aaaahmett

    Herkese verdiği bilgiler için teşekkur ederim marş motorunun kömürleri bitmiş aynı zamanda marş otomatiğide kömürler bittiği için zamanla oda işlevini yitirmiş marş otomatiği ve kömürleri değiştirdik kontak termigi bir süre daha idare eder dedi usta şimdilik sıkıntı yok ....Ford'un hangi markası modeli ile aynı acaba kontak termigi merak ettim lazım olucak mutlaka hepimize ....Buarada hayırlı olsun arabayı satmışsınız ne aldınız acaba yine bir maximadır umarım marka model yılı ??? kazasız belasız binin inşallah

    .bu sefer 96 değilde 95 model ilk sahibinden bir maxima bulduk..onu aldık..teşekkür ederim..
  • C.Canky kullanıcısına yanıt
    yeni arabanız hayırlı uğurlu olsun kazasız sürüşler diliyorum....

    birkaç foto paylaşırsanız iyi olur.....

    saygılar....
  • aaaahmett A kullanıcısına yanıt
    elektrikçimle görüştüğüm zaman marka ve model bilgisini de paylaşırım inşallah.
  • Herkese Merhabalar, Bir süredir maxima arıyorum, hem fiyatı uygun (uygun derken gücümün yeteceği :) ) hem de km si fazla yüksek olmayan ve temiz bir araç bulamadım ve acil araç ihtiyacım olduğundan toyota carina aldım. Fakat aklım maxima'da kaldı, toyota için satılık ilanı verdim. Bir yanda da maxima aramaya devam ediyorum. Fiyatı 13 bini geçmeyecek temiz, manuel bir araç bulmaya çalışıyorum. Valla sürekli elimde telefon maxima ilanlarına bakmaktan hanımla papaz olacaz yakında. Hayırlısıyla elimdekini satıp bi maxima alsam ben de rahat edecem evdekiler de... Selamlar, saygılar...
  • Herkese merhabalar, 1997 maxima 3.0 duz vites ile aranizdayim. 2 seneyi gecti amerikadayim. Maxima sahibi olmak hic aklima gelmemisti. Tesadufen duz vites uygun fiyatli birsey ararken gordum, begendim ve aldim. 5ay oldu cok memnunum. Su an 160400 mil civarinda (258bin km civari) sehir ici 12, sehir disi 10lt falan yakiyor. Bulundugum sehirde pek trafik yogunlugu yok. Litre fiyati dallasta 1.94 tl'ye denk geliyor. Bu da zamlanmis hali.
    Su ara alt devirlerde teklemeye basladik. P0325 ariza kodu verdi. Knock sensor ile ilgiliymis. Ariza isigi bazen yaniyor, bazen sonuyor. Baktirmaya firsat bulamadim.
    Maxima'yi gecici sure binmek icin almistim ama cok begendim. Performansini cok begendim. Bundan sonra kucuk motorlu araclara alisabilecegimi dusunmuyorum. Su ara Ufak tefek sikintilari var arabanin ama idare ediyoruz simdilik. Herkese saygilar. Aracu yikadiktan sonra resim paylasarim insallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @akemre kulübümüze hoşgeldiniz..aklınızın maxima'da kalması çok normal,kullanımı doyumsuz bir araçtır..Maximların km'si ortalama 240 bin civarı..tabi temizinide bulabilirseniz daha düşükleride mevcut..Ama benden bir tavsiye ; internetten pek aramamaya bakın,varsa tanıdıklarınıza,nissan servisleriyle,sanayilerde birebir görüşün..çünkü öyle temiz araçlar hemen eş dost arasında yok oluyor..dediğimi bir değerlendirin

    @nightmare34 sizde hoşgeldiniz,burada olmanız bizi memlun etti özellikle yurt dışından olunca..bildiğiniz gibi özellikle usa'da maxima çok olmakla beraber temiz ve düzgün araçlarda bulmak ,parça sıkıntısı çekmemek çok güzel bir şey olsa gerek..Birde benzin ucuz olunca..Arızanıza gelecek olursak benimde bildiğim kadarıyla vuruntu sensörü arızası..değişim yapıldığında çözülür diye umuyorum..Kazasız belasız sürüşler,fotoğrafları bekliyoruz.




  • Litre fiyati Dallas ta 1.94 tl demiş arkadaş ....ahh ahhh bizde de öyle olsa keşke benzinden geçtim büyük motor vergisi felaket .....bu vergi olayını düzeltseler keşke 2000 motor yeni bir arabanın bile vergisi cok yüksek 2.385 TL
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightmare34

    Herkese merhabalar, 1997 maxima 3.0 duz vites ile aranizdayim. 2 seneyi gecti amerikadayim. Maxima sahibi olmak hic aklima gelmemisti. Tesadufen duz vites uygun fiyatli birsey ararken gordum, begendim ve aldim. 5ay oldu cok memnunum. Su an 160400 mil civarinda (258bin km civari) sehir ici 12, sehir disi 10lt falan yakiyor. Bulundugum sehirde pek trafik yogunlugu yok. Litre fiyati dallasta 1.94 tl'ye denk geliyor. Bu da zamlanmis hali.
    Su ara alt devirlerde teklemeye basladik. P0325 ariza kodu verdi. Knock sensor ile ilgiliymis. Ariza isigi bazen yaniyor, bazen sonuyor. Baktirmaya firsat bulamadim.
    Maxima'yi gecici sure binmek icin almistim ama cok begendim. Performansini cok begendim. Bundan sonra kucuk motorlu araclara alisabilecegimi dusunmuyorum. Su ara Ufak tefek sikintilari var arabanin ama idare ediyoruz simdilik. Herkese saygilar. Aracu yikadiktan sonra resim paylasarim insallah

    Hocam aramıza hoşgeldiniz. Araç resimlerinizi bizimle paylaşabilir misinz :)




  • araba burda haliyle cok ve fiyatlar ulkemize gore cok uygun. ben civic almak uzere yola cikmistim. dusuk modellere cok para istiyorlar diye kizdim. yoldan gecerken maximayi begendim ve aldim. ozellikle duz vites benim icin cok onemli. burada otomatik vites agirlikta oldugundan bulmasi da zor aslinda. araba ucuz, parca ucuz, benzin ucuz ama gel gelelim iscilik cok pahalli.
    egzos muaynesini gecebilirsem arabanin eksiklerini tamamlayip uzun bir sure binmek istiyorum insallah. bugun yag degisimi yaptirdiktan sonra resim cektim sizin icin. kusura bakmayin yagmur yagacak diye yikatmadim arabayi :)
     İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR)




  • nightmare34 N kullanıcısına yanıt
    maşallah hocam, 3000 ve manuel olması harika olmuş. kazasız belasız binin inşallah.
  • Bugün maximanın kapı lambaları ile uğraştım. İslenmişti yıkadım, zemini parlak jelatin ile kapladım ve LED T10 ampüllerden taktım. sonuç şöyle birşey oldu :)
     İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mstyvz91

    Bugün maximanın kapı lambaları ile uğraştım. İslenmişti yıkadım, zemini parlak jelatin ile kapladım ve LED T10 ampüllerden taktım. sonuç şöyle birşey oldu :)
     İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR)

    burdan hoş olmuş gibi geliyor,yurtdışındada led uygulamasını yapan çok kişi var,hem ısınmıyor hemde fakat çok ışık veriyor :)..Bugün olmassa yarın maxima alırken dikkat edilecek noktalar,araç altı resimleri,arka susturucu,motor vs gibi resimler gelecektir..keyifli pazarlar..




  • merhabalar..Araç altı,dikkat edilmesi gereken noktalar,motor fotoğrafları gelmiştir..Eğer bugün bujiyi,sustucuyu bulabilirsek sizlerle paylaşacağım..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.