Şimdi Ara

İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.784
Cevap
47
Favori
154.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kıllıoğlu

    merhaba,

    benimde 1997 model infiniti i30 aracım var;

    internette gezinirken sizin başlatmış olduğunuz forumu okudum ve bende paylaşımda bulunmak istedim.

    öncelikle ben otomobil meraklısı bir insanım ve mesleğimle hiç alakası olmasada aracımın bakımlarını kendim yapar arızasını gidermeye çalışırım.

    oto tamiri benim için bir hobi söküp takma işlerini çok seviyorum.

    işin hangi boyutta olduğunu şöyle izah etmeye çalışım araba alırım varsa eksiği gediği hafta sonları parça alır kendim takar parçasını bulamazsam ekonomik durumuma göre yurt dışından getirtir bi çaresine bakmaya çalışırım.arabayla ilgili sorun bittiği zaman satar yeni maceralara atılırım ama bunu hiçbir zaman geçim kaynağı haline getirmedim.

    infiniti i30 bu şekilde alıp sattığım arabalar listesinde 8. arabam yine alıp biraz biner uğraşır satarım diye aldım. fakat evdeki hesap çarşıya uymadı araç o kadar kaliteli ve konforlu ki vazgeçemedim beni tanıyanlar bu arabanın bende bu kadar uzun süre kalmasına şaşırıyorlar ve daha da şaşıracaklar gibi görünüyor.

    parça meselesine gelince aracın çoğu parçası türkiyede var ama ben internet yoluyla yurt dışından getirtmeyi tercih ediyorum öğle daha ekonomik oluyor zaten işçilik vermiyorum kendim yaptığım için. araç zaten genelde sorunsuz olduğu için çok fazla bir maliyeti yok .

    yakıt durumuna gelince (bu arada sıralı sistem tüp ayarınıda kendim yaptım lpg ile ilgili değişicekleri de kendim sipariş verip değiştirdim).aracım 120-130 km/h(78-80 mil) hızla otobanda
    giderken 100 km ye 10lt tüp yakıyor. şehir içinde ise bu oran 15 lt civarında ;
    tüketim verilerini lt olarak veriyorm çünkü lpg ye hergün zam geliyor ama aracın yakıtı lt cinsinden değişmediği için(hava filtresi ,buji ,yağ,yağ filtresi,lastik basıncı,yakıt kalitesi,yolcu sayısı,klima,gibi etkiler hariç)
    bu yazımı ileriki zamanlarda okuyan arkadaşlar için kıyaslamalarını ona göre yapsınlar.

    araç 3000cc yani 182cu(kübik inç) V6 24 valf 190 hp çok hoş bir araç

    bu araçta kendimi geliştirmek için söküp takmadığım hemen hemen hiçbir yer kalmadı hatta çalıştığı halde eski görünümünden dolayı değiştirdiğim ve söktüğüm parçaları yedek olarak sakladığım bir dolabım bile var artık.

    bu tecrübelerimi paylaşmak istedim aracı almak kullanmak isteyen arkadaşlara ben tavsiye ediyorum o yıllarda bu aracı üreten tasarlayan insana önem veren mühendislerini tebrik ediyorum...

    daha çok yazacak şeyler var sıkıntısı olan arkadaşlara elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım....

    saygılar....
    herkese merhabalar,
    bu araç bu sıralar iyiden iyiye beni büyülemeye başladı, özellikle de 2000-2001 modelleri, artık almam şart oldu gibi bişey. özellikle de 3.0 infiniti olanını ilk gördüğümü almamak için kendimi zor tutuyorum. sizden ricam alırken nelere dikkat etmeliyim, malum sitede önerebileceğiniz bir araç varmıdır? veya bir eşinizde dostunuzda yakınınızda henüz gün yüzüne çıkmamış piyasaya düşmemiş bir araç varmıdır? bana bu konularda yardımcı olmanız.

    inceledeğim ilanlar içerisinde bir bu kafama yatıyor gibi henüz aracı gidip görme şansım olmadı fiyatı da biraz yüksek gibi ama pazarlıkla uygun seviyeye getirilir diye umuyorum. bir de galeriden araç almaya oldum olası soğuk bakmısımdır, bu konuda önerileriniz nelerdir?

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-infiniti-dilek-oto-dan-2000-model-infiniti-en-dolusu-152114313/detay




  • modesign M kullanıcısına yanıt
    merhaba modesing;

    infiniti almaya karar vermişsin hakkında hayırlısı olsun çok doğru bir karar ve tercih.bende bir öceki kasa yani A32 kasa denilen 96-99 yılları arasında üretilmiş olan var.ben aracımdan çok memnunum ve bakımlarınıda yukardaki yazımda belirtiğim şekilde ben yapıyorum.fakat senin ilgilenmiş olduğun araç benimkinden bir nesil sonra piyasaya çıkan A33 kasa.bu araçtan da benim kuzenimde var ve onun bakımlarını da ben yapıyorum bi arıza olursa yurt dışından getirtiyoruz(öğle daha ekonomik oluyor).şimdi bu A32 ve A33 kasa infinitilerde çoğu parça birbiriyle uyumlu hemen hemen aynı diyebilirim.fakat kuzenimle benim ortak fikrimiz A32 kasa mekanik ve aksesuar olarak daha kaliteli.şöyle izah edeyim en basiti A32 kasa nın emme manifoldu aliminyumdan imal edilmiş(ısıya,basınca ,ağar şartlara daha dayanıklı)A33 kasanın ki ise şu bizim yeni nesil araçlarda görmeye alıştığımız sert pilastik yada kompozit olandan.
    üretici bunu tercih etmiş saygı duyuyorum onlar yapmışsa doğrudur ama bunun gibi bir örnek daha vereyim sana;yolcu koltuğu A32 kasanın çok kaliteli deri(kapıyı açıp içine oturunca mis gibi kaliteli deri kokusu)A33 kasanın ki deri gibi ama ben deri olduğunu sanmıyorum.ben hem mekanikten hemde aksesuardan birer örnek verdim bunun gibi birçok tespitimiz var kuzenle.
    yani sana tavsiyem infiniti fikrinden kesinlikle vazgeçme ama gel beni dinle şu A32 kasayıda bir gör ,modeli diğerine göre daha eski ama daha kaliteli olduğuna ben garanti veriyorum,hemde fiyatı daha hesaplı,vergiside düşük çokta memnun kalır banada dua edersin.
    A33 kasa kötü demiyorum benim kuzende memnun arabasından fakat sen tercih aşamasında olduğun için ben A32 kasayı tercih etmeni öneriyorum.

    mesela buna bir bak;http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-infiniti-subaru-caddemotors-2.el-den-1996-q30-3.0-v6-24v-full-66.000km-154362957/detay

    bu araçlara sahip olupta sorun yaşayan varsa tecrübelerimi paylaşmak yardımcı olmak isterim ...

    herkese çok saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıllıoğlu -- 20 Şubat 2014; 13:32:49 >




  • kıllıoğlu kullanıcısına yanıt
    merhaba kıllıoğlu,
    evet kararımı verdim ve bu karardan kolay kolay döneceğim yok. alternatif olarak 2002-2003 toyota camry veya mazda xedos9 düşünüyordum ama infiniti her yönü ile çok daha fazla ağır basıyor ve beni bu iki alternatiften uzaklaştırıyor. zaten a33 kasasının temizini bulamadım henüz. bulursam gönlüm hala a33den yana, bunun nedeni aracın görünüşü çok hoşuma gidiyor ve tabi ki motorunun performansının çok daha yüksek olması 230hp. a32de ise 193hp. teknik verilere göre çok da aman aman bir fark yok. her iki aracı kullanan biri olarak bunu aslında en iyi siz cevaplarsınız.
    bir araçta malzeme kalitesine ben de çok önem veririm, beni infiti almaya en çok iten konu da bu. 20-25bin tlye alacagım yeni nesil bir araç bana o kalite hissini veremeyeceği için ben de bu tarz araçlara yöneldim. araçların bakımlarını kendiniz yapmanız çok iyi, eliniz yatkın bu işlere demek ki. ben de kendim yapmayı çok isterdim bu devirde her ustaya güvenemiyosun malesef. sizin mesleğiniz nedir? malum sitede bir tane a32 gözüme çarpıyor aslında sizin fikriniz nedir bu araç için?

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-infiniti-nissan-infiniti-154476803/detay

    son olarak mahsuru yok ise hangi şehirde yaşadığınızı öğrenebilir miyim?
    teşekkürler.




  • ben adana da yaşıyorum;

    kamu çalışanı devlet memuru;

    otomobillere karşı özel ilgi ,alaka ve merakım var

    sizin göndermiş olduğunuz link teki araca baktım oda güzel ama A32 kasanın koltukları siyah olanına bakmanızı tavsiye ederim çünkü bu araçlarda siyah deri haricindeki renklerde çok fazla yıpranma çatlak vs...oluyor.

    mesela benim aracımın 17 yaşında olmasına rağmen koltukları çok iyi durumda foto eklerim örnek olması açısından fikir verir size...

    bu arada siz hangi şehirdesiniz mesleğiniz?


     İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR)




  • kıllıoğlu kullanıcısına yanıt
    açıkcası aracın içi benim için en son bakacağım yeri. yıpranmış olan bej rengi deriye bakım-boya yaptırıp binebilirim sorun değil.
    bu linkini attığım araç bulabildiğim en makul araç gibi görünüyor. kmsi 100.000 milde ve içi dışı gayet temiz görünüyor. tabi gidip görmeden emin olmak imkansız. eğer kararımı verir araca bakmaya gidersem sizce nelere dikkat etmeliyim? servise götürüp kontrol ettirmeyi düşünüyorum en azından alırken başta biliriz ne eksiği ne hatası olduğunu malum ben sizin kadar anlamıyorum maalesef arabalardan. ve fiyat sizce makul mudur? veya gerçekten de dediği gibi temiz ise ne kadara kadar alınabilir?

    evet aracınızın koltukları gerçekten de çok iyi durumda eminim kasası ve motoru da aynı temizliktedir. Allah güle güle binmeyi nasip eder inşallah.

    ben antalya da yaşıyorum, iç mimarım.
  • modesign M kullanıcısına yanıt
    amin cenabı allah(c.c) hepimize kazasız belasız sürüşler nasip etsin...

    bildiğim kadarıyla size yardımcı olmaya çalışırım...

    saygılar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kıllıoğlu

    amin cenabı allah(c.c) hepimize kazasız belasız sürüşler nasip etsin...

    bildiğim kadarıyla size yardımcı olmaya çalışırım...

    saygılar...
    konu günceldir.aracın iç aksam-motor vb sökümü ile ilgili link eklenmiştir..Keyifli, kazasız belasız sürüşler dilerim..
  • C.Canky kullanıcısına yanıt
    merhaba hafta sonu ngk nın BKUR6ET10 bujilerini aracıma taktım fakat uzun yol testi yapma fırsatım olmadı ama 5-6 km lik bir sürüşte aracın gaz yemesi ve performansı önceki duruma göre gayet iyi bir his veri benim için asıl kriter 1 litre lpg ile 10 kilometreden fazla gidiyorsa tamam olmuştur diyeceğim olmasa bile bujileri değişmiş oldum neyin kötüsü....

    fotolarda pfr6g11(A32 orijinal) ve bkur6et10(A32 ye alternatif) bujilerinin sıfırları yan yana ve daha sonra benim aracımdan çıkanla yanyana fotoları ekliyorum...

     İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kıllıoğlu


    merhaba hafta sonu ngk nın BKUR6ET10 bujilerini aracıma taktım fakat uzun yol testi yapma fırsatım olmadı ama 5-6 km lik bir sürüşte aracın gaz yemesi ve performansı önceki duruma göre gayet iyi bir his veri benim için asıl kriter 1 litre lpg ile 10 kilometreden fazla gidiyorsa tamam olmuştur diyeceğim olmasa bile bujileri değişmiş oldum neyin kötüsü....

    fotolarda pfr6g11(A32 orijinal) ve bkur6et10(A32 ye alternatif) bujilerinin sıfırları yan yana ve daha sonra benim aracımdan çıkanla yanyana fotoları ekliyorum...

     İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR)

    bujilerin rengi sağlıklı olduğunu,tam yanma olduğunu gösteriyor..sağlıklı bujilermiş,uzun yolda test ettikten sonra değerlei ve görüşünüzü yazarsanız sevinirim...umarım hem performans,sessizlik ve ekonomi bakımından memlun kalırsınız..




  • C.Canky kullanıcısına yanıt
    diğer bujilerin fotolarını da yüklüyorum fikir olması açısından....
    saygılar....
     İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kıllıoğlu

    diğer bujilerin fotolarını da yüklüyorum fikir olması açısından....
    saygılar....
     İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR)

    hocam yeni taktığınız bujinin eski bujiye oranla farklarını daha detaylı yazabilir misiniz? neler değişti? bir sonraki bujimi bende çok tırnaklı almayı düşünüyorum.




  • mstyvz91 M kullanıcısına yanıt
    sorunuzu tam olarak anlayamadım yani fiziksel olarak farkları mı soruyorsunuz yoksa performans olarak mı ..?

    yeni bujileri hafta sonu değiştirdim ama yola gitmedim yani daha az mı yakıyor daha mı iyi test etmedim ...

    sadece 5-6km lik bir sürüş yaptım eskiye göre bana daha iyi hissettirdi bunun sebebi yeni olmasıda olabilir .... uzun yol testlerinde herşey daha belli olacak ....
  • kıllıoğlu kullanıcısına yanıt
    yakıt, çekiş, performans, motor sesinde azalma. bunları merak ediyorum hocam. testlerden sonra bizi haberdar edin :)
  • mstyvz91 M kullanıcısına yanıt
    merhaba arkadaşlar hafta sonu uzun yol testi yaptım ve paylaşıyorum sizlerle ...

    aracım normalde gittiğim gibi 120km hızla 100km de 10,5 lt lpg tüketiyordu buji değişiminden sonra bu hafta sonu aynı yol aynı hız 9,5lt tüketim değeri oldu yani %10 ....

    şimdi bu değeri tl olarak hesaplarsak bizim burda litresi 2,8...yani tasarrufumuz 2,8tl ...

    1000km de 28tl, 10.000km de 280tl yani hiçte önemli değil gibi görünüyor fakat aracımız için yatığımız her yatırım bize zaman içerisinde fazlasıyla geri dönüyor ...

    ayrıca aracın gaz yemesi hassasiyeti gayet güzeldi ben tavsiye ediyorum tercih sizin....

    saygılar.....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kıllıoğlu

    merhaba arkadaşlar hafta sonu uzun yol testi yaptım ve paylaşıyorum sizlerle ...

    aracım normalde gittiğim gibi 120km hızla 100km de 10,5 lt lpg tüketiyordu buji değişiminden sonra bu hafta sonu aynı yol aynı hız 9,5lt tüketim değeri oldu yani %10 ....

    şimdi bu değeri tl olarak hesaplarsak bizim burda litresi 2,8...yani tasarrufumuz 2,8tl ...

    1000km de 28tl, 10.000km de 280tl yani hiçte önemli değil gibi görünüyor fakat aracımız için yatığımız her yatırım bize zaman içerisinde fazlasıyla geri dönüyor ...

    ayrıca aracın gaz yemesi hassasiyeti gayet güzeldi ben tavsiye ediyorum tercih sizin....

    saygılar.....

    inceleme için teşekkür ederim,beğendiğinize sevindim..Bizimde uzun yol yapma fırsatımız olmadı fakat heralde önümüzdeki hafta sonu yapacağız..Değerler her araçta aynı olmayabilir,(lpg ayarı,motor,şanzuman vs)..Tekrar teşekkür ederim..izniniz ile konuya ekliyorum..Ayrıca araçlarınızın fotoğraflarını burada paylaşabilirsiniz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.Canky -- 3 Mart 2014; 17:57:06 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: C.Canky

    quote:

    Orijinalden alıntı: kıllıoğlu

    merhaba arkadaşlar hafta sonu uzun yol testi yaptım ve paylaşıyorum sizlerle ...

    aracım normalde gittiğim gibi 120km hızla 100km de 10,5 lt lpg tüketiyordu buji değişiminden sonra bu hafta sonu aynı yol aynı hız 9,5lt tüketim değeri oldu yani %10 ....

    şimdi bu değeri tl olarak hesaplarsak bizim burda litresi 2,8...yani tasarrufumuz 2,8tl ...

    1000km de 28tl, 10.000km de 280tl yani hiçte önemli değil gibi görünüyor fakat aracımız için yatığımız her yatırım bize zaman içerisinde fazlasıyla geri dönüyor ...

    ayrıca aracın gaz yemesi hassasiyeti gayet güzeldi ben tavsiye ediyorum tercih sizin....

    saygılar.....

    inceleme için teşekkür ederim,beğendiğinize sevindim..Bizimde uzun yol yapma fırsatımız olmadı fakat heralde önümüzdeki hafta sonu yapacağız..Değerler her araçta aynı olmayabilir,(lpg ayarı,motor,şanzuman vs)..Tekrar teşekkür ederim..izniniz ile konuya ekliyorum..Ayrıca araçlarınızın fotoğraflarını burada paylaşabilirsiniz..

    Alıntıları Göster
    Paylaşım için teşekkürler. bizim maxima şu an tek tırnak ngk buji ile 33kr - 36kr dolaylarında yakıyor. Sizlerde durum nedir? araç resimlerini ekleyelim evet




  • mstyvz91 M kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar ülkemizde akaryakıt fiyatları her geçen gün artıyor bu sebepten araçlarımızın yakıt durumlarını litre olarak ifade edelim...

    aracım 100 km de 10 litre lpg yakıyor gibi....

    ben örnek olması açısından nasıl hesapladığımı sizlerle paylaşim ;

    önce uzun yola çıkacaksam otoban yada şehirler arası mesafe gideceksem evden çıkar en yakın petrolde depomu fullerim sonra kilometre saatini sıfırlarım ...daha sonra gideceğim yerlere hız sınırları dahilinde (otoban 120 )giderim eve gelmeden önce tekrar petrolde fullerim kaç litre yakmış kaç kilometre gitmişim sizlerle paylaşırım...

    bu hafta sonu toplam 104km(65mil) 9,76 litre lpg tüketimi oldu otoban 120km hızla bu değerler... zaten cruise control 'e alıyorum bağdaşımı kuruyorum ...araç yokuş olduğu zaman kendi gaza basıyor iniş olduğunda gaz keserek kendi yavaşlıyor mükemmel konforlu bir şey ....

    herkese kazasız belasız sürüşler...

    saygılar......




  • Beni de yazın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hicorotti

    Beni de yazın.
    Bu da benden hediye olsun.

    http://hisari.net/maxima%20qx.PDF
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hicorotti

    Bu da benden hediye olsun.

    http://hisari.net/maxima%20qx.PDF

    Alıntıları Göster
    kitapcıktan görebileceğiniz gibi bujileri 96000km yada 48 ay'da değişmesi gerekiyor. o yüzden 10000 kmde değiştirip bujileri boşa götürmeyin.

    bir de bu lpg enjektörlerinin montajı konusu var. lpgcilerden birisi de bunların yanyana montajının hatalı olduğunu söylemişti ve yukarıdaki gibi değiştirmemiz gerektiğini söylemişti. ancak delik kaynak v.s. işçiliği olduğu için denemek istemedim. ne derece performans ve/veya ekonomi sağlar ki?




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.