Şimdi Ara

Inception (2010) (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.852
Cevap
3
Favori
120.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • darkruse çok sağol bende ön izlemede görülmüyor diye uzunca bi yazı yazmıştım spoiler olmasın diye silmiştim neyse canım sağolsun tekrar yazarım birazdan
  • quote:

Orijinalden alıntı: müvellidülhumuza

ya bu totemlerin mantığı neydi rüyada olup olmadıklarını anlamak içi niye onlarıkullanıyorlardı yanımda oturanlar cobb'un karısına her seslenişinde" Mal Mal "güldükleri için orayı kaçırdım

evet her totemin sadece o kişinin bildiği bir özelliği var ağırlığı gibi yani başkasının rüyasındaysa o totem aynı hissi vermez

• nolan daha iyisini yapana kadar en iyisi bu
  • Söylenecek fazla birşey yok.

Gidin, izleyin, HAYRAN kalın. Başyapıt. Sinemadan çıktığımda titriyordum.

10 / 10
  • Bu arada ya son sahnede
    Topaçın düşmesi için düş, düş, düş, düş diye kendi içimden söyledim. Bunu yapanlar var mı benim gibi? Bir de bence sadece Cobb rüyadan uyanamamıştır belki. Çünkü çocukları aynı yaştalar. Hep rüyasında gördüğü gibi. Bilmiyorum ama ya. Ulan Nolan ne ettin aga sen ya.

Bu arada aşağıdaki ekşi'den alıntı. Birşey anladıysam arap olayım.

matrix gibi mutlak ve muglak baglamda gerceklik ve yokluk kavramlari uzerine egzersizler iceren bir filmdir. matrix makro capta tek gerceklik [tek merkezden koordineli ve manipulasyonlu bu "gerceklik"e karsi savas acan bir grubun direnisini] anlatirken, inception mikro duzeyde coklu gerceklikleri [ve bunlar icinde ekmek parasi ve sahsi problemlerini cozmek icin gezinen birlerini] takip ediyor.

makro plandaki bir gerceklik problematigiyle matrix gayet basarili bir sekilde engaje olurken, mikro alemdeki gerceklikler catismasinin en guzel sunumunu inception veriyor denebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARKRUSE -- 30 Temmuz 2010; 20:36:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: slicer

quote:

Orijinalden alıntı: QuadroFX

quote:

Orijinalden alıntı: diablo12

12:30 da izledim filmi şimdi geldim eve..

Bi kere en başta şunu söyliyim Nolan'ın hiç bir filmini ilk izleyişimde bu kadar etkilenmemiştim.. Prestige'den daha iyi bir film o kesin bana göre. Nolan'ın en çok sevdiğim filmi olan Memento'dan daha mı iyi olduğunu anlamam için birkaç kere daha izlemem lazım Ama Memento'yuda ilk izleyişimde bu kadar çok etkilenmemiştim harbiden.. Filmde o kadar çok ayrıntı varki, girmiyim oraya herkez filmi izlesin sonra konuşuruz..

Rahatlıkla 10/10 diyorum..

Evet ilk yorum gelmiş.
    Heyecan bastı.

Ne ilk yorumu yaw? İlk yorumları yaptık ya geçen hafta :S

DivxPlanet'te de Yurt Dışındaki arkadaşların yorumları vardı ama DH Sinema Ahalisinin yorumları önemli benim için senin yorumunu da farketmemişim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cane®

İş güç yorgunluk anca pazara.

Aynen.
  • Matrix'den sonra böyle bir filmin ilk 10 girmesi büyük başarı.
  • Şu an tatildeyim ve memleketteyim Ordu'dayım.
    Burda 3 tane sinema var ,adama sordum ne zaman gelir diye 4 hafta sonra dedi saçmalık resmen

Samsun'a gitmeyi düşünüyorum.
    3 saatlik yol kat edeceğim film için.
  • inanılmazdı...
  • quote:

Şu an tatildeyim ve memleketteyim Ordu'dayım.
    Burda 3 tane sinema var ,adama sordum ne zaman gelir diye 4 hafta sonra dedi saçmalık resmen

Gidiş dönüş: 6 saat, film: 2 buçuk saat, toplam harcanan saat: 8 buçuk saat, filmi izlemenin değeri: paha biçilemez.

• film hakkındaki büyük teoriler. çok büyük oranda spoiler içerir. eğer ingilizceniz varsa ve kafanız karışıksa okuyun.

http://www.cinematical.com/2010/07/19/dissecting-inception-six-interpretations-and-five-plot-holes/
  • 10/10

İzlerken 1 saniyesinde bile sıkılmadığım hiç bitmesin istediğim bir film olmuş,izlediğim en iyi film desem abartı olmaz benim için.Nolan kurguda eşsiz olduğunu kanıtladı bence böyle senaryo böyle görsel ve tabiki böyle kurgu bir daha zor gelir tavsiye etmeye gerek kalmadı artık ama gitmeyen hayatının hatasını yapar bence.
  • ben 2 hafta önce izlemiştim sinemada
  • Bir teori daha(ingilizce): Büyük spoilerlı

yüzük teorisi:http://bit.ly/b7s4I8
  • quote:

Orijinalden alıntı: DARKRUSE

quote:

Şu an tatildeyim ve memleketteyim Ordu'dayım.

Gidiş dönüş: 6 saat, film: 2 buçuk saat, toplam harcanan saat: 8 buçuk saat, filmi izlemenin değeri: paha biçilemez.

Aynen öyle. (gibi gözüküyor.)
    Yorumlara bakılırsa.

Herkes sahneler süper diyor yine Wally Pfister harika iş çıkarmış sanırım.

• İzledim, süperdi, 10 veririm. Kafamda oturmayan noktalar var, Memento'da güzel bir inceleme yazısından sonra herşey yerli yerine oturmuştu. TS sürüm gelsin, bir daha izleyeceğim. Ekşi de falan güzel bir inceleme gelir sanırsam, film basit değil, halen teoriler üretiliyor. Nolan gene pişman etmemiş izleyenleri.

• Son sahnede Leo rüyanın içinde kalıyordu değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: adam hakli beyler

ben 2 hafta önce izlemiştim sinemada

Tamam biz ölelim o zaman.
  • Yarın kısmetse
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.