Şimdi Ara

!!İNCELEME!! Yeni Goodyear EfficientGrip Performance Lastikleri (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.434
Cevap
33
Favori
279.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fatal_hand

2016 üretimi 4 adet lastiği mart ayından itibaren kullanıyorum.
    Şikayetlerim;
    -Araç rüzgardan çok etkileniyor.
    -Virajlarda hiçbir şekilde güven vermiyor.
    -Ani frenlerde çok çabuk kaymaya başlıyor.
    -Çukur ve benzer geçişlerde çok ses yapıyor.

Memnun olduğum tek birşey var. O da gerçekten konforlu bir lastik. 5.000 km kullandım fakat ilk fırsatta değiştirmek istiyorum.

Bence sizin araç sorunlu, spor yay tak viraj-rüzgar istediğin gibi olur.
  • Aracım bu lastikleri takmadan önce fırtına bile olsa dümdüz ilerlerdi. Kışlık lastiklerim de goodyear olmasına rağmen böyle bir sorun yaşamamıştım. Eskiden 180 ile döndüğüm yeri artık 140 ile dönüyorum.
  • Herkese merhabalar.

2006 vw caddy dsg aracımızda ER300 turanza kullandık bitene kadar. Çok sert ve sesli bir lastikti.
    Ardından aynı araca premium contact 2 taktım ve pozitif değişimler oldu. en başta yol sesi azaldı, yol tutuşu arttı.
    Sonrasında 2009 model caddy dsg araç aldık onada continental pc taktık.

Şimdi aracım jetta 1.4 tsi dsg ve continental pc5 205 55r16 91V kullanıyorum. Çokta memnunum.
    Sert bir kullanıcı sayılırım. Düzgün yollarda viraj denemeleri yaparım. Her depo sonu yakıtta biraz gazlarım (210-220km).
    Bu şartlarda pc5 her defasında istediğimi verdi bana.

Şimdi babamın jettanın ayakkabıları eskidi. Bende araştırmalara başlayınca goodyearın bu lastiğinin 205 55r16 ebatları için lastik testlerinde pc5 in önüne geçtiğini görünce oldukça şaşırdım.

Şimdi özellikle varsa bu 2 lastiğide kullanmış olan arkadaşlar;

Etiket değerlerine bakarak goodyear efficientgrip performance alsam yukarıdaki kullanım şartları için continental'e göre daha mı iyidir?

Tavsiyeleriniz ne olur benim kullanım şartlarımda?

Araçlar izmirde kullanılıyor.

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andios -- 27 Temmuz 2016; 7:38:41 >

• bende de cpc5 var, ama alırken egp'lerin bu kadar iyi olduğunu bilmiyordum, bundan sonra bi takım egp almayı düşünüyorum, cpc5ler ise çok iyi, bundan daha iyi olacağını pek sanmıyorum ama yine de denerim
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    Şimdi egp'ler etikette iyi. Forumu 1. sayfadan okumaya başladım. 15. sayfalara geldiğimde konular değişmeye başladı.

ilk 5 sayfa mucize gibi bahsedilen lastik için sonraki sayfalarda negatif yorumlar gelmeye başladı. Bu nedenle çekincelerim artmaya başladı.

Sessiz bir lastik olması genel bir memnuniyet sağlamış. Kimisi yumuşak yanak virajlarda bırakma demiş kimisi virajlarda harika demiş.
    Tamam her gördüğüm viraja sert giren biri değilim ama arabanın içinde ailem varken bilmediğim bir yolda ani bir durumda manevra kabiliyetinin iyi olmasını isterim.

uzun süre kullanmış arkadaşlar egp için bir inceleme yazarlarsa çok faydalı olacaktır :)
  • andios kullanıcısına yanıt
    Hocam bi ailedeki 2 kardeşin yorumu bile farklı olurken burda çeşit çeşit insanların yorumlarından nasıl bi çıkarımda bulunup lastik alıcaksın ki :)

Kimisi sakin kullanır,kimisi sert, kimisi altındaki lastiği hisseder,kimisi lastiğin kabaklaştıgını dahi farkedemez.

Bu kadar kasmaya gerek yok alınabilecek gönül rahatlıgıyla 3 markadan biri bu lastik.Bu olmadı Conti o olmassa Michelin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

Hocam bi ailedeki 2 kardeşin yorumu bile farklı olurken burda çeşit çeşit insanların yorumlarından nasıl bi çıkarımda bulunup lastik alıcaksın ki :)

Kimisi sakin kullanır,kimisi sert, kimisi altındaki lastiği hisseder,kimisi lastiğin kabaklaştıgını dahi farkedemez.

Bu kadar kasmaya gerek yok alınabilecek gönül rahatlıgıyla 3 markadan biri bu lastik.Bu olmadı Conti o olmassa Michelin..

Orası öyle. Herkesin yaklaşımı farklı olacaktır. Hava şartları, araç farkı, yol farkları nedeniyle.

Ben zaten benim kullanım şartlarımda araç kullanan birinin bu lastik güven verici, yüksek hızlarda şerit değiştirmelerde sorun yok. viraj performansı iyi demesini bekliyorum.

İzmirliler bilir bornova - buca arası çevre yolunu. O yollarda yeri geliyor kaşınan kişilere bir miktar ağzının payını vermek için atraksiyon gerekebiliyor. Hafif sağa virajlı kısımlarda ben 200-220 arası sağa doğru orta şeride geçip sağladıktan sonra sola tekrar geçip hafif sert sağ yaptığım zaman aracım ne savruluyor neden dengesi bozuluyor.

Şimdi yumuşak yanaklı vs.. çok konuşulunca aynı şartlarda egp neler yapar merak ettim :)

Yok mu benim gibi bir deli

Ben genel olarak biraz performanslı kullanan birisiyim imzamdan da bellidir azcok :)

Bu lastiği 60 bin Km civarı kullandım ne virajda güvensizliğini gördüm ne de başka bir falsosunu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

Ben genel olarak biraz performanslı kullanan birisiyim imzamdan da bellidir azcok :)

Bu lastiği 60 bin Km civarı kullandım ne virajda güvensizliğini gördüm ne de başka bir falsosunu..

Aracınızın değerleri oldukça güzel

Cevabınız için teşekkür ederim.

Uzun km kullanmışsınız lastiği. Bu güçte dizel bir ford'a dayanabildiyse bende de sorun çıkmayacağına eminim. Aynı segmentin araçları nasılsa :)

Continental pc5'leri babamın araca takıp egp leri ben kullanacağım. Hemde karşılaştırma yapmış olurum.

205 55R16 91W serisi düşünüyorum. XL serisi AA etiketli modelleri tek lastik için 100TL daha pahalı. Extra 400TL ye gerek yok diye düşünüyorum şimdilik.

• Bugüne kadar lastiklerimi hep bayilerden aldım. Şimdi fiyat bilgisi edinme amacı ile internete baktığımda 3 fiyat arasındaki fark hayrete düşürdü beni...

Bütün hepsi goodyear efficientgrip performance 205 55r16 91W serisi;

1-
    KolayOto
    Goodyear EfficientGrip Performance 205/55R16 91W
    http://kolayoto.com/goodyear-efficientgrip-performance-205-55r16-91w.html
    = 180TL

2-http://www.hepsiburada.com/goodyear-205-55r16-91w-efficientgrip-performance-oto-lastik-p-OTLSTGOOD528504?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.nelk.oto.pla&gclid=CMSkhIbNk84CFdcK0wodi4sBXA = 190TL

3-
    www.lastikcim.com.tr
    Goodyear Efficientgrip Performance 205/55R16 91W
    http://www.lastikcim.com.tr/Goodyear-Efficientgrip-Performance-20555R16-91W,PR-5466.html
    = 264TL

4- = 270TL

Aynı marka ve model lastik için böyle bir fark anormal bence.

Üretim tarihleri mi eskidir diğerlerinin acaba? Menşei mi farklıdır? 90TL lik farkı nedir?

Bu fiyat farkları olabiliyor normaldir, benim fiyat olarak dezavantajlı ara ebat olan 205 60 16 lastikleri bayiler 2015 sonu üretimi binbir nazla 280 TL fiyat çekmişlerdi, internette de abuk subuk fiyatlar vardı, ben Gittigidiyordan (o güne özel %7 indirim) ile 4 adedini 930 TL almıştım, Almanya 2016 9. hafta üretimi, bence bayilere takılmayın internette fiyatı uygun olan yerlere mesaj atın sorun tarih olarak yeniyse fiyatıda uygun ise çekinmden alın, ilave olarak sadece 50-60 TL montaj balans parasını verirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: parker48

Bu fiyat farkları olabiliyor normaldir, benim fiyat olarak dezavantajlı ara ebat olan 205 60 16 lastikleri bayiler 2015 sonu üretimi binbir nazla 280 TL fiyat çekmişlerdi, internette de abuk subuk fiyatlar vardı, ben Gittigidiyordan (o güne özel %7 indirim) ile 4 adedini 930 TL almıştım, Almanya 2016 9. hafta üretimi, bence bayilere takılmayın internette fiyatı uygun olan yerlere mesaj atın sorun tarih olarak yeniyse fiyatıda uygun ise çekinmden alın, ilave olarak sadece 50-60 TL montaj balans parasını verirsiniz.

Anladım hocam.
    Hepsiburada %32 indirim demiş artı montaj ücretsiz. Aldığınız ildeki bayiden randevu alıp bildiriyorlarmış. 4 lastik 760tl fena değil.

Tercihim goodyear egp olacak. Bakalım hayatımda ilk defa goodyear kullanacağım üzmez inşallah :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Dikkat edeceğiniz nokta, satın aldığınız firmanın yorumlarını okumak olsun yada güvenilirlik puanları yüksek olsun, zaten o firmalar hemen belli olacaktır, sağlam firmalar olduğu gibi çürüklerde çıkabiliyor, hayırlısı olsun.
  • Yaklasık 1.5 ay önce aldıgım bu lastiklerden sonra aracım bir garip oldu, rüzgarda altımdan aniden sağa sola kayıyor gibi, daha önce hankook lastiklerle aynı yolda giderken boyle birsey olmuyordu. Rot balans ayarı falan yaptırdım 3 kez. Servise götürdüm araçta bir sorun yok dediler. Otoyolda giderken beni korkutuyor, bilhassa rüzgarda oluyor bu durum. Aynı sorunu yaşayan var mı? Sessizlik, yumusaklık vs iyi güzel de yol tutus daha önemli bence bunu tercih edip risk yapmayın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcanf -- 10 Ağustos 2016; 1:00:35 >
  • Arkadaslar virajda ve ruzgarda guvensiz lik yasatiyor hissi veriyor diyorsunuzz..

Aslinda sorun lastigin yuvarlanma direcinin dusuklugu ve sportif kabiliyetlere yatkin olma ozelligi ile alakali....

Ben bu lastikten iki takim eskittim suanda golf 5 aracimda tsi 140 gibi cift turbolu yuksek performansli bir aracta muthis bir guvenle kullaniyoru..
    Ayrica takilali 30 bin km yol yaptim lastigi gorseniz sanki bir ay once takilmis gibi hic eskimiyor..

Yol tutusu muthis olan bu lastik tabiri yerindeyse biraz dilinden anlamaniz gerekiyor...

On takim ve yanal ruzgar direnci dusuk olan araclar biraz etkilenebilir cunku lastigin biraz yapisiyla alakali yuvarlanma ve yanal direcleri dusuk olan bir lastik..
    Ayrica yanaklarida incedir..
    Bu tip sorun olan arkadaslar 2 bar fazla hava basabilir..
    Ayrica lastik ebat olarak herkes cok farkli ebatta kullaniyor 65 yanaktan tutta 45 40 yanak kullananda var..

Ozellikle 55 yanak ve alti olanlar taban 215 ve uzeri olanlar kolay kolay lastigin eksi olan bu olayini pek hissetmezler..

Aksine ben 205 55 16 ebat kullaniyorum..
    180 190 civari girdigim sert virajlarda bile lastigin ne cevap verecegini bildigimden tereddutsuz giriyorum hizli virajlara..
    Asiri zorlandiginda bircok lastik bi anda kaymayi baslatmak yerine...
    Yerinde mudahelerle kolayca araca yon veriyor...
    Bu arada yuksek hizlarda virajda limitlerde dondugunuzde bircok lastik gibi bir anda kopmayip yavas yavas kaymaya basladiginizi hissettiyor bu esnada korkmayin...
    Yerinde mudahlelerle kolayca izine giriyor...

Birde ne hikmetse islak yolda kuru yolda gittigibden daha fazla guven veriyor..
    Yagmurda millet ortadan sagdan 80 100 giderken ben kapatip gidiyorum...
    Hic bir sekilde guven sorunu yasatmiyor aksine islak zemindede guzel yapisiyor yere..

On numara lastik alin pisman etmez ozellille buyuk ebatlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: pdr tecnics

Arkadaslar virajda ve ruzgarda guvensiz lik yasatiyor hissi veriyor diyorsunuzz..

Aslinda sorun lastigin yuvarlanma direcinin dusuklugu ve sportif kabiliyetlere yatkin olma ozelligi ile alakali....

Ben bu lastikten iki takim eskittim suanda golf 5 aracimda tsi 140 gibi cift turbolu yuksek performansli bir aracta muthis bir guvenle kullaniyoru..
    Ayrica takilali 30 bin km yol yaptim lastigi gorseniz sanki bir ay once takilmis gibi hic eskimiyor..

Yol tutusu muthis olan bu lastik tabiri yerindeyse biraz dilinden anlamaniz gerekiyor...

On takim ve yanal ruzgar direnci dusuk olan araclar biraz etkilenebilir cunku lastigin biraz yapisiyla alakali yuvarlanma ve yanal direcleri dusuk olan bir lastik..
    Ayrica lastik ebat olarak herkes cok farkli ebatta kullaniyor 65 yanaktan tutta 45 40 yanak kullananda var..

Ozellikle 55 yanak ve alti olanlar taban 215 ve uzeri olanlar kolay kolay lastigin eksi olan bu olayini pek hissetmezler..

180 190 civari girdigim sert virajlarda bile lastigin ne cevap verecegini bildigimden tereddutsuz giriyorum hizli virajlara..
    Bu arada yuksek hizlarda virajda limitlerde dondugunuzde bircok lastik gibi bir anda kopmayip yavas yavas kaymaya basladiginizi hissettiyor bu esnada korkmayin...

Hic bir sekilde guven sorunu yasatmiyor aksine islak zemindede guzel yapisiyor yere..

Bir kullanici olarak yorumlariniza katiliyorum. Lastigin tepkisi cok guzel. Bir anda kopmak yerine arac kademeli olarak kayiyor. Yani tahmin edilebilir bir yol tutus yapisi var.

Yanaklarin yumusak olmasindan kaynakli aracin virajlarda yatma hissi daha cok oluyor. Bu ilk baslarda alisana kadar surucuye korku veriyor. Lastigin yapisina alistiktan sonra ise limitlerin ne kadar yuksek oldugunu goruyorsunuz.

• Aynen boyle butun olay bu

• quote:

Orijinalden alıntı: pdr tecnics

Arkadaslar virajda ve ruzgarda guvensiz lik yasatiyor hissi veriyor diyorsunuzz..

Aracım yeni kasa kia ceed, lastiklerin ebatı 205 55 16, yol tutuş olarak daha önce hiçbir sorunum yoktu, 200 km/sa hız yaptığımda kayma vs gibi bir his oluşmuyordu. Sizin yorumunuzda olduğu gibi bir çok olumlu yorum okuduğum için aldım aslında bu lastikleri. Lastik basınclarını 32 psi ayarlıyordum hep. Bana yumuşaklıktan dolayı stabil gitmiyor ve kayıyormuş hissi veriyor sanırım. 34 psi ile deneyip yorumlarımı paylaşırım.

• Ben duz yolu yada otobani gorursem 230 240 lara kadar cikarim aracimda ayni ebat kullaniyoruz..
    Tabiri yerindeyse ok gibi gidiyorum yuksek hizlarda..

• Yaklaşık 4 aydır kullanıyorum, genel olarak memnunum, sessiz ve konforlu bence..

akakçe uzerinden fiyat alarmı koymuştum almadan once, silmeyi unutmuşum, az once email geldi beklediğiniz fiyata düştü diye

İlgilenen bekleyen varsa paylaşayım dedim, bence iyi fiyat..155tl

http://www.hepsiburada.com/goodyear-205-55r16-91v-efficientgrip-performance-lastik-uretim-yili-2016-p-OTLXGOOD-528503?magaza=Hepsiburada&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=0.53

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.