Şimdi Ara

İnançlar ve inançlara gösterilen saygı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim aklımı kurcalayan bir şey var? Sahura kaldırılırken gecenin çok geç saatlerinde sokakta ramazan davulu çalınıyor, şimdi biri kalkıp "istediğim dine inanırım, benim dinimde aralık ayı boyunca oruç tutuluyor, benim sokağımda davul çalınacak" dese bu kişi ibadetini gerçekleştirebilir mi? Ya da Hristiyan bir ülkede kurban kesilebilir mi? Demek istediğim azınlığın sahip olduğu bir din, genelin sahip olduğu bir dinin bulunduğu yerde barınabilir mi? Hem kanunen hem de ahlaken?

Ford Focus TDCi güncel ortalama yakıt tüketimim :

• Haklısın ama bunun altında başka şeyler yatıyor gibi geldi bana, acaba sen kalkıyor muydun yanlış anlama da?
    Hizmet ediyorum insanlara hayvanlara doğaya. Kağıtları camları dışarıda dahi sağa sola atmayıp elimden geldiğince ayrı poşetleyip toplu çöpün yanına koyuyorum ki başkalarına para kazandırıyorum. Biten pilleri atık pil kutusuna atıp doğaya zarar vermiyorum. Yediğim etin kemiğini kedi köpeğe yiyemeyeceğim bayat ekmeği kuşlara veriyorum. Tükettiğim meyvelerin çekirdeklerini doğaya dikemezsem uygun gördüğüm yerelere serpip hiç yoktansa o tohumlara bir şans tanıyorum. Hiç zor değil inan çok mutlu oluyorum.
  • Türkiye de barınır diğer dinler ama diğer ülkelerde barınamaz müslümanlık, özellikle de avrupa ülkelerinde

Orjinalden alıntı: talip333
    Haklısın ama bunun altında başka şeyler yatıyor gibi geldi bana, acaba sen kalkıyor muydun yanlış anlama da?

Polemiği boşver kardeşim, orası bana kalmış. Hem bu kadar da komple teorisyeni olmayın yaw.

• Konu başlığını bir de kendine sorsan? Sana karşı bir şeyim yok ve polemik için söylemiyorum ama sorduruyosun ya
    Hizmet ediyorum insanlara hayvanlara doğaya. Kağıtları camları dışarıda dahi sağa sola atmayıp elimden geldiğince ayrı poşetleyip toplu çöpün yanına koyuyorum ki başkalarına para kazandırıyorum. Biten pilleri atık pil kutusuna atıp doğaya zarar vermiyorum. Yediğim etin kemiğini kedi köpeğe yiyemeyeceğim bayat ekmeği kuşlara veriyorum. Tükettiğim meyvelerin çekirdeklerini doğaya dikemezsem uygun gördüğüm yerelere serpip hiç yoktansa o tohumlara bir şans tanıyorum. Hiç zor değil inan çok mutlu oluyorum.
  • Din de zorlama yoktur amerikada cami vardır isteyen müslüman gider orda namazını kılar isteyende kurbanını keser kime ne?
  • "Avrupa'da yaklaşık 15 milyon Müslüman var. Pekçoğu 1960'lı, 70'li yıllarda Avrupa'ya gelen topluluklar. Avusturya, İtalya, İspanya, İsveç ve Danimarka'daki Müslüman nüfus her yıl yüzde 7 büyüyor."

"Türkiye'de ise Müslüman 99.8% (Sunni), diğer 0.2% (Hristiyan, diğer....)"
    quote:

Orjinalden alıntı: batuhankk_fb

Türkiye de barınır diğer dinler ama diğer ülkelerde barınamaz müslümanlık, özellikle de avrupa ülkelerinde

kaynaklar

http://www.bbc.co.uk/turkish/pressreview/story/2005/07/050726_pressreview.shtml

http://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/tu.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eDDiè -- 30 Kasım 2005, 23:12:45 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence saygı gösterilmez, hangi ülkede olursa olsun. Gösterilmemesi de bir ölçüde mantıklı olabilir, sonra ipin ucu kaçar herkes her türlü şeyi ibadeti olarak öne sürebilir. Ve bu bir süre sonra işin içinden çıkılmaz bir durum alır, mesela biri kalkıp dese "beni ibadetim başkalarının ibadetine engel olmaktır" dese ne diyeceksin? Demek ki bir şekilde otokontrolle nüfüs ve nüfuz yoğunluğu kimdeyse onun ibadeti rahatça yapılıyor, azınlıklar biraz daha çekinik durumda. Hem Türkiye'de hem Avrupa'da hem de Dünya'nın herhangi bir yerinde durum böyle.

Ama İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nde Madde 18'e göre "Herkes düşünce, vicdan ve din özgürlüğü hakkına sahiptir. Bu hak, kişinin dinini veya inancını değiştirme özgürlüğünü tek başına veya başkalarıyla birlikte toplu olarak ve aleni veya gizli biçimde öğretme, uygulama, ibadet etme, gereğini yerine getirme suretiyle dini veya inancını açıklama özgürlüğünü de içerir gibi haklar var. Yani aslında her insan istediği şekilde, kendi seçtiği (ya da yarattığı) dini aleni bir şekilde uygulayabilmeli.

İşte ben de burdan yola çıkarak düşünüyorum, acaba bu madde ne kadar geçerli? Fikirlerinizi bu yönde öğrenmek istiyorum.

• Anket veya araştırma mı yapıyorsun ne için tartışçan yani insanlar polemiğe girmesin bu yüzden

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL
    Ama İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nde Madde 18'e göre "Herkes düşünce, vicdan ve din özgürlüğü hakkına sahiptir. Bu hak, kişinin dinini veya inancını değiştirme özgürlüğünü tek başına veya başkalarıyla birlikte toplu olarak ve aleni veya gizli biçimde öğretme, uygulama, ibadet etme, gereğini yerine getirme suretiyle dini veya inancını açıklama özgürlüğünü de içerir gibi haklar var. Yani aslında her insan istediği şekilde, kendi seçtiği (ya da yarattığı) dini aleni bir şekilde uygulayabilmeli.

İşte ben de burdan yola çıkarak düşünüyorum, acaba bu madde ne kadar geçerli? Fikirlerinizi bu yönde öğrenmek istiyorum.

uygulamada geçerli, pratikte geçerli olmayan bir madde.

• quote:

Orjinalden alıntı: Loop
    Anket veya araştırma mı yapıyorsun ne için tartışçan yani insanlar polemiğe girmesin bu yüzden

Polemik olacak korkusuyla yaşanır mı be dostum, susup oturalım mı? Polemik yapan kendi kaybeder beni ilgilendirmez.

• quote:

Türkiye de barınır diğer dinler ama diğer ülkelerde barınamaz müslümanlık, özellikle de avrupa ülkelerinde

Oha diyorum avrupa ulkelerinin nufusuna bir bak istersen çoğu Turk e Bu insanlarda kafir değil herhalde biraz dusunerek konuş

Konu başlığını bir de kendine sorsan? Sana karşı bir şeyim yok ve polemik için söylemiyorum ama sorduruyosun ya

Kalkıp adamın inançlarını sorguladığına göre senin rengin belli oldu

Orjinalden alıntı: pain

quote:

Oha diyorum avrupa ulkelerinin nufusuna bir bak istersen çoğu Turk e Bu insanlarda kafir değil herhalde biraz dusunerek konuş

ben ordakiler müslüman deil demiorm, ama davranış farkı var, orda müslümanlara nasıl davranıldıını görüoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: pain

quote:

Konu başlığını bir de kendine sorsan? Sana karşı bir şeyim yok ve polemik için söylemiyorum ama sorduruyosun ya

Kalkıp adamın inançlarını sorguladığına göre senin rengin belli oldu

Senin rengin zaten belli dostum

Sorgulamak değil ben amacı merak ettim hepsi bu ve ona katıldığımı da söyledim. Herkesin rengi kendinedir.

• senin rengin biraz gri leşmiş ama süt beyaz değil dikkat ette daha fazla kararmasın
  • bilip bilmeden,araştırmadan konu açıyorsunuz!
    avrupa ülkelerinde diğer dinlere saygı bizim ülkemizdekilerden daha fazla!
    camide var,kurban bayramında belediye tarafından gösterilen yerde kurban kesebilirsiniz,dini bayramlarda çocuklar kendi bayramlarını yapıyor.türk kasabı,bakkalı,camisi,berberi,manavı,kahfesi,hatta koskoca mahalleyi türkler satın almış!
    sen neden bahsediyorsun

Noldu sen mi karartacan

sen zaten kararmışsın ben ne karartıyım seni
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.