Şimdi Ara

İMMERGAS PARAMETRE AYARLARI...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR MERHABALAR;

    İMMERGAS HERMATİK KOMBİ KULLANMAKTAYIM. KOMBİYE ODA TERMOSTADI BAĞLADIM.PROBLEM ŞU;

    BABAMIN EVİNDE İMMERGAS YOĞUŞMALI KOMBİ VE ODA TERMOSTADI VAR. ODA SICAKLIĞINI 25 DERECEYE KOMBİYİ 50 DERECEYE AYARLIYORUZ. KOMBİ ÇALIŞMAYA BAŞLADIĞINDA SABİT 50 DERECEDE ODA SICAKLIĞINI YAKALAYANA KADAR SÜREKLİ AZ AZ YANIYOR. ODA SICAKLIĞINI YAKALAYINCA KOMBİ KENDİ KAPATIYOR. FAKAT BENİM HERMATİK KOMBİDE ODA TERMOSTATINI 23 DERECEYE KOMBİYİ 50 DERECEYE AYARLADIĞIM ZAMAN, KOMBİ SICAKLIĞI 55 DERECEYE YÜKSELİNCE KOMBİ KENDİNİ KAPATIYOR 3 DK SONRA TEKRAR ÇALIŞIYOR, BUDA SUYUN SOĞUYUP TEKRAR PETEK SUYUNU ISITMAYA ÇALIŞIYOR. BU TAKİ ODA SICAKLIĞI İSTENİLEN SICAKLIĞA ULAŞIP ODA TERMOSTADI KAPAMA KOMUTU GÖNDERENE KADAR BÖYLE DEVAM EDİYOR. BEN BİRAZ KARIŞTIRDIM PARAMETRELERİ BU 3 DK LIK BEKLEME SÜRESİNİ 30 SN YE DÜŞÜRDÜM. YANİ KOMBİ ÇALIŞIYOR 55 DERECE OLUNCA ISITMAYI KESİYOR 30 SN SONRA TEKRAR ÇALIŞIYOR. BU 30 SN LİK BEKLEME SÜRESİNDE TESİSATTA BULUNAN SU DOĞAL OLARAK SOĞUYOR KOMBİ TEKRAR ÇALIŞMAYA BAŞLAYINCA YÜKLENME OLUYOR. ŞİMDİ BEN İSTİYORUM Kİ AYNI YOĞUŞMALI KOMBİDE OLDUĞU GİBİ AYARLANAN ODA SICAKLIĞINA ULAŞANA KADAR KOMBİ KENDİNİ HİÇ KAPAMADAN TABİRİ CAİZ İSE TIS TIS YANSIN. ÇOK ARAŞTIRDIM AMA PARAMETRELERDEN YADA BAŞKA BİRYERDEN YAPILIP YAPILMADIĞINI BULAMADIM BİLEN YARDIMCI OLABİLECEK ARKADAŞLAR VARSA CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM. TEŞEKKÜRLER...







  • Bu sizin elinizde olan birşey değil ki.
    Kombi dönüş suyu sıcaklığına göre alev modulasyonu yapıyor.
    Kombiler böyle çalışır.

    50C ayarladınız diyelim.
    Tesisattaki su 25 derece.
    Suyu 50C'ye getirene kadar kombi tam alev modunda çalışır. Dönüş suyu ısındıkça alev oyunu kısar, kombi marka modeline göre belirtilen su sıcaklığını 5C felan geçtiğinde kombi durur. Dönüş suyu belirtilen sıcaklığın altında 5C düştüğünde kombi tekrar çalışır. Dönüş suyu çok soğumadığı içinde düşük alev boyunda suyu ısıtır. Oda termostatı yoksa bu döndü böyle devam eder. Oda termostatı dur komutu gönderdiğinde kombi durur.
  • Ayrıca babanızın evindeki termostat modülasyonlu olabilir. Bu durumdada su sıcaklığını oda ısındıkça düşürür termostat.
    Babanızdaki termostat nedir?
  • İKİMİZİN ODA TERMOSTATI DA AYNI HT 300 SET - GENERAL KABLOLU. KOMBİYİ 50 DERECEYE AYARLIYORUM 55 DERECE OLUNCA DURUYOR. 30 SN ÖYLE ÇALIŞIYOR BU SIRADA TESİSAT SICAKLIĞI 35 DERECELERE KADAR DÜŞÜYOR YANİ ÇALIŞMASI İÇİN BELLİ BİR ALT SICAKLIK DEĞERİ OLMUYOR. 30 SN İÇİNDE 30 DERECEYEDE DÜŞSE 40 DERECEYEDE DÜŞSE 30 SN BEKLEMDEN YENİDEN ÇALIŞMIYOR. FAKAT DİĞER KOMBİ 50 DERECEYE AYARLANDIĞINDA NE YUKARI NE AŞA TAM 50 DERECEDE ORTAM ISISI ODA TERMOSTADINDAN AYARLANAN DERECEYE ULAŞANA KADAR SÜREKLİ YANIYOR. SÜREKLİ YANMA SIRASINDA KOMBİ YANIŞ GÜCÜNÜ DÖNÜŞ SUYUN SICAKLIĞINI 50 DERE AYARINA GÖRE ARTTIRIP AZALTIYOR, AMA HEP 50 DERECE. KOMBİMİN İLK FABRİKAYA AYARI 3 DK İDİ VE ÇOK UZUN BİR ZAMANDI 50 DERECEYE AYARLIYORUM 55 DERECE OLUNCA KOMBİ KAPANIYOR 3 DK SU DEVİRDAİM OLUYORDU, TABİ O SIRADA TESİSAT SUYU 25-20 DERECELERE KADAR BİLE KIŞIN DÜŞÜYOR. BEN 30 SN YE KADAR İNDİRGEDİM ATEŞLEME SIKLIĞI SÜRESİNİ. DEDİĞİM GİBİ ARKADAŞLAR DİĞER KOMBİ SÜREKLİ 50 DERECE TESİSAT SUYU HİÇ SOĞUMADAN ODA ARTIK YARIM SAAATEMİ ISINIR 1 SAATTE Mİ ISINIR 15 DK DAMI ISINIR ODA TERMOSTADI KAPAMA GÖNDERENE KADAR ÇALIŞIYOR. FAKAT BENİMKİ 55 OLUNCA KAPATIYOR 30 SN BEKLİYOR SONRA TEKRAR ÇALIŞIYOR. PARAMETREDEN MİDİR BAŞKA BİYERDENMİDİR BU AYAR YADA VARMIDIR BİLEMEDİM.




  • AYRICA SERVİSE SORDUM BUNUNLA İLGİLİ HİÇ BİRŞEY BİLMİYOLAR BANA EN BAŞTA BÖYLE BİR AYARIN HİÇ OLMADIĞINI OLMADIĞINI SÖYLEMİŞLERDİ AMA VARMIŞ. KİTAPÇIĞINDA YAZIYOR 3 DK-10 DK-6 DK-8 DK-15 SN TABİ BUNLAR HEP 0 DAN 10 A KADAR KODLARLA OLUYOR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdemirler -- 26 Ocak 2018; 17:30:8 >
  • Öncelikle kombinizin altındaki dönüş borusu üzerindeki filtreyi kontrol edin, filtre tıkandı ise yeterince sirkülasyon olmadığından kombı maksimum ayarlanan sıcaklığı çok çabuk ulaşıp modulasyonda yetmiyorsa kendini kapatmak zorunda kalıyor olabilir.
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    KOMBİ İLK ALDIĞIMDAN BERİ BÖYLE. SIFIR TAKILDIĞINDADA AYNI ŞEKİLDEYDİ. TIKANMADAN DOLAYI OLMADIĞINDAN EMİNİM. TAMAMEN YAZILIMDAN YAPILACAK PARAMETRE AYARLARI İLE İLGİLİ.
  • KİMSE BİLMİYOR MU . NEREDE BU SERVİSLER NEREDE BU KOMBİCİLER
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.