Şimdi Ara

imkan varken eski araba vs yeni araba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
2.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Iyi araba alacak imkana sahip olup, eski ve ucuz araba mi yoksa yeni araba mi?

Bir arkadaşım birikmiş parası olmasına rağmen hepsini arabaya yatırmak istemiyor.Bu arkadaş için ucuz araba alıp paranın kalanina dokunmamasi suan ki şartlarda mantıklı mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kripton37 -- 24 Şubat 2016; 20:32:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşınız doğru olanı yapıyor (doğru olsada ben dayanamayıp gidip iyi bir araba alırdım)

• ozbayram kullanıcısına yanıt
    Peki nedenini de yazar mısınız

• Para varsa neden eski araçla uğraşma gereği duyulaun ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Para varsa neden eski araçla uğraşma gereği duyulaun ki.
    Akanı kokanı yoksa eski arabanın değiştirmenin manası yok.

Nakitte kalmak iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Para varsa neden eski araçla uğraşma gereği duyulaun ki.
    aslında doğrusunu yapıyor, elindeki parayı arabaya yatıracak diye bir kural yok, kenarda para her zaman daha mantıklıdır yeni arabadan.. herkes araba tutkunu değil, işini göreceğini alır kullanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kripton37

Iyi araba alacak imkana sahip olup, eski ve ucuz araba mi yoksa yeni araba mi?

Bir arkadaşım birikmiş parası olmasına rağmen hepsini arabaya yatırmak istemiyor.Bu arkadaş için ucuz araba alıp paranın kalanina dokunmamasi suan ki şartlarda mantıklı mi ?

Arkadaşınız doğru olanını yapıyor, bende öğrenciyim ama şuan golf alacak paramda olsa gider eski temiz bi Mazda 323 alırım kalan parayla hayatımı yaşarım oraya buraya gezmeye giderim etkinlikler falan yaparım. Bu sadece golfle alakalı değil, ben her ne kadar arabaları çok sevsem arabalarla yatıp kalksamda golf'e yada başka herhangi bir arabaya butun paramı yatırmak istemem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni araba
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Alt komsum ogretmen kari koca fakat 98 model corollaya ya biniyorlar, gecen muhabbeti acildi.

Abi dedim arabayi degistirmiyor musun.
    Yok yahu niye degistireyim dedi isimi goruyor yok yere para harcamaya gerek yok dedi. Corolla alicaktim yeni kasa dusundum param kenarda dursun dedim vazgectim dedi.

Yani boyle dusununler elbet vardir.

İstesene 70-80 binlik arabaya binebilecek fakat 20 binlik arabaya binenler birikim yapanşar taniyorum cok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Alt komsum ogretmen kari koca fakat 98 model corollaya ya biniyorlar, gecen muhabbeti acildi.

Abi dedim arabayi degistirmiyor musun.
    Yok yahu niye degistireyim dedi isimi goruyor yok yere para harcamaya gerek yok dedi. Corolla alicaktim yeni kasa dusundum param kenarda dursun dedim vazgectim dedi.

Yani boyle dusununler elbet vardir.

İstesene 70-80 binlik arabaya binebilecek fakat 20 binlik arabaya binenler birikim yapanşar taniyorum cok.
    Durumu olan zaten yenisini alıyor, alamayan da çeşitli bahanelerin arkasına saklanıyor bence. 2500 TL maaş alan 48 ay kredi ile 70,000 TL'ye araba almaya çalışırsa normal tabi, insanlar da biraz olsun kendini bilecek.
  • İmkan varsa eski arabaya binmem. Sebebi güvenlik. Ha şuana göre eski sayılan piyasada güvenli olduğuna inandığım bir araca sahipsem ve bir sorunu yoksa kesinlikle değiştirmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

İmkan varsa eski arabaya binmem. Sebebi güvenlik. Ha şuana göre eski sayılan piyasada güvenli olduğuna inandığım bir araca sahipsem ve bir sorunu yoksa kesinlikle değiştirmem.
    akıllı adam araba alırken nelere dikkat eder önemli olan bu sorunun cevabı...

önce kaç kişi taşıyacağına bakarsın

sonra bagaj lazımmı ona bakarsın

yakıtına bakarsın

bakım masraflarına bakarsın

arıza çıkarma olasılığına bakarsın

güvenliğine bakarsın

fiyatına bakarsın

dikkat edersen markasına bakarsın yazmıyor = )

hangi araba olursa olsun eski araba masraf açar... yerliler parça ucuz olduğu için az paraya kurtarırken ithal araçlar belini büker...

b sınıfı ( at arabası ) sınıfı araçlar eski de olsa en az masraf açan araçlardır... segment büyüdükçe araç ağırlaştıkça konfor arttıkça parçaların ömrüde kısalır...

at arabasından limuzine doğru bir skala canlandırın anlarsınız dediğimi... b sınıfı maalesef at arabası oluyor = )

• Yeni araba yuksek mtv demek:) 6 aylik 150tl mtv oduyorum 2005 model dizel citroen c3 aracim var birikmis paramda var ama degistirmeyi dusunmuyorum mesela

• quote:

Orijinalden alıntı: BabyLatte

Yeni araba yuksek mtv demek:) 6 aylik 150tl mtv oduyorum 2005 model dizel citroen c3 aracim var birikmis paramda var ama degistirmeyi dusunmuyorum mesela
    Ayrıca eski araçla kafanız rahat oluyor. Yok orası burası çizilirmi, kaza yaparımda hasarsızlığı gidermi diye stres olmuyorsunuz. Bence eski araç kullanmanın en büyük artısı bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coskunserce

Ayrıca eski araçla kafanız rahat oluyor. Yok orası burası çizilirmi, kaza yaparımda hasarsızlığı gidermi diye stres olmuyorsunuz. Bence eski araç kullanmanın en büyük artısı bu.

Alıntıları Göster
    Biz karı koca öğretmeniz. 1100 TL civarında aylık ödemesi olan ve yarısı ödenmiş bir konut kredisi dışında şükür bir borcum yok. 175.000 Kilometrede 2005 Model Ford Focus 1.6 TDCİ Ghia araç kullanıyoruz. Değiştirme imkanım olmasına rağmen arabaya öyle yüksek rakamlar bağlamak istemediğimden bir süre daha yola emektarla devam edeceğim. Elbette aracın yaşı ve km gereği bazı masraflar çıkıyor. Ancak yıllık MTV sinin 307 TL olması, 3 yıldır kasko sigortası yaptırmam ve diğer yürütme giderlerinin düşük olması olası masrafları amorti ediyor diye düşünüyorum. Ayrıca sağı çizildi solu çizildi şu oldu bu oldu kaygısı da olmuyor.

• VoLKaN067 kullanıcısına yanıt
    Hocam saygıyla selamlaar öncelikle, üniversitede ki hocalarım hariç ekonomiden anlayan gördüğüm denk geldiğim tek hocasınız tebrikler gerçekten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Durumu olan zaten yenisini alıyor, alamayan da çeşitli bahanelerin arkasına saklanıyor bence. 2500 TL maaş alan 48 ay kredi ile 70,000 TL'ye araba almaya çalışırsa normal tabi, insanlar da biraz olsun kendini bilecek.

Babam paraya kıyamıyor herhalde 80-90 bin lira şimdi yeni alacak olsak

• Amcamda 96 model corolla var. Gli 76binde, tertemiz. Hergün bi müşterisi çıkıyor bana sat diye. Bi ara bende peşine düştüm ama satmadı;). 5 tane felan evi var, hepsinden kira geliyor, emekli maaşı var, Allah daha çok versin. Niye değiştirmiyosun arabayı diyorum; kapının önünde çoluk cocuk top oynuyor, arabaya top geliyor, çiziyolar, üstüne çıkıyolar, kuş pisliyo vs diyor. Yenide olsa bunlar olacak diyor.

Birde zevk meselesi bence bu işler, herkesin gönlünde yatan bi araba vardır, ama kimse gidip almaz, onun yerine 2.el de değer kaybetmeyen, tutulan araba alınır.

• Yasam standartinizi dusurecek ve sizi zora sokacak bir araba almanin hicbir mantigi yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan G.

quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Babam paraya kıyamıyor herhalde 80-90 bin lira şimdi yeni alacak olsak

Alıntıları Göster
    Temel ihtiyaçlarını bilip ona göre araba almak mantık işidir. Zevkine prestijine göre araba almak dürtüsel bir durumdur.Hem ihtiyacını karşılayan hem de seni prestij ve zevkine uyuyorsa işte tam 12den vurdun demektir.Bu duruma ulaşmak ise prestij ve zevk beklentileriniz ne kadar mütevazi ise o kadar ulaşılabilir oluyor. Her insanın kendini tatmin etmek için yapmak zorunda olduğu bir şey vardır.Bu yapılacak şey araba, giyim kuşam, vücut bakımı görseliği v.s gibi sıralanabilir.Bunların her biri kişinin dikkat tmesi gerek şeylerdir ama her insan bunlardan birine saplantılı bir şekilde yönelebiliyor.İşte bu durumda psikolojik olarak tahlil edilmesi gereken bir durum ortaya çıkıyor.İnsan yapısı gereği aşırıya gittiğinde kendine fayda değil zarara dönüşecek bir şeye yönelme eğilimindedir.Bu duruma düşmemek için kişi her zaman aklını dürtülerinin önünde tutmalı.Eğer dürtüler öne geçerse işte saplantılar ortaya çıkıyor ve kişinin hem kendi hayatı kötüye gidiyor hem de hayatını ortaklaşa yaşadığı diğer insanlara huzursuzluk vermeye başlıyor.Bu kadar uzattıktan sonra konuyu bulunduğumuz bölüme bağlamak gerekirse açılan konuların çoğunluğu akıl fikir alışverişinden öteye dürtüsel kavgaların içinden çıkılmaz huzursuz ortamlarına dönüyor.Sonucunda gergin kin ve nefret duygularının yüklendiği konular yığını olan bir platform.

Bu konuya dönecek olursak, kişi öncelik ihtiyaçlarını ve bütçesini göz önünde tutarak sonrasında biraz duygularını tatmin eden bir araç alırsa kendisi ve ailesi için en doğru kararı vermiş ve en doğru aracı almış olur. Ama toplum olarak yetiştirilme tarzımızı düşünecek olursak her zaman başkaları ile yarışmak üzerine kurulmuş ve bu yarışta ise sistemin kabul ettiği gereksinimlere ulaşmış bireyler bu yarışı kazanmış sayılması sonucu toplumumuz kendi ihtiyaç ve beklentilerini karşılama üzerine değil de moda ve toplumun aktığı yöne doğru hızla koşarak yetişmek ve bu konuda kendisine göre tek doğru bu ve herkes bu doğruyu kabul etmeli körlüğüne düşünce en ufak konulardaki fikir ayrılıkları bile büyük kavgalara dönüşüyor.

Sanırım çok uzattım.Neyse! herkes için hayırlısı olsun diyerek bitirme gereği duydum...

• bediboy kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.