Şimdi Ara

iMessage - FaceTime Etkinleştirme Bekleniyor Hatası (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
10
Favori
32.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gokmenecer kullanıcısına yanıt

    Sorun turkcell kaynaklı. Turkcell böyle bir hata olduğunu kabul etti. Apple ile falan uğraşmayın boşuna.

    Bana verilen tarih 21 Temmuz 2022. Bu tarihe kadar sorun devam edecek. Ara ara deneyerek aktive edebilirsiniz, şanslıysanız tabi.



    iMessage - FaceTime Etkinleştirme Bekleniyor Hatası


    Açtığım şikayet konusu bile bu şekilde bekletiliyor. Tarih de zaten orada yazıyor.

    Sadece bu değil, sesli olarak da 532 den aranıp, 21 temmuza kadar sorunun devam edeceği tarafıma bildirildi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crawlers -- 25 Mart 2022; 15:31:0 >
  • MErhaba aynı sorunu bende iphone 13 de yaşıyorum.

    Denemedik şey kalmadı.

    Turkcell şikayet ettim hala çözüm yok

  • karazeytin K kullanıcısına yanıt
    Alma sakına bea telefonu kapatıp açma sürekli şunu dene facetimeni kapalı konuma al hattı çıkar tak telefonu bir kere kapatıp aç facetimeni aç numaranın yanında bişeyler dönüyorsa 48 saat falan bekle geliyo kendiliğinden herhangibi bi sistem yok şuan bunun için turkcellde apple da birbirine yıkıyor mevzuyu ben görüşüp kavga etmek dahi istemiyorum ama sıkıntı turkcellde dediklerimi dene bir ben en son bu şekilde buldum çözümü

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dün gece itibariyle düzeldi bende sorun. Hata vermiş olarak görünüyordu gece ücretlendirme uyarısı geldi kendiliğinden. Sonrasında kontrol ettiğimde aktifleşmiş durumdaydı.

  • Hem tt de hem turkcell de etkinleştirme sorunu yaşıyorum, turkcell de tt de apple da herkes bir sey saçmalıyor bir birine atıyor olayı, bu olay kesinlikle apple kaynaklı bir sorun, iki hattanda yurt dışına sorunsuz SMS atılıyor ama aktif olmuyor apple servisleri

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ben de yaklaşık 10 gün önce turkcell'e geçtim. aynı sorunu yaşıyorum. apple bizden kaynaklı olsa mail ile aktifleştiremezdiniz dedi.


    turkcell ile görüştüm, 532'den arayıp bizden kaynaklı değil ama dakikada 60 sms sınırımız var, ara ara deneyin dedi. o zaman sizden kaynaklıymış dedim :)


    gece denesek şansımız artar mı acaba? bunun dışında tekrar şikayet oluşturdum, bir gelişme olmazsa btk'ya yazmayı düşünüyorum, çözemeseler de başları ağrısın, böyle saçmalık olmaz.

  • maaart M kullanıcısına yanıt
    tt var sorun yaşamadım hiç

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sushi. S kullanıcısına yanıt
    Apple bence ağır sacmalamis eposta ile doğrulama ile sms ile doğrulama arka planda cok farklı çalışan süreçler, eposta yi icloud hesabi açarken zaten kendimiz doğruluyoruz numarayı ise cihaz kendi sms atarak doğruluyor kıyaslamak komik olmuş, ayrıca sorun her operatörde yaşanır hale geldi…

    Uzun lafın kısası bir sorun var biz sorun nereden derdine düşmemeliyiz Apple ve operatörler ortak çözmeli bu olayı, bu şaşkınlar ise bir birlerine top atma derdinde

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yıl 2022 hala sms ile aktivasyon. Saçma sapan işler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sushi. S kullanıcısına yanıt

    Sorunum bugün kendiliğinden çözüldü. Alakası var mı bilmiyorum sabah eski telefonuma taktım sim kartı (Iphone 7), öğleden sonra tekrar yeni telefona döndüm. 14.30 gibi sms atmış ve aktif olmuş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, bu sorunu genelde Turkcell hat sahipleri yaşıyor. Aslında Turkcell'in almaya çalıştığı önlemi tam olarak becerememesinden ötürü kaynaklanıyor.

    Eskiden imessage etkinleştirme için telefon sürekli yurt dışına mesaj atıyordu ve etkinleşmezse ya da bir sıkıntı olursa atmaya devam ediyordu. Sonra bir bakıyordunuz ki, yurt dışına 300 400 liralık sms atmışsınız.

    Turkcell'e geçtiğinizde ya da mevcut kullanımızda akıllı fatura özelliği bulunuyorsa -ki genelde yeni geçmelerde otomatik geliyor, hat yurt dışına sms atılmasına izin vermiyor. Apple da sürekli deniyor,apple sürekli denediği için, turkcell de sms atımı sınırına takıldığınızdan yurt dışına sms atmanızı durduruyor bir süre.


    Gelelim genel çözüme. Öncelikle telefonunuzun uluslar arası dolaşım seçeneği açık olsun.

    Imessajdaki diğer mailleri açma,kapatma vs gerek olmayan şeyler. Telefonu yeniden başlatmanıza da gerek yok.

    Her gün 1 ya da 2 kez numaranızla etkinleştirmeyi deneyin. Etkinleştirme bekleniyor diyorsa 5-10 dakika bekleyin. Baktınız olmuyor numaranıza tıklayıp sil deyin o gün kurcalamayın.

    Ben 3 gün boyunca bu şekilde denedim. Artık sms bloğu ne zaman kalkıyor net olarak bilmiyorum. Bugün tekrar etkinleştirmeyi denedim. Etkinleştirme bekleniyor olarak kaldı. Uğraşmadım kalsın dedim, bir baktım ki etkinleşmiş. Hat kullanım detaylarından da sms atıldığı görülüyor ve herhangi bir ücret yansıması da olmamış.Ücretsiz yurt dışına sms atmış.


    Bir süre mailinizle kullanın. Arada deneyin. Er ya da geç oluyor bu süre de çok uzun değil. Ancak benim gibi başta neden olmuyor yav diyerek sürekli denerseniz sms bloke oluyor süreç uzuyor.


    iyi günler dilerim.





  • Bence tespitinizde haklısınız bende böyle aktif ettim ancak turkcell fazla mesaj gitmesin fatura süprizi olmasın diye bunu yapıyorsa tam bir saçmalık yapıyor, zira normalde sadece bir SMS ile aktif olan bir süreç onlarca SMS gidip fatura süprizi oluyorsa kullanıcı hatasıdır herkesi bunun için delirtecek cozum bulmak ancak turkcell e yakışır bir cozum olmuş, tt de bu mesajlara ücret yazmıyor bu tip bir cozum sağlamak daha kullanıcı dostu olurdu ayrıca utanmadan en cok sorun turkcell de yaşanmasına karşın inatla bizde sorun yok demekte ayıp bir şey bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 25 Nisan 2022; 18:21:7 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • maaart M kullanıcısına yanıt

    Muhakkak haklısınızdır. Gerçi benim teorim de şahsıma ait. Ben öyle olduğunu düşünüyorum çünkü zamanında herkesin Turkcell de dahil ağzı çok yandı. Sistem en başından akıllı fatura olayı yüzünden gidiyor turkcellde bence. En azından kendimizce bir çözümümüz var. Turkcell'in yapması gereken diğer hatların nasıl bu kadar sorunsuz aktive edebildiğini araştırmaktan öteye gitmez isteseler. Pek umurlarında olan bir durum değil sanırım.


    Özetle Turkcell kullanan anlattığım yöntemle çözüm bulsun şimdilik. Elimizden bir şey gelmiyor :)

  • Herkese merhaba. Öncelikle iyi bayramlar dilerim.
    Bu sorunu yaşamıyorken telefonu sıfırladıktan sonra bende yaşamaya başladım. Önerilen her şeyi denedim ancak çözülmedi. Turkcell ve Apple ile görüştüm. Turkcell teknik ekip temsilcisi bana Apple ve Turkcell’in bu konuda görüştüklerini; Apple’ın yayımlayacağı güncelleme ile bu sorunu da çözeceğini söyledi. Ne kadar doğru bilmiyorum. Ama sorunun tamamen Turkcell kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Çift hat kullanıyorum, diğer hattım TT, onda hiç sorun yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ciho. kullanıcısına yanıt

    Sorunun kaynağı Turkcell, Apple’a sallamış. Uzun süredir böyle durum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcell kullanıyorum çook uzun zamandır ve etkinleştirme ile alakalı en ufak bir problem yaşamadım.


    Bugün 15.5 beta 4 güncellemesinden sonra imessage etkinleştirme gerek uyarısı verdi. Ayarlara girdim açtım yine sorunsuz aktifleşti.


    Turkcell de bir problem varsa da genel değil sanırım.

  • bende de aynı sorun mevcut. faturasız hattım Turkcell. içine tl yüklemiyorum hazır paket satın aldığım için dolayısıyla para çekemediği için etkinleştirme bekleniyor yazısında kalıyor.

    pek alakalı olmayabilir ama sorum şu: icloud+ satın alsam acaba imessage ve facetime aktif olur mu ? deneyenler var mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertayKardes -- 4 Mayıs 2022; 2:12:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bu etkinleştirme bekleniyor sorunu çok can sıkıcı olmaya başladı. Turkcell ile defalarca görüştüm, adamlar beceriksiz. Yapabileceğimiz bişey yok diyorlar. Apple ile görüşüyorum onlar da bizlik değil diyorlar ki bence de Turkcell kaynaklı. Kaç gün oldu, sürekli deniyorum, kapatıyorum bekliyorum baya bir süre, sonra tekrar aç kapa yapıyorum devamlı. Naptıysam olmadı. Öyle sms gönderimi de olmuyor. Anlamadım gitti

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.