Daha önce Ten Ten'in 3D filmini Cİnebonusta izlemiştim. Bugün İstinye PArk IMAXte izledim..Ekranın büyüklüğünün dışında bir espiri göremedim....Hani o abartılan 3d efektler?
imax diyorum istinye diyorum ten ten diyorum....niye hiç dönüş olmadı sizlerden...olmaz ki böyle ama yaaaa
animasyon filmlerde çok fazla belki birşey göremeyebilirsin ama tavsiyem istinye park ta doğru düzgün savaş efektleri olan bir film izle. git ölümsüzleri izle bakalım görebilecek misin farkı.
Kıyas yaparken aynı iki filmi farklı iki yerde izleyip kıyaslarsan daha iyi olur.
quote:
Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans
animasyon filmlerde çok fazla belki birşey göremeyebilirsin ama tavsiyem istinye park ta doğru düzgün savaş efektleri olan bir film izle. git ölümsüzleri izle bakalım görebilecek misin farkı.
Kıyas yaparken aynı iki filmi farklı iki yerde izleyip kıyaslarsan daha iyi olur.
Ölümsüzlerde aman aman bir 3D sahnesi yok ki. 3D olmasa daha iyi olurmuş.
quote:
Orijinalden alıntı: Darkness~
quote:
Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans
3d bir sahne değildir zaten. özellikle "aaa bu sahne tam 3d lik" demek pek mantıklı değil. Benim söylemek istediğim animasyonda 3d ile çok birşey anlayamayabilirsiniz. Çünkü zaten 3 boyutlu çizim olan birşeyi tekrardan 3 boyutlu hale getirmek pek birşey değiştirmiyor. seslerde zaten aynı şekilde.
Ama normal bir filmde çekim 3 boyutlu seslendirmeler 3 boyutlu olunca herşey değişebiliyor. ölümsüzler filmini daha izlemedim zaten. sadece şuan 3 boyutlu o var diye örnek verdim
Film IMAX DMR Digital Media Remastering ondan olabilir. Düşük çözünürlüklü Dijital'den IMAX'e çevirmişler filmi.
70mm ile çekilen filmlere giderseniz daha iyi anlaşılır fark. Ayrıca İstinye Dijital IMAX'dır. Tam IMAX kalitesi vermez.
quote:
Orijinalden alıntı: Intruder
Film IMAX DMR Digital Media Remastering ondan olabilir. Düşük çözünürlüklü Dijital'den IMAX'e çevirmişler filmi.
70mm ile çekilen filmlere giderseniz daha iyi anlaşılır fark. Ayrıca İstinye Dijital IMAX'dır. Tam IMAX kalitesi vermez.
film öncesi dijital mijital birşey diyordu zaten..sanırım dediğin gibi sıkıştırma gibi birşey yapmış olabilirler...
yoksa IMAX için yabancı forumlarda falan millet "expand ve reald 3d film izlediğinizi mi sanıyorsunuz?" diyor
3d bir sahne değildir zaten. özellikle "aaa bu sahne tam 3d lik" demek pek mantıklı değil. Benim söylemek istediğim animasyonda 3d ile çok birşey anlayamayabilirsiniz. Çünkü zaten 3 boyutlu çizim olan birşeyi tekrardan 3 boyutlu hale getirmek pek birşey değiştirmiyor. seslerde zaten aynı şekilde.
Ama normal bir filmde çekim 3 boyutlu seslendirmeler 3 boyutlu olunca herşey değişebiliyor. ölümsüzler filmini daha izlemedim zaten. sadece şuan 3 boyutlu o var diye örnek verdim
Benim anlatmak istediğim o değildi aslında. Yanlış cümleler kurdum. Çok fazla aksiyon sahnesi, 3D olduğunda fark yaratacak şeyler göremedim filmde onu anlatmak istemiştim. Ama tabi görüş meselesidir bu. Ben izlemiş olduğunu varsayarak yazdım. Affola.
ben transformers'ı izlemiştim orada. gayet güzeldi.
Bende bir türlü arkadaş bulamadım imax filme gidecek. Ankamall e gitmek istiyorum aslında dh ce imax buluşması yapılabilir Bayadır merak ederim imax i hep övdüler övdüler.
İmax espri mi yapıyormuş?
Güldürmedi imax.
Tam IMAX kalitesi veren sinema salonu Türkiye de yok diye biliyorum.
imax'e özel kameralarla çekilmiş filmlerde bayağı fark oluyormuş dediklerine göre. batman dark knight öyleymiş mesela. görevimiz tehlike4 de o şekilde çekilmiş bir film olacak keza yeni batman filmi de.
quote:
Orijinalden alıntı: 2K
Tam IMAX kalitesi veren sinema salonu Türkiye de yok diye biliyorum.
niye peki yok? para desen var. teknoloji zaten ithal. ben salonun dekorunu bile beğenmedim. tavanda 3.sınıf giysi mağazalarındaki aydınlatmalar kullanılmış. ambiance bir tuhaf olmuş. la insan aplik falan birşey koyar.
Mersin'de dijital izleyebileceğimiz bir yer bile yok
quote:
Orijinalden alıntı: DonCorleone^^
Elazığda 3d bile yok. Hatta 2d fılmler bıle 1 ay sonra gelıyor. '80 leri yaşıyoruz resmen.
quote:
Orijinalden alıntı: zUbE
quote:
Elazığda 3d bile yok. Hatta 2d fılmler bıle 1 ay sonra gelıyor. '80 leri yaşıyoruz resmen.
Siz bitmişsiniz aga
quote:
quote:
quote:
Siz bitmişsiniz aga
Sorma aga yav Fast fıve gıbı bır fılmı 1 aydan fazla bı sure sonra getıren bı mantık su anda ısletıyor bu sehırdekı tek sınemayı. Bazen guzel fılm olunca malatyaya gıdıyoruz ızlemeye
quote:
quote:
quote:
quote:
Siz bitmişsiniz aga
Sorma aga yav Fast fıve gıbı bır fılmı 1 aydan fazla bı sure sonra getıren bı mantık su anda ısletıyor bu sehırdekı tek sınemayı. Bazen guzel fılm olunca malatyaya gıdıyoruz ızlemeye
Salon olarak burasıda kısıtlı 9-10 tane var ama cinebonus dışındakiler 6 para etmez yılca 1 film değiştiriyorlar. Halimize şükretmemiz lazım senin yanında.