Şimdi Ara

IMAX ANLATILDIĞI GİBİ DEĞİLMİŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün İstinye Park'ta Imax film izledim ancak okuduklarım gibi değildi maalesef. Yok görüntü mükemmel, yanına gelmiş gibi falan filan deniyordu ama alakası yok. Sıradan MPX gibi bir şeydi. Bizdeki Imax teknolojisi de çakma herhalde. Aslı Avrupa'da falan diyenler olmuş.

• filmin tümü imax olmuyor
  • Bilemiyorum o kadar hayal kırıklığı oldu. Ayrıca ücretleri aşırı pahalı.
  • ldr1907 kullanıcısına yanıt
    2d en temizi şuan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skymarc

2d en temizi şuan
    Ben 1d izliyorum.
  • gold5555 G kullanıcısına yanıt
    veteran mod he mi
  • off niye çakma olsun bizdeki asdadsasdasd karpuz mu bu her şeye İYİSİ YURTDIŞINDAYMIŞ DAYIOĞLU SÖYLEDİĞ

gittiğin film imax düşünülerek çok sahne çekmemiştir veya sen anlamıyorsundur. imax büyülüdür demedi kimse zaten hoparlörü görüntü kalitesi iyi bir de filmine göre üç boyutlu sahneler var işte
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Imax de olsa 3D'de pek bir fark yaratmıyor. Olsa olsa verdiği zararı azaltıyor bana kalırsa. Zira 3D gerçekten gereksiz bir teknoloji. Filmde birkaç sahne dışında getirisi olmak bir kenara daha çok götürüsü oluyor. Imax'in olayı daha iyi görüntü kalitesi. İki 2k projektörün birbirine yansıtılması ile görüntü elde edildiği için daha yüksek çözünürlüklü ve parlaktır. Perde boyutu. Normal sinemalardan çok daha büyüktür. Ses sistemi. Fazladan kullanılan hoparlörler ve Imax salonların belli kurallara göre dizayn edilmesiyle elde edilen akustik, normal sinema salonlarına göre çok daha kaliteli bir ses elde edilmesini sağlıyor.

Imax bir standarttır. Yani Türkiye'deki Imax sahte gibi bir durum olamaz. Imax logosunu taşımanız için onun gerektirdiği projeksiyon ve ses sistemlerini almalı ve salonu da ona göre dizayn etmelisiniz. Türkiye'deki bütün Imaxler Digital Imax. Bir de 70mm Imax salonları var. Digital Imax 2.9k gibi bir çözünürlükte iken 70mm 12k çözünürlüğe sahip. Bu salonlar çok daha büyük ve kaliteli. Fakat dünyada bile sınırlı sayıda var bu salonlardan. O yüzden Türkiye'de olmaması gayet normal.

Bunun dışında filmin çekildiği kamera da etkiye sahip tabiiki. Her film aynı ekipmanla çekilmiyor. Çeşitli standartlar var. Bunlar da etkiliyor kaliteyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 8 Nisan 2018; 0:32:55 >

• 3D izlediyseniz düşünceniz gayet normal. Filmlerin kalitelerini mahvediyor resmen 3d fakat hala kullanılıyor nedense. IMAX farkini görmek için ya gerçekten tamamen 3d çekilmiş bir film izleyeceksiniz, ya da 2d filme gideceksiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Imax ile çekilmiş olması önemli. Dunkirk filminin çoğunluğu Imax ile çekilmiş mesela. Imax sahneler belli ediyor kendini.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.