Şimdi Ara

İmar Barışı Yardımlaşma 2018 (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.538
Cevap
38
Favori
177.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    Temel kazisi ile basvuramazssiniz. Yapi sinifinda olmasi gerekiyor. Belediye veya il ozel idaresi tarafindan yapi kayit belgesi Cevre ve sehircilik mudurlugune bir sekilde iletilirse uydu fotograflarinda gerekli tespit yapilabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Daha once de dedigim gibi 31.12 2017 tarihinden onceki yapilari kapsiyor. Bir cok ilde bu tarihten sonra yapilan ozellikle prefabrik yapilar icin suc diyurusunda bulunuldu. Ancak tabi sansa kalmis herhangi bir tespit de yapilmayabilir. Yapi kayit belgesinin verildigi belediye veya il ozel idaresinin tutumuna kalmis.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tarlam 2.4 dönüm kadastral yola cephesi var yanlış yorumlamıyorsam %5 yapı hakkı var deniyor okuduğum mevzuatta doğru mu bilgisi olan var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En dogrusunu ogrenmek icin Ruhsat vermeye yetkili idaresine sor. Tarim alanlarinin niteligine gore ust olcekli planlarda kisitlamalar farkli olabiliyor. Parselinizin ada parsel numarasindan yapilacak sorgu ile planlardaki durumuna gore yapabileceginiz yapi alani hakkinda net bilgiyi edinebilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: architron

    En dogrusunu ogrenmek icin Ruhsat vermeye yetkili idaresine sor. Tarim alanlarinin niteligine gore ust olcekli planlarda kisitlamalar farkli olabiliyor. Parselinizin ada parsel numarasindan yapilacak sorgu ile planlardaki durumuna gore yapabileceginiz yapi alani hakkinda net bilgiyi edinebilirsiniz.
    Eskişehir büyükşehir belediyesine bağlı ilçe belediyesi şu durumda ilçe belediyesi imar işlerine mi uğrayıp sormam gerekiyor yoksa büyükşehire mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belediye mucavir alani icinde ise ilce belediyesine degilse buyuksehir belediyesine buyuksehir olmayan illerde il ozel idaresi bakiyor.ilcede yasiyosaniz ilce belediyesi sizi yonlendirir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: architron

    Temel kazisi ile basvuramazssiniz. Yapi sinifinda olmasi gerekiyor. Belediye veya il ozel idaresi tarafindan yapi kayit belgesi Cevre ve sehircilik mudurlugune bir sekilde iletilirse uydu fotograflarinda gerekli tespit yapilabilir.
    Evet doğrusu bu ama temel kazısı görüntüsü ile almış olan var.
  • Olmayan hic bilmediginiz bir yere bos bir araziye de yapi kayit belgesi alabilirsiniz sistem buna engel degil ancak teblig geregi aldiginiz yapi kayit belgesini idaresine verdiginiz andan itibaren suphe duyulursa veya sikayet olursa gerekli inceleme yapiliyor. Bu incelemede ise gecmis yillara ait uydu goruntuleri kullaniliyor. Risk alip almamak sizin tercihiniz. Idarede gorevli kamu personeli hic incelemede yapmayabilir. Onu bilemem. Odenen Paranin yanmasi ve cumhuriyet bassavciligina yapilacak suc duyurusu isi biraz sans



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi architron -- 7 Haziran 2019; 0:9:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mühendis266 M kullanıcısına yanıt
    Geç kaldınız.
    Binanız bugüne kadar yapılmış olsaydı başvurun derdim ama 5 güne hiçbiryer yetişmez.
    Ayrıca önceki sayfalarda yazılmıştı 2018 başından bu yana yapılmış 3 milyon yapı varmış savcılık hangi biriyle uğraşsın.
    Devlet arazisi,sit alanı ve şehir merkezinde olmadığı sürece çok sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, Benim imar barışıyla ilgili henüz net cevap alamadığım bir konuda üstadların bilgisine ihtiyacım var. Şöyle ki,
    benim dairem 5 katlı bir apartmanın 5. katı. tapuda çatı katı olarak geçiyor. Kat mülkiyeti var, alt katlar çift daire benim olduğum çatı katı ise kat planında da görülen şekilde ortada tek bir daire ve daire içinden geçilen ön ve arkasında bulunan 30 ar metekare iki terası bulunmakta.binada 4*2 =8 ve benim çatı katı dairemle birlikte 9 daire var. Dairenin tapusunda arsa payı 2/10 olarak geçiyor. Teraslarla birlikte toplam 190 m2 cevaında olup, yapı kayıt belgesinde dairenin m2 si 110m2 olarak geçiyor. benim sormak istediğim; arka terasa toplamda 20m2 civarında 2 adet oda eklettim, bu değişiklik nedeniyle bunları imar barış kapsamında değerlendirmek mümkün mü? Tereddütüm arsa payımın 2/10 olması nedeniyle terasların kesin bana ait olup olmadığı, çünkü dedigim gibi yapı kayıt belgesinde dairenin m2 si değişiklik öncesi 110m2 olarak görünüyor ama teraslarla ilgili bir bilgi yok.Kat planında ortada aynen çatı katı daire ve önlü arkalı teraslar görünüyor. Bir de ayrıca eğer imar barışından faydalanmak mümkünse hesaplaması nasıl yapılacak. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.




  • Cati arasina tek basina nasil daire yapilmis anlamadim. Imar mevzuatina aykiri ancak icerden baglantili son kat ile baglantili cati piyesi yapilabiliyor. Cati arasina tek basina bagimsiz bolum yapilamiyor. Bunun disinda teraslara sadece sizin dairenizden ulasiliyorsa tapuda hissenizde ne yazdigi cok onemli degil mevzuata aykiri yapilan yapi bolumu icin imar barisindan faydalanilabilir. Aldiginiz yapi kayit belgesine istinaden yikim karari ve para cezasindan kurtulursunuz. Ancak binanin ortak kullanim alani niteliginde bir teras ise veya projede teras cati olarak gozukuyorsa diger kat malikleri kat mulkiyeti kanununa istinaden dava acabilirler. Bu durumda mahkemenin verecegi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Karar baz alinir. Mahkemeler tarafindan imar barisi kapsaminda degerlendirilen ortak alanlar icin ictihat tam anlamiyla oturmadigi icin nasil bir karar verilecegini bilemem. Aldiginiz yapi kayit belgesi ile tapuda islem yaptirmak isterseniz binanin dis gorunumunu degistiren bir unsur olmasi nedeniyle arsa payini degistirmeden tum maliklerin muavvakati alinmasi gerekiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle verdiğiniz bilgi için teşekkürler (architron). bu mesaj ekine tapu va kat planı vs. örneği ekledim, bir de bu şekilde bakıp bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum.İmar Barışı Yardımlaşma 2018 İmar Barışı Yardımlaşma 2018 İmar Barışı Yardımlaşma 2018 İmar Barışı Yardımlaşma 2018




  • Projede soldaki teras bolumunde bi kase var icersinde ne yaziyor net okuyamadim. Ortak niteliktedir mi diyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet haklısınız, biz de okuyamadık onu. Evi aldığımda ev sahibi bilgi mahiyetinde göndermişti o belgeyi, aslına da açıkçası belediyeden bakamadık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapi kayit belgesi imara aykiriliktan dolayi alabilirsiniz belediyenin uygulayacagi para cezasi ve yikim kararindan muaf olursunuz. Eger ortak alan ise bu kisimlar komsulariniz kat mulkiyeti kanununu gerekce gostererek dava acabilir. Bu durumda mahkemenin verecegi kaldirilmasina veya kaldirilmamasina yonelik karar esas olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, sağolun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: architron

    Isterseniz bastan bi belediye ile gorusun onlar 2 katli yapi grubu olarak kabul ederlerse 2 kattan basvurun.
    Teşekkür ederim Hocam cevabınız için. Sanırım kat konusunda sıkıntı yaşayan çok yok :D

    Ben hala başvuru konusunda sıkıntı yaşıyorum Hocam maalesef.
    Bina 2017 yılında yapılmış, 2018 Eylül ayında aykırılıklara rağmen iskanı verilmiş. 181'i arıyorum öyle şey mi olur diyorlar bir de.
    İl Müdürlüğü ise cevap vermiyor telefonlara bile. Başvurum geçersiz mi olur emin değilim. Yasa doğrudan 2017 Aralık ayı diyordu başvuruya uygun binalar için.
    Benim aldığım daire ise 2018'in mayıs ayında ince işçiliği kalmış haldeydi. Ve iskan da 2018 Eylül ayında şu anki haliyle verilmiş belirttiğim gibi. Sizce hocam sıkıntı olur mu başvuru için?

    Bu arada belediyeden proje örneğini de aldım. Projede benim daireme eklenmiş olan yer "Kullanılmayan Çatı Katı Arası" olarak belirtilmiş. Kapı falan bile gösterilmiyor sadece duvar var, o çatı arasına normalde çıkış yok yani. Bu aykırılıklarla da iskan vermişler.




  • Merhaba arkadaşlar. Giriş kat dukkan, üstünde 3 kat var. Benim dairem binanın son katinda ve dubleks. Tapuda kat irtifakı şeklinde geçiyor. Niteliği "dubleks mesken" , arsa payı "35/674" , kat no: 3+çatı" şeklinde.. Yapı kullanım belgesi mevcut. Dairem 164 m2. 20 m2 lik sadece şahsıma ait terasın üstünü kapattım ve cam balkon yaptırdım. Teras da 164 m2 nin içinde. Sadece terasta yaptığım bu değişiklikle ilgili nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Bağımsız bölüm m2 alanına 164 mü yoksa sadece kapattıgım 20 m2 lik alanımi yazacağım? 164 m2 yazdığımda bedelini daha önce ödediğim ve yapı kullanım izin belgesini aldığım daireme kaçak yapı muamelesi yapılıp tekrar bedel ödeyeceğim. 5500 tl oluyor. Ama sadece teras m2 si 750 tl tutuyor. Yönetmeliğe göre hangisini uygulamam lazım???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MR_10 -- 12 Haziran 2019; 22:56:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Drysdale kullanıcısına yanıt
    Ilk mesajinizda pergole eklediginizden bahisle yapi kayit belgesine basvurmak istediginizi belirtmistiniz ancak 2. Mesajinizdan bu aykiriligi 2018 yili sonrasinda yaptiginizi anliyorum. Bu nedenle mevzuat geregi 31.12.2017 tarihinden sonra yapilan imalatlar icin yapi kayit belgesi almamaniz gerekiyor. Cati arasinda nasi bi aykirilik var acikcasi anlamadim. Projede olmayan bi cati arasi imalati yapildiysa 2018de belediye iskan izni vermis. Yanlis dahi verse bu yanlisi kabul etmeyeceklerdir buda cati arasindaki aykiriligin iskan sonrasi yapildigi anlamini doguracaktir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.