Şimdi Ara

İmar Barışı Yardımlaşma 2018 (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.538
Cevap
38
Favori
177.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hakan_sp kullanıcısına yanıt
    Kat irtifaklı tapunuz iskansız tapu demektir, yapının tamamı için giriş yapmalısınız.
  • SelcukKocer S kullanıcısına yanıt
    iskan yani yapı kullanma izin belgesi var
  • Maliyecigenç M kullanıcısına yanıt
    Ben 2018 de başvurdum ama parayı ödemedim maddi imkansızlıktan dolayı,

    3 katlı binanın son katı 2010 yılında yaptık elektrik su doğalgaz hepsi var hatta zamanında emlak beyannamesini bile vermiştim vergisini ödüyorum.

    Merak ettiğim şu belediye senin evini yıkacağız diyebilir m ? i

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar imar barışı süresi uzar mi yine ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

    Para yatıracağımız banka bilgisi kaç günde SMS olarak düşüyor acaba?
    2 gündür hala gelmedi SMS normalmidir acaba?
  • imagoodman kullanıcısına yanıt
    E devletten bak ödeme bekleniyor diyorsa ziraat ve halkbank tan ödeme yapabilirsiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtyg

    E devletten bak ödeme bekleniyor diyorsa ziraat ve halkbank tan ödeme yapabilirsiniz
    ödeme bekleniyor diyor ama sms olarak hesap numarası vs gelmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • imagoodman kullanıcısına yanıt
    Gerek yok mesaja. Odeyebilirsin bankaya giderek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dumbledor55b D kullanıcısına yanıt
    bodrum katın projede gözükmemesi ilginç olmakla beraber projede olmayan bodrum kat yaptığınız halde ilgili belediye nasıl uapı kullanma izin belgesi verdi anlamadım. şu durumda sizin yapı kullanma izni olduğunu söylediğiniz zemin ve 1. katta aykırılık yaptınız ve ayrıca yasal olmayan bir de bodrum katınız var. yapınıza bitişik başka yapı yoksa yani temeli ve çatısı diğer binalarla ortak değilse siz binanızın aykırılıklarla beraber toplam m2.si ne ise yapının tamamı seçeneğini seçerek yapı kayıt belgesi almanızı öneririm bodrum kat girişi ayrı üst katlar dubleks ise bağımsız bölüm sayısını da 2 girmelisiniz.
  • hakan_sp kullanıcısına yanıt
    cevap verildiği gibi kat irtifaklı tapu ile kat mülkiyeti tapusu birbirinden farklıdır. Sizin öncelikli olarak yapınızın tamamı için alınmış bir yapı kullanma izin belgeniz var mı yok mu. ilgili belediyeden bunu öğrenmeniz lazım.(yapının tamamı bitmeden önce biten bölümleri için verilen Kısmi yapı kullanma izin belgesi olmayacak) Eğer ki Yapının tamamını kapsayan tek bir yapı kullanma izin belgeniz var ise 3. kat ve çatı alanını içeren toplam m2 üzerinden yapı kayıt belgesi almanız lazım. Eğer yapı kullanma yok ise apartmanın tamamı için yapı kayıt belgesine başvurulabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: duSbaz

    Ben 2018 de başvurdum ama parayı ödemedim maddi imkansızlıktan dolayı,

    3 katlı binanın son katı 2010 yılında yaptık elektrik su doğalgaz hepsi var hatta zamanında emlak beyannamesini bile vermiştim vergisini ödüyorum.

    Merak ettiğim şu belediye senin evini yıkacağız diyebilir m ? i
    yapı kayıt belgesi alınmadı ise belediye imar mevzuatının gerektirdiği yasal süreci işletir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faydin33

    Arkadaşlar merhabalar. Imar barışında bizim mevkinin rayiç bedeli 68 lira. Yan komşu 8 liradan girmiş sisteme. Dolayısıyla mebla epey düşmüş. Kendisi rahat biri. Ileride sorun olmaz mi? Ben 68 üzerinden gireceğim. Bu konudaki düşünceleriniz nedir?
    neyse onu girin, yapı kayıt belgesi beyana esas olduğu için ne girerseniz girin yapı kayıt belgesini alırsınız. ancak ilgili makamlara konu yansıdığı zaman yanlış bilgi nedeniyle alınan yapı kayıt belgesi iptal edilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: of5

    Arkadaşlar merhaba;

    Binamız 6 katlı, dubleks bildiğimiz kadarıyla kaçak ve ayrı girişi var. Yani 5. kat ve üstündeki çatı katı ayrı girişli müteahite ait. Dairelerin Kat irtifakı tapusu mevcut, yapı kayıt belgesi ve ruhsat olmadığı söylenerek müteahhit tarafından imar barışına dahil edilmek isteniyor.

    Hesaplamama göre daire metrekareleri toplamı 440 arsa 125 m2, yani ortalama daire başı 3.000 TL gibi bir rakam çıkıyor. Ama bize söylenen 6-7 bin lira maliyet olacağı.

    Şimdi bu adamlar bizi kandırmaya mı çalışıyor bu rakamlara çıkarmı?
    Daireler için ölçümcülerin geleceği, yeni proje çizileceği tapuların değişeceği söylendi. Buna inanmalımıyız. Ayrıca biz payımıza düşen ödemeyi şahsımız adına bankayamı yatırcağız bu adamlaramı vereceğiz?

    Yardımcı olurmusunuz?
    müteahhit onaylı projeyi uygulamaması nedeniyle yapı kullanma izin belgesi alamıyorsunuz anladığım kadarıyla. aranızda bir sözleşme var ise o sözleşmeye istinaden müteahhide dava açın veya açacağınızı söyleyin. apartmanın tümü için çıkacak masrafları müteahhit karşılasın. tabi yapıyı hangi şartlar altında aldınız, sözleşme var mı bilmiyorum. burada önemli olan müteahhit kendine çıkar sağlamak amacıyla onaylı mimari projeden farklı bir uygulama yaptı ise ve bu diğer maliklerin mağduriyetine yol açtı ise dediğimi yapabilirsiniz. çünkü size tapu işlemleri ile birlikte dairenizin büyüklüğüne ve konumuna göre ortalama 7000 ile 15000 arasında bir rakama mal olur.




  • Merhabalar arkadaşlar benim de yapı kayıt-imar barışı ile ilgili kat sayısı hususunda ufak bir problemim var.

    İzmir'de yapı kullanım izin belgesi olan, tapuda da 2+çatı şeklinde belirtilmiş olan bir dubleks dairem var.
    İzin belgesinde 160 metrekare olarak belirtilmiş daire. Müteahhitten satın olmuş olduğum haliyle daire izin belgesinde görünen 160 değil, terasıyla beraber yaklaşık 230 metrekare izin belgesinde de dubleks daire olduğu ayan beyan ortada. Ben eklenti olarak sadece terasa pergola yaptırmıştım yağmur ve güneş sıkıntısını gidermek amacıyla. Onun dışında eklenti namına benim yapmış olduğum hiçbir şey yok. Müteahhitin yapmadığını yapıp yapı kayıt belgesiyle ilerde yaşayabileceğim sorunları bertaraf etmek istiyorum.

    Daire Zemin + 2. katta bulunuyor. Teras ve mutfak+salon+1 oda da 3. kat. Kot altında kalan arka kısımda yani -1'de bir daire ve otopark mevcut.
    Ben kat sayısının kaç olarak girilmesi gerektiğini sorduğumda -1 olan kısmın bu durumdan bağımsız olduğunu
    1-2 kat olarak girilmesi gerektiğini, numaratajı verilmiş olan caddenin önemli olduğunu ve 3-7 olarak girilmeyeceğini söyledi kendisi. Bu konuda okuduğum kadarıyla da zemin katın dahil edilerek işlem yapılması tavsiye edilmişti sürekli. O sebeple kat sayısı seçiminde kararsız kaldım. Yardımcı olursanız sevinirim.




  • Drysdale kullanıcısına yanıt
    Yapi kullanma izin belgeniz olduguna gore Ruhsata esas mimari projenizde bodrum kat gozukuyorsa yalnizca dubleks olarak kullandiginiz yani pergole uzattiginiz alan ile birlikte bagimsiz bolum olarak kullandiginiz dairenin alani uzerinden basvuracaksiniz. Kat olarak imar yonetmeliginde bodrum kat da kattan sayilir. Yalnizca cati arasini kat olarak saymazssiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Isterseniz bastan bi belediye ile gorusun onlar 2 katli yapi grubu olarak kabul ederlerse 2 kattan basvurun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi architron -- 3 Haziran 2019; 18:58:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gecen hafta 2dönümlük yolu resmi olmayan bir tarla aldım fakat tarla yolu var arabayla ulasilabiliyor. Köye 3km falan. ana yola 500metrecivarinda. Basvuru yapsam tarlayi yeni aldigim icin bir hukmu olurmu onuda bilmiyorum. Konteyner siparisi verdim bu haftasonu gelecek konteyner. Sizce ayın 15ine kadarbaşvuru yapmalimiyim. Kararsizim. Faydasi olurmuki ilerleyen yillarda. Elekttik cok onemli degil ama tulumbadan su cekmekten kurtulurmuyuzki ileride. Bana fikir verecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • m45maco kullanıcısına yanıt
    31.12.2017 tarihinden sonra yapilan yapilar icin imar barisindan faydalanamazssiniz. Farkedilirse paraniz bosa gider ve hakkinizda cumhuriyet bassavciligina suc duyurusunda bulunulur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi architron -- 6 Haziran 2019; 22:8:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m45maco

    Gecen hafta 2dönümlük yolu resmi olmayan bir tarla aldım fakat tarla yolu var arabayla ulasilabiliyor. Köye 3km falan. ana yola 500metrecivarinda. Basvuru yapsam tarlayi yeni aldigim icin bir hukmu olurmu onuda bilmiyorum. Konteyner siparisi verdim bu haftasonu gelecek konteyner. Sizce ayın 15ine kadarbaşvuru yapmalimiyim. Kararsizim. Faydasi olurmuki ilerleyen yillarda. Elekttik cok onemli degil ama tulumbadan su cekmekten kurtulurmuyuzki ileride. Bana fikir verecek
    Bence başvurun çünkü kadastral yola cepheniz olmadığı için sonradan iskan almanız mümkün değil, bu son şans.
    Ufaktan bir temel kazısı yapıp foto ile başvurmayı deneyin derim.
  • Arkadaşlar yeni yapı için başvuracağım. Tek katlı evin verandası da mevcut.

    Veranda da dahil olmak üzere dışta dışa ölçüyü mü girmeliyim sizce?
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.