Şimdi Ara

İmar Barışı Yardımlaşma 2018 (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.538
Cevap
38
Favori
177.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar belediye arazisi üzerinde olan gecekondumuz için yapı kayıt belgesi almayı düşünüyoruz da kanunda bu arsanın bize satılacağı yazıyor ama belediye satış işi yok diyor? nasıl olacak bu iş. sadece abonelik için mi alınıyor bu belge?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında otoparkı daireye katmışlar, imar barışından faydalanabilirler mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim memlekette 3 katlı kendi evimiz var. 1. Katın iskanı ve ruhsatı mevcut. 2. Ve 3. Katın hem iskan hem ruhsat mevcut değil ve şuan 3 katta da oturan var. Her bir daire 132 m2 bürüt. Arsa toplam 596 m2. Şimdi babam 2

    Ve 3. Kat için başvuru yapacak ama her iki kat için ayrı ayrı başvuru yapacak sisteme? Yada 2 kat için tek başvuru yeterli mi?ırtalama bir daire için 3600 4000 arası bir masraf çıkması lazım. Geçen başvuru yapmışlar ama toplam 132m2 girmişler. O şekilde girince toplam ödeme 3600 çıkmış ve HER BİR BÖLÜM İÇİN 1800 TL çıkmış. Ama bu yanlış olmuş sanırım çünkü her bir bölüm için yukarıda belirttiğim rakam çıkması gerekiyor. Acaba 132+132 264 m2 yazılmalımıydı? Toplam 7200 çıkar. O şekilde yazılırsa HER BİR BÖLÜM İÇİN 3600 gibi bir rakam çıkar.

    Bu konuda bilgisi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece benim dairemden çıkılan bir teras var. Ortak alan tabi normalde ama zamanında kapatılmış bir şekilde.



    O terası imar affı içerisinde daireme katabilir miyim? Şuan teras açık ama gerekirse hızlıca bişeyler yaparız. Alçıpan vs. Yardımcı olabilecek var mı? Uygun mudur af için?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, daha once konusuldumu goremedim tekrar sorayim:

    İskansiz farkli metrekareli veya arsa payli sadece konut olan apartmanin Yapi kayit belgesi almak icin odenecek olan tutarini daireler arasinda nasil paylastiracagiz?? Yonetmelik madde 5 2d kullanim durumuna gore esit olarak paylastirilir demekte. Bunun anlami toplam tutari daire buyukluklerine bakilmaksizin esit mi bolecegiz yoksa arsa payi ya da bagimsiz alan oranlarina gore mi paylastiracagiz??

    Tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhammed333 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Bügün beşiktaş balamumcudaki imar barişi ofisine gittim,fakat haberler pek iyi değil malesef sadece üst kat için başvuru yapılamıyormuş,dairenin tamamı için başburu yapmak gerekiyormuş,BAĞIMSIZ BÖLÜM ALANI hesaplanırken dairenin toplam bürüt metrekaresi baz aliniyormuş,haliyle siz sadece üst kat için başvurduysanız yanliş olabilir,sizdeki bilgiyi kimden aldınız başvuru yaparken.
  • Öncelikle Mrh. Arkadaşlar imar barışında daha önceden yapmış olduğum kapalı ve yarı açık mandıram için başvuruda bulunup yapı kayıt belgesini aldım. Fakat bi kaç yerden bu başvurumun ticari işletme olarak yapılması gerektiğini duydum. Ben konut olarak girip daha sonrasında tarım amaçlı yapılar olarak seçtim. Zaten ticari seçeceğini seçtiğimde de tarımla ilgili bir seçenek yoktu. Kafa karışıklığı yaşadım yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kapse53 K kullanıcısına yanıt
    Bügün beşiktaş balamumcudaki imar barişi ofisine gittim,fakat haberler pek iyi değil malesef sadece üst kat için başvuru yapılamıyormuş,dairenin tamamı için başburu yapmak gerekiyormuş,BAĞIMSIZ BÖLÜM ALANI hesaplanırken dairenin toplam bürüt metrekaresi baz aliniyormuş,haliyle siz sadece üst kat için başvurduysanız yanliş olabilir,sizdeki bilgiyi kimden aldınız başvuru yaparke

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Hocam bu bilginin linki mevcut mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bağımsız bölüm numarası nedir anlayamadık biz?



    Ev 3 katlı. Zemin+1.kat+2.kat



    Zemin katın iskan ve ruhsatı var. 1. Ve 2. Katın iskanı yok.

    Her bir daire 132 m2 bürüt.



    Şimdi başvuru yaparken bağımsız bölüm sayısına ne yazacağız?



    Her bir kat için ayrı ayrı mı başvuru yapacağız yoksa ikisini tek başvuruda mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • liberty_15 L kullanıcısına yanıt
    Bağımsız bölüm her bir katınızı ifade eder.

    Zemin katın iskanı varsa 1. ve 2. kat için ayrı ayrı başvuru yapacaksınız.

    Bağımsız bölüm numarası da katının bu belgelerden sonra verilecek numaratajı demek bir nevi.
    Zemin katınızın iskanında ne yazıyorsa onun devamı gibi adlandırın.
    Örneğin iskanda zemin yazıyorsa 1. kat için yaptığınız başvuruda bağımsız bölüm numarası 1 girin eğer zemin katınız iskanda 1. kat yazıyorsa 1. kat için yaptığınız başvuruda bağımsız bölüm numarasına 2 girin uyumlu olacaktır.
  • centaur3535 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var

    bizim arsa tapusu bulunan
    95 m2 arsa üzerine kurulu 2 katlı bir müstakil bir evimiz var.

    arsa içinde 9 m2 kadar bir bahçe bulunuyor.
    zemin katın 56 m2 oturma ruhsatı mevcut ama 30 m2 ruhsatsız bir ilave var.
    1.kat ise tamamen ruhsatsız.

    zemin kat :56 m2 ruhsatlı + 30 m2 ruhsatsız toplam = 86 m2
    1.kat tamamı kaçak : 88 m2

    biz iki ayrı başvuru yaptık

    zemin kat için yaptigimiz başvuru
    bağımsız bölüm alanı : 30 m2 (56 m2 ruhsatlı olduğu için ilave 30 m2 ruhsatsızın beyanı)
    toplam yapı alanı : 174 m2 ( zemin 86 m2 + 1.kat 88 m2)
    arsa yüzölçümü: 95 m2



    1.kat için yaptigimiz başvuru
    bağımsız bölüm alanı : 88 m2 (tamamı kaçak)
    toplam yapı alanı : 174 m2
    arsa yüzölçümü :95 m2


    henüz ödeme yapmadım ama sanki bir şeyler yanlış gibi geliyor bana.
    yapılan iki ayrı başvuru ve kriterleri doğrumu sizce



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Löppe -- 19 Aralık 2018; 14:24:26 >




  • Arkadaşlar 5 katlı apartmanda sonradan yapılma 6ncı katın dairesinin başvurusu nasıl yapılacak? Toplam yapı alanını hesaplamasını bu durumda nasıl yapmam gerekiyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-014AABA1C -- 18 Aralık 2018; 15:46:46 >
  • Merhabalar, bilgisi olan arkadaşlar olabilir diye bir imar sorunuma cevap arıyorum umarım bulabilirim. Şimdiden teşekkür ederim.
    Arkadaşlar binayı inşa eden kişi ters dubleksi 2 ayrı daireye döndürmek için bizden imza istiyor.Çatı dubleksini de iki daireye döndürürsen imza veririz diyoruz çatı dubleksin dönmesine izin yok diyor adam.Bu nasıl olabilir??? Adam doğru mu söylüyordur.Bina yeni oturumu 2018'de basladı.Ters dubleks için yeni mevzuat var diyor bu adam.Çatı dubleksi ayrılsa ben zaten ayırırdım diyor.Ancak nete bakıyorum millet çatı dubleksini birer ikişer ayırıp duruyor.Süreden dolayı bina bitim gün ay yıl biz faydalanamıyorsak o da faydalanamaması lazım bence.Sizce? Bina yeni oturum 2018 içinde basladı.
    Harfiyat sanırım 2017 eylül gibi alındı ve temel atılması falan da sanırım 2018 yılında olmustur.Ters dubleks ile alakalı olarak bir mevzuat değişikliği olduğunu bundan dolayı ters dubleksi ayırabildiğini söylüyor.Ne yapmamız lazım? İlçe belediye mlsf son derece bilgi saklayan adamın yoksa bilgi milgi vermeyen igrenc mi igrenc bir belediye.Bi kac defa gitmiştim hep sorun hep sıkıntı var adamlarda...




  • Arkadaşlar merhaba, dubleks daireyi iki bağımsız bölüm şeklinde ayırma işleminin tapu ayağında zemin tespit tutanağı belgesi gerekli mi değil mi? bu konuda bilgilendirilirsem çok sevinirim. teşekkürler
  • İmar Barışı Yardımlaşma 2018

    Yapiiz iskanli ve kat mulkiyetli ise tkgm nin ekteki talimat yazisina istinaden islem tesis edilmesi uygundur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayaletmavisi kullanıcısına yanıt
    31.12.2017 tarihinden önce tamamlanan yapilardaki imara ruhsata ve ruhsat eklerine aykiri imalatlara ve kullanim durumlarina iliskin imar barisindan faydalanabilirsiniz, örnek vermek gerekirse 01.01.2017 tarihinde yeni yapi ruhsati alinan ve 01.10.2017 tarihinde kaba inşaatı biten bir yapiyi düşünün, bu yapinin imar mevzuatina göre hazirlanan mimari projesinde bodrum kat ters dublex 1 bagimsiz bolum cati kati da dublex 1 bagimsiz bölüm olsun, eger imalat aşamasinda hem bodrum kattaki hem de çatı katindaki dublex bagimsiz bolum dairelerin ruhsat ve eklerine aykiri olarak ara gecis merdivenleri kapatilip cati katindaki ve bodrumdaki yeni bagimsiz bolumlere ayri girisler yapilmak suretiyle 2şer bagimsiz bolum şeklinde imalatinin yapildigini varsayarsak her iki dublex bagimsuz bolum icin de ruhsata ve mimari projesine aykiri olmasina ragmen imar barisi basvurusu yapilabilir ve bu bagimsiz bolumler 2den 4e cikarilabilir, dublex bagimsiz bolumlerin ruhsat ve eklerine aykiri olarak 31.12.2017 tarihinden sonra çeşitli tadilatlarla ayrilmis olmasi durumunda imar barisindan faydalamazsiniz, eger 2. Durumda olup yapi kayit belgesi alsaniz dahi bu aykiri imalatlarin 31.12.2017 tariginden sonra yapildigi tespit edilirse yapi kayit belgeleri iptal edilip yalan beyanda bulunan basvuru sahibi hakkinda suc duyurusu yapilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Söz konusu yapınızın ilk 5 katı ruhsatli ve iskanlı ise ya da binada her hangi bir bağımsız bölüm daire veya ticari bağımsız bölümün iskanı( yapi kullanma izin belgesi) mevcut ise 6. Katta bulunan konut ya da ticari kullanım kaç adet bağımsız bölüm var ise ayri ayrı bağımsız bölüm kısmından başvuru yapabilirsiniz. Eger durum yukarida anlatilan şekildeyse // yeni başvuru+ iskan :var +Bağımsız Bölüm + binada ticari kullanim varsa: karma yoksa: tamami konut secin+ imar barisina konu yapinin adredi il ilce mah ada parsel + bagimsiz bölüm no(5. Katta bulunan en son ic kapi numarasina +1ekleyip yazın + bagimsiz bolum niteligi konutsa konutu ticari ise ticariyi secin+ toplam yapi alani konut : binada bulunan tum konut kullanimindaki brut insaat alani + toplam ticari alan: binadaki tum ticari kullanim brut insaat alani + arsa alani tapudan yazilacak+ arsa rayic m2 fiyati belediyeden alinan resmi veri girilecek+ bina arsasi sahsinuza aitse ozel kullanim secilecek+ binanin tamamini gosteren cepheden cekilmis 1 adet resmi eklenecek ////// eger binada iskan yoksa butum bina icin yapinin tamamindan kayit alinmasi gerekir, sorulari iletirken lutfen binanin bilgilerini de yazmayi unutmayalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • saringan S kullanıcısına yanıt
    Eger binanın tamamı iskansız ise siz de arsa maliklerinden biriyseniz, kendi bagimsiz bolum daireniz icin basvuru yapamazsiniz izleyeceginiz hukuki yol şu şekilde olmalidir, oncelikle bina maliklerine durumu izah ederek iskansiz binaniz icin yapi kayit belgesine basvurmak istediginizi belirterek cikacak ucrete katilim yapip yapmayacaklarini ogrenin sonrasinda bu isteginize olumlu ve olumsuz yaklasanlari goz onunde bulundurarak toprak sahibi olarak binanin tamami uzerinden basvuru yapabilir ve toplam ucretin tamamini yatirmaniz halinde yapi kayit belgesi binaya duzenlenir, sonraki aşamada toplam ucrete katilmayan her bir malik icin hukuki yolla bagimsiz bolum basina odenmeyen katilim ucretini tahsil edebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.