Şimdi Ara

İmam hatiplilerin sadece %18'i 4 yıllık üniversiteye girebilmiş (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
3.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Treth

Oy

Bir tarafın gönlünü kazanıyor diğerinin hepten yitiriyor,düz liseye gidecek bir öğrencinin velisi İmam-hatip adlı bir liseye oğlunu göndermek istemiyor ama buna mecbur bırakılıyor.Bu toplumda ayrılık yaratır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kralorti70 K kullanıcısına yanıt
    Bu tür değerlendirmeleri yaparken Akp nin bir tepki partisi olduğunu belirli bir grubun varlığına karşı doğduğunu unutmayın.

Bak bunun doğru olduğunu söylemiyorum. Geleceğimiz açısından faydasız hatta zararlı bir durum. Ama arkasındaki seçmen kitlesi tatmin olmadığı sürece yani tepkili olduğu kesimin ayrıştırıcı tepeden bakan küçümseyen dışlayan art niyetli duruşunu değiştirdiğine inanım onları kabullenmedikleri sürece bu tür tepki hareketleri olacak.

Kemalist kesim zamanında hiç bir şey olmayacağını bildiği halde sırf muhafazakar kesime karşı kazanılmış bir zafer olarak gördüklerinden dolayı türban serbestisine direndiyse şu anda aynı biçimde muhafazakar kesim imam hatip konusunda diretiyor. Bu muhafazakarın kemaliste karşı kazanılmış zaferidir. Umarım bu örnek söylemek istediğimi net olarak açıklamıştır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İtu odtu mezunları atomu parçalıyorda bizimmi haberimiz yok. Pardon odtude kızlı erkekli wc yapmıslardı unuttum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalçın Ç. -- 27 Ocak 2018; 9:41:2 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tornado of Souls

iktidar, imam hatip sisteminin bu kadar başarısız bir sistem olduğunu kabellenmek istemiyor.bununla yetinmeyip bütçeden aslan payını imam hatipe veriyor.bu durumda başarısızlığın nedeninin sorgulanması gayet doğal? nereye gidiyor bu kadar para? zorla imam hatip okutulan gençlerin geleceği ne olacak?

Bütçeden aslan payını imam hatip okullarına vermesi normal.

Bütün düz liseler imam hatip olarak değiştirildi çünkü.

Ben eğitim sektöründe çalışıyorum olayın ayrıntısı ile ilgili bilgim var. Üstelik çalıştığım tesisin içinde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü de var.

Sana şöyle diyeyim. Tüm düz liselerin tabelalarını değiştirip imam hatip okulu olarak değiştirdiler. Ama müfredat hala aynı. Yani 10 yıl öncesi düz lise müfredatından farklı olan 2 veya bazı okullarda 3 tane ders var. Onlarda işte Kur'an Temel Arapça Fıkıh bununla sınırlı.

Düz liselerin başarı durumu zaten ortada. Hakkında konuşmama gerek yok. Zaten puansız girilebildiği için Fen ve Anadolu liselerine yerleşemeyen geri kalan tüm öğrencilerin yerleştiği yerler düz liseler.

Eh bu okulların sadece tabelasını değiştirip 2 3 ders eklersen aynı müfredat aynı eğitim sistemi aynı ezbere dayalı sistem ile bir ilerleme kaydedemezsin ki. Hali ile hala düz liseler başarısız olarak devam ediyor.

Tabi şöyle bir algı var. Eğitim bütçesinden en büyük pay İmam Hatiplere gidiyor diye. Arkadaşım Fen ve Anadolu Liselerinin toplamının 50 katı kadar düz lise şu anki adı ile İmam hatip var. Bütçesinin farklı olması doğal. Burada sorun Fen ve Anadolu liselerinin sayısının az olması.

Sayılarını arttırırsak ne olur. Aslıdna Fen ve Anadolu Lisesi sayısını arttırmak zor değil. Binayı yaaprsın öğretmeni atarsın ( Fen ve Anadolu Liselerine özel bir öğretmen gitmiyor aynen bildiğin devlet ataması kim denk gelirse şeklinde ) Puan sınırını ekledin mi mis gibi fen lisen olur. Ama Fen lisesine Fen lisesinde okuyabilecek kapasitede öğrenci lazım. Sen yaptığın +1000 Fen Lisesini dolduracak öğrenci bulabilecek misin ? Hayır bulamayacaksın çünkü en alt taban puanına bile erişemeyecekler.

İşte bu yüzden Fen Lisesi sayısı az. Normal şartlarda Fen liselerini kaliteli yapan öğretmen yada tesis değil içindeki öğrenci. Öğrenci olmadıktan sonra Fen Lisesi Anadolu yada İmam Hatip fark etmiyor.

Umarım anlatabilmişimdir.

Son olarak unutmadan yazayım. Devletin okullara harcadığı para ve yaptığı destek öğrenci sayısı ile orantılıdır. Tüm okullara aynı kalemlerde destek verilir aynı başlıklar altında bütçe verilir.

Yani Fen lisesini veya Anadolu liselerini özel yapan bir olay yok. Sadece pyan sınırı ve tabiki o puan sınırındaki öğrencilerin kaldırabilecceği bir müfredatları var hepsi bu.

Devlet desteği dışında gereken her şey okul aile birliği ve onların topladığı aidatlar karşılıyor. Tabi bu tüm devlet okulları için geçerli bir durum.

"Fen lisesine Fen lisesinde okuyabilecek kapasitede öğrenci lazım. Sen yaptığın +1000 Fen Lisesini dolduracak öğrenci bulabilecek misin ? Hayır bulamayacaksın çünkü en alt taban puanına bile erişemeyecekler."

Hocam kontenjanı artırırsan taban puan doğal olarak düşer. 1000 kişi kontenjan varsa 1000.yi de alır. 500 kişi yaparsan anca 500. girer. Önce bi kontenjanı artırsınlar da tercih ediliyor mu edilmiyor mu öğrenciler karar versin. Ama bu yönde hiç çalışma yok direkt imam hatip açılıyor ve mevcut kontenjana erişemeyen imam hatipe gitmek zorunda kalıyor. fen lisesinin 5000 kontenjanı varsa 5001. adam fen lisesi okuyacak kapasitede değil mi yani? Bu şekilde düşünmek çok anlamsız. Bir eğitimcinin böyle düşünmesi çok üzücü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 27 Ocak 2018; 18:0:19 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tornado of Souls

bütün düz liseler imam hatip olmadı ki.kimisi anadolu imam hatip oldu, kimisi anadolu lisesi.senin söylediklerin baştan çöktü.(mesela benim mezun olduğum lise anadolu lisesi olmuş)

insanları imam hatipe göndermek zorunda bırakırsan sayı çoğalır ve tabi masraf da artar.başarısız olan bir sistemi neden bu kadar diretiyorlar?

Söylediğin toplam sayıya oranı %5 çok ufak bir kısım olduğu için dile getirmeye gerek duymadım. Kendin tamamlamış oldun.

Neden imam Hatip okullarına gitmeye zorluyorlar demişsin. Okulların imam hatip okullarına çevrilmeden önce yine bu okullara gidiyordu puanı yetmeyenler.. Ne fark etti onu anlamadım.

Kardeş dediğin doğru da yazdıklarından destekliyor musun yoksa eleştiriyor musun onu anlayamadım

Bu kadar çok liseyi imam hatip yaparsan bir şekilde dayatmış olmuyor musun bu okulları millete? İşin burası trajik, kıssadan hisse.

Ha dersen ki "solun biri başa geçse, bu sefer tam tersi olacak" diye, haklısın derim. Bu savaşı kim başlattı arkadaş ya? Niye dengeli düzgün bir yönetim anlayışı yok?

• Umarim hiç biri üniversiteye giremez..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalçın Ç. kullanıcısına yanıt
    daha -da -mi gibi ekleri ayıramayıp itü ve odtü'ye laf söylüyorsun bravo
  • Artık ilahiyat mezunlarını subay,polis yapıyorlar.İmamın ordusunu oluşturmak amacıyla.O kadar badire atlattı ülke hala akıllanmadılar.Hala aynı hataları yapmaya devam ediyorlar.Sonra feryat figan ağlayıp muhalefeti suçlarlar.Bu aynı bisikletten düşen çocuğun olayla alakası olmayan yanındaki arkadaşını suçlaması gibi bir şey.
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Sanki dedigin basarilari saglayan bir imam hatip lisesi oldu da

• imam hatipler şuan kuruluş amaçlarına uygun hareket ettirilmiyor. imamhatipin kuruluş amacı nedir? ülkenin imam ihtiyacını karşılamak. ülkedeki cami sayısı belli imam sayısı belli her sene ihtiyacın kadar kontenjan açarsın alır yetiştirir imam yaparsın. Devlet ta ortaokuldan çocukları alıp pozitif bilim eğitimini minimum tutup direkt din empoze ediyor. Bunun sonuçları bir nesil üniversite mezunu olduğunda çıkacak ve herkes görecek. Bence bu imamhatip balonu çok yakında patlayacak hayırlısı.
  • Sayın Cumhurbaşkanımız Gazi Başkomutan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'da imam hatip mezunudur. Kendisinden haddim olmayarak imam hatip mezunlarına ek puan verilmesini rica ediyorum. Bu şekilde aydınlık gelecekler bizim olacak, 2023'te dünya liderliğini garantilemiş oluruz.

• Aydın çağdaş yenilikçi gelecekler imamhatip lerden geçiyor :))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar matematik yapamiyor Turkce okudugunu anlamiyor 4 yillik universiteye nasil girsinler

• Ne bekliyodunizki uniye girecek kapasiteleri olsa imam hatibe gitmezlerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Sanki dedigin basarilari saglayan bir imam hatip lisesi oldu da

Ben ne diyorum bunları bile yapsa imam hatipler sonuç yine değişmeyecek anca sizin kafalar değişmesi lâzım..

• quote:

Orijinalden alıntı: NUSR-ET

Ne bekliyodunizki uniye girecek kapasiteleri olsa imam hatibe gitmezlerdi.

• İmam hatip okumayan bu konuyu niye açar niye yorum yapar size ne imam hatipliler düşünsün her şeye maydanoz olmayın

• Dahada büyüyecek ins.zamanla

• böyle giderse camilerde her rekatı başka imam kıldıracak, iyi olur. yorulmasın gariplerim
    ya sen kıldır
    hayır sen kıldır

"ramazanda imamlarımızın yorulmaması için gerekli önlemleri almış bulunmaktayız. teravih namazının kaç rekat olduğunu iyi biliriz. inşallah imamsız kalmayacağız. "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upsewen -- 28 Ocak 2018; 20:49:19 >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Hele bi yapsin da sonra goruselim. Yaparsa tabi.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.