Şimdi Ara

İmam hatiplilerin sadece %18'i 4 yıllık üniversiteye girebilmiş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
2
Favori
3.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İyi oku ben orda imamhatipleri engelleyip kapatılsinmi dedim ?sadece gereksiz yere fazla dedim kendinde bunu belirtmissin ama sonra kendi kendine çelişmissin .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepImpact.

İyi oku ben orda imamhatipleri engelleyip kapatılsinmi dedim ?sadece gereksiz yere fazla dedim kendinde bunu belirtmissin ama sonra kendi kendine çelişmissin .

Sen dediğime aldırış etme bazen bir guruba karşı yazarken mesajdaki kişiyi hedef alma alışkanlığım var.

Ben direk içimden geldiği gibi yazmaya alışkın olduğumdan bazen belirli bir kesimi itham etmek yerine direk konuştuğum kişiyi ihtam ettiğim olabiliyor.

Sen onu bunun kapatılması için çaba sarf edenler olarak anla . Demek istediğim o aslında.
  • "benim amacim laf atmak, bunun icin malzeme ararim gerisi beni ilgilendirmez" deyip kendi bulundugu kesimle ilgenmeyen ama baskasinin en ufak olumsuzlugunda genelleme yapip duran, "amacim sizden intikam almak. bu yapilanlara ileride tepki verseniz de beni ilgilendirmez 3-5 seneye olecegim nasilsa diyen, isterse ulke batsin ama yeterki chp iktidar olmasin, ulkenin yikilisini izliyorum ama onemli olan intikami almis olmak diyecek kadar nefret dolu olan, Ataturk ve cumhuriyetin kurulusu icin "devrimi tamamlamak icin muhalifleri asti, simdi gelip biri sizleri assa onu da kahraman ilan etmeniz lazim" diyen ve o zamanlar icin "isime gelmesse asarim deyip asmissiniz adamlari deyip halkin gozunde devlet padisahti siz gaspci/katildiniz o yuzden 2 kesim olustu ve biz sizden siz bizden nefret ediyordunuz" diyen ve benzeri pek cok sey soyleyen birini dikkate almayin.

Tabi sen kazara bu yaptiklarinin onda birini ona karsi yapsan kiyameti koparip, soylemedigi laf kalmiyor. Ama bunun detayina girmeye gerek yok herhalde, tahmin edilebilir seyler.

Mumkun oldugunca boyle tiplerin ne oldugunu anlatmaya calisiyorum, siz de yaparsaniz iyi olur. Hem bosuna insanlar vakitlerini harcayip cevap yaziyor hem de gereksiz tartismaya giriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 25 Ocak 2018; 21:53:31 >

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    "ecnebiler" kısaca "don't feed the trolls" diyorlar buna. Dhdekiler ise "blokla geç" :) yani uzun uzun yazma, blokla geç :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DnzIrmk

"ecnebiler" kısaca "don't feed the trolls" diyorlar buna. Dhdekiler ise "blokla geç" :) yani uzun uzun yazma, blokla geç :)

Isin kotusu gercekten dalgasina soyleyenler var da bu onlardan degil. Yani onlar dalga gecmek icin, eglencesine yaziyorlar.

Mesela bir keresinde "istanbulda asgari ucretle gecinememe olayi tamamen muhaliflerin abartmasi, cok guzel gecinilir" deyip soyle, boyle derken sonra "tabi ev kiraysa sikinti" demisligi ama sonra hic olmamis gibi devam etmisligi var.

Benim bloklamama gerek yok, kendisi beni blokladi. O da komik zaten. Bana yazdigi mesajlar icin "mantiksiz konusuyorsun, bir daha yazarsan senin gibi cevap verecegim belki o zaman anlarsin" dedikten sonra kelimeleri vs. degistirip aynen cevap yazdim sonra "bu kadari da artik abarti, cok abarttin, blokluyorum" yazdi.

O akplilerin hic hakaret etmedigi falan soyleyip "biz hakaret etmiyoruz siz bize boyle yapiyorsunuz" tarzi konusmustu ben de "o zaman muhalifler de hakaret etmiyor" tarzi yazmistim. Tam hatirlamiyorum, yalan olmasin. Kendisi pek cok mesaji, konuyu, icerigi okumadan cevapladigini soylemisti zaten. Buyuk ihtimalle benimde mesajlarimi okumadan salliyordu, kendi mesajlarinin da farkinda olmadigi icin sanki ben kafamdan oyle yazmisim diye dusundu.

Gerci bunun gibi cok var forumda. Reisciyim diyen birine objektif olamazsin dedigim icin bloklamisti. Sonra bir mesajima "siz soylesiniz, boylesiniz" diye cevap verip karsilik olarak "siz de bunu yapiyorsunuz, ne fark var da laf soyluyorsun" falan diye cevap verince "ben o dediklerini yapmiyorum. genelleme yapamazsin. senin bu yaptigin beni yuceltir" diye laf etmisti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 25 Ocak 2018; 23:15:54 >

• Imam hatip ile alakasi yok. Eğitim sisteminin ne kadar yanlış yozlaştigni egitimin kalitesinin düştüğünün kanıtıdır. Başarısızlık orani git gide artıyor. Simdiki imam hatipler eskiden okumayanlar meslek lisesi gitsin derlerdi simdi imam hatiplere gönderiliyor. Imam hatiplere laf atanlar saglam kafayla düşündüğünüzde size ekmek çıkmaz burdan her ne kadar bu kadar cok imam hatip okulunun açılmasına karsi olsamda

• imam hatipli olup 5 yıllık fakülte kazandığım için yüzde 18lik dilim içinde olduğum durum.
  • imam olacaklar ıste neden unıversıteye girmişler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

Orijinalden alıntı: Tornado of Souls

bütün düz liseler imam hatip olmadı ki.kimisi anadolu imam hatip oldu, kimisi anadolu lisesi.senin söylediklerin baştan çöktü.(mesela benim mezun olduğum lise anadolu lisesi olmuş)

insanları imam hatipe göndermek zorunda bırakırsan sayı çoğalır ve tabi masraf da artar.başarısız olan bir sistemi neden bu kadar diretiyorlar?

Söylediğin toplam sayıya oranı %5 çok ufak bir kısım olduğu için dile getirmeye gerek duymadım. Kendin tamamlamış oldun.

Neden imam Hatip okullarına gitmeye zorluyorlar demişsin. Okulların imam hatip okullarına çevrilmeden önce yine bu okullara gidiyordu puanı yetmeyenler.. Ne fark etti onu anlamadım.

Anlamazlar kardeşim anlamazlar çünkü anlayamıyorlar ben bile anlatamıyorum artık kelimeler bulamıyorum anlayamadıkları için nasıl anlatabilirim ki anlamazlar imam kelimesi varsa bitti onlar için ondan sonra yüzde 100 başarı da sağlasa hatta fizik kurallarını matematikte çığır bile açılsa yüzde 200 bile olsa imam kelimesi var ya ondan sonrasının bir önemi kalmıyor o yüzden anlamazlaarrrrr..

• Çok çok kötü bir öğrenci değilse kimse imam hatiplere göndermez çocuğunu, çünkü bilirler eğitimin kötü olduğunu. Zaten Türkiye'de akrabalar arası eğitim rekabeti var, kimse çocuğu imam hatibe gönderip o rekabetten düşmek istemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son of Hades -- 26 Ocak 2018; 6:35:59 >
  • İnanmıyorum 18 değildir 1'i atalım oradan 8 falandır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Treth kullanıcısına yanıt
    Peki neden düz liselere bu dersleri eklemek yerine kökten bir İsim değişikliğine gidildi ?

• Lisans programlarina girememislerse sikinti yok. Sonuc olarak bu memlekete olu yikayicilari da lazim.
  • Bu okullar kendi kendilerini bitirecek zira, vatandaş okul görünümlü bu orta çağ medreselerine çocuklarını göndermeyecek.

• kralorti70 K kullanıcısına yanıt
    Oy

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1930 – İmam Hatip Lisesi diploması.

Din dersleri dışında,okutulan dersler arasında Fizik, Kimya, Zooloji, Botanik, Sosyoloji ve Fransızca da var.

Cumhuriyetin ilk yılları düşünün. İmam hatiplilerin sadece %18'i 4 yıllık üniversiteye girebilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackal78 -- 26 Ocak 2018; 16:1:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jackal78

1930 – İmam Hatip Lisesi diploması.

Din dersleri dışında,okutulan dersler arasında Fizik, Kimya, Zooloji, Botanik, Sosyoloji ve Fransızca da var.

Cumhuriyetin ilk yılları düşünün. İmam hatiplilerin sadece %18'i 4 yıllık üniversiteye girebilmiş

Bu ne anlama geliyor yani?

• Anlamı şu; eğitimin kalitesi,niteliği her dönem özellikle muhafazakar ve sağ iktidarlar döneminde bilinçli olarak düşürülmüştür. Bu ülkede istikrarlı olan belki de tek şey eğitim kalitesinin giderek düşmesidir.
  • Tamam %18 bilmemnesi girmiş üni ye de hangi bölümlere
    Hepsi din hocası mı mühendis mi ne olmuş o yüzdeyi de bulup eklesek muhteşem olur..

Sonuçta geleceğimiz imamhatipler, en çok kaynak fen liselerinde ünilerde değil imamhatiplerde
  • Bence imam hatip okulları yönetimi çok başarısız oldu. Amaç imam, hatip, müezzin dışında kaldı. Bu okulların eldeki cami sayısına göre dengeli olarak kontenjan açmaları gerekiyor. Şu anki haliyle oldukça rezil durumda görünüyor. Buradan mezun olanları da direkt ilahiyat fakültelerine yerleştirip tam anlamıyla donatıp cami veya topluma hizmete yönlendirmek bence en mantıklı iş. İmamlar nereden baksan en az 2500 lira ile işe başlıyor 3500-4000 lira aralığına kadar gidiyor.

Bunun dışında diğer mezheplere de ibadethane hakkı verilip devletten bütçe almaları gerekmektedir. Vergi alıyorsan haklarını da vermelisin.

Dün CHP ve Kemalist zihniyet bize zulüm ettiler diyip bugün başkalarına haklarını vermezsen o zaman çıkar o insan maskesini derler adama.

Bu arada şahsi düşüncem bu okulların eğitim sisteminde ayrı bir yerde konumlanması. Gerçekten din adamı olmak isteyen adam burada okusun. Dinini öğrenmek isteyenler için zaten yeterince imkan var.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.