Şimdi Ara

image olarak çalıştırmak ne demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • image olarak çalıştırmak ne demek? birlikte aç diyorum burda nerde image? şimdiden teşekkürler

• İmage olarak çalıştırmak sıkıştırılmış bir dosyayı cd/dvd imiş gibi itelemek demek.. Daha açıkçası örneğin elinde arkadaşının oyunlarından biri var ve CD'siz çalışmıyor.. Ama arkadaşın da CD'yi yarın götürecek. Kopyalama şansın da yok diyelim. Naparsın? İmage (imaj) yaparsın...

Oyunu yükledikten sonra 1.CD içindeki her şeyi yeni bir klasöre kopyalayıp imaj programlarından biri ile (Ben PowerISO derim) iso dosyası haline getiriyorsun. 1. CD'nin tüm içeriği XXXXX.iso (bin ve aad diye 2 çeşidi daha var ama iso bil sen) Nasılı kolay iş.

İşin ikinci kısmı çalıştırma aşaması.. Burda da "emulation" programları, PowerISO, daemon Tools, vs.. devreye giriyor. Bu programları kullanarak bir imaj dosyasını sanki cd imiş gibi çalıştırabilirsin. Baya bildiğin Bilgisayarım'da önceden var olmayan bir sürücü açılır. mesela önceden J: yoktur bunu yapınca J: diye bir şey çıkar ve oyunun install ekranı otomatik gelir. Aynı CD takmış gibi..

Bilgisayarı kandırmaca yani...

• thunderwatcher güzel atlatmış ben de biri iki ekmleme yapayım...

image almak kısaca cd yada dvdnin resmini çekip hdd de saklamak gibi birşeydir. kopyala yapıştır dan farkı ise k/y klasör olarak kopyalar, imaj ise bunu tek bir dosya haline getirir sanki rarlanmış gibi daha farklı...

imaj almak için ayrıca bir yazılıma gerek yok nero çok güzel şekilde beceriyor bu işi. nero dan DVD kopyala deyip KAYNAK SÜRÜCÜ olarak DVD nin takılı olduğu sürücünüzü HEDEF SÜRÜCÜ olarak da hdd klasörü seçerseniz nero imaj halinde seçtiğiniz yere dvdyi kaydeder.

peki nedir bu imaj almanın mantığı?
    optik depolamaların (cd dvd vs) çabuk yıprandığı ortamlarda veriyi HDD de DVD olarak saklamak için kullanılır.
    ve CD ile çalışan uygulamalarda her seferinde cd takıp çıkartmak olmaması için bu imaj dosyası okutulur bilgisayara. (anlatıcam)
    son yıllarda korsan oyun ve program paylaşımlarında da çok kullanılır oldu.

peki imajını aldık ne yapıcam ben bunu şimdi?
    imajı yukarıda da söylediğim gibi okutmamız gerek.
    Bunun için de "sanal sürücü" dediğimiz ek yazılımlar lazım. Bugün için en basit en sorunsuzu Deamon Tools bence. bu programı bilgisayarına kurduktan sonra bilgisayarımda fazladan bir DVD sürücü simgesi göreceksin. işte o SANAL SÜRÜCÜmüz. yani aslında ikinci bir dvdrom takılı değil bilgisayara ama XP yi kandırıyoruz ve o ikinci DVDrom takılı sanıyor. deamon tools yardımıyla istediğimiz imajı okuturuz (mount ederiz) ve xp biz ikinci dvdrom a o cdyi koyduk zanneder ve öyle hareket eder. bundan sonrası normal prosedürdür. önümüze cd içeriği yada cdde varsa autorun gelir, kullanırız.
    yada yine nero ile KALIP YAZDIR (dikkat!) seçeneğini kullarak boş bir medyaya içeriği yine yazdırabiliriz.

nerde işe yarayacak?
    dediğim gibi optik medyaların çabuk yıprandığı durumda yedekleme amacıyla kullanılır. (misal ben anakart cd mi ne olur ne olmaz imaj olarak hdd de saklıyorum)
    çalışırken illaki cd isteyen yazılımlarda cd elimizde yoksa yada sürekli tak çıkardan sıkıldıysak cd takmak yerine image mounth ediyoruz. (korsan oyunlar mesela)
    yada bizim için önemli olan ve bozulmasını istemediğimiz optik medyarı tak çıkar yaparken çizilme ihtimalini ortadan kaldırmak için kullanıyoruz. (misal ben orjinal oyunlarımı hdd de imaj olarak saklıyorum, orjinal dvdler kutusunda rafta duruyor)

kısaca imaj olayı bundan ibaret ;)

• quote:

Orjinalden alıntı: ManoMachine

thunderwatcher güzel atlatmış ben de biri iki ekmleme yapayım...

image almak kısaca cd yada dvdnin resmini çekip hdd de saklamak gibi birşeydir. kopyala yapıştır dan farkı ise k/y klasör olarak kopyalar, imaj ise bunu tek bir dosya haline getirir sanki rarlanmış gibi daha farklı...

imaj almak için ayrıca bir yazılıma gerek yok nero çok güzel şekilde beceriyor bu işi. nero dan DVD kopyala deyip KAYNAK SÜRÜCÜ olarak DVD nin takılı olduğu sürücünüzü HEDEF SÜRÜCÜ olarak da hdd klasörü seçerseniz nero imaj halinde seçtiğiniz yere dvdyi kaydeder.

peki nedir bu imaj almanın mantığı?
    optik depolamaların (cd dvd vs) çabuk yıprandığı ortamlarda veriyi HDD de DVD olarak saklamak için kullanılır.
    ve CD ile çalışan uygulamalarda her seferinde cd takıp çıkartmak olmaması için bu imaj dosyası okutulur bilgisayara. (anlatıcam)
    son yıllarda korsan oyun ve program paylaşımlarında da çok kullanılır oldu.

peki imajını aldık ne yapıcam ben bunu şimdi?
    imajı yukarıda da söylediğim gibi okutmamız gerek.
    Bunun için de "sanal sürücü" dediğimiz ek yazılımlar lazım. Bugün için en basit en sorunsuzu Deamon Tools bence. bu programı bilgisayarına kurduktan sonra bilgisayarımda fazladan bir DVD sürücü simgesi göreceksin. işte o SANAL SÜRÜCÜmüz. yani aslında ikinci bir dvdrom takılı değil bilgisayara ama XP yi kandırıyoruz ve o ikinci DVDrom takılı sanıyor. deamon tools yardımıyla istediğimiz imajı okuturuz (mount ederiz) ve xp biz ikinci dvdrom a o cdyi koyduk zanneder ve öyle hareket eder. bundan sonrası normal prosedürdür. önümüze cd içeriği yada cdde varsa autorun gelir, kullanırız.
    yada yine nero ile KALIP YAZDIR (dikkat!) seçeneğini kullarak boş bir medyaya içeriği yine yazdırabiliriz.

nerde işe yarayacak?
    dediğim gibi optik medyaların çabuk yıprandığı durumda yedekleme amacıyla kullanılır. (misal ben anakart cd mi ne olur ne olmaz imaj olarak hdd de saklıyorum)
    çalışırken illaki cd isteyen yazılımlarda cd elimizde yoksa yada sürekli tak çıkardan sıkıldıysak cd takmak yerine image mounth ediyoruz. (korsan oyunlar mesela)
    yada bizim için önemli olan ve bozulmasını istemediğimiz optik medyarı tak çıkar yaparken çizilme ihtimalini ortadan kaldırmak için kullanıyoruz. (misal ben orjinal oyunlarımı hdd de imaj olarak saklıyorum, orjinal dvdler kutusunda rafta duruyor)

kısaca imaj olayı bundan ibaret ;)

Benim iyi atlattığım kadar sen de iyi anlatmışsın dostum

• Açıklamalar çok güzel, bir sorum olacak; mevcut imaj dosyasına dosya ilavesi nasıl yapılabiliyor?
  • UltraIso gibi yazılımlar ile bunu yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdascac

Açıklamalar çok güzel, bir sorum olacak; mevcut imaj dosyasına dosya ilavesi nasıl yapılabiliyor?

Winrar (evet winrar iso ları açabiliyor ben iso programı olarak winrar kullanıyorum)

WinRAR provides complete support for RAR and ZIP archives and is able to unpack CAB, ARJ, LZH, TAR, GZ, ACE, UUE, BZ2, JAR, ISO, 7Z, Z archives.

http://www.rarlab.com/rar_archiver.htm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim orijinal bir fifa oyunum var,bunu daemon tools kullanarak nasıl cdsiz çalıştırırım ,açık açık,salağa anlatır gibi anlatırsanız sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.