Şimdi Ara

iMac i5 27' mi? iMac i7 21.5' mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu sekil de olunca fiyatlar ayni gibi.

Daha buyuk bir monitor mu, yoksa daha iyi bir islemci mi?

Asagi yukari 4500 liraya yukardaki modeller alinabiliyor.

Siz olsaniz (teknik sebeplerle tabi) hangisini alirsiniz?

(windows'da i7 islemcilerin sanal cekirdekleri savmaliyormus diye bir şey okudum yine bu sitede. Tabi ki ben iMac'e windows kuracak degilim ama yine de belirtmek isterim)

• quote:

Orijinalden alıntı: Geometric

teknik olarak i7 tercih ederim. i5 ve i7 arasında hiç bi fark yok diyenler olacaktır mutlaka ama ben yine de i7 diyorum. ama bir grafik tasarımcısıysanız büyük bir ekrana ihtiyacınız olabilecekse i5li 27" olanı alın. ama benim tercihim 21.5" i7

sağolasın hızlı cevabın için...
    açıkcası telefon da da siparişi senin dediğin şekilde verdim. yarında teslim almaya gidecem kısmetse.

ama birileri beni 27" al diye mantıklı şekilde ikna etmesini de istiyorum.

ciddi şekilde kararsızım.

yani i7'de 8 işlemi aynı anda yapabiliyormuşuz gibi bir şey okudum.

iyi de bir insan hem render yapıp hem oyun oynayıp, hem dvd yazıp hem bilmem ne yapar mı ki?

i5 - i7 arasındaki farklar tablosuna da baktım ama yine de ikna olmadım.

• i5 almalısın kesinlikle apple in en önemli özelliği iz donanımından ekran gibi dış bileşenleridir. 27'' ten alacağın zevki şu dünya üzerinde başka hiç bir bilgisayardan alamayacağınıda idda ediyorum. 21.5 ise standart masaüstü monitör çözünürlüğü. i5 i7 arasında oyunlarda hiç bir fark yoktur. ki i7 ile yapıp i5 ile yapamayacağın bir şeyde yok zaten.
  • Bence de 27"...

http://www8.hp.com/tr/tr/products/monitors/product-detail.html?oid=5164375
    27" IPS panelli monitör 945 dolar + kDV

http://www8.hp.com/tr/tr/products/monitors/product-detail.html?oid=5164371
    21.5" IPS monitör 353 dolar + KDV...

i5 ve i7 işlemcilerin arasındaki fiyat farkı monitörlerdeki fiyat farkının yarısı bile değildir zannedersem...

i5 ileride SSD ve RAM takviyesi ile biraz daha güçlendirilebilir...
    i7'nin monitörü ufak gelirse komple değiştirmek icab eder...

• quote:

Orijinalden alıntı: fukul

i5 almalısın kesinlikle apple in en önemli özelliği iz donanımından ekran gibi dış bileşenleridir. 27'' ten alacağın zevki şu dünya üzerinde başka hiç bir bilgisayardan alamayacağınıda idda ediyorum. 21.5 ise standart masaüstü monitör çözünürlüğü. i5 i7 arasında oyunlarda hiç bir fark yoktur. ki i7 ile yapıp i5 ile yapamayacağın bir şeyde yok zaten.

sence oyun oynamak için mi alıyor imac'ı ???
  • ı5 27
  • Kesinlikle 27"

i5 ve i7 hız farkı seni direk olarak etkilemiyor. Yani hangisiyle başlarsan bünyen o hızı kabullenir. Fakat monitör büyüklüğü'nün daha "direkt" bir etkisi var. Bilgisayar başında geçirdiğin sürenin %5'inde i7 işlemci gücünden faydalanacaksan, %100'ünde monitör büyüklüğünden faydalanacaksın.

İşlemci'ler birbirine yakın performans sergiledikleri için yukarıdakini yazdım. Belki tam anlatamadım ama sen anlarsın :)

Şimdiden hayırlı olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlike 27'' derim..Tabi istersen benim gibi de yapabilir 27'' Led Cinema display ile canavar gibi bir pcyi 4500'e toplayabilirsin..:)..
  • Biri mek mi dedi... Allah kurtarsın.

ŞAka bir yana; MAc'im olsun diye alıyorsanız 21, yok ben grafik işleri ile uğraşıyorum (ama gerçekten uğraşıyorum) diyorsanız 27
    Hepsini kullandım. (21", 24", 27")

Şimdi ise u3011 + pc ile hiç olmadığım kadar mutluyum.
  • tavsiyeleriniz ısıgında sabah 27 mac aldım. ve bu iletiyi ondan yazıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haQQo -- 11 Nisan 2012; 18:41:48 >
  • Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. 27" ekranın karşısında zaman geçirmeyi düşünmek bile bir hoş ediyor içimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haQQo

Aslinda baslikta sorumu yazdim.

(windows'da i7 islemcilerin sanal cekirdekleri savmaliyormus diye bir şey okudum yine bu sitede. Tabi ki ben iMac'e windows kuracak degilim ama yine de belirtmek isterim)

bir şey sorucam acaba mac neden istiyorsunuz görüntüden dolayımı yoksa az yer kaplamasındanmı yoksa apple olmasındanmı o fiyata çok daha iyi bilgisayarlar elde edebilirsiniz acaba merak ettim merakımı affedin ama gerçekden bunu sorma geregi hissettim
  • quote:

tavsiyeleriniz ısıgında sabah 27 mac aldım. ve bu iletiyi ondan yazıyorum :)

hayırlısı olsun (daha iyisi benm olsun dermişim)

acaba cinebench r10 testi ve geekbench testi yayınlarmısın

teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Concrete Jungle

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. 27" ekranın karşısında zaman geçirmeyi düşünmek bile bir hoş ediyor içimi.

quote:

Orijinalden alıntı: Geometric

hayırlı uğurlu olsun

sağolun arkadaşlar. cok daha ıyısı sızın olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Concrete Jungle

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. 27" ekranın karşısında zaman geçirmeyi düşünmek bile bir hoş ediyor içimi.

gercekten çok farklı bir deneyim.
    alır almaz da hasta oldum ve 3 gundur cıhazı kullanamıyordum. şimdi şimdi kullanmaya başladım.

ama sanki ya da bana oyle geliyor ekranın orta yerinden aşağı doğrı gibi sararma var. yani ekranın en ust kısmındaki beyaz zeminle en dip beyaz arasında fark var.

hani iphone 4 lerde oldugu gıbı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onr1818

quote:

bir şey sorucam acaba mac neden istiyorsunuz görüntüden dolayımı yoksa az yer kaplamasındanmı yoksa apple olmasındanmı o fiyata çok daha iyi bilgisayarlar elde edebilirsiniz acaba merak ettim merakımı affedin ama gerçekden bunu sorma geregi hissettim

96 dan beri PC kullanıyorum.

sureklı de ne yeni teknolojiyi kullanmaya calıstım.

ama cidden bıktıım.

fan sesinden bıktım. dvd kızagından bıktım. (ki pioner'ın kızaksız olanını da kullandım) drıver cart curtundan bıktım. yeni güncelleme var uyarısından bıktım.

ipHone ve ipad kullanıcısı olarakta ve cidden Apple hayranı biri olarakta coktan gecmem gereken Mac'e simdi gectim.

olay bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: bmax

quote:

tavsiyeleriniz ısıgında sabah 27 mac aldım. ve bu iletiyi ondan yazıyorum :)

hayırlısı olsun (daha iyisi benm olsun dermişim)

acaba cinebench r10 testi ve geekbench testi yayınlarmısın

teşekkürler

puanlar düşük gibi...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onr1818

quote:

96 dan beri PC kullanıyorum.

sureklı de ne yeni teknolojiyi kullanmaya calıstım.

ama cidden bıktıım.

fan sesinden bıktım. dvd kızagından bıktım. (ki pioner'ın kızaksız olanını da kullandım) drıver cart curtundan bıktım. yeni güncelleme var uyarısından bıktım.

ipHone ve ipad kullanıcısı olarakta ve cidden Apple hayranı biri olarakta coktan gecmem gereken Mac'e simdi gectim.

olay bu.

anlıyorum tercih meselesi

• Kullanım amacı önemli. Mac alan kişi zaten süper performans verdiği için değil , mac olduğu için alır. Tercih meselesi bir bakıma. Başıdışarı param olsa sadece internete girmek/multimedya için bile mac alabilirdim , kalite kokuyor ısırılmış elması

Hayırlı olsun güle güle kullanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Kullanım amacı önemli. Mac alan kişi zaten süper performans verdiği için değil , mac olduğu için alır. Tercih meselesi bir bakıma. Başıdışarı param olsa sadece internete girmek/multimedya için bile mac alabilirdim , kalite kokuyor ısırılmış elması

Hayırlı olsun güle güle kullanın

teşekkür ederim.
    darısı başına.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.