Şimdi Ara

İlkokul Mezunu Mücadele Ruhlu İnsan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kişisel gelişimden nefret ediyorum. 3- 5 Kişi sıfırdan zengin oldu diye herkese aynı şans gülecek diye birşey yok. Hatta bırak şansı çalışan başına bile bazen olmadık işler geliyor. O kadar anlatıyor; yok şu başarı böyle gelir bla bla 3 gün o gazla gidiyosun sonra tekrar anlıyosunki anlatılanlar istisna ama hayat gerçek. Bu işten kazanan ise semineri verenler oluyor. 1 Saat o bunu yaptı, böle yapın, dolu tarafından bakın, hamuda kalkın giderkende 50şer kağıt atın.. Olay bu... Senin bahsettiğin Steve Jobs , Bill Gates, Clinton, vb. ünlü kişiler seminerlerden kazandıklarını o meşhur başarılı oldukları işten bile kazanamamışlardır belki de... Hayat herkese farklı bir yol tasarlar ve o yoldaki başarı sadece o yoldaki kişide saklıdır, vaaay süper oldu nan
  • Meseleye sadece "Zengin Olmak" adı altında bakarsan yanlış olur açıkçası. Sonuçta başarı sadece "Zengin Olmak" için değildir. Başarılı bir yazar, yönetmen, oyuncu, senarist, mühendis, bilim adamı,... olmak isteyenler vardır aramızda. Bunun içinde mücadeleci olmamız gerektiği söylüyor konuşmacı.
  • Zengin olmayan ama başarı olan başka bir örnek vereyim ben size. Daha önceden konu açmıştım bu insan için.

http://forum.donanimhaber.com/m_35140646/tm.htm
  • Anafikirde hemfikirim, o şüphe götürmez. Sloganında dediği gibi bedava peynir sadece kapanda olur. Malesef yeni nesil "kısa yoldan zengin olma" hayalleri kuruyor. Dolayısıyla kısa vadede güzel görünenler aslında sonlarını hazırlıyor, videoda da bu kişilerden bahsetmişti galiba. Benim değinmek istediğim nokta şu; bu seminerleri izleyenler de bir nevi "şablon" başarı yollarına sevk ediliyor, yani tam olarak bu sözcük karşılamasada "rehavete kapılma" gerçekleşiyor. Kişide "-yahu bak neleri varmış, bizde bir yoldan yırtarız elbet" çıkarımı oluşuyor, önemli olan o pazar yerine bırakılan çocuğun hikayesinden çıkarım yapmak değil bizzat o çocuk olarak o olayı deneyimlemektir! İşte hayat(larımızdaki) o dönüm noktalarını bizzat kendimizin bulup mücadele ruhunu kazanmak gerekiyor. Umarım derdimi, düşüncemi anlatabilmişimdir.

• Bu adam bizim derse geldi bi örnekler anlatıyor hepsi "şöyle olmuş olsa iyi olur" diye düşündüğü şeyler sanırım hiç inandırıcı değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASKERİ LİSEDE ÖĞRENCİ OLMAK
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.