Şimdi Ara

İlk Türk Otomobili ; DEVRİM.. İbret Alınıcak Olay.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
0
Favori
93.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben işbirliğine bişey demiyoırum ama bağlı olmamak o teknolojiyi ve onun için gerekenleri kendi üretmeye başlama arzusuna sahip olmak yada sen o teknolojide ona muhtaç olduğun gibi onuda sana başka teknolojide muhtaç ederek bir denge kurmak gerekir bırakalım ilerde çocuklarımız daha iyi şartlarda yapar diyemeyiz

    ayrıca şu anki durum bizi onların karın tokluğuna işlerini gören zavallı sömürgeleri olmaktan öteye gtürmüyor o araçları bizim mühendislerimiz tasarlamadı sadece işçilerimiz üretiyor bir çok parçasıda dışarıdan geliyor

    başka bir konu TATA markası heriflerin gül gibi artabaları var ilk başta pek bişeye benzemiyordu ama şimdi tasarımlarıda güzel Hint markası daha önce Mrecedes üretiyorlardı aynı türkiyedeki gibi Ama şimdi TATA üretiyorlar kend,i arabalarını

    yani anlıyacağın herşey söylenebilir ama gerçekler lafla değişmez değişirse şimdi değiştiriyorum
    o projenin durdurulması hataydı (evet artık değişti)




  • artık herkes herşeyi bilir görür oldu yeni gelen gençler herşeyin bilincinde
    internet kullanan herkes herşeyi bilir görür oldu
    yaşasın internet yaşasın özgür haber edinme
  • Keşke üretilseydi o dönemlerde bu otomobil. Eğer üretilseydi ve ithalat ihracatı yapılsaydı. Belki mercedes gibi türk fabrikalarındada şöyle bir yazı olurdu. Dünyada 2 çeşit araba vardır 1. si devrim 2. si diğerleri.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vegetawrc

    Keşke üretilseydi o dönemlerde bu otomobil. Eğer üretilseydi ve ithalat ihracatı yapılsaydı. Belki mercedes gibi türk fabrikalarındada şöyle bir yazı olurdu. Dünyada 2 çeşit araba vardır 1. si devrim 2. si diğerleri.

    milyarlarca insanın hayatı ilk insanın hayatıyla başladı
    kilometrelerce yol o ilk adımla aşılır
    belki o aracı yapsaydık biz gerçek biz olacaktık( ve belkide bu yuzden yaptırmadılar)
    herkes o başarıyı görecekti
    herkes takdir edecekti
    herkes taklit edecekti ve biz ayağa kalkacaktık
  • ahhhhh ahhhhhhh içim cız etti
  • benim en büyük hayalim Türkiye için iyi bişeyler yapabilmek.. o projede çalışanlar da eminim böyle düşünmüşlerdir ama bazı güçler engellemiş.. bundan sonra bunu biz başarmalıyız, bence hala geç değil


  • bu basının sabotesi olmasa bu ülkede daha neler gelişir. daha neler üretilirdi kimbilir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: lexus



    bu basının sabotesi olmasa bu ülkede daha neler gelişir. daha neler üretilirdi kimbilir.

    evet lexus güzel demiş her ii giden şeyi kötüye çevirmek için uğraşan bir medyamız var ne yazıkki olsun bunlarda geçer şahlanışımız geç ama ii olur umarım




  • Doğrusu bu coşkun duygusallıklarınıza afferin,diyorum.Osmanlı ruhu...
    başka ülke insanları bu denli büyüklüğün hayalini bile kuramıyorlar.

    Benim içim sizden daha çok yanıyor,markasız montajcı hallerimize.

    Kaç küsur üniversite ve binlerce profösör ve binlerce araştırma görevlisi var.Fakat malum,hindistana bir zaman logaritma tablosu ezberleten ,gözünü bundan ayırma diyen zihniyet, bizdekilere de gözünü kapıdan giren öğrencinin bilmem nerelerinden ayırma deyip sabit bakmalarını sağlayıp donuklaştırıyor.İşin ucunda para oluncada gözlerine kan oturuncaya kadar dikkatle görev yapıyorlar .Ürün?...Tekno kentler bile arpalık oldu.

    ...Ve teknoloji mi, artıklar mı diye teklif edildiğinde(Marşal yardımı) dünya savaşı artıklarını tercih eden zamanın idarecileri...almanya da japonya da teknoloji demişlerdi.


    ...Ve bizim tembelliğimiz,rahata düşkünlüğümüz..Gözümüzün açıklığı yetmiyor.Japonlar günde 16 saat mesai yapıyorlar,ortalama 30 metrekare evlere kanaat ediyorlar.bizde öyle olmuyor.Yapılması için içerde sabırla birikmesi gereken yatırıma dönüşmesi gereken paralar neleri anında içeri taşıyıp ne kadar milyar dolarları gönderiyorlar görüyorsunuz ,zevkimizden gram cayamıyor,rahatımızı bozmak istemiyoruz.


    ve ve ve ...

    Bizde öyle değil de Osmanlı Ruhunun coşkun hisleri var yinede!Ruh var da ceset?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akarahmet -- 22 Ocak 2006 9:45:55 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: _ETUSCH_


    quote:

    Orjinalden alıntı: vegetawrc

    Keşke üretilseydi o dönemlerde bu otomobil. Eğer üretilseydi ve ithalat ihracatı yapılsaydı. Belki mercedes gibi türk fabrikalarındada şöyle bir yazı olurdu. Dünyada 2 çeşit araba vardır 1. si devrim 2. si diğerleri.

    milyarlarca insanın hayatı ilk insanın hayatıyla başladı
    kilometrelerce yol o ilk adımla aşılır
    belki o aracı yapsaydık biz gerçek biz olacaktık( ve belkide bu yuzden yaptırmadılar)
    herkes o başarıyı görecekti
    herkes takdir edecekti
    herkes taklit edecekti ve biz ayağa kalkacaktık


    +1.000.000




  • evet arkadaslar daha önce bu konuda bir topüc acmıştım. ancak o topicte verdiğim linkler artik çalışmıyor tülomsaş ın sitesi degiştiği için ama o topic aşagıda ve açık

    http://forum.donanimhaber.com/m_662061/mpage_1/key_//tm.htm#662070
  • birbirimizi s...mek için harcadığımız enerjiyi
    ilim irfan için harcasaydık şimdi heralde neptünde koloni kurmuştuk
  • Maalesef o zaman ki basın zihniyeti hala yaşıyor, ve aynı mantıkla çalışıyor
  • Gerçekten ben Devrim Otomobilinde de ve Eskişehir'deki uçak fabrikası olayında da çok kötü oluyorum.

    Bilmiyenler için söyleyeyim, dünyanın ilk uçak mühendislerini yetiştiren, Hollanda ve Mısır'a savaş uçağı satan bir uçak fabrikamız kapatılınca söz konusu mühendislerimiz ABD'de şu anda NASA olarak bilinen oluşumun temelini atıyorlar. Gelin bir de buradan yakın ciğerinizi.

    Yine de herşey o kadar karanlık değil. Dünyada otobüs oluşumunun temelini Bursa'daki at arabası yapımcıları ile atan, kamyon bozması balta burunlu mercan köşklü otobüslerden şimdi kendi dizaynını yapan ve üreten bir otomotiv sektörümüz var. (Bu pek bilinmez ama o yıllarda otobüs taşımacılığı yokmuş, bizde hem insan hem eşya taşımacılığı ile zoruriymiş) Kendi markamız olmasada dünyanın en büyük markalarıyla Made in Turkey yazan araçlar satabiliyoruz. Aksaray'da Üniversite işbirliği ile Otomotiv Mühendisliği bölümü kuruldu.

    Güzel gelişmeler ama temelinde yine yazıldığı gibi ucuz iş gücü albenisi var. Çin, Polonya, Çekler ne yazıkki bu konuda elimizdeki fırsatları alıyor. Gelişme var ancak İTÜ Uzay Mühendisliğinden mezun işgücü Finans sektöründe iş bulabiliyor. Günü kurtarma derdindekiler şu anda ne kadar vergi alabileceğini, bazı fahiş karlı firmalar nasıl koruyacağının hesabını yapıyorlar. Yeri gelince bir ihalede kaliteli ve yabancı mal alanı, neden yerli ama kalitesizini almadın diye davalık edebiliyorlar. Yerli ve kalitesiz üretimin değişik çıkarlarla korunması hala da korunuyor olması neden.

    BMC, Peugeot, kuş serisi neden Fiat Doblo, Ford Connecto, Mercedes Travego gibi büyük çoğunluğuyla Türkiye'de dizayn edilip, yurtdışında satılacak kadar kaliteli olamıyor. Neden 3 kuruşa üretilen ve fahiş karla satılan araçlarda en azından kaliteyi kullanmıyor. Biz buna layık değilmiyiz diye düşünüyorum.




  • bu işte bi bokluk var bence
    bozulma olayı komplo falan olsa gerek

    hoş bi görüntüsü var arabanın
    sevimli bi ifade
  • vatan millet sakarya başlığı olmuş ancak taklitçilik ruhumuzda var demekki.taa o zamandan başlamışız.1961 de 59 model chevrolet yi aynen taklit etmişiz...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: klonajinsky

    vatan millet sakarya başlığı olmuş ancak taklitçilik ruhumuzda var demekki.taa o zamandan başlamışız.1961 de 59 model chevrolet yi aynen taklit etmişiz...


    sıfırdan başlamış bi ülke için hiç fena değil bence eğer bu araba üretilseydi. dünya eminimki türk tasarımlı arabalarada binecekti çok güzel olacaktık o zaman.
  • Evet vatan millet sakarya olmuş biz bu kadar sahip çıkıyoruz işte soyumuza dedelerimize, biz bu gençliğiz işte Atatürk'ün emanet ettiği böyle devam ederek bu ülkeyi yüksek medeniyet seviyelerine çıkaracak.. (2005 sonunda piyasaya çıkan Mecedes yeni ML serisine bir bakın biraz ilgili olan varsa otomotiv dünyasıyla zaten dikkatini çekmiştir 2005 yılında Mercedes'in 3 yıl öne piyasaya çıkmış kia gibi bir markanın jeep inin ön tasarımını taklit ettiğini) Biz bu yaşadıklarımızın hepsini hak ediyoruz başka birşey değil bu bilinçle bu anlayışla. Peki hiç duyanınız olmuş muydu bu benzinin aslında koyulmamasının sağlandığını ve bunu yaptıranın da Koç olduğunu sebebinin ise kısa bir süre sonra Anadol arabalarını piyasaya sürecek olması olduğu şeklinde bir rivayetin yıllardan beri dolaştığını ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi breakerman -- 26 Ocak 2006 21:39:27 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: breakerman

    Evet vatan millet sakarya olmuş biz bu kadar sahip çıkıyoruz işte soyumuza dedelerimize, biz bu gençliğiz işte Atatürk'ün emanet ettiği böyle devam ederek bu ülkeyi yüksek medeniyet seviyelerine çıkaracak.. (2005 sonunda piyasaya çıkan Mecedes yeni ML serisine bir bakın biraz ilgili olan varsa otomotiv dünyasıyla zaten dikkatini çekmiştir 2005 yılında Mercedes'in 3 yıl öne piyasaya çıkmış kia gibi bir markanın jeep inin ön tasarımını taklit ettiğini) Biz bu yaşadıklarımızın hepsini hak ediyoruz başka birşey değil bu bilinçle bu anlayışla. Peki hiç duyanınız olmuş muydu bu benzinin aslında koyulmamasının sağlandığını ve bunu yaptıranın da Koç olduğunu sebebinin ise kısa bir süre sonra Anadol arabalarını piyasaya sürecek olması olduğu şeklinde bir rivayetin yıllardan beri dolaştığını ..

    soyumuza dedemize sahip çıkmak ayrı,aptallık ayrı şeylerdir.karıştırılmasın lütfen...belkide soyumuza dedemize sahip çıkalım derken hep kendimizi kandırdığımız için buradayızdır.nedersin?




  • Aynen öyle, bayram tören yapmakta üstümüze yok, nutuklar atmakta üstümüze yok.Ama belkide uyutulduğumuz şeyler bunlar.Avrupa, Amerika diye sıralarken onlardan önce bizim içimizdekiler bizi, bu milleti kandırırken biz uyumaya devam edince, aslında uyutmak isteyenlerin amaçlarına ulaşmasına izin verince olan bu oluyor.Bize düşen sadece bunun billincinde olmak, bireysel olarak bu bile yeter.herşey belkide böyle başlar.. Ve yapılan yorumlardaki gibi belki bugün otomotiv sanayiinde bir dev olmamızı sağlayacak bir olayın, çeşitli nedenlerle! sonlandırılmasını burda konuşmanın neresi aptallıktır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi breakerman -- 27 Ocak 2006 18:19:57 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.