Şimdi Ara

İlk Türk Otomobili ; DEVRİM.. İbret Alınıcak Olay.. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
0
Favori
93.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • @Gladyator]

    Dedim ya hocam ya insanların yaşadıkları,bildikleri din doğru değil yada bizim gibi ülkelerin düşmesini isteyen insanlar dini problemler üretiyor.Başkalarının özgürlüğüne kasıt getirmediği sürece her türlü düşünceye saygım vardır.Osmanlı bizim geçmişimiz çok ciddi başarılar elde ettiğimiz cumhuriyetin kurulmasının kaynağı Osmanlı yani şuanki özgürlüğümüze Atatürk ve savaşlarda savaşan emek veren yakın geçmişin yanında o dönemdeki iyi niyetli padişahlar,yöneticilerin sayesinde bu konumdayız bu durumdan bizleri düşünen ve bizler için bir şeyler yapan her Osmanlı yöneticisine borç bilirim.Konu dışında dinle ilgili düşüncelerimden dolayı ayrı konu açmıştım ama silindi (hiç bir küfürlü içerik olmadığı halde güzel güzel tartışıyorduk ama yöneticileri anlamak güç).

    Ama atladığınız nokta ise her şeyin fazlası zarardır deyimini unutmanız.İnsan vücudunun %70'i su olmasına rağmen bir insan tamamen dini düşünceler kontrolünde yaşarsa sizce ileri mi gider geriye mi gider?Çok uzun yazdım daha fazla uzun uzuna yazamayacağım kusura bakmayın ama o kadar farklı insanı bir arada barındıran bir ülke olmuşken dinimizce kahve günah gibi (atmasyon bir) düşünceyle kahveyi yasaklatmak,yine savaş sonucu esir düşen farklı dinlerden olabilecek veya dinsiz olabilecek bir insanları bir arada barındıran bir ülke iken kendi dinlerine göre tüm ülkede herkes için zorunlu kararlar çıkarmak gelişmiş ülkelerin yapacağı mantıklı hamleler değil.Atıyorum siz savaş sonucu esir düşmüş olabilirsiniz ve dini düşünceleriniz farklı olabilir ama orada o insanların özgürlüklerine kastetmeden istediklerinizi yapabilmelisiniz ama ne yazık ki Osmanlı'da bunun iyi uygulanmadığını düşünüyorum.

    Geçmişimizden büyük sanatçılar çıkmıştır,büyük yeteneklerde ama bu demek değildir ki Osmanlı yenilikçi bir ülkedir.İslamiyette cevaplandıramadığım şeylerden biri (artık islamiyetin açığı mı yoksa geçmişimizin kendine göre yorumlayışı mı bilmiyorum düşüncelerinizi de bekliyorum) cariyeler konusu. Hz.Muhammed 4-5 civarı bir evlilik yapmış ama bunlardan sadece 1 yada 2'siyle gerçek evlilik şeklinde yaşarken diğer evliliklerini o insanların geçimini sağlamak,koruyup,kollamak amacıyla yaptığı şeklinde biliyorum.Koskoca peygamber böyle taviz bir düşünceye sahip olabiliyorken bir padişah hangi hakla karnını doyurduğu için 20-30 tane kadınla istediği gibi ilişkiye girme hakkını elde eder bunu anlamak güç.Hadi sonradan cariyelerde bir çıkış kapısı olarak padişaha kendini sevdirme yoluna girmişlerdir illaki ama kim başlangıçta bir padişahın cinsel ihtiyaçlarını karşılayan kadın olmak ister ki.

    Açtığım o konuda arkadaşın biri de söz konusu olan koskoca devlet olunca istisnalar olabiliyor şeklinde bir yorum yapınca çok şaşırdım.Dinin büyüklüğünün yanında kişilere özellik gösterilmesi bence adaletli değil.

    @SonNn_

    Tarihi pek sevmesemde merak ettiğim zamanlarda internetten araştırma yapıyorum.Çoğu insan bir şeyleri çarpıtmak için can atıyor hocam ondan dinin bu tarz şeylere müsade etmesinede üzülmüyor değilim.Şimdi şeriat ile yönetilen ülkeler hangileri ve ne konumdalar?Arabistan,İran bunlar ne seviyede?Bakın İslamiyetin başlangıcı Araplar neden bu seviyede?Köken olarak bakıldığında Hz.Muhammed 'de arap olmasına rağmen neden bu araplar efendilerinin yolundan şaşıyorlar.

    Benimde zaten dinle çelişkiye düşmemin nedeni her anlamda kabul edememem.Dinler açık ve nettir.Buna,buna uyacaksın bunun aksini düşünüyorsan dinden çıkarsın şeklinde olduğu için.Televizyonda mı youtube'da mı izlemiştim (beni sapık olarak algılamazsanız sevinirim sadece insan algısının aslında ne derece dönüşüme açık olduğunu belirtmek için yazıyorum) Elektrik falan kullanmayan bir kabileydi sanırsam komple çıplak geziyorlardı göğüsler,cinsel organlar falan hepsi açıkta hiç biride tahrik olmuyordu o durumda.

    @aya;

    Sadece islamiyete bağlamadım zaten hocam.(Mesajıma bakarsanız diğer dinlerde dahil yazmışım).Bugün dediklerim diğer dinlerde de yok mu var.Veya vardı da değiştirildiği için mi yok mu var mı bilmiyorum ama yani sadece islamiyet'i kastederek konuşmadım.)

    Şunu biliyorum,farkındayım bugün bir şeyleri zorla,korkuyla yerine getirdikten sonra o şeyin bir manası yoktur.Bir yaratıcı varsa o kendini gösterip insanları yola getirebilir evet bu doğru ama o zamanda anlamı kalmaz.Amacım bir dayanak aramak değil belli etmek.Yani belki de bu empoze edilişinden kaynaklanıyordur ama bizim insanlarımız neden saçma bir şekilde şükretmeyi yanlış anlayarak birbirlerine engel oluyorlar.Ben şuanda ikilim de olmasam bile karşılıksız bir şekilde yürüyebildiğim,konuşabildiğim için mutluyum ve bunu sağlayana teşekkür de ediyorum ama insanlarımız öyle bir haldeki maaşımız az bir iş kurup iyi bir şirket haline gelmek istiyorum iyi kazançlar elde edip iyi seviyelere gelmek istiyorum dediğiniz an size haline şükret ekmek bulamayanlar var gibi saçma cümlelerle gelebiliyorlar.Kardeşim belki adam o insanlara,insan gibi çalışma imkanı verip hem de iyi bir hayat yaşamak istiyor.Bu arada iyi bir hayattan kastım lüks spor otomobiller,yatlar-katlar değil.Köle gibi para için çalışmamak,güzelce sevdiklerinde beraber olabildiğince az geçim sorunlarıyla gezmek,tozmak,dinlenmek,eğlenmek.)

    Neyse konuyu çok dağıttık özelden devam edebiliriz grup şeklinde konuşmaya yani benim amacım sizlerin veya başkalarının düşüncelerine kastetmek veya kendi tarafıma çekmek değil sadece anlamaya çalışmak.Önemli olan tüm bunları sorgulayıp düşünüp doğruları bularak bir karara varmak olduğunu düşünüyorum.Sorgusuz sualsiz dini kabul eden insanların dini veya başka şeyleri kabul etmeleri doğru değil bana göre.




  • Sayın @Bilgisayar Bağımlısı,

    Değer verdiğim bir (şimdilik tek) otomobilimize ait bu konuyu daha fazla kirletmemek adına kısa kesmeye çalışacağım.

    Öncelikle samimi uslubunuz için çok teşekkür ederim. Çelişkileriniz olduğunu ifade ediyorsunuz, BENCE üzerine gidiniz! İnsan çeliştikçe gelişir! Hepimizin gözüne sokulanları değilde, arka planı yakalamaya çalışınız. Araştırmacı ve şüpheci biri olduğunuz analşılıyor, devam ediniz.

    Sorguladıkça, (çok zor, kendimden biliyorum) doğru olanı bulmanızı can-ı gönülden dilerim.

    Saygılar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum, istediğin ve arzu ettiklerini anladım. Ancak bunlara ulaşmak için dinden bağımsız olma gerekliliği olduğunu düşünmen yanlış. Tam aksine, esasında tüm semavi dinler zaten senin kendin için istediklerini senin için öneriyor. Yani, kendi işini kurman, köle olmaman, insanca yaşam, başkalarına saygı, ihtiyacı olanlara yardım, sevdiklerinle güzel ve insanca bir yaşam vs. gibi arzularına ilgili zaten dinler de seni destekliyor. Zaten insanlar böyle bir yaşam içinde olmalı diyor. Sen "ben iş kurup bir şeyler yapmak istiyorum" diyorsun, mesela islam da aynı şeyi söylüyor. Yani yaratıcı da zaten sana, "çalış, kendi ayakların üzerinde dur, kazanacaksın. Kazandıkça israf etmemek şartıyla ve seni insanlığından çıkarmayacak her şeyi yapabilirsin, bunlar senin hakkın. Insanlık çerçevesinde dünya nimetlerinden rahatça harca, ye, iç ama bunları yaparken, bu imkana sahip olmayanlara da yardımcı ol. Paylaş ki daha mutlu ol, çünkü nimetlerden yararlanma istek ve arzun da, paylaştığında mutluluk duyman da senin yaratılış programına kodlanmış" diyor. Yani senin arzu ettiğin her şey zaten sana öneriliyor, tavsiye ediliyor ya da izin ve onay veriliyor.

    Günümüzde durumun böyle olmaması ya da böyle görünmemesi dinin hatası değil, onun getirdiği iletilerin doğru uygulanmamasından kaynaklı. Senin yanılgıya düştüğün nokta da burası zaten. Sen bugün uygulanış şekline bakıp dinin bu olduğunu zannedip onu red yoluna gidiyorsun. Onun yerine, olması gerektiği halini araştırıp uygularsan zaten arzu ettiklerinin orda olduğunu ve onlara ulaştığını göreceksin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 2 Eylül 2014; 1:41:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.