Şimdi Ara

İlk Plexi Çalışmam (şerit led eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kasamın normal hali
    Plexi tuturacağım bölüm
    Eski yan kapak
    Fanları(işlemci,psu,arka,ön) daha yeniler 1 ay olmadı ve 1tb hdd
    Kabloları toplamaya çalıştım plastik kelepçe ile ama pek saklayak yeryok kasada bende buraya tıktım hepsini
    Matkabım
    Balkonda yaptım işi etrafı kirletmeyeyim diye masanın yaına koydum ağırlık olarakta patates :)
    İlk önce plexinin üstü kaplı çizdim deceğim yerleri sonra sırası ile deldim 1 saat sürdü
    Matkap uçlarım
    Plexinin tutturacağım videkar kasanın içinde kalıyor
    Takıtıktan sonra gündüz
    Nasıl taktın derseniz vidalar içe gelecek şekilde plexiye vidayı taktım ve gördüğünüz gibi yere yerleştirip itildiğinde sıkışıp kalıyor
    Son hali akşam resimleri
    İleride düşündüğüm şeyde kasanın içini boyamak siz hangi rengi uygun bulurnuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miracorhan -- 24 Nisan 2011; 10:26:23 >

• Kasanın İçine Mat Siyaha boya + Siyah ışık koy + Fanlarıda Uv turuncuya varsa kırmızıya boya

Laiklik, asla dinsizlik olmadığı gibi, sahte dindarlık ve büyücülükle mücadele kapısını açtığı için, gerçek dindarlığın gelişmesi imkanını temin etmiştir. Laiklik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Bütün yurttaşların vicdan, ibadet ve din hürriyeti demektir.
    Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
    Din, bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanın emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünce ve tefekküre karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyoruz, kasde ve fiile dayanan bağnaz hareketlerden sakınıyoruz. Gericilere fırsat vermeyeceğiz
    Dünya'da her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalâlettir.
  • Güzel olmuş tebrikler. Hava delikleri için bayağı uğraşmışsın. Kasanın içini yeşil veya mor'a falan boya farklı birşeyler olsun.
  • evet fanları beyaz almasaydın hatırladım seni beyaz fanlarını yeni almıştın ve konu açmıştın fanlar nasıl diye :D
    Arkadaşların da dediği gibi kasayı boya. içine de artık ledle mi aydınlatma yaparsın yoksa neonla mı sana kalmış plexi üzerinde açtığın delikler hoş duruyor.
    Hangi uçları kullandın bir de metal ucu mu ahşap ucu mu yoksa duvar delici mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: $eHz@D#
    Kasanın Modeli exper mi

pro2000 dış kasa ama içini kendim topladım

metal ucu kullandım 34x40x0.3cm plexinin boyutu yumuşak bide o yüzden iyi oldu ama yinde zor deliniyor 1saati mi aldı matkabın ucu ard arda delersen sınıyor bu sefer plexiden dumanlar çıkıyor bende 20 delikte bir 2-3dk ara verdim bişi olmadı
    ledleri haftaya halldeceğim büyük ihtimal şerit led kullanacağım tabandan yukarıya doğru aydınlatacak
    kasa boyama işi biraz zor kople sökmem gerekiyor anakart psu falan sonra bide dış boyaya bulaşmasın diye bazı yerlerin üstünü bantlamam gerekecek o yüzden düşünmüyorum yazın(haziran da) berki yaparım

Onun dışında güzel olmuş kasanın içine mavi şerit led gider, beyaz la iyi kombinasyon olacagını düşünüyorum
    Gigabyte 880gm-ud2h / AMD Athlon II X3 445 (3.4GHz)/Corsair 6 Gb 1333Mhz Ram / İntel 520 60Gb SSD Samsung 500GB HD502HJ /MSI R6850 Cyclone Power / Samsung P2250 /Mid Atx Modiing Kasa / High Power 500W Psu /
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fena değil gibi ama sankia rada kaçırmışsın matkapı
  • madem beyaz ledli fanların var mat siyah mükemmel olur

Orijinalden alıntı: TheTimesOfTR38

soruma cevap bekliyorum.

cevap verdim biraz yazıları okusan

Orijinalden alıntı: miracorhan

Ben mat beyaz diyorum herkez siyah demiş bence beyaz'da çok iyi durur.

"SAO"
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Özarslan

quote:

Orijinalden alıntı: miracorhan

Ben mat beyaz diyorum herkez siyah demiş bence beyaz'da çok iyi durur.

beyaz kasada uzak durulması gereken bir renk diye düşünüyorum. Beyaz eşya gibi oluyo kasa sonra hiç tavsiye etmem.
  • beyaz eşya yorumuna koptum
    Metal ucu zorlamadı mı matkabı? Ben geçen matkabı yakıyordum ucu için yanında bir bardak ya da tas bulunduracaksın her delikten sonra suya bir keye bandır :D

beyaz eşya yorumuna koptum
    Metal ucu zorlamadı mı matkabı? Ben geçen matkabı yakıyordum ucu için yanında bir bardak ya da tas bulunduracaksın her delikten sonra suya bir keye bandır :D

öyle ama bak beyaz renk kullanılmış kasalara çok kötü duruyor. en iyisi bi kovanın içine biraz su koyup içinde delim işini yapmak olur. Altınada köpük koyacaksın ne pleksi parçası fırlar etrafa ne de ısınma sorunu olur.
  • mavi şerit led aldım 20cm 12v bağlıcam kasanın tabanına yapıştırcam nasıl olur
    not: hafata sonuna kardar resimleri koyarım
  • plexiyi tam ölçü aldın sanırım kapağı kesip yapsaydın daha iyi olurdu bende başta öyle düşündüm ama çok kötü oldu. Kapağı kapattım işim oldu açacaktım açamadım kapak öylece kalakaldı bende kopardım kasadan :D
    Mavi değil sadece de mavi kırmızı mor oluyor mor güzel gidiyor tabi bu senin renk zevkine bağlı renk karışımından 3 renk elde edersin mesela benim kasada 2 tane led var hatta 3 ama 3. biraz problem yapıyor mavi kırmızı beyaz mavi tek başına sol tarafını aydınlatıyor kırmızı sağ tarafı aydınlatıyor tam ortası da mor renk oluyor 3 renk elde etmiş oldum beyazda kısadevre var sanırım sistem açılmıyor bazen zaten beyazı PSU'nun içine koyduydum güzelce aydınlatıyordu istediğini yap sen gene de içinde kalmasın.

plexiyi tam ölçü aldın sanırım kapağı kesip yapsaydın daha iyi olurdu bende başta öyle düşündüm ama çok kötü oldu. Kapağı kapattım işim oldu açacaktım açamadım kapak öylece kalakaldı bende kopardım kasadan :D

resimleri incelersen vidalı yaptıp içten kapağı kaydırınca kapak direk açılıyor o yüzden sorun yok
    ledi lehimledim +- yönleri ters takınca çalışmıyor
    molex çoklayıcı aldım bir ucunu biraz kesip onuda lehimledim
    son hali şerit led ile

sırada kasanın içinde gözüken kablo yerleri fosforlu ayakkabı bacığı kullanarak örmek haftaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miracorhan -- 24 Nisan 2011; 10:27:42 >

• güzel olmus birde plexinin kenarlarını cerceve gibi kasanın rengine boyamanı tavsiye ederim
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.